Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz lezso6 #641 üzenetére

Az, hogy ki mit tart elme vagy egyéb betegségnek sokkal inkább kulturális mintsem tudományos okokra vezethető vissza. Mi azt gondoljuk, hogy a zoofília abnormális, Kolumbiában az őslakosok meg fesztivált rendezek arra, hogy szamarakat keféljenek. Náluk ez nem, hogy természetes hanem ünnepelt dolog. De ott van pl a Turul madár, ami abból a legendából származik, hogy egy sólyom meghágta Emesét, Álmos vezér anyját.Ez ennyire relatív, más ebben a bestializmust látná, nálunk meg ott virít a turul szobor mindenhol.
    És emellett is lehetne dettó ugyanazokat az érveket felsorakoztatni, hogy egyidős az emberiséggel, az állatvilágban is előfordul tehát természetes, stb...

A homoszexualitást behelyettesítheted ugyanígy a képletbe, a harmadik világban ami a bolygó lakosságának a többségét adja még mindig betegségnek számít, sőt 30 éve még a fejlett országok többségében is az volt.A változás inkább kulturális mintsem tudományos okokra lehet visszavezetni, mert a betegség attól függ mit tekintünk egészségesek.

Annyi viszont objektíven kijelenthető, hogy egy homoszexuális ember reproduktív működését tekintve nem ugyanazt a szerepet tölti be, mint egy hetero. Hogy ebből ki milyen következtetést von le az már teljese szubjektív.

Szerintem nem betegség, de nem is normális működés a reproduktivitást tekitve, mivel az utódlást hajtó ösztön nem a megfelelő irányba orientálja az egyént, és emiatt a reproduktív szervek nem tudják betölteni a funkcióikat. Egyfajta mentális diszfunkcióból eredő meddőség. Egyfajta szürke zóna a betegség és az egészséges működést közt.

Úgy vagyok vele mint a saját autizmusommal. Én Aspergeres vagyok, de nem gondolom, hogy ez betegség lenne, de az is teljesen világos, hogy az autizmus nem normális működés. Annak ellenére gondolom így, hogy én csak gyengén érintett vagyok, és nem korlátoz semmiben, a mindennapi életben teljes értékűen tudok működni.

Viszont ha valaki azt találná mondani, hogy egy autista funkcionálisan ugyanolyan hiánytalan mint egy neurotipikus akkor simán nem értenék vele egyet.
    A homoszexualitás pont ilyen, aki azt állítja, hogy az 'csak' egyfajta szexuális irányultság az szerintem téved. Ott van egy funkcióvesztés, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert aki ezt teszi az nincs tisztában a valósággal. Azt, hogy ezt a funkcióvesztés betegségnek tekintik, vagy diszfunkcióak, vagy mikiegérnek az már attól függ, hogy az egészséges működéshez milyen funkciókat rendel valaki, ez meg mint említettem sokszor (főleg ilyen határeseteknél) kulturális kontextusból ered.

Új hozzászólás Aktív témák