Új hozzászólás Aktív témák

  • PistiSan

    addikt

    Sziasztok!

    Egy kis segítség kellene, vagy megerősítés, tehát van egy fő routerem a legfrissebb OPENWRT-vel, illetve messzire tőle a LAN portba dugva van egy AL router, amin jelenleg gyári rendszer fut.

    Szeretném beállítani a Wifi Roamingot, ehhez a beállításhoz találtam is egy régebbi leírást, ott mindkét routeren openwrt volt, és az ottani beállítások alapján akarom majd megpróbálni a dolgot.

    A gond ott kezdődik, hogy az AL routeremben 4MB-os flash van, tehát nem igazán számíthatok majd a grafikus felület össze kattintgatós beállítási felületre.
    A router egy TP-Link TL-WR740N V4-es verzió, a wiki oldal szerint támogatott, ez az fw rakható rá: link.

    A leírás szerint össze kell majd vonni minden portot 1 interface alá (LAN, WAN).

    Szerintem így fog menni a dolog, a fő routerem át állítom az alapértelmezett ip címről valami másra, az AL routerre fel rakom grafikus felületről az OpenWRT-t, aztán telneten, vagy ssh-n adok neki egy jelszót, és be lépek rá, gondolom mivel itt nincs grafikus felület, így alapból elérhető lesz a telnet/ssh, mivel nem tudom a webes felület hiányában ezt bekapcsolni.
    Meg néztem majd a kedvenc "vi" szerkesztővel a config fájlokat, beállítom amit kell (ehhez még majd kereséseket kell végeznem) és elvileg menni fog a dolog.
    Amitől félek, hogy a wifit és a hozzá tartozó jelszót is karakteres felületen kell majd beállítanom, nem tudom hogy találok e ehhez majd valami wiki oldalt, amin ezek részletesen taglalva vannak.
    Félek továbbá attól, hogy valamit majd nem jól adok meg az interfaceknél, és kizárom magam a routerből, a kizárás ellen a configolás idejére van valami biztonságos megoldás a visszaállításra?

    Nekem olyan ötletem támadt, hogy az erdedeti config fájlról csinálok egy másolatot, amit a cronnal ütemezek, és vissza másoltatok mondjuk fél óránként az eredeti fájl felülírva, így ha valamit el cseszek, akkor meg várom a fél órát és utána max újra indítom a routert, és akkor a jó configgal ismét hozzá fogok férni a routerhez, tudom hogy nagyon könnyű elcseszni a dolgot, mivel hülyeség védelemmel nincs ellátva az eszköz.

Új hozzászólás Aktív témák