-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adise
őstag
hyperx cloud 2 pántja is műanyagból van?
Mennyire törés/repedés biztos? Razer, Steelseries és hasonlok 1 év alatt is akár könnyen törnek ott. -
adise
őstag
volt logitechem és razer krakenem is és mindkettő elrepedt 1 év alatt kb vagy annyi se. Steelseries meg hamar kontaktos lett mindig nálam. Nem volt dobálva, sima fel le vételtől picit repedezett majd eltört, igy sajna a gari se ér semmit mert ráfogják, hogy leesett.
Jelenleg a cloud2 tunik a legjobb alternativanak nekem[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
Újratelepítettem a gépemet és nem ismeri fel az usb-s headsetemet. Egy hyperx cloud 2-m van. Vezérlőpult hangok beállításánál nincs meg az opció. Amúgy új alaplap is van a gépemben. Előzővel ment rendesen.
-
deny330
aktív tag
Üdv! Egy kis beszámolót szeretnék írni 1 év után a Logitech G430-ról, hátha valakinek a jövőben hasznára válik.
Én alaplapi hangkártyával használom (Giga B75M-D2V, elég silány hangkari) és így azt mondanám, hogy zenére nem alkalmas 2 okból se; halk és.. hát elég sokat kellett állítgatni a hangszín-szabályzót, mire belőttem a kellemes hangokat zene, játékok és film alatt. Zenére nem tudom ajánlani, aki elszórtan hallgat zenét és nincsenek nagy elvárásai annak jó lesz, amúgy meg Cloud jobb választás szerintem. Játékra abszolút jó - én sztereóban használom, nem virtual 7.1-be - , könnyen belövöm a hangokat, nem kell sokat gondolkodni mi honnét jön (bár a fölöttem lévő hangok érdekesek, és hátulról "eltűnik" a hang. Ha mögötted van valaki lutri, hogy észre-e veszed, de egy kis logikával kiszürhető). Nem profi szintű játékra tudom ajánlani, talán még a hozzáadott hangkártyával átrakva 7.1-re használható is profibb meccseken. Filmre ezzel ajánlom egyébként (vagy a dolby által használt virtualizálást), sztereótól sokkal jobb hangzást ad úgy vissza. Pókember filmeket fül orgia volt így nézni.. Egy jó hangkártya sokat tud a hangzáson dobni (de zenére így sem az igazi), a hozzáadott hangkártyát pedig csak laptophoz vagy nagyon nagyon silány minőségű hangkártyával szerelt alaplaphoz ajánlom, egyébként felesleges. A fülpárnák egyébként marha kényelmesek, ha veszek következőre fejhallgatót, csak is hasonló szövet jöhet szóba. A hangokat alapvetően jól kizárja, de a szomszéd reggel 7 órai fúrását csak a feljebb tekert hangerő oldja meg. Az anyaga miatt nem igen ajánlom olyannak, aki cipelgetni szeretné. Én nekem keletkezett a bal (mikrofon oldali) fülkagylónál található "G430" felirat mellett egy - egy repedés, a műanyag le is tört egy nagyobb darabban - remélem gariba kicserélik a fülest. Anyagminősége nagyon silány, erre a jövőben sokkal jobban oda fogok figyelni. Nem volt semmi komolyabb használat egyébként, a monitoron és a fejemen feküdt mindig, szóval.. A mikrofonja okés, de nem vagyok oda érte. Tisztának tiszta, de nagyon kisfiússá teszi az ember hangját szerintem - háttérzaj ("zúgás") elhanyagolható, szinte nincs. A kábele pedig nagyon bejön. Zseniális ez a szövet kábeles dolog. Akárhányszor rámentem a gurulós székemmel a kábelre csak feltekerte a lábára a kábelt a szék, de egyszer sem lett kontaktos. Ha legközelebb veszek fülest ezt is szem előtt tartom, nagyon jó kis cucc.
Én összesítve egy 10-es skálán 7-et adnék neki (de persze szubjektív, én nem zenehallgatásra használom, arra sajnos alkalmatlan). Ár/érték arányra szerintem a Cloud több szempontból is jobban megérheti (vagy az éppen aktuális "best buy modell ilyen áron), én mondjuk egy kicsit áron alul jutottam hozzá egyik barátomtól 17.000 forintért, így talán azt mondom, hogy nem volt rossz vétel. A Genius GX Cavimanus HS-G700V-től sokkal jobb - nem 1-2 lépcsőfoknak mondanám az előrelépést, sokkal inkább 1-2 emeletnyinek. Talán annyi a Genius javára szól, hogy zenére kicsit jobb a rezgő funkció miatt és a sokkal masszívabb műanyag borítása.
Ha már itt vagyok, bedobok egy kérdést is;
Van olyan headset kb 30.000 forintig behatárolóan, ami szövetkábeles vagy vezeték nélküli és nagyon ajánlott filmre is, játékra is, zenére is? Vagy még mindig a Cloud tartja az első helyet? (Mikrofon ha nincsen nem probléma.)
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz deny330 #20010 üzenetére
Creative Sound Blaster Tactic3D Rage-nek a vezeték nélküli verziója van 25-30k körül, de nem szól olyan jól mint a Cloud, illetve anyagminőségben sincs egy szinten vele (egyébként a g430-nál jóval jobb konstrukció).
Még mindig a HyperX Cloud az első 30k alatt. Megközelíteni se sikerült más gyártóknak ár/érték arányban.
-
atenza
senior tag
Sziasztok, egy Audio-Technica ATH-M30x jobban szól egy hyperx cloud 1 fejhallgatónál? Mivel mikrofonom már van így az nem kellene, és árban ugyanott van a kettő.
-
szami76
tag
Szevasztok!
Apró történetet szeretnék veletek megosztani.
2014.12.03.-án rendeltem egy Sound Blaster Tactic3D Wrath Wireless egyenesen a gyártótól.Rá egy évre elromlott a bal fülese.Gariba cserélték,de vissza kellett küldenem és csak utána jött az új.Ez kb.2 hónapba telt.Megérkezett az új.Használtam több mint 1 évet és anyaghasználatból először a jobb majd a bal fülese letört .Azt már nem is mondom,hogy a bőr is szarrá ment . Jeleztem a cégnek,majd írtak,hogy lejárt a 2 éves gari és buktam,dobjam ki vagy vehetek tőlük újat.Természetesen elnézést kértek,hogy tönkre ment és felajánlották,hogy adnak 10% kedvezményt az új vásárlásnál.Hát köszönöm,soha többet SB terméket!Itt egy fénykép is.
Kérdésem az lenne hozzátok,hogy szeretnék venni ismét valami IDŐTÁLLÓ fülest.Csak játékhoz használom!Eddig wirelesses volt,de ha azt mondjátok jobb a vezetékes azt is elfogadom! Ki mit ajánlana,keret 20-25k.
Válaszotokat előre is köszönöm -
ZotyOoO92
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Turtle beach p12 ről van valakinek vélemenye,tapasztalata? Leginkább Rainbow six siegehez haszálnám, hogy halljak mindent ami a pályán törtenik.
Előre is köszönöm!
-
AcélAgyar
tag
Sziasztok, vettem egy Kingston HyperX Cloud Stinger fejhallgatót, nagyon jól szól, kényelmes, de a mikrofonja elég nehézkesen működik. Egyszerűen nem hall az akivel beszélek, én sem hallom magam ha beleszólok, mintha nem működne, nem akarná érzékelni a hangomat. Viszont érzékeli a TS tesztelője ha beleszólok valamit, csak iszonyatosan elkezd gerjedni. A másik fél is gerjedésre panaszkodott.
De olyan is előfordult, hogy rajtam volt a fejhallgató, beszéltem valakivel TS-en, teszt gyanánt lenémítottam a mikrofont és elkezdtem zenét hallgatni, ekkor a másik fél is szépen hallotta a zenét, hallotta a a windows hibahangot is, mindent amit én is fejhallgatón keresztül.
Egyszer a Realtek HD Audio Managerben állítgattam valamit, akkor hallott végre a másik fél, nem gerjedt, de iszonyatosan sistergett. Azóta nem sikerült ezt az állapotot reprodukálnom.
Egyébiránt combo jack-es a fejhallgató, de a laptopom sajnos nem, a csomagban mellékelt átalakítóval használom. Ha átalakító nélkül rakom a mikrofon helyére, ugyanezeket produkálja.
Szóval valaki segítsen, hogyan kell ezt beüzemelni, mert nem nagyon akar menni.
-
AcélAgyar
tag
válasz Hocsika #20024 üzenetére
De szeretném használni, máskülönben nem vettem volna mikrofonos fejhallgatót. Mellesleg ha átalakítóval használom, durván romlik a hangminőség, ha a mikrofon és fejhallgató részét bedugom néha elkezd "kattogni", vagy egyszerűen nem működik a mikrofon. Hiába dumálok, semmi sem hallatszik vissza belőle. Azt hiszem ideje visszapostáznom és elállni a vásárlástól, veszek valami normális fejéhalgatót és a filléres mikrofonommal szépen el lesz, ha már ezek baromi drága csodák képtelenek normálisan üzemelni. Kár érte pedig baromi kényelmes és jól szól.
-
AcélAgyar
tag
válasz steelsec #20026 üzenetére
Nekem egy Lenovo IdePad Z585-m van, elég régi gép,de hamarosan új gépem lesz, csak attól félek, hogy nem működik normálisan majd azzal sem. (Acer Nitro lesz a befutó szerintem) Például az átalakítóval eléggé romlik a hangminőség, nem tudom, hogy ez alapjáraton ilyen, vagy csak régi gépemnek köszönhető.
-
CsonkaImo
addikt
válasz AcélAgyar #20030 üzenetére
Átalakító okozhat veszteséget, de gyárilag mellékeltnek nem kellene. Lehet hibás a kábel. Azért én a biztonság kedvéért kipróbálnám másik gépen is (közben látom ez már megtörtént). Ha az se jön be, akkor küld vissza, de azért említsd meg mi a gond, így talán nem adják tovább a következő vásárlónak.
[ Szerkesztve ]
-
AcélAgyar
tag
Kb. mennyire kerülhet egy csomag feladása? Még nem csináltam ilyet, eddig minden rendelésem rendben volt.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz AcélAgyar #20033 üzenetére
Magyar posta (MPL) 1500. Énis a héten csináltam először. Bemész a postára, csomagküldéses sorszámot húzol, kérik a te és az ő cimét, csomag értékét, utánvétel-e vagy sem és ennyi. Adnak egy feladóvevényt amit ha jófej vagy lefotózol és elküldesz privátban. A csomagot ők nem csomagolják, úgy küldik ahogy te adod a kezükbe, szóval zárd le a kinyitható részeket (én nem tettem, és így kétszer kellett sorbanálnom meg elmenni a papírboltba). Ha súlyos a csomag max 2k
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
AcélAgyar
tag
Hoppá, közben kaptam egy haveromtól egy másik gyári átalakítót, akinek szintén ilyen fejhallgatója van és hirtelen megjavult Úgy tűnik az átalakító volt rossz
-
törölt tag
Üdv!
5.1-es filmekhez keresnék fejhallgatót. Sajnos 5.1-es hangfalszett a szomszédok miatt nem jöhet szóba, így kénytelen leszek megelégedni egy fejhallgatóval.
Az egyetlen kikötésem az, hogy circumaural legyen. -
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Thermaltake Shock one X-em van (USB-s változat). Sajnos szétment a fülpárna része, neten az istenért sem találok pót alkatrészt, a support meg hetek óta nem reagál. Jelenleg annyira szétment a szivacsa része hogy a jobb oldalon kitakarja a hangszórókat, így most lecserélném.
Többek között el is van repedve a szárán, így csak idő kérdése mikor törik szét.2 modellt néztem:
-Logitech G633 (árban most elég jónak néz ki, 34k körül, + az egerem is logi így elég lennen 1 szoftver hozzá)
-Steelseries Arctis 5 ( teszteket meg véleményeket olvastam külföldi oldalakon és elég jó értékeléseket kapott)
Ti melyiket ajánlanátok?
-
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Sokat olvastam itt, 2 választásom esett át:
Az egyik: HyperX Cloud+Xonar U3(olvastam, hogy laptopról nem maximális minőségű hangot ad)
A másik: HyperX Cloud II(ezen ugye van hozzá erősítő, így nem kell hozzá venni)
Nem tudom, hogy 2 közül melyik a jobb térhangzása játékra,filmre vagy, hogy melyik jobb erősítője van?
Meg hogy a Cloud II-nek virtuális 7.1nek jobb a térhangzása játék és film alatt is?
Megéri a plusz 6 ezer forintos felárat a Cloud+Xonar u3-hoz?(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Egy Xiaomi Redmi Note 2 típusú mobillal halgatnám a zenét.
Laptopon pedig egy ASUS K501LX-DM145D film nézésre és játékra.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30.000 Ft.(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes.(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Levehető mikrofon legyen.(6) Milyen hangzást vársz?
Legyen Stereo is és Virtual 7.1.(7) Milyen csatlakozású legyen?
Mindkettő is jó Jack / USB.(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
1. kérdésen válaszoltam.(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Gamer stílusú legyen.[ Szerkesztve ]
-
strynox
tag
Nos, lenne egy olyan problémám, hogy adott egy mikrofonos fejhallgató, aminek a mikrofonfelvételében -vélhetően az alaplapi integrált hangkártya miatt kialakuló - sistergő/susogó hangok figyelhetők meg a beszédhangok mellett. A kérdésem az lenne, hogy milyen külső hangkártyára lenne szükségem, ami megoldaná ezt a problémát? Valaki használ e célból külső hangkártyát? Van olyan, akinek van külső hangkártyája és így nála nem fordul elő ez a probléma? Előre is köszi a válaszokat!
-
Tuhajohn
tag
Creative Sound blaster tactic3d alpha vagy HS880?
Melyiknek van jobb hangja? A hs880 10€-val drágább. Főleg játékra kellene és jó lenne a térhangzás. A tactic 3d-t főleg a neve miatt nézegetem meg állitólag térhangzása van. A hs880-al mi a helyzet oda nem irják. -
Mr.White
senior tag
Hali!
Minap vettem egy HyperX Stinger-t, és nem igazán vagyok elégedett a hangjával, bár nem tudom eldönteni hogy ez azért van mert ezelőtt nyitott fejhallgatóm volt, és ez zárt.
A problémám, hogy ha bekapcsolom a fejhallgató virtualizálás-t akkor vízhangos minden, kicsit doboz hangú, ha kiveszem a pipát akkor viszonylag tűrhető, de így is olyan mint ha nem lenne mély hang.
Feltettem az alaplapomhoz tartozó legfrissebb realtek drivert, ott próbálok állítgatni dolgokat, de nem tudom eldönteni hogy ez lenne a normális hang vagy sem.Ismerős mondta hogy neki be van kapcsolva a virtual surround, nekem ilyen nincs, bár az a tippem hogy ez a fejhallgató virtualizálása, akkor viszont vízhangos minden.
Van esetleg valami beállítás, tipp, teszt akármi hogy kiderítsem mi lehet a baj, vagy esetleg én nem vagyok még hozzászokva a zárt fejeshez?
Köszi előre is! -
CsonkaImo
addikt
válasz Mr.White #20049 üzenetére
Nem MSI véletlenül? Audio szempontjából nem egy komoly lap, így lehet ez az oka a gyenge hangzásnak. A Stinger sem egy prémium headset, viszont a belépőkategóriában elég jó helyen áll. Ettől függetlenül lehetséges, hogy neked nem jön be a hangja. Ki kell próbálni más eszközön is ha van rá lehetőség.
Milyen fejhallgatót használtál előtte? Mihez viszonyítod a hangját?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest