- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz szijartg #346 üzenetére
Ez kábé úgy működik, hogy van a Linux kernel - ez az, ami a Linux, a legszorosabb értelemben véve, de ezzel magában a világon semmit nem tudsz kezdeni. Erre épülnek rá a felhasználói programok, a parancsértelmező (''DOS ablak''), meg mindenféle rendszer és egyéb programok.
Gyakorlatilag ilyen felhasználói program az X-szerver/kliens, (röviden: az X) ez nem más, mint a grafikus rendszer alapja, olyanokat definiál, hogy mifene a gördítősáv, hogy értendő egy ablak, mifán terem egy nyomógomb, meg effélék.
Ezt az alapot használják ki a különböző ablakkezelő rendszerek, amiből cefetül sok van, kezdve a nagyon puritántól a jajde csiricsáréig (szétpukkanó/átlátszóvá váló/pörgő-forgó ikonok, stb...).
A két legkedveltebb és legkönnyebben kezelhető (meg a legcsiricsárébb) a Gnome és a KDE.
Remélem segítettem.
[Szerkesztve]Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest