Új hozzászólás Aktív témák

  • anytime

    őstag

    CORSAIR VENGEANCE 2000 7.1 - avagy egy mezei user szubjektív impressziói

    Ígértem, hogy visszatérek, de csak címszavakban, néhány mondat erejéig ...

    A terméket az IPON-ból rendeltem, ahogy szinte minden IT cuccot, mivel nekem eddig csak jó tapasztalatom van velük kapcsolatban, legyen az e-mail-ben történő információkérés, kapcsolattartás, megrendelés, szállítás és a 8 napos visszavétel ügyének a kezelése. Ez nem a reklám helye volt, csak valahol el kellett kezdenem:)

    A termék nagyon kulturált csomagolásban érkezett, de azt hiszem, ebben az árkategóriában ez már alap. A kibontást követően már rögtön lehetett érezni, hogy nem sajnálták ki a "vasat" a termékből. Rendkívül masszív, köszönhetően, hogy a fém az valóban fém és nem fémhatású műanyag.

    Felpróbálva elsőre egy kicsit nehéznek tűnt - d eaki látta az előző "fülesemet" a most bizonyára nem csodálkozik:)

    Kiváló tartás, állítási lehetőség és számomra bejövős design. Ez persze nagyon szubjektív, de nekem mindig is bejött a látszó fémfelület.

    A fülpárna borítása szövet és bőr vagy bőrhatású műbőr, aminek nagyon örültem, mert ez rendelés előtt nem jött le nekem vagy csak nem tájékozódtam kellőképpen :B Méretét tekintve, kényelmesen belefért a fülem, a fülpárna sehol sem tart el - tökéletesen zárja a külvilágot -, pedig szerintem inkább nagynak nevezhető a fülem és a fejem, mintsem kicsinek:) Bátran merem ajánlani mindenkinek.

    A megfelelő drivert- és a kezelő szoftvert gyorsan letöltöttem, ami pont annyira egyszerű, amennyire nekem kell:), aki szereti a sok baxakodást és állítást, az már úgysem vesz USB-s hangkártyával megáldott fülest, hanem vesz egy tuti sztereót és eljátszadozik majd egy ASUS vagy akármilyen hangkártyával.

    Az USB stick a portba, a windows 1 percen belül feltelepítette a szükséges dolgokat, így az "ördögi" telepítésen gyorsan túl is estem. Miután csatlakoztattam a csomagban lévő másik USB kábelt - ami a töltő - az illesztőprogramot a windows szintén 1 percen belül feltolta.

    Ezután már csak ki kell várni az első feltöltésre írt 4 órát (ami nem volt csak max 1 óra - be is paráztam és rögtön írtam is Nektek) és már használatba is lehet venni. Függetlenül attól, hogy egy órán belül használható volt az akksi, nekem rajta volt ~ 8 órát és este sikerült kipróbálnom.

    A mai nap volt rászánva, hogy zenére, voip-ra és játékra is kipróbáljam.

    Mint mondtam, a szoftver nem túl "bonyolult", ki kell választani a megfelelő stílust és módot, ha pedig valaki akar, akkor játszik a "potikkal". Nekem elég lesz az előre beállított 7-8 variáció. Én még így is egy másik világban érzem magam.

    Zeneileg kipróbáltam a komolyzenén át a rockig bezárólag minden műfajt és nagyon szépen szól. Tuti a bass is és bárki hiszi vagy nem, de erre legjobb a komolyzenék és a filmzenék voltak! Valamikor zenéltem, így ez nem ért meglepetésképpen, ezért is kezdtem ezzel. (Ma este odaadtam a feleségemnek is a "műszert" és ő is elismerően csettintett, pedig ő évtizeden keresztül zenélt).

    Voip-ra kiváló, bár azt hiszem komoly gond lenne, ha egy sima internetes beszélgetés megfogná, ezt még lehoztam a régi ketyerével is:)

    Játékokban még nem nagyon volt alkalmam tesztelni a fülest, mivel a komolyabb címekhez bizony, a vasat még fejlesztenem kell, így csak a HD trailer-eket és game playek-et hallgattam meg, de azok is nagyon meggyőzőek voltak:)

    Elkalandoztam egy kicsit a surround tesztek világába a youtube segítségével, mit mondjak, lenyűgözött:) Persze, ez nem is nagy dolog, hisz ez az első komolyabb fülesem:)

    Egy mondat még, ami a wifi-vel kapcsolatos. A dolgozó szobám ~ 3-5 m-es, azon belül nyugodtan mozogtam, a vétel tökéletes volt. Azt mindenki vegye figyelembe, hogy ha az adó és a vevőegység közé akár csak 1 darab válaszfal is kerül, a vétel már akadozik, majd meg is szakad. Az 1 elválasztó falat elviseli, ha az átellenes oldalon leülsz vagy megállsz. Amennyiben mozogsz vagy sétélgatsz, akkor vége ... Nekem nem okoz gondot, mert a szobában használom, de ezzel számoljon az, aki wireless kivitelt akar vásárolni.

    Zárszóként egy észrevételt és egy negatívumot említenék meg, hogy ne csak áradozzak a fülesről.

    Az észrevétel a füles súlya, ami elsőre egy picit sok, de van anyag a cuccban, nem műanyag. Ezt lenyelem, mivel a nyeklik - boklik, recseg - ropog műanyagtól féltem és nem is akartam.

    A negatívum is olyan dolog, hogy ebben az árkategóriában nem nagyon akarhatom, maximum csak jó lenne:) A Razer 7.1-e volt amivel még szemezgettem, de az összességében 2x annyiba került volna ... és annak a cuccnak a töltője egyben egy konzol, amire szépen, kényelmesen és biztonságosan fel lehet használat után helyezni a fülest.

    Ahogy kezdtem, úgy is fejezem be. Ez egy szubjektív, impressziókon alapuló beszámoló volt és inkább csak az örömömet szerettem volna megosztani Veletek. Ne kövezzetek meg, nem egy szakmai hsz-nek szántam, igaz, nem is lett az :)

    Összességében szerintem nagyon jó vétel, bátran ajánlom Mindenkinek!

    Köszi, hogy elolvastátok és még nagyobb köszönet a SEGÍTSÉGÉRT!!! :R

    UI: az írást nem olvastam vissza, bocsánat a fogalmazásbeli, stilisztikai és helyesírási hibákért!

    Üdv:
    A

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák