Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Videó stream letöltése
- OpenMediaVault
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz
UberMutant #104598 üzenetére
Azt én tudom, kifejezetten Gődényre értettem, mondjuk úgy irónia volt.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Disk4mat #104596 üzenetére
Ha jobban megnézed a Youtube kommentelőit, nincsenek ám annyira sokan akik a Gődény félék oldalán állnak. A legtöbb cikk esetében ugyanazok a nick nevek vannak, még az is lehet fizetett trollok, elvégre jól keresett a "Dr" a vírus alatt
Mondjuk nem tudom, Gődény mióta doktor, de mindegy. Ott van Pócs is a tüntetésen, akitől még az orvosi kamara is elhatárolódott amiatt a sok zagyvaság miatt, amiket összehordott a vírus óta. A háziorvos Fórizs hiányzik még nagyon
-
kolopele
nagyúr
válasz
Disk4mat #104568 üzenetére
Amit Karikó véghez vitt élete során az ép ésszel felfoghatatlan, és talán valóban a covid kellett ahhoz, hogy az mRNS technológia ennyire előtérbe kerülhetett, holott már vagy 60 éve kutatják. Fantasztikus, hogy ezzel a technológiával hetek alatt létrehozható egy másik, mutálódott vírus elleni oltóanyag is, nem kell éveket várni mint korábban. Az meg, hogy a rák ellen is hatásos lehet, csak hab a tortán. Ezt egy Gődényen, Pócson szocializálódott egyén sosem fogja felfogni, talán kár is velük foglalkozni, észérveket várni meg még inkább.
-
kolopele
nagyúr
válasz
perempe #104528 üzenetére
Tényleg hülye kérdés volt.............Ráadásul nem ide tartozik a topikba ennek a megtárgyalása.
Mindenesetre annyit elmondhatok, hogy aki grund szinten játszik annak fogalma nincs milyen erőnlét, lábmunka, stb. is kell ehhez a sporthoz, a jó csukló meg persze a reflexek mellé. Lazán rámehet a derekad, vállad, térded ha komolyan űzöd. -
kolopele
nagyúr
válasz
daneel_hu #104518 üzenetére
Én már 53 elmúltam, és a mozgásom lényegében a versenysportból állt egészen addig, amíg nem jött a porckorongsérv. Munka terén meg jóformán vagy iroda, vagy üzleti utak, azaz ülés egyhuzamban. Ezért is volt jó az a nyomorult sport, de sajnos kb. 10 éve jobb ha nem erőltetem.
lacafaca: Elkerülte valószínűleg a figyelmemet, hogy a piacon élsz gyakorlatilag -
kolopele
nagyúr
válasz
daneel_hu #104514 üzenetére
Barátomnak fél éve nem jött helyre, és a CT is bizonyította a bajt. A sportba való visszatéréssel is vigyázni kell, mert a szívet is képes megtámadni, szívizomgyulladásra hajlamosíthat.
lacafaca: Nyilván aki otthon üldögél egész nap és ételt is csak online rendel annak nem kell az oltásVan egy ilyen tag a propelleren is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #104510 üzenetére
Érdekes, amikor a vakcinák miatt 5 millióból talán 20 embernél jelentkezett mellékhatás (nem oltási reakció, az természetes) az már felháborodást váltott ki, de ha ezerből egyet érint a post covid szindróma az már csak elenyésző. Fura felfogás. 8th kollégának sovány vigasz az, ha ezzel a bajjal fog innentől élni, ha megkapta volna az oltást idejében megúszhatta volna.
lacos001: Igazad van, csak már olykor Szövetkezet Tv szintű az ellentábor hozzáállása. -
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #104505 üzenetére
Nem érdekel. Barátom is átesett rajta, és azóta nem képes tájékozódni, ahova minden héten járt most nem talál oda, ha ott van akkor meg van hogy taxival tud csak kijönni, az agy bizonyos területét érintette, van aki krónikus fáradtságban szenved, stb. Jobban tudom ezeket a dolgokat mint te, vagy vannak virológus rokonaid akik mást mondanak?
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Qtya123 #104494 üzenetére
A Pfizer és a Moderna biztosan véd, és mivel nejem is pedagógus, ő is a Pfizert kapta, gondolom a tiéd is, és túl vannak már a 2. oltást követő 2 héten. Akik kimentek a meccsre, mennek fesztiválra, stb., azoknál azt sem lehet tudni milyen oltást kaptak, és azt sem hogy hányat, az is lehet még csak egyet, és sajnos ettől függetlenül náluk van a védettségi igazolvány, amit ugye egy nagy hiba volt kiküldeni már az első oltás után. Sajnos a felelősségtudat az embereké, a saját és mások biztonsága érdekében csak a 2. oltás és az az követő két hét elteltével menjen bárhova is mindenki.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Qtya123 #104488 üzenetére
A tanárok már be vannak oltva. Azt meg megjósolni nyilván nem lehet, mikor jön a negyedik hullám, de sajnos továbbra sem akarjátok sokan azt megérteni, hogy a védekezésnek és az oltásoknak köszönhetően a vírus teret vesztett, és nem az van hogy csak úgy eltűnt. A mutációhoz kell a gazdaszervezet, és minél kevesebbet talál, annál nehezebben mutálódik. Ahogy azt érzi, szabad a pálya, ismét támadni fog. Ugye nem kell megemlítenem a kanyarót mint példát?
-
kolopele
nagyúr
válasz
Coyot #104472 üzenetére
Ami megy ezen a nyáron az valóban elképesztő, csak senki ne sírjon majd ősztől azok közül, akik semmibe veszik a mai napig ezt a vírust. Nem kívánom hogy tudós rokonomnak legyen igaza, bár némely erőszakos antivaxer esetében mondjuk nem is bánnám annyira, bár ők többnyire a Youtube - on osztják az észt.
-
kolopele
nagyúr
válasz
LuckyL #104429 üzenetére
Tesztek nélkül nem lehet tudni ki fertőzött és ki nem. Már közel 5 millió ember van beoltva két adaggal, ezt ne felejtsd el. A foci EB meg éppen attól lehet még érdekes, hogy a fertőzöttek is bemehetnek, ugyanis már egy oltás után kiadták a védettségi igazolványt, ami óriási hiba volt. A gyerekekre pedig szintén veszélyes lehet az indiai variáns, nem jobb ezt megelőzni amennyiben van rá lehetőség? A másik meg az, hogy aki enyhén esik át a fertőzésen, többféle szövődményt is kaphat később. Persze amíg nem teszik kötelezővé, addig mindenki azt tesz amit jónak lát.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Reggie0 #104422 üzenetére
Vannak szülők, akik egy régóta létező hatékony védőoltást nem adattak be a gyerekeiknek csak azért, hogy majd essenek át rajta, a szövődményekkel meg nem foglalkoztak, meg hogy a gyerek majd megőrül a viszketéstől. Én még akkor adattam be amikor nem volt kötelező, és nem is kapták el mint sokan az iskolából. Ma már kötelezővé tették és ingyenessé, nem véletlenül.
-
kolopele
nagyúr
válasz
LuckyL #104424 üzenetére
Lehet, viszont nem lesznek betegek, max. kicsit náthásak az oltásnak köszönhetően, és mi pedig szintén nem kerülünk majd lélegeztetőre, mivel mindannyian be vagyunk/leszünk oltva.
A fő szerep a vakcináé, a maszk inkább amolyan kötelező rossz, de kell. Amúgy meg nem tűnt el teljesen nálunk sem, csak a rendelkezéseknek köszönhetően visszaszorult, de egyre több országban tűnnek fel a variánsok ismét, a foci EB meg rátesz most egy lapáttal. -
kolopele
nagyúr
válasz
LuckyL #104414 üzenetére
A vírust pont hogy megelőzni kell, és sajnos egyelőre még nem tudni milyen időközönként fog megjelenni, nem úgy mint az influenzánál. Most bele kell abba törődni, hogy ez a helyzet. Élvezzük mi a nyarat normális keretek között a gyerekekkel, most voltunk 4 napot Pécsen, egybekötöttük az ellenőrző vizsgálatát az egyik gyerkőcnek egy kis állatkerti sétával, stb., de attól még be lesznek oltva, mert jön a szeptember is rövidesen. Más példa: a bárányhimlő esetében sem akkor kell oltani, amikor már a fél osztály fertőzött.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Gsx-rr #104377 üzenetére
Én semmilyen doktor nem vagyok, csak tudod van egy immunológus bátyám meg egy Prof. sógornőm, aki mindezek felett egyetemi oktató, tüdőrák kutató és még sok minden más is. Ott vannak a linkek amiket betettem, csak el kellene olvasni. Elég sokat beszélgetek velük a víruskutatásról, vakcinákról, sokkal több mindent tudok ezáltal erről az egészről mint itt akik azt hiszik valóban tudnak róla bármit is, főleg az antivaxerek (vagy trollok, mindegy hogyan nevezzük őket).
-
kolopele
nagyúr
válasz
Corleone33 #104372 üzenetére
Amennyiben láttad sógornőm videóit (ugye ő is Prof. Pécsen), képet kaphattál sok mindenről. Ő most is azt mondja, ha lehet kerüljük a tömeget, hordjuk a maszkot. Merkely egy zseni a saját területén, csak az pont nem a virológia, hanem a szívsebészet.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Gsx-rr #104369 üzenetére
Nem a nyár állítja meg elsősorban, hanem az oltások, és hogy szigorú szabályozások voltak érvényben. Influenza mondhatni nem is volt most, mert a közösségi élet tiltva volt lényegében. Ez viszont magával hozhat egy olyan problémát, hogy télen az influenza erősebb lesz mint valaha, plusz rájön még a covid, és akkor lesznek csak gondok. (Egyébként a magam részéről azért is örültem pluszban ennek a sok korlátozásnak, mert a kocsmák is zárva voltak, és 8 óra után nem kellett hallgatnom a sok "értelmiségi" vonulgatását a házam előtt)
-
kolopele
nagyúr
válasz
Corleone33 #104366 üzenetére
Ne viccelj már:
[link]
50 db ebből 500 ft. Akár naponta cserélheti egy nyugdíjas is (inkább utóbbi állításod igaz, hogy tesz az egészre a legtöbb). -
kolopele
nagyúr
válasz
Reggie0 #104364 üzenetére
A kezdetektől az FFP2- FFP3 - as maszkokat használjuk mindannyian, amit minimum két naponta cserélünk. Nincs olyan hogy maszkallergia. Az a fő gond sok esetben, hogy van aki hetekig ugyanazt hordja, a másik meg ezek a kézzel varrott maszkok..............Aki ezeket hordja, tényleg jobban jár ha fel sem teszi.
-
kolopele
nagyúr
válasz
nagylaci6417 #104347 üzenetére
Kicsit pontosítok, számomra a nyitás igazi első napja a foci EB.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Gsx-rr #104339 üzenetére
Igazi tudományos okfejtés volt, köszönjük szépen. Sajnos mindenhol élnek agyatlan parasztok, nálunk meg aztán főleg az országban, ezt már a nyitás első napján bizonyították.
Játsszanak a tűzzel csak ha úgy van kedvük, a természet szép lassan de keményen büntetni fog. A víruson meg eddig is csak azok röhögtek, akik a Szövetkezet Tv - n szocializálódtak. -
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #104300 üzenetére
Mindig van amin változtatni kellene, de tudjuk, ez nem így működik. Egyik gyerekem 6 évesen tolókocsiba került volna, ha nincs sógornőm, általa pedig Pécsen a legjobb ortopéd sebész.
Most 13 éves, és ugyan mindig is beteg csípő marad, de nincs tolókocsi, nincs fájdalom, fut, biciklizik, mindent csinál, max. hamarabb elfárad, és vannak olyan dolgok (pl. távolugrás) amit jobb azért, ha kihagy. Teljes életet élhet, ez a nagyon nem mindegy, és ha ezt a műtétet időben nem végzik el, akkor................Ezért is lesz jogosultsága mindig is a magánnak, főleg hogy ott nem kell a hálapénzzel sem reszkírozni, mert mindenképpen fizetsz.
LED333: Persze, hogy fizetek, nem is keveset, gyógyszereket felíratni szükség van rá, vagy a vérvételhez pl. Szedek egy olyan gyógyszert, ami havi 30 ezer ft felett van, de nem az ára a probléma, hanem hogy kell hozzá recept, anélkül nem kapnám meg, csak szakorvos írhatja ki. Mondjuk így eleve 3000 ft csak, azaz igénybe veszem azért a tb fizetést is. -
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #104298 üzenetére
Akkor én a maradék 10% - ot erősítem, mert vérvételen kívül nem igazán látogatom meg az sztk - t (max. ha majd visznek), de a családomat sem szoktam csak magánba vinni. Egy telefon, két nap múlva már általában fogadnak bárhová is akarsz menni, nincs tömeg, stb.
Amikor a gyerekednek nagyon fáj a torka, de legyen bármi baja, ott nem lehet heteket várni. -
kolopele
nagyúr
válasz
LED333 #104292 üzenetére
A jövő eleve a magánklinikáké, de ez már egy ideje így van. Egyébként meg mennyivel lenne attól jobb neked, ha a focisták kevesebbet kapnának? Nyilván te abból nem fogsz profitálni, hogy hányadik lesz a válogatott az EB-n, mert nem a te érdemed, nem a te munkád van benne. Megint csak a másikra mutogatás, ilyenkor az ember biztosan tudja, Magyarországon él. Én nem foglalkozom azzal sem, mennyit keres az ország gázszerelője, azzal foglalkozom/foglalkoztam világ életemben, hogy én is megkeressek annyit, hogy ne is kelljen vele foglalkoznom
Az irigység nem vezet előbbre, soha nem is vezetett. Sokkal nagyobb baj az, hogy Európában egyedül nálunk lehetett telt ház az EB alatt, ez bosszulhatja még meg magát.
-
kolopele
nagyúr
Mióta a belépőjegyek után kapják a focisták a fizetésüket? Ne legyünk már ennyire szemellenzősek. A magam részéről a kormányra kizárólag a vakcinák beszerzése miatt haragszom, sajnos nem azt nézték melyik a jobb, hatékonyabb, hanem melyikből lehet a legtöbbet kaszálni, és ez egy világjárvány idején nem megengedett. A többit fentebb kolléga már leírta a focival kapcsolatosan.
-
kolopele
nagyúr
"Nem kapsz trombózist mint az asztrától, nem kapsz szívizom gyúladást mint a pfizertől"
Szerinted a fogamzásgátlótól nem lehet trombózist kapni? Gyulladáscsökkentőktől szívinfarktust, gyomorvérzést? Mégis gond nélkül szedik az emberek, eszükbe sem jut ilyesmi. Mindennek van minimális kockázata, itt azt kell nézni, hogy öt millió beoltottból hánynál lehet bármit is bizonyítani. Tíznél, húsznál? Elég alacsony szám. -
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #104165 üzenetére
3 napig voltunk Pécsen, és ha nem lettünk volna beoltva, be se mehettünk volna az állatkertbe, nem ülhettünk volna le enni az Árkádban, a cseppkőbarlang is kimaradt volna, stb.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik gyerkőcöt kellett felülvizsgálatra vinni, de ha már utaztunk több száz kilométert, nem akartunk egyből vissza is jönni. Mindenesetre ennyi volt a nyaralás idén, így júniusban, amikor még nincs hatalmas tömeg. Majd beindul a sok marha a főszezonban egymás hegyén-hátán, a gyerekeiket sokan nem oltatják be ha nem lesz kötelező (hátha azzá teszik), és kezdődik minden elölről, ezt borítékolni lehet. Nyájimmunitás nagy eséllyel valóban nem lesz, viszont lesznek potyautasok, akik másoktól várják majd a megoldást mint mindig. Nagy eséllyel influenza szerűvé "enyhül" majd később, és évente fog kelleni egy oltás. -
kolopele
nagyúr
válasz
Gsx-rr #104019 üzenetére
Olvasd el a fentebb általam linkelt két videót, és akkor megtudhatod hogy egy igazi szakember van nálunk családon belül, és inkább adok az ő szavára mint itt bárkiére, főleg akik csak arra képesek hogy tagadják a vírus létezését. Nyilván az itt hozzászólók, vírustagadók zöme jó eséllyel még a szakszavakat sem érti, a többiről már ne is beszéljünk.
-
kolopele
nagyúr
válasz
szaszayanou #103944 üzenetére
"Arra a kérdésre, hogy az oltásellenes hangok zavarják-e, Karikó úgy válaszolt, „száz évvel ezelőtt, amikor a röntgent bevezették, attól féltek, hogy látcsövekbe építve majd egymás testét fogják kukkolni az emberek. Leleményes vállalkozók röntgenálló alsóneműket árultak, a butaságot meg lehetett vámolni. Most is”.
-
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Disk4mat #103932 üzenetére
"Mint amikor fáj a fejed, rákeresel a neten, és okosan megállapítod, hogy a tünetek alapján neked bizony kétoldali agyrákod van"
Ezt úgy nevezik hipochondria, azaz képzelt betegség. Jól tudom, mert évek óta vele élek. Legalább 20 éve hogy rákosnak hiszem magam pár mondhatni állandó tünet miatt...............de még mindig itt vagyokSajnos ez is egy betegség, amikor az orvosi vizsgálat teljesen negatív, ám te mégsem hiszed el, mert csak fáj ott ahol szokott. Ilyenkor mindig eszembe jut egy vicc:
Mi van ráírva a hipochonder sírjára? : Ugye megmondtam........... -
kolopele
nagyúr
válasz
LuckyL #103931 üzenetére
Nézd, valamennyi kockázata mindennek van, annak is ha beveszel fejfájásra két szem Panadolt. Ezt nem úgy kell nézni, hogy valakinél előjön e mellékhatás, hanem úgy, hogy öt millióból mondjuk 100 - nál, azaz populációs szinten. Az Astra első vérrögképződése egy trombofíliás betegnél jött elő, ott eleve oltani sem lett volna szabad, és nagyobb a rizikó azoknál a nőknél is, akik fogamzásgátlót szednek (önmaga a fogamzásgátló is rizikófaktor).
Aztán vannak a véletlen egybeesések is, főleg komoly krónikus betegek esetében, ahol nem lehet egy esetleges elhalálozást az oltásra fogni, mert nincs kizárva, hogy maga az alapbetegség okozta. Ilyen esetben eleve a Pfizer vagy a Moderna az első számú választandó oltás, krónikus betegségekben ezek alkalmazhatóak a legnagyobb biztonsággal. A covid okozhat kiugró vérnyomást, emelkedett pulzust (nejem két fő tünete pont ez volt), és bizony az oltásnál sem lehet tudni azt, hogy az illető esetleg már fertőzött e, vagy éppen az oltóponton sikerült összeszednie. Ilyen esetekben is létrejöhetnek elhúzódó tünetek. A másik az oltási reakció, amit megint sokszor összekevernek a mellékhatásokkal. Nekem például egy hétig fájt a karom, lázam is volt, nyomott kicsit a mellkasom, sőt két hét múlva jött ki az úgynevezett "moderna kar", ami egy viszkető nagyobb piros folt, ami egy hét alatt el is múlt. Remélem én normális hangnemet ütök meg a témában -
kolopele
nagyúr
válasz
Reggie0 #103897 üzenetére
Most nem értem, miért alapból az eleve buta embereket hozod fel, akik csak 8 általánost voltak képesek elvégezni. Nejemék óvodájába is járnak gyerekek, akik szülei a 6 elemit sem végezték el, nyilván ők nem fognak milliókat keresni tisztességes munkával, ahogy Lambo - t sem venni. Dolgozni sem akarnak eleve, inkább hat gyerek és jöhet a családi. Nekem sincs főiskolám, mérnökként végeztem, csak van amikor az emberben ott van valami plusz, amit nem lehet tanítani, és ezzel fölé kerekedhetsz bárkinek, és ha ezt tudod kamatoztatni is, akkor mindent elérhetsz. Sógornőm is olyan tudással bír pl. a tüdőrák kutatással kapcsolatban, hogy nincs nála jobb abban amit csinál, nem véletlen az amit elért.
Aweriot: A legegyszerűbb mindent másokra fogni, de ez így volt mindig is, nem csak az elmúlt tíz évben. -
kolopele
nagyúr
válasz
#20749568 #103887 üzenetére
Amikor még fiatal voltam akkor sem voltam irigy amikor azt láttam, másnak milyen autója, háza van, az én fejemben az járt, hogy nekem még különb lesz majd. A mai fiatal gyerekek egy részének meg az jár főleg ilyenkor a fejébe, hogy karcolja szét az oldalát, vagy firkálja össze a falát.
-
kolopele
nagyúr
válasz
#20749568 #103883 üzenetére
Egy olyan országban, ahol az emberek gyűlölködnek, irigykednek, utálják azokat akik vitték valamire, de semmit nem tesznek azért hogy nekik is sikerüljön, mégis mit vársz? Én Lexust akartam mindig, kellett 3 év hogy meglegyen az első, mindezt itthon, politikai hátszél nélkül.
fatal: Lambora sosem vágytam, nagyon sok értelme lenne országon belül furikázni vele -
-
kolopele
nagyúr
válasz
fatal` #103866 üzenetére
Én is mindent magánban intéztem el eddig is, és így fogom ezentúl is, de azért mindent rájuk fogni túlzás. A víruskezelésük valóban felemásra sikeredett, ezt eddig is elismertem, azt viszont soha, hogy XY azért nem él jól, mert a kormány.............vagy a szomszéd. A 3 (vagy csak szimplán egy) műszakban dolgozónak is adhatna magasabb bért a munkáltató, ehhez nem kell a kormány engedélye, jól ismerem az üzleti világot.
Amúgy újabb hír, hogy nagy eséllyel szeptembertől megint le lesz itt is zárva minden:
[link] -
kolopele
nagyúr
válasz
#20749568 #103845 üzenetére
"Én meg azt gondolom, hogy nem lehet mindenért a kormányt okolni"
Pontosan. Ez leginkább a tehetetlen emberek sajátja, akik szerint mindig mindenért más a hibás. Számukra teljesen mindegy ki van éppen kormányon, mert ennyire képesek már nagy eséllyel évtizedek óta. A kormány ott hibázott most nagyot, hogy az első oltás után már kiküldték a védettségi igazolásokat, ill. amikor kiderült, hogy a Sinopharm nem éppen a legjobb, teszteket kellett volna végezni a 2. oltást követően ingyen és bérmentve. -
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103856 üzenetére
Téged megérteni 10 diplomával sem nagyon lehetne
A propelleren van egy tag, aki teljesen olyan mint te, csak ő az okos, a vírus egy hiszti, az ő immunrendszere nem fogékony sem az influenzára, sem a covidra, a maszk meg az oltás felesleges, csak az idősekre meg a betegekre veszélyes, és közben egész nap otthon ül már vagy 10 éve, még az ételt is online rendeli
-
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103849 üzenetére
Nyilván nem írogat ide, szerintem te is tisztában vagy azzal, hogy egy Professzor, akit speciel nem érdekel a játék, nem fog a Hardveraprón írogatni, de még nem is hallott róla. Lényegében még a saját "Nyitott Egyetem" videóit sem kommentálja, amikor valami barom oda ír.
-
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103833 üzenetére
"óbégató tudományfüggő" Ezt elküldöm azért sógornőmnek, kíváncsi vagyok a reakciójára. Olyan tanult, nagy tudású embereket minősítesz le ezáltal, hogy ez már tényleg egy otthon egyedül élő, bezárkózott, ezáltal a vírusoktól sem tartó ember szintjére kezd süllyedni. Erre írtam azt, hogy így élve annyira valóban nem kell félni. A Pócs, Fórizs féle kommentelők véleményeit meg inkább ne feszegessük
Luckyl: A védettségi kártya esetében leginkább a kormány hibázott, mert eleve csak akkor kellett volna kiküldeni amikor már a 2. oltást is megkapta volna mindenki. Ez a vírus elleni védekezést is rossz irányba vitte, mert a felelőtlenebb emberek ezek után már nem voltak hajlandóak elmenni a 2. - ra, mivel úgyis megvan az igazolvány. Lényegében most ez amolyan korrigálás akar lenni a kormány részéről. -
kolopele
nagyúr
válasz
fatal` #103830 üzenetére
Nem tudom, én egy ilyen vírus közepette annyira nem találtam szórakoztatónak az ilyen Fórizs, Gődény féle emberek Youtube videóit, sem az ott kommentelők hadát. Veszélyesek tudnak lenni nagyon azokra is, akik azelőtt még a gyerekeiket is vitték volna majd oltatni, de ezeknek a hatására változtak meg. Abszolút nem értik miről van szó lényegében, ott kimerülnek hogy a kínai vakcina Orbánéknak volt jó üzlet, meg Bill Gates akar embereket ölni, de mi oltottak is gyilkolunk a tüskefehérjénkkel, stb. Szerintem ez inkább elborzasztó mint szórakoztató. Az "Ázsiába szakadtam" oldalán szoktam olykor írni, ott a doki nagyon jól látja a dolgokat.
-
kolopele
nagyúr
válasz
fatal` #103822 üzenetére
Nem néztem, itt is van antivaxer topic? Amióta belenéztem egy-kettőbe a Youtube - on, azóta kerülöm erősen őket, mert borzasztó mennyire sötétek, ráadásul agresszívak is a javából. Mintha az ember egy politikai oldalon lenne, ahol egy Fidesz meg egy nem Fidesz párti beszélgetne
Látom, köszi a linket. -
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103821 üzenetére
A mantrát? Mégis azt hajtogatod itt nap mint nap, pedig egyedül vagy vele. Arra amúgy rájöttem már, miért nincs szinte egy olyan kommentelő sem Pócsék oldalán, aki ellenkezne velük, nagy eséllyel nem is olvassák, vagy csak mosolyognak a sok tudatlan emberen. A tudományos oldalakra meg azért nem írnak a fényevők, antivaxerek, mert nem tudnak mit érdemben, mert még bizonyos szakszavakat is úgy keresnek meg az értelmező kéziszótárban, és úgy gondolják inkább nem égetik magukat. Ugyan egy-két beböfögés előfordul, de az illető általában ezzel be is fejezi, nehogy szakmai vitát kelljen folytatnia, mert akkor jól tudja, erősen alulmarad. 2017 - ben amikor a kanyaró felütötte a fejét, szintén annak volt köszönhető, hogy nem volt mindenhol kötelező az oltás, plusz sokan azt hiszik, ami nincs az már nem is lesz, minek oltatni. Az élet erre általában rácáfol. Na de mindegy, legyen szerencséd, vészeld át könnyen a covidot (ahogy az elkövetkezőket is), de ne is fertőzz meg másokat.
-
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103809 üzenetére
Te tényleg nem érted meg hogy egy újabb és erősebb vírus tesz arra hogy neked milyen az immunrendszered? Egy kisgyerek tele betegségekkel egészségtelen életet élt úgy gondolod? A genetika dönt elsősorban, nem az hogy kizárólag saját magad által termesztett paprikát meg almát eszel permetezés nélkül minden nap. Persze ha neked a tökéletes életvitel azt jelenti, hogy egyedül élsz egy lakatlan szigeten, elzárva mindentől és mindenkitől, akkor nem szóltam (bár még akkor sem biztos hogy nem ér el egy vírus).
-
kolopele
nagyúr
válasz
LuckyL #103805 üzenetére
Az Astra Zeneca esetében ez éppen olyan mellékhatás, mint ami bármilyen gyógyszer esetében fel van tüntetve, ezért is került most rá a vérrögképződés lehetőse a nagyon ritka mellékhatások közé. Egyébként azért is érdekes ez, mert a fogamzásgátlót szedő nők között erre sokkal nagyobb az esély, mivel maga a fogamzásgátló is okozhat ilyet, a kettő pedig összeadódhat. A biztonság kedvéért az első oltás után az erre hajlamos embereknek már nem adják be az oltást. Volt olyan haláleset is ahol a páciens eleve trombofíliában szenvedett, nyilván az oltás olaj volt a tűzre. Nekem több ismerősöm is megkapta, és senkinek nem lett tőle baja. Az oltás kockázatai egyébként nagy mértékben csökkenthetőek, amennyiben mindenki a megfelelő oltást kapja, nézve a páciens krónikus betegségeit, korát.
-
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103791 üzenetére
Tiszta lesz, majd meglátjuk milyen lesz a tied. Egyébként én meg már linkeltem, ott van Prof. Dr. Pongrácz Judit két videója fentebb, aki semmilyen nyomás alatt nem áll politikai szempontból, kizárólag a "tudása és a tudományos ismeretei" alapján dolgozik. Ezeket a szavakat nem ismerik az antivaxerek. Amúgy nem vagyok elfogult csak azért mert a sógornőm.
-
kolopele
nagyúr
válasz
lacafaca #103787 üzenetére
Azért kár, hogy nem maradtál a Szövetkezet Tv lelkes kommentelője
Ott aztán tobzódik az "értelmiség". Talán az itt jelen lévők többsége azért nem rád fog hallgatni oltás ügyben, hanem azokra akik ezzel foglalkoznak, vagy legalább első kézből van fogalmuk az egészről.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest