- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy Mac Mini-t magamnak, amivel megvagyok elégedve. Egy kicsit lassú (5400RPM), ezért úgy döntöttem, hogy felgyorsítanám egy kicsit.
A kérdésem az lenne - nem találtam sehol a neten - hogy mit szól mindehhez az Apple... Ugye komplett gépről van szó, abba belenyúlni nyomok nélkül nem igazán lehetséges - megoldható azért - de mittudomain tiltva van az upgrade az Apple részéről, vagy nincs? Tudom, korrekt szerszámokkal elvileg nem gond, csak azért van egy kis para, mi lesz a garival pl.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
bigsee
addikt
válasz Ear001 #26937 üzenetére
Illetve az a kérdésem, hogy az Ifixit-en olvasottak alapján nem kell a HDD-t kicserélni SSD-re, hanem elég egy PCIe SSD hozzáadásával FusionDrive-vá alakítani a jelenlegi, 1000 GB-os meghajtót? Mert a HDD cseréhez szét kell kapni, az SSD hozzáadásához elég az alját lebontani, félig... Valaki, aki jártas ebben, segíthetne...
-
bigsee
addikt
válasz Alvin_ti4200 #27024 üzenetére
Én személy szerint köszönöm, nekem hasznos!
-
bigsee
addikt
válasz bladekettő #27048 üzenetére
Ha nem vagyok indiszkrét, mennyi volt a csere?
-
bigsee
addikt
válasz Alvin_ti4200 #27047 üzenetére
Köszi újra, nagyon tanulságos volt!
Egy kérdés neked, vagy aki tudja (nem igazán Mac, inkább OS X, de nem találtam eddig megoldást): olyan naptár kellene, amiben megadom a határidő lejártát és a megadott idővel előtte értesít engem. Tehát lejár a határidő mondjuk 07.20-án, és nekem szólnia kellene mondjuk 07.12-én, hogy dolgom van vele. (Az már csak hab lenne a tortán, ha nézné a hétvégéket is és olyankor mondjuk előbb értesítene.)
-
bigsee
addikt
válasz TigerCat #27070 üzenetére
Végülis meg lehet oldani, csak minden esetben 15 (akármi lehet persze, most próbaként ennyit adtam meg neki) napot tudok megadni és nem tudom, hogy az hétvége, vagy sem.
(Ennél egyszerűbb - sajnos - ha ránézek a papírnaptárra és kettő héttel előttre beírom az eseményt, hétköznapra )
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
A működő rendszerről csinálsz egy mentést, a helyi hdd-re. Kiveszed a hdd-t, berakod az ssd-t, majd arra feltelepíted az osx-et. Utána külső vinyóként hozzácsatolod a korábban kivett hdd-t és onnan betallózod a TimeMachine mentést (vagy felépíted újra az egész rendszert - gyak. belakod újra )
-
bigsee
addikt
Mac Mini-hez ez nem lenne jó, nem tudjátok?
https://www.amazon.com/TarDisk-128GB-Storage-Expansion-MacBook/dp/B00OC5ICR2?th=1[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Én most raktam egy külső usb3-s portba dugott ssd-re egy Sierra-t. Elsőre korrekt nagyon, ég és föld a korábbi, belső 5400-eshez képest...
Ezt a TRIM-et viszont nem tudom kiolvasni, hiába nézem a rendszerjelentésnél, nem írja, hogy engedélyezve van-e vagy sem.Közben rájöttem, USB-n nem SATA-ként kezeli a külső vinyót...[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Kingston HyperX 120-as. Kb. négy évet szolgált eddig az asztali gépben, most (=ma) költözött be a Minibe. Illetve az USB-s külső portba.
Egyszer akadtam meg telepítésnél, amikor a backupot akartam vissza rakni a Mac HDD-ről, akkor szólt, hogy kevés lesz a hely. Hát belaktam újra.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Ezt olvastam, köszi, de (imádok telepíteni, ezt még nem untam meg ) 20 perc alatt visszapakoltam mindent. Egy-két dolog meg hátravan, de van időm...
Abban segíts l.sz., hogy a TRIM hiánya mit okozhat!? Nem féltem az SSD-t, mint írtam, már nem mai gyerek, de mégis.
[ Szerkesztve ]
-
-
bigsee
addikt
Azt hol lehet kapcsolni Sierra-n, hogy az iPhone-on bejövő híváskor ne jelezze az íróasztalon beuszó kisablakban???
szerk: a Facetime lesz az? Most kikapcsoltam a mobilon, kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
válasz zoli62 #27999 üzenetére
Nekem február óta van Minim, pár hét gépelés után már ráállt a kezem a Mac-es bill.-re, szinte csukott szemmel gépelek rajta (már a Windows-os a fura, ott ütök mellé ). Van egy-két karakter, amit még keresgélek, de arra ott van a Billentyűzetnéző, okos dolog.
-
bigsee
addikt
válasz zoli62 #28016 üzenetére
Ez így van, mindenem megvan, ami volt Windowson (Excel, Word, zene), a hálózatkezelése példás - videó stream pl. -, folyamatosan megy 1-2 heteket, elfelejtem újraindítani, de semmi jele nincs, hogy fáradna. Érdekes módon ugyanaz az SSD van most hozzá, mint amin a Win volt, egy külső dockból futtatom az OSX-et, de az egész olyan jól összerakott. Több fokkal jobb szvsz!
-
bigsee
addikt
Üdv! Került egy új monitor a Mac Minire, de amint rákötöttem HDMI-n, a hang csak a monitor csumpi hangszóróján volt hajlandó kijönni. Lehet ezt valahol szabályozni, levenni a HDMI hangot, esetleg letiltani? A 2.1-és hangszóró néma maradt.
-
bigsee
addikt
válasz Black Dragon #28365 üzenetére
Most nem HDMI-n van bekötve, de mintha lett volna "fejhallgató kimenet", mint most is, meg a "hdmi". De utóbbit hiába állítottam, nem változott. A "kimenet"-nél a "fejhallgatók" kiválasztására sem történt semmi. Holnap visszakötöm, feljegyzem, hogyan működik. Sorry, de ma nem tudom megválaszolni.
-
bigsee
addikt
válasz Black Dragon #28365 üzenetére
Most bekötöttem. Érdekes módon, rendszerindulásnál volt egy kis szöszölés, később indult - mintha valamit telepített volna - majd szó nélkül és némán viszi ki a képet a monitorra.
Most ez fogadott, a múltkor nem ez volt:
Megjavult...
-
bigsee
addikt
válasz toshiba300 #28519 üzenetére
Üdv!
USB nem játszik? Nekem erről szalad a rendszer, MacMini-n és elmondhatom, hogy a "gyári" (1TB/5400RPM) megoldásnál gyorsabb...
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Üdv!
Ez: Applecare Protection Plan Mac Minihez simán meghosszabbítja az egy év garit, újabb két évvel? Most jár le az egy év és gondolkodom, hogy megvegyem.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
válasz Black Dragon #28638 üzenetére
Az május lesz, még van időm... Köszi!
-
bigsee
addikt
válasz Digital #29092 üzenetére
Rendszerbeállítások/Indítólemez, illetve: osx billentyűparancsok
-
bigsee
addikt
válasz blakey #29173 üzenetére
Fél méteren belül van a Mini, az egér (Logi MX Master 2S) és a router (U*C csodarouter), röcc nincs. Ami zavar, az az USB hiány, főként azért is kerestem veznélk. egeret. Billzetet még nem találtam zsinór nélkül, de ami késik, az a MÁV...
-
bigsee
addikt
Most jött egy .1 végű frissítés, 3 GB, kiváncsi vagyok, mit hoz, jajj, úgy izgulok.l.
Amúgy azt hogy lehetne kiirtani belőle végleg, hogy újraindítás után a beépített “gyors” laptopvinyóról próbáljon meg bootolni...? A zagyam eldobom a sok bekapcs+ALT-os indítástól.
-
bigsee
addikt
válasz blakey #29466 üzenetére
Na. Amióta mojavera frissítettem, az összes restart, illetve hideg indítás során a belső vinyóról bútol. Már előtte is külső sata usb3-s dockban levő SSD-ről ment a rendszer (HS), Samu SSD-ről. Gond egy szál se nem volt. Most amint ujrainditom olyan, mintha a boot pillanatában nem látna a külső portolt SSD-t. Egyet villan a LED a porton, de nem arról tölti be, hanem a belsőről. Megvan neki adva, hogy a start lemez az SSD, ha elindítom a belső vinyóról az OSX-et, ott is a külsőn van a rendszerindítás.
Ezt csak úgy tudom megkerülni, hogy leállítom, és a bekapcs alatt nyomom az ALT-t, mint hülye gyerek a csengő, és erre adja be a boot választót. (Tök érdekes, mert egy pillanatra felvillan egy Windows feliratú lemez is és pár pillanat múlva gomba felhő kíséretében eltűnik, olyan animációval, mintha kidobtam volna a kukába. , Ezt meg ki kell vizsgáljam )
Az kellene, hogy végleg kiirtsam a belső vinyot, mint elsődlegest, persze csak képletesen...
-
bigsee
addikt
Nah, ilyet csinál:
Amikor végeztem -ez már nincsen a videón -, akkor mintha körbe nyíl lett volna, arra gondoltál?
-
bigsee
addikt
válasz istvan170 #29479 üzenetére
Igaz, ehhez nem kell kábel:
https://ipon.hu/shop/termek/owc-240gb-aura-pro-m2-pcie-m2-2280-owcssdap116k240/1608466
-
bigsee
addikt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 Ti / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 600W! BeszámítOK
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 3050 GDDR6 - 256GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 -GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest