Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #74479 üzenetére
biztos, hogy van ilyen is. mondjuk részemről a horrort is gyűlöltem egész életemben
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
félisten
válasz forumpista #75262 üzenetére
Igen, vegeztek. Sajnos a politika mindig felulirja ezeket.
while (!sleep) sheep++;
-
Stanlee
őstag
Az oltasnak az a fo celja, hogy ha megfertozodol, akkor ne tudjon a virus tunetes betegseget okozni.
Ha a fo cel a napi keves fertozott szam, akkor az oltas sem megoldas, mert fertozott lehetsz oltas utan is, a szervezetedbe bekerul a virus, csak nagy valoszinuseggel nem okoz betegseget.
Ha a halottak szamanak es a korhzaban apoltak szamanak a csokkentese a fo cel (az egeszsegugy tulterheltsegenek az elkerulese), akkor bizony oregeket es kronikus betegeket kell oltani eloszor, hogy a tobbi, "egeszseges" mehessen dolgara.
A politikanak meg a sajtonak idovel hozza kell szoknia, hogy a pozitiv teszteltek szama nem mervado, hanem a korhazi apolasra szorulok es halottak szama lesz a fontos. Most ez meg nincs igy, de idovel bejon majd.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Kékes525
félisten
"Simán elképzelhető hogy egyedül a norvégok mentek utána a történetnek és nem elégedtek meg azzal hogy meghalt hát meghalt."
Mivel a norvégokkal szemben több tucat ország van, ezért ezt nagyon nehéz elképzelni, különösen most amikor a vakcináról is szó van.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz forumpista #75542 üzenetére
"About 10% of people who have tested positive for SARS-CoV-2 experience a range of symptoms that last longer than three weeks."
A hivatkozások is ott vannak.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #75542 üzenetére
igen, egyre több, most kezdtek el végre foglalkozni a témával (meg hát most telt el már elég idő ahhoz, hogy legyen érdemi adat)
-
Ezekiell
veterán
válasz forumpista #75545 üzenetére
Jó látni és megnyugtató, hogy téged semmi sem mozdít ki a bagatellizáló/tagadó meggyőződésedből Egy stabil pont vagy a káosz világában, mind hálásak vagyunk ezért neked
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
HÁZIGAZDA
tegnap óta +3 ismerősöm van (illetve én tudtam meg róluk, hogy mi a stájsz), aki eddig jó fizikumú volt, most meg nem az
annyi ilyen (ismerős, nem random user) esetet hallok mindenhonnan, hogy ebből tök logikusan következik, hogy qrva ritka dolog lesz ez
vitát meg valóban nem kezdünk a tesztelt x 10 témáról, mert hát amióta van teszt bőségesen, rohadtul nincs ekkora szorzó. de legalább nagyságrendi tévedés nincs.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #75555 üzenetére
nem. az hangzott el, egész pontosan, hogy:
- egyre több, arányaiban sok helyről jön vissza (ismerősöktől), hogy long-covid van, ami miatt gyanús, hogy ez para és nem olyan ritka
- orvosi szakcikkek szerint >10%
ezzel szemben van az, hogy "szerinted nem akkora para". értem.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
"longer than three weeks"
-
Asbee
veterán
Szuperül összefoglaltad.
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #75561 üzenetére
hát, ez így nehéz lesz
utoljára:
- én a saját ismerőseimről beszélek, akiket ismerek. rendszeresen futó csajszi (amolyan futóbuzi), aki most nem bír felmenni egy emeletet. a legjobb barátom öccse és anyja. nem random user kehes fizikummal az irodából, hanem egészséges emberek, akik most nem egészségesek. nem hivatkoznék rájuk, ha nem tudnám ezeket!- amit a szakirodalomról írsz, nettó fasság, ne sértődj meg. természetesen "a szakirodalom" sem egy monolit valami, csak egyenértékű tanulmányokkal, tehát az ilyen egy bites, focimeccs szintű beszólás, hogy "maszk?!" nem igazán alkalmas arra, hogy kritikát fogalmazz meg. csak az idézett lancet cikkben is ott van, hogy milyen mintán, milyen konfidencia intervallumban és mit néztek.
a long-covid témával eddig nem igazán foglalkoztak. most végre elkezdtek, ami szerintem inkább örvendetes, mint nem, de úgy látom, számodra nem az, mert itt, ebben a topikban számodra nem szimpatikus emberek beszélnek róla épp. hülye egy érv, de ez van.
-
Ezekiell
veterán
Te pont hogy bagatellizalsz, másról se szól, amit írsz. Nem hiszel szakcikkeknek, bullshit mind, mindenki kétszínű és hazudik, covid meg nem is akkora para
De te jobban tudod, annak azért örülünk, mi rettegők
De feel free azt hinni amit akarsz, ennyi covid-idő után én biztos nem foglak győzködni semmiről se.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
t72killer
titán
válasz forumpista #75561 üzenetére
"Te hogy különbözteted meg a kettőt?"
Nagyon 1xerű: kávé nélkül lemegy a pulzusa és bealszik, longcoviddal meg felmegy 180ra.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #75571 üzenetére
most megint direkt összemosol másokkal (nyilván az ő ismerőseiket én nem ismerem)
de szerintem ezen a ponton te is látod, hogy már túlérvelted magad
-
bigdady
nagyúr
Jól összeszedted... persze előfordul de azért nem mindenki long covidos sőt messze nem az átlag..
Szerintem is azon is el kéne gondolkodni akár oltás akar korlátozás és különbséget tenni hogy pl 0-44 év közötti lakosság 5.19m fő (többség). Ebben a korosztályban elhunytak száma 189 fő vagyis 0.0036%, ebből kronikus előzmény nélkül 0.001%. Cserébe ennél sokkal többen vannak sz@rban emiatt ebben a korosztályban.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz forumpista #75720 üzenetére
"akkor f@szért nem tudják gyártatni a pfizert az összes gyártókapacitással?"
Ha mindenki ezt gyártaná, akkor rögtön hiány lenne minden másból. Képzeld el a cukrost aki nem jut inzulinhoz. Vagy fáj a fejed, fogad...stb, de nincs fájdalomcsillapító, azokatr hol gyártják akkor, ha minden kapacitást a vakcina köt le?
-
Kékes525
félisten
"Most épp a kínai vakcina a mumus. "
1. Dokumentáció híján nem lehet felelősségteljesen dönteni az alkalmasságáról.
2. A kínaiak nem adják 59 évnél idősebbeknek, mert szerintük is még vizsgálni kell az idősebb korosztálynál.
3. Nagyon rövid időn belül lesz elég nyugati vakcina is.
4. Jelenleg az oltási kapacitásunk sem bírná el a tömeges oltásokat.
Ez számodra nem elég indok a "mumussá" tételhez?
Nem beszélve az ilyen tipusú vakcinák esetleges mellékhatásairól összehasonlítva az mRNS vakcinákkal. Ha dokumentáció híján nem ellenőrizhető a gyártási eljárás, elvileg még egészen "vad" mellékhatások is elképzelhetők.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz forumpista #75728 üzenetére
Nem lehetne gyorsan átállítani a meglévő gyógyszergyárakat a vakcinák tömeggyártására. Sőt, az újak megépítése gyorsabb lenne. Talán a más vakcinákat gyártóknál működne ez. Azonban ezek jó része már átállt a koronavírus elleni vakcinákra.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Piactorzito lenne, ha az unio barmelyik gyartot is tamogatta volna uj gyarto kapacitasok kialakitasaval.
A lehetosegek es a tarsadalmi hasznossag az ket kuonbozo dolog.
Ha az unio kiirt volna a tavasszal egy tendert, hogy mar meglevo gyartokapacitas bovitesre kapjanak cegek tamogatast azert, hogy felvigyek a rendelkezesre allo termelesi kapacitasokat x milliard adag/evre, akkor annak az lett volna a vege, hogy valaki(k) megnyeri(k) a kiirast es utana a vesztesek beperelnek mindenkit. Ezert sem EU, sem nemzeti szinten egyetlen orszag sem kezdett akcioba.
Nemetorszagnak megvolt a lehetosege, hogy 2 mRNS alapu oltoanyag fejlesztonek adott tamogatast az oltas kifejlesztesere (Biontech es CureVac), de akkoriban nem gondoltak arra, hogy a tamogatas melle oda kellene tenni a bergyartatas lehetosegenek a fejleszteset is.
A Biontech azert allt ossze a Pfizerrel, mert a Pfizernek van Puurs-ban es az USAban tobb helyen sajat gyarto kapacitasa, igy ha az oltoanyag OK, akkor tudnak gyartani es mehetnek tovabb a Pfizer bergyartoihoz (pl. a Baxter Halle-ban), hogy azok is gyartsanak.
Modernanak nincs sajat gyartosora, o a meglevo bergyartoit lefoglalta, igaz a Pfizer nem is ment volna oda, mert a know-how-t felti. Es itt jon a kepbe az, hogy tarsadalmilag elonyos lenne licenszet osztani, de a ceges erdekek e felett allnak, meg akkor is, ha mondjuk Nemetorszag odaadta volna 1 havi viruskezelesre szant penzt (10 mrd eurot), csak a pfizer adja ki mas bergyartoknak a biontech altal kifejlesztett oltoanyagot. Mert meg az is jobban megeri, mint otthon uldogelni es varni, hogy majd egyszer lesz eleg oltoanyag.
Igy utolag okos az ember, de Bill Gates ezt mar tavasszal szorgalmazta, csak ugye o mar annyira utalat targya, hogy mindegy mit mond, nem hallgat ra senki.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Stanlee
őstag
válasz forumpista #75728 üzenetére
Tegnap esti pici internetes kereses utan, csak itt Nemetorszagban legalabb 3 helyen 2 bergyarto es egy vakcinafejleszto gyartasi kapacitasa all kihasznalatlanul, kb. 150 millio adag/honap. Ezeken a helyszineken mar december elott is lehetett volna elogyartani.
Nem okoskodom tovabb, a helyzeten ugyse valtoztat, megyek fozni.
szerk.:
@Ezekiel: sajnos nemcsak az alusisakos nem hallgat ra, hanem a normal donteshozoi pozicioban levo politikusok sem.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
"Egyébként én a következőt nem értem ezzel a vakcina parával:
1, a topiclakók többsége szerint ez egy #mindmeghalunk vírus, és mindent is meg kell tenni hogy #senkinehaljonmeg, és úgy tűnik ezt a politikusok is osztják (hisz #mindentislezárunk)
2, ha az első pont igaz, akkor gyakorlatilag minden rendelkezésre álló vakcinával oltani kellene, amiről elhisszük, hogy véd a covid ellen és kevésbé halálos a covidnál (ez egyszerű matek)"hát, azt látom, hogy te így gondolkodsz erről, de akiket épp lesajnálsz, meg speciel picit árnyaltabban.
a betegségnek van egy komoly kockázata. én például nem szeretném elkapni. oltáspárti vagyok, és alapvetően az első kapható oltást szeretném beadatni (úgy sem kerülök sorra egyhamar), mintsem, hogy várjak fél évet egy másikra, mert magasabb kockázatúnak ítélem a fél év oltatlanságot.
de, ez nem azt jelenti, amit sugallni próbálsz, hogy tényleg ész nélkül tényleg bármit magamba bökjek. a két amerikai oltás új, de lehetett tudni, hogy mit tud. a sinopharm fekete ló, nem lehet tudni, ráadásul pont ennek a cégnek voltak bajos húzásai/érintettsége oltás terén, lásd mai link.
nyilván amint van megnyugtató infó a sinopharm cuccról, jöhet az is. addig viszont nem tudom beárazni a kockázatát, és veled ellentétben én az ilyesmit szeretem érvek mentén megtenni, nem ilyen elnagyolt érzelmi kérdésként.
azt amúgy nem gondolom, hogy a "covidnál halálosabb", ez kizárt, de ha rendesen meg akarod csinálni a házifeladatod, akkor a covid halálosságát / long-covid esélyét is magadra kell kalkulálnod, mindezt pedig súlyoznod kell azzal, hogy milyen valószínűséggel kapod el, kontra a vakcina megkapásának 100%-a. az is ott van a negatív mellékhatásokon kívül, hogy mi van, ha megkapod, de nem hatásos?
ezen felül igen fárasztó ez a folyamatos kifuttatása bármi gondolatnak erre az egy vesszőparipádra (hogy milyen kettősmércés itt mindenki, jajjaj). így vész el az értelmes gondolat a csatazajban.
viszont, szerencsére a kínai izéről így is úgy is lesz infó, 3. fázis nélkül is, mert elkezdik vele oltani az embereket és kész, mi meg sokadikak vagyunk a sorban. na de mit mondjak a makk egészséges, 65 éves apámnak, ha holnap hívják a tekintetes nagyurak szuriilag?
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #75812 üzenetére
aha, nem
viszont nekem ebből a szar, manipulatív, kocsmai stílusból itt van elegem
ami direkt elengedi a füle mellett azt az apró különbséget jelen példánál maradva, hogy az egyik oltást rendesen végigtesztelték, dokumentálták, engedélyezték, a másik meg csak úgy van, és elvárná a vitapartnertől, teljesen illogikus módon, hogy ugyanúgy reagáljon a kettőre (a pfizer vakcina ezen felül nem csak dokumentált, hanem teljesen más működési elvű. érted? nem érted. ott nem kapsz teljes vírust és az igen durva autoimmun mellékhatás kockázata is más. szóval nem, a sinopharm vakcinánál ez nem ennyire egyszerű, még úgy sem, hogy végül valószínűleg jó lesz az is). fateromnak a pfizert azonnal beadatnám! baszod, anyám meg is kapta már! miről hadoválsz, hogy másnak mondom a tutit és magunknak más a leányzó fekvése?!
ahogy a long-covid 10%-át (igen, még mindig annyi a legjobb tudásunk szerint) is egész egyszerűen képtelen értelmezni, csak abban tud gondolkodni, hogy "mindenki long-covidos lesz", vagy hogy "haha, mégsem, tehát kettősmérce". tíz százalék, bazmeg, nem tudok hova hátrálni innen, az pont tíz, nem kevesebb, nem több, hanem tíz
az is röhejesen nevetséges, hogy a konkrét osztálytársam konkrét esetét kétségbe vonod, de csináld csak, ha neked az esik jól, hogy ezt én itt bizony elhazudtam, hidd azt.
viszont nélkülem. én logikai síkon szeretek vitatkozni, ez a fajta érzelmi síkon történő, összemosó, konkrétumokon gondosan átugró valami, ez nekem/velem nem működik, ebben nem veszek részt.
és akkor ez a remek mai nap az a pont, amikor megcsinálom a sokszor emlegetett alternatív topikot. aki akar, ír oda is, aki nem, nem, lesz belőle működő topik vagy sem, majd kialakul. ott viszont picit mások lesznek a szabályok. ilyen jellegű "érvelést" például le fogok törölni.
-
forumpista
aktív tag
válasz forumpista #76943 üzenetére
Egyébként most visszaolvastam a kommenteket (szerencsére vagy nem, de nincs időm minden nap ide irogatnom ) és szerintem egyáltalán nincs kocsma stílusom (persze tudom, ez véleményes).
Egyszerűen csak a t.köm ki van azzal, hogy teljesen értelmetlen, a vírust terjedését egyáltalán nem gátló intézkedések sorát kell elszendvednem/nünk, a tökkelütött politikusok miatt (meg azok miatt a "szakemberek" miatt, akik úgy rácsodálkozták egy cseppfertőzéssel terjedő vírusra mintha az valami soha nem látott dolog lenne amivel most először szembesült az emberiség a történelme során...)
És egy ideális világban nem is hallanál rólam, mert épp a barátaimmal söröznék valahol, ehelyett kénytelen vagyok itt b@szni a rezet.
Az pedig különösen lehangol, hogy az a mentalitás, ami eddig a hülyéket jellemezte, miszerint ülnek a pincében alu sisakkal a fejükön, az most átment a normálisba csak az alu sisak lecserélődött egy ffp2-es maszkra... -
t72killer
titán
válasz forumpista #76943 üzenetére
Olvass vissza pl többlethalálozásra, ksh-ra rákeresve. Összesítve 13-15e lehet sacc/kb. De nem muszáj kipurcannod, vihetsz haza egy jó kis longcovidot is.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Kékes525
félisten
válasz forumpista #76945 üzenetére
"szerintem egyáltalán nincs kocsma stílusom "
Irodalmi nyelven is lehet a tényekkel teljesen ellentétes dolgokat mondani.
-
Sped
aktív tag
válasz forumpista #76937 üzenetére
Örsön cigizünk az IKEA mellett, két rendőr és egy fegyveres katona sétál el mellettünk... pont az jutott eszembe, nehogy a katonákat véletlenül kinnfelejtsék a vírus után is... ami a legszörnyűbb, hogy ezt lehet sokan normálisnak is tartják.
végülis kijárási tilalom, éjszakai korlátozás, önkényes bezáratások már megvannak, innen már csak egy kis ugrás a következő lépcső...)
Már készül a plasztikkártya, aminek birtokában te elsőrendű állampolgárrá válsz, annak hiányában viszont másodrendűvé. És ehhez is megy a tapsikolás. Elképesztő folyamatok zajlanak...
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #76945 üzenetére
félig igazad van, láthatóan nem tudtak felnőni a politikusok a járványhoz, az intézkedések fölöslegesen ártanak sok esetben és nem is védenek eléggé közben.
viszont, sok olyat írtál, ami minimum pontatlan.
először is, idén masszívan a jellemző halálozás alatt voltunk őszig (elmúlt 5 évből vont átlaghoz képest). ehhez képest lett +10e, de megnézve a ksh számait, nem lehet nem látni, hogy ez alsó hangon +15e halott, ami nehezen magyarázható mással, mint a coviddal (ezrével nem haltak szó szerint éhen a bezárt vendéglátósok).
másrészt, és ez a lényeg, ez gyakorlatilag az utolsó 3 hónapban történt, amióta tényleg van járvány (az előző 9 hónapban kb. 1000 ember halt meg covidban). szóval, ha "a hülye intézkedések" helyett kinyitnánk, akkor ugyan már ne 10 ezer emberrel számolj egy évre!
érted, most cseng le a második hullám, sokkal jobbak a számok, mint eddig és így van napi 100 halott. nem 100 napos egy év. amióta van járvány, magasan a vezető halálok a covid és az abszolút számok is szaladnak szépen.
ha számolsz bő +50 ezer emberrel, az reálisabb.
másrészt, tedd meg, hogy nem számolsz úgy, hogy az összes covidos egy fél lábbal a sírban lévő vénember, aki 3 perccel később úgy is meghalt volna, bezzeg milyen marha sokan haltak meg, akiket meg lehetett volna menteni (nyilván ők makk egészségesek és még véletlenül sem végstádiumos rákos).
na, szóval teljesen igazad van a vezetés kritikájában, de amit a járványról írsz, az konkrétan baromság.
és a mai napig nincs még arra számítás, hogy a 10%+ fölötti long-covid valós költsége mennyi. vizsgálatok, munkából kiesés, teljesítmény visszaesés, esetleg 10-20 évvel korábbi halál (bár az most még erős feltételezés, nyilván, meg amúgy is spórolás a kasszának ).
-
updog
őstag
válasz forumpista #77260 üzenetére
"sem a haszna sem a vége nem látszik"
Így egy év után, mikor ezerszer le lett írva hogy úgy van csak ennyi áldozat, hogy a fél világot lezártuk, elég merész leírni hogy nem látszik a haszna.
"az lenne az új ukáz, hogy..."
Csak az általad leírtakat nem lehet ép ésszel, tényekkel alátámasztva megindokolni, míg a zárást de."Ezért aztán szinte minden építőipari anyag ára 3x lett és az OBI-ban és IKEA-ban az 1 nm-re jutó emberek száma kettő..."
Egyrészt, a lakáspiac és minden ami hozzá kapcsolódik, nem (csak) emiatt őrült meg.
Másrészt nálad is van némi képzavar: örülnél ha te is mehetnél ahova akarsz (más is így van ezzel, ergo ott is sok ember gyűlne össze), de az zavar ha az IKEA-ban sokan vannak? A fordítottját amúgy én is adom (egy csomó hely nyithatna a megfelelő intézkedések betart(at)ásával, mert ez így képmutatás), csak szvsz. rossz az indoklásod
" ha nyitás lesz, akkor ugyanaz a nyaralás minimum 300k lesz vagy több"
Szívből kívánom hogy ha minden "normális" lesz, legyen így, és remélem jelentősen csökken a globális turizmus.#77254radi8tor szerintem pont ezt jelenti :
Örülök hogy online vásárlást kihozza a tecsó, nem kell tobzódni.
Home office miatt napi +2 órát nyerek. Kollégákkal pont ugyanúgy napi 10-15 percet beszélünk, ugyanúgy "látjuk" egymást.
Többet sörözünk online a régi cimborákkal, mint régen élőben (mire összevadásztuk az évi egy alkalmat amikor mindenki családja engedi, és megtaláltuk a mindenkinek megfelelő helyet, ahol aztán ordíthattunk egész este mert nem hallottuk a tömegtől/zenétől egymást),
Kicsit hiányzik (a gyerekek miatt) a nyaralás, de én pl. úgy nőttem fel hogy 19 évesen jutottam el a Balcsira először, úgyhogy szerintem kijelenthetem hogy lehet értelmes életet élni úgy, hogy 1(-2) év kimarad.
De mondom, aláírom hogy ha a sok idióta nem harcolna hanem alkalmazkodna egy minimál intézkedési szinthez, szerintem is nyithatna a helyek nagy része (a 90% bezárt kijelentést amúgy erősnek érzem)
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Nimda
addikt
Mert már elég régóta tartanak a korlátozások és sem a haszna sem a vége nem látszik.
Ti eddig sem utazgattatok, valószínüleg introvertáltak vagyok, nem értitek a többieket.Szerinted soha nem lesz vége? Ennyire ne legyünk már pesszimisták. De utazgatunk igen, de csak ha lehet! Én mindent megértek, de úgylátszik a "nyüzsgés" társadalmi probléma, az emberek ingerküszöbe már elért egy bizonyos szintet és foggal körömmel ragaszkodik a szokásaihoz. Na ezt tessék elfelejteni, mert nem biztos, hogy abban a formában visszatér a régi életünk. A hasonlatod pedig nagyon rossz.
A többit külön nem idézem, mert ezek csak kifogások.
- Lakóhely és közért/bolt függő a dolog, nálunk semmivel sincs több ember. Élelmiszert pedig venni kell, ez ne legyen már akkora probléma.
- Nem végzünk teljes felújítást, itt apró dolgokra gondoltam, nem komplett házbontásra.
- Nem mindig kell új tartalmakra vadászni, mi nagyon szeretjük a régebbi vagy már látott filmeket is.
- Igaz, külön nem említettem, de a párom jógaoktató, így simán megy a dolog.
Minden más csak feltételezés, ha spórolsz a járvány miatt, lehet hogy valamivel drágább lesz minden, de rosszabbul biztosan nem jársz. Mindenesetre nem kell mindig rohanni költekezni, ami a mai kor egyik rákfenéje. Az a helyzet, hogy az ember lusta feltalálni magát, alkalmazkodni, ha valami változik, jön a kétségbeesés, meg a lázadás.
[ Szerkesztve ]
-
andor80
senior tag
"gen, ezért mozdulni sem lehet a boltokban annyian vannak mert mindenki vásárol"
Ez nem igaz uyganannyian váaárolnak nem vettem észre változást."Ezért aztán szinte minden építőipari anyag ára 3x lett és az OBI-ban "
Ez órdas eltúlzott hagulatkeltő kamu.VS ne az obiban vásárolj...."Leszámítva hogy gyakorlatilag nincsenek új filmek"
Hol élsz???.Csak a netflix heti premier mennyiségét nem lehet végignézni
Hol van még az apple,amazon. stb és sorozatok dokuk..Szóval ne el lehet lenni még ezeken kívűl is 1000 dologgal....
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #77306 üzenetére
azt azért ugye érted az eszeddel, hogy ezek mind valamiféle kontaktuscsökkentő korlátozások? igazi fingharcolás azon izélni, hogy miért pont este 8-nál húzták meg a határokat, és tudod, hogy miért? mert ha 7 vagy 9 lenne, ugyanezt a kommentot gépelted volna be, csak azzal a számmal. ezen picit gondolkodj már el.
...mert a korlátozásoknak viszont van értelme/célja, az, hogy felejtsd el az esti bulikálást a gozsduban, mert ha nem, g.córa pörgeted a járványt.
na most ez nem azt jelenti, hogy minden intézkedés értelmes, még azt sem, hogy komoly szakmai alapokon hozták meg őket. azt viszont igen, hogy céljuk van, nélkülük rosszabb lenne a helyzet, sokkal.
na, ez csak az első kérdésedre a válasz, de van a többire is, és egyik esetben sem az a végeredmény, hogy milyen okosat kérdeztél.
"-Miért csak 10 fő felett terjed a vírus? Kivéve szenteste mert akkor 10 fő felett sem terjed."
szenteste is terjed, de b+, akartak egy kis jókedvet csempészni a szar hétköznapokban, ergo úgy voltak vele, hogy szenteste lesz egy kis plusz fertőzés, de érzelmileg annyi plusz a népnek, hogy többet nyernek a réven, mint amit elvesztenek a vámon.
és így tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz forumpista #77309 üzenetére
Ez a 8 as kijárási, 7 kor boltok zárnak ez egy nagy baromság.
-
Z.É.T.
őstag
Ajánlom pl Röst Gergely munkásságát tanulmányozni.
Ha megvolt és még mindig nem érted, akkor kérdezz és szívesen válaszolunk.(még azt is érteni fogod, hogy meddig volt az élet- és egészségvédelem a domináns és mikortól lett a gazdaság fontosabb a hazai vezetőknek - persze mindkét lépcsőt árnyalja egy csomó egyéb tényező, de lacafacalától szabadon: ne csak nézz, hanem láss is!)
-
Chesterfield
őstag
válasz forumpista #77306 üzenetére
Ha rajtam múlna még a beszélgetést is betiltanám a boltokban (azon kívül, hogy 10 deka parizert kérek), valahol olvastam is már ilyen ajánlást.
Itt van: [link]
-
HÁZIGAZDA
azzal nincs gond, hogy kételkedsz és magyarázatot vársz, de ne tőlem kérj már számítógépes modellt, baszki
arra akartalak rávezetni, hogy a korlátozásoknak, mint csomagnak van célja. az, hogy szerinted az egész hülyeség (és hogy az egész járvány csak arról szól, hogy meghalt 10 ezer haldokló vénember), a te bajod, reklamálj a megfelelő állami szervnél, hogy téged nem győztek meg. én érteni vélem, hogy miért vannak. közvetett bizonyíték is van egyébként, a tavaszi zárással ugyanis konkrétan elhalt a járvány -- ha akkor nyitunk, nem halt volna el, tehát ott tudhatóan működött is a zárka. és ott van Z.É.T. kommentje, van elég matematikai modell az intézkedésekről, hajrá!
a következő "nektek" részre pedig még ebből a topikból is kiváglak. igen, kocsmai stílus, ha egy kérdéskörben nem válaszolsz, hanem gyorsan beteszel egy csomó ember egy kalap alá és ugatod őket.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz forumpista #77448 üzenetére
Viszont az influenzánál ez a szám mire vonatkozik? A kórházi ellátásra szorulókról van szó?
-
Coyot
őstag
Az infulenzáé 0.1 vagy 0.05%, covidé meg egy nagyságrenddel nagyobb esetleg annak a többszöröse + a visszamaradók amik ugye csak mostanában derülnek ki és 10% körül.
Van egyéb kérdésed esetleg?
Má' nem
-
[CS]Blade2
addikt
Coronavirus Cases:100,365,256
Deaths:2,151,846
Recovered:72,417,583Ez alapján 2,9%, és még csökken, csak most már nagyon lassan. 2,5% alá nem hiszem, hogy be fog esni.
Annyi, hogy a gyógyultak száma nagyon össze-vissza van kiadva, van ahol 50.000.000 körüli értékkel szerepel.
Valakinek van esetleg szűrhető verzió, az megnézhetné, hogy mondjuk szakaszokra bontva mostanában nem-e javult a helyzet % arányban, ergó nem-e tudják jobban életben tartani avagy megmenteni a korházba kerülőket.
Egyébként jan. 5.-én 3 hete volt 87.000.000 eset, nem hiszem, hogy abból olyan iszonyat sok ember van aki haldoklik. A 90-95%-a szinte biztos, hogy mára már meghalt vagy meggyógyult, vagy látszik, hogy meg fog gyógyulni.
Kis extra adalékként azért a mai halotti számot nézzük hozzá, pedig abban vannak olyanok, akik jan 5. után kapták el és már meg is haltak azóta.
Na így 87.000.000-ra van 2,151,846. Ez lenne 2,47%.
Ezért mondom, hogy 2,5% valszeg nagyon az alja.És 100.000.000 már az az 1000-es közvéleménykutatás, hanem egy akkora minta, amit ki lehet vetíteni 7.8 milliárdra is.
Szóval 2,5-,2,9%.
De ez persze csak a hivatalos, statisztikába kerülő jelenleg kinéző adat.Ettől már csak az térítheti el, hogy mivel nagyon nincs mindenki tesztelve, lehet, hogy 1.000.000.000-an már elkapták 1x, és idővel attól csökkenne a halálozás, hogy már nem nagyon van aki bele tud halni.
Viszont ezt nem szokták felmérni, maximum itt-ott megemlítik, hogy valószínűleg Xx annyi kapta el, így 2,6% helyett csak 0,26%. -
titán
válasz forumpista #77452 üzenetére
Szerintem sem, nincs is ezeken mit hasonlítgatni. A covidnál eleve az azonosított vs elhunyt arányt nézik, az influenzánál nem tudjuk. Ezen kívül a covidot is eltérően könyvelik a különböző országok.
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #77452 üzenetére
az eddigiek alapján szerintem meglesz a kerek egy nagyságrendi különbség, de igen, kb. így. viszont egyre inkább úgy fest, hogy azért nem sima vírus ez, hogy vagy 0%-os vagy 100%-os életerő pontokkal jössz ki belőle. van köztes eredmény is.
-
csƵ
addikt
válasz forumpista #77828 üzenetére
Tudod, amíg itt is annak adnak igazat, aki "sose jártam étterembe, koncertre meg barátaim sincsenek, leszarom a korlátozásokat", addig fel se tűnik, hogy egyre nagyobb a gebasz.
-
Ezekiell
veterán
És még mi vagyunk a rettegők....
-
HÁZIGAZDA
én nem hiszem, hogy totális diktatúra lesz európában bárhol, ez szerintem sima rettegés. tényleg, szó szerint.
de
ez a szlovák rendelet nekem sem oké, qrvára ki lennék akadva, ha itthon bepróbálkoznának vele.
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #77840 üzenetére
mondjuk, ha mellétesszük azt az agyf.szt, ami tényleg a brexit/trump vonal sajátja is, meg az egész alternatív valóságos világokat, akkor úgy már tényleg borúsabb a jövőkép. mert azt én is úgy gondolom, hogy szép lassan, de nem jó folyamatok indultak meg. nyilván a járvány ezen gyorsít is.
de, amitől "rettegtek", az talán túlzás. legalábbis rohadtul remélem.
-
titán
válasz forumpista #78165 üzenetére
ha valaki átesett már a víruson, akkor tök felesleges minden egyes határátlépésnél karanténozni, meg PCR tesztelgetni...
Emiatt hibás az egész elmélet, hiszen nem tudni az átesettek szervezetében mennyi antitest képződött (ha képződött egyáltalán), mivel egyénenként és lefolyásonként eltérő.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz forumpista #78168 üzenetére
Kezdésnek az megvan, hogy az oltás után az antitest szint többszöröse a természetes úton elkapott vírus utáni antitest szintnek?
-
titán
válasz forumpista #78168 üzenetére
Az oltások után mindenképpen lesznek antitestek és védettség.
A tesztnél pedig ha mutatnak is ki antitestet, annak a nyújtott védettsége viszont kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz forumpista #78211 üzenetére
Ráadásul az immunrendszer védelme nem csak az antitestekből áll.
És ennek ellenére mindenki ezen rugózik.A manausos sztorit pedig nem hiszem el, ha az igaz lenne akkor már mindenütt lennének ezzel problémák.
Nincs egész egyszerűen tömeges újramegbetegedés eddig. -
daneel_hu
addikt
válasz forumpista #78214 üzenetére
"Ha pedig lesz oltásigazolás (és ahhoz kapcsolód előnyök), ez csak hatványozódni fog!"
Viszont ennek az igazolásnak 1 előnye biztosan lenne, nőne az oltási hajlandóság.
Durva, hogy még mindig nincsen egyetlen elfogadott sem... pedig igen egyszerű egyelőre, hogy mely két csoportnak lehetne adni. (oltottak, hivatalosan átesettek)
És nem... döbbenet.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Suzuki topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest