- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- AutoCAD
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- OpenWRT topic
- 5 napot ad a Sony a PlayStation Plus-tagoknak a leállás miatt
- Bitcoin topic
-
IT café
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66937 üzenetére
Teljesen jó lenne mert, újként is belefér a költségvetésbe, a pedálja nem potmeteres hanem mágnes szenzoros (nem koszolodik nem érzékeny) es.... Dobperges....
Van rajta LED ...Mondjuk hogy ez a 19 évesnek kötelező vagy gáz azt nem tudom.
Mindenesetre a 128 egy kicsit a 150 utódja annál erősebb.
Igaz Petras Gyula aki országosan szereli az összes hibás kormányt azt mondta hogy a 248/128 motorja kicsi de mégis erősebbek (248-3.5 nm vagy olyan erősek 128 2.5 nm) mint a logi kormányok.A pedál miatt jobb a 128 (annak ellenére hogy csak 2 pedálos).
Átmérője talán nagyobb a tmx/150 -nek talán?Ez mindenképp kompromisszumot igényel.
Viszont 65 ezer fölött ne vedd meg a 128 at annyit nem ér. Akkor inkább használt 248 kicsit több pénzért.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
bnorci71
addikt
-
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66917 üzenetére
Ha szeretsz utána nézni nem hiszem hogy ennel van jobb hely arra.
Más kérdés hogy 40 ezer Ft fölött kb 20 ezres lépésekben is valószínű más és más lenne az ajánlott.A fiamnak 3 pedál van és kézi váltó de én pl annyira rá szoktam a gokart meg a sok év SIM alatt a balláb fékre hogy képtelen vagyok vezetni vele.
Egyszerűen a kuplung fogás pont hiánya miatt nem érzek rá.
Ezt azért mondom mert tanulhat a gyerek ilyennel pc-n de a való életben nagyon más lesz.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66915 üzenetére
Semmi gond. Az elv miatt írtam, örök vita hogy a régi vagy az új jobb de itt van kb 50 emberke aki végig ment az elmúlt 20 evben ezeken a cuccokon, és nem olyan szubjektív dolgokon megy az elmélkedés most, hogy melyik gyártó ffb érzete pedál /lenyomása jobb, hanem olyan objektív tapasztalaton hogy hangos a Logitech és a közep állásban van egy zavaró holtjateka.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
bnorci71
addikt
válasz
tvamos #66857 üzenetére
ezért kel a HA-n lőni egy árban megfelelőt. Ha nem tetszik felrakod és a következő cipődben járó majd elviszi. Ha meg tetszik akkor tudod hogy van értelme továbblépni akkor is mehet vissza az apróra.
Bár 20éve PH!-s vagyok mégis ezen cikk alapján választottam kormányt.Ja a valós életre vezetésre semmi nem fogja felkészíteni.
programba AI a többi résztvevő akit 99.9% szabálykövetésre programoztak így aszerint viselkedik, realazt meg gondolom nem kel bemutatni.
Méreteket, gyorsulást lassulást térlátást sem fog adni. Persze érzékelteti hogy ha a kamionnal szűken fordulsz a pót a járdán lesz vagy kaszál, de az nem olyan mint majd az életben
Kressz ismeretet azt talán lehet gyakorolni.
Én azt vallom meg kel tanulni elindulni, megállni, megfordulni, kanyarodni egy nagy parklóban. A többi majd az oktató dolga.
1év után meg adni kel neki ajándékba egy vezetéstechnikai tréninget. 30éves jogsival és vezetéssel is kihívás volt némelyik feladat. A legjobb dolog volt amit a nejemnek gyerekeknek adtam én a cégtől kaptam.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66857 üzenetére
Mivel írtad hogy olvastad az összefoglalót ezért nem mentem bele de ahogy adrian360 írta a logi egy régi konstrukció.
Ezzel amúgy nem lenne nagyobb gond ha nem lenne gyakorlati hátránya is, rögtön kettő.
Az első az ffb lyuk kozepallasban a másik pedig hogy rohadt hangos.Ha vissza emlékszel a logira akkor annak kikapcsolt állapotban is van egy búgó magas hangja ha tekered.
Ehhez képest már az olcsó thrustmaster is kussba van, mert hibrid tehát nemcsak fogaskerék de szíj is felel a hajtasert.
Amúgy szerintem valamennyire tévút a dolog mert akármilyen jó is a city car driving az index meg az öv becsatolása az vagy az első valós út után reflex lesz a gyereknek vagy sose.
Ezen nem segít a játék.Amit én ajánlani tudok ha vezetésre felkészülés a cél az gokartozas. A terlatas amit fejleszteni kell de azt hacsak nem lesz 3 monitor pc sose adja vissza igazából.
Igen a gokart áttétele a kormányon sokkal közvetlenebb nincs index se rajta de megszokni hogy mi a forduló kör hogy bal kanyart nem bal oldalon kezdek mert neki megyek a belső iven arra pont jó.
A thrustmaster t150 és tmx (nem tx) korábbi alap kormányok. Elnevezés és kis design különbség van köztük mert a 150 PS a tmx meg Xbox -hoz készült.
Bocs elsőre a t150 re kereső linket adtam.
Írd le / körül pontosan mit vársz ettol úgy jobban tudunk segíteni.
Amúgy meg valaki vagy SIM mániás vagy nem. Ha a gyerek nem az akkor fölösleges bármit venni neki.
A Forza kontrollerrel egy játék se a tapadás se semmi nem valós benne de úgy összességében városi vezetésre egyik játék se igazán jó.
A beamng talán mert ott szépen kijön hogy pl a kanyar sebesség nem vicc és akár egy szirszar autóval is el lehet szállni ész nélkül.
De erre még mindig jobb a gokartban rájönni.
Alapvetően ha vezetni akar autót a városba és félsz hogy megy majd neki akkor üljön be melléd péntek délután és menj vele egy órát a forgalomban úgy hogy mondod mit miért csinálsz. Abból többet tanul.
-
JulesTS
addikt
válasz
tvamos #66854 üzenetére
Semmi gond nincs a G920-szal, csak annyi hátránya, hogy két generációval ezelőtti az FFB-je (zajos, középen holtjáték). A fogaskerekes rendszer után jött a szíj hajtás ami ezeket a gondokat kiküszöbölte, most meg már direct drive van ami még közvetlenebb. Teljesen jól el lehet lenni a Logitech fogaskerekesével is, de tudj róla hogy elavult és van már jobb.
G920 használtan 55...65eFt. 70-ért már garis is van. 10 körül van hozzá használt driving force váltó. Vagy 70 körül vannak váltóval együtt. Ha újat vagy gatisat szeretnél, akkor persze kicsit drágább lesz a vége.
A TMX Pro használtan 50 körül van, annak kicsit jobb az FFB-je (szíj-fogaskerék hibrid, halkabb, kevesebb holtjátékkal) ahhoz egy TH8A váltó (használtan nem találtam, új ára 30eFt). -
adrian360
őstag
válasz
tvamos #66854 üzenetére
igazából csak azért nem szoktuk ajánlani a logitech kormányokat, mert technológiában szinte ugyan az mindegyik mint a te régi, 20 éve megjelent g25-öd, annyi az újítás benne hogy az eredeti egyenes fogazatú fogaskerekeket lecserélték ferde fogazatúra. de műszaki szempontból olyan, mintha egy 40 éves autót vennél manapság közlekedésre. lehet vele elmenni A-ból B-be, de azért nem egy mai szinvonal.
-
dino_m
senior tag
válasz
tvamos #66848 üzenetére
Ha csak a valódihoz hasonlító közlekedés miatt, akkor a City Car Driving-ot tudom ajánlani. Minden van benne, ami egy tanuló vezetőnek kell. Index, biztonsági öv bekapcsolás figyelmeztetés, stb... stb...
És ha minden igaz, akkor az év utolsónegyedében jön a második része, ami az előzetesek alapján már grafikában is mai szintű lesz.Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
JulesTS
addikt
válasz
tvamos #66840 üzenetére
Az amit linkeltél teljesen felejtős...
Az igények (3 pedál, H váltó és föleg az xbox kompatibilitás) meg a 70eFt-os határ erősen behatárolja a lehetőséget. Gyakorlatilag a használt G920 ami egyedül maradt. Pl ez:
https://hardverapro.hu/apro/logitech_g920_valtoval_rezgo_motor/hsz_1-200.html
TMX Pro, vagy xbox-os T248 egy TH8S váltóval jobb lenne, de az már használtan is költséghatáron felül lesz...
"Kresz" szimulátornak a City Car Driving-ot nézd meg, fizikája/FFB nem lesz nagy durramás, de városi közlekedést gyakorolni lehet vele, vagy kamionos az ETS2/ATS.
Suimulátornak ott az AC, amihez vannak város pálya mod-ok. -
adrian360
őstag
válasz
tvamos #66848 üzenetére
ezen a szinten valóban a legjobb egy logi g29, abból ki lehet fogni használt piacon jó állapotút, és ha már nem kell kb ugyan azon az áron ki is szállhatsz belőle.
játékra szerintem a [city driveren] kívül nincs más, esetleg ETS2/ATS ami ugye kamion, abban legalább van kresz, de városok csak pár utcából állnak csak, és utána autópályázás van. -
GalaHU
őstag
válasz
tvamos #66840 üzenetére
Ez egy életre szól! Egyszer megveszed, soha nem tudod eladni...
Csak egy túlárazott gyerekjáték, eleve kérdéses hogy melyik játék és milyen funkciót támogat rajta.
Sajnos a 3 paraméternek (70k, H-s váltó, utcai közlekedés) egyszerre semmi nem fog megfelelni az újak közül. Ha nagyon beleszerettetek ebbe, akkor neten rendeljétek meg és akkor el lehet állni tőle, mert bár nem írtad a gyerkőc korát, de nem fog tetszeni neki sem.
Ebből a pénzből nagy szerencsével ki lehet fogni egy Logitech G25/G27/G29 szettet váltóval, de ezek nyilván gari nélküli, használt példányok, de fényévekkel többet adnak, mint amit linkeltél.
Sajnos a szimezés már túlnőtt az öt számjegyen...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Bandit21
addikt
válasz
tvamos #66840 üzenetére
Hello!
Visszafelé haladva, BeamNG drive egy nagyon jó program, alapvetően szimulátor, de van benne busz úttól kezdve autópályán át dzsungel túrán túl minden.
Ez a kormány alapvetően nem lenne rossz (gyerekjátéknak), de ha valaha is felmerül, hogy a gyerkőc bármi vezetéshez közelálló dolgot ki akar majd próbálni akkor kelleni fog az ffb- az pedig ebben amit linkelsz nincs.
Ha 70-ig bele kell férni, akkor egy használt thrustmaster t150, egy t3pa pedállal és mellé egy th8s.A t150 alapvetően egy 2-es pedállal van, de "Pro"-ként a t3pa 3-as pedállal is ment ill. sokan megvették mellé.
Ez a szett (kormány és pedál) 35-55 közt megy használtan.
A th8s lehet nem lesz használt, de akciósan 25 körül meg lehet oldani néha.Facebookon van szim adásvétel csoport ott kérdezz és írni fognak ajánlatokkal. Keress t150-et t3pa-val.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Elektromos autók - motorok
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest