Új hozzászólás Aktív témák

• GalaHU

addikt

Végre volt időm egy pár órát játszani az ACE-el, tömören a tapasztalatok:

1. Szerintem sokan félreértik magát a megjelenést is. Ez egy nagyon early acces, arra szolgál hogy megmutassa honnan fog indulni a majdani játék fejlődése, mennyi potenciál van benne. Egyfajta Kickstarter-kampány, ami arról szól hogy a majdani teljes játék árának a felért már a tiéd lehet, (mint egy kickstarteres finanszírozás) de addig is használhatod és természetesen ingyen megkapsz az 1.0-ig minden bővítést. Sokkal szimpatikusabb megközelítés, mint a LMU, ami még kész sincs, de máris fizetős DLC-kkel kuncsorog...

2. Egy átlagos EA játékhoz képest bőven jobb állapotban van és tartalom is akad. A Rennsport konkrétan egy fél darab semmi volt ehhez képest mikor először elérhető volt (azóta is döglődik szegény) és tartalmilag a LMU-ban is kevesebb volt megjelenéskor.

3. Pár percet szenvedtem a kormány beállításaival, elég érthetetlen hogy miért nem a Content Manager formuláját használják, akkor rögtön látszott volna hogy Inverted-pár tengely. De utána már minden rendben ment. Sajnos nincs még hozzá Simagic-profil és a játékon belül is van még bőven mit csiszolni az FFB-n, de az irányítással semmi bajom.

4. Aki túl könnyűnek gondolja a fotelből, annak érdemes ránéznie, hogy nincs-e a könnyítések között a Stability bekapcsolva, mert az nagyban leveszi a terhet. Ezen felül az első 1-2 órás anyagokban -amikor csak utcai kocsik voltak- nem csoda hogy stabilak voltak a verdák, mert mindegyikben benne van a gyári TCS és ABS. Az esti patch után már egy kupás Porka egészen más kávéház.

5. Maga a fizikai motor számomra nagyon hasonlít az eredeti AC-re, rögtön otthon éreztem magam! :)

6. A hangok sajnos egyelőre siralmasak, nem ezt várta az ACC után. :( A Porkának és a GT2-es Mercinek még csak-csak elmegy a hangja, de a többi a GT5-ös időket idézi. Ezen biztos fejlesztenek majd.

7. Grafikai bugba én nem futottam bele, de ez a különböző konfigurációk miatt mindenkinél más lesz. Ha kifut a progi akár egy pillanatra is a RAM-ból/VRAM-ból akkor hamar megvan a baj.

8. Grafikai teljestmény viszon érdekes. Én 3440x1440-ben minden maxra húztam a 9800x3D-4090 kombón, mondván hogy bírnia kell. Ennek ellenére csak 70-120 közötti ingadózó fps-t kaptam. Nem akadt be soha, a g-sync úgy tűnik jól működik, de ez akkor is meglepő. A skálázódás se az igazi, hiába vettem lejebb a grafikát, nem lett jobb a helyzet. Nem vagyok nagy híve a DLSS-nek, de itt mintha nem segítene szinte semmit. Performance vagy Quality egyremegy, gyorsabb nem lesz, max picit szebb. Ezen még biztosan optimalizálnak, bár a képi világa nekem így is bejön

9. AI tekintetében néha nagyok okosak, máskor meg simán letartolnak, szóval ez sincs kész.

Összességében elégedett vagyok, nagyon sok potenciált látok a játékban és szerintem hozza is azokat amiket a fejlesztők erre a fázisra ígértek. Az hogy a hype-ban felhergelt várakozások az egekbe emelték az elvárásokat, arról nem ők tehetnek... ;)

Új hozzászólás Aktív témák