Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Felnyittatja a Google mobilappos üzletágát egy amerikai bíró
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Microsoft Excel topic
- Seed szerver topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
Megvettem a Tactic3D alpha-t. De a microfont nem sikerült belőnöm. Ha az USB-be van bedugva, akkor gyorsított a hangom, mint ahogy az alvin és a mókusokba beszéltek a mókusok. De ha alaplapira dugom, akkor jó. A VoiceFX-en hiába állítottam bármit nem lett jobb. Így az alaplapin megy most a mic. Mondjuk nekem mind1 hova van dugva.
Ezt leszámítva viszont megérte a pénzét. Ha ez ilyen, mit tud az, ami 20K felet van?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
tknof1871
őstag
válasz Tsebacsi #7994 üzenetére
Köszönöm a választ! Ezt szeretem, minden kérdésre reagál. Most tovább folytatnám a megkezdett párbeszédet.
Először kijelentem, visszavonom a költségplafont. Ez esetben milyen árakról/árukról beszélhetünk? Másodszor, kikerült a látókörömből a vezeték nélküli technológia. Nem akarok fehér zajt hallani.
Már van 7.1 képes fejhallgató, real is és virtual is. A real több kicsi hangszórót tartalmaz, több jack dugó van a végén, ez a valódibb, de értelemszerűen a drágább megoldás is.
Ezt milyen feladatra lehet használni csalódás nélkül? Amennyit tudok az igazi 5.1 és 7.1 fejhallgatók eredetileg a játékosoknak készülnek. Azt mondják sokan, nekik játék közben jó és segít. De ha megnézek velük egy 5.1 vagy 7.1 hangcsatornás filmet, akkor csalódás fog érni, vagy tényleg érezni fogom, hogy a tér különböző irányaiból fognak jönni a hangok? Plusz élvezetet fog okozni? Mert van, aki azt mondja, hogy inkább egy jó sztereó fejhallgatóval néz filmet, mert sokkal jobb élmény. Gondolom, azért más, mikor egy fültokban van 1 nagy hangszóró, vagy 5 kisebb. Kis hangszóróból nehezebb mély hangot előhozni. De nem tudom mi az igazság.
Az igazi 5.1 és 7.1 között van különbség? Megérzem, hogy 5.1 vagy 7.1 csatornás fejhallgatóval játszom, vagy nézek filmet?
A virtual 5.1 és 7.1 van olyan jó, mint a real, vagy a virtual 5.1 és 7.1? Még elfogadható kompromisszum, de azért nem olyan, mint a real?
És talán még annyit, hogy nem az a csicsa mániás, márkamegszálott vagyok, hanem a lényeg érdekel. Legyen jó, használjam, és ne a polcon porosodjon. Ezek túl drágák, elsőre kell jól dönteni.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
vadallat88
tag
Sziasztok!
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Játék, Zene, Film
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 10k
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli? ha belefér szeretnék vezeték nélkülit
(4) Circumaural vagy supraaural? bocsánazt ezt nem tudom (amelyik kényelmesebb)
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli? mikrofon nélküli
(6) Milyen hangzást vársz? ami az árba belefér és jó
(7) Milyen csatlakozású legyen? mind1
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel? Integrált hangkártya, 7.1 CH HD Audio with Content
Protection (Realtek ALC898 Audio Codec)
- Premium Blu- ray audio support
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? fekete- esetleg kevés kék benne.ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
vadallat88
tag
Philips SHC8575 10k
Sony MDR-RF810RK 10k
AKG K912 10k
esetleg ezek közül valameik megéri a pénzét?ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
zzeN
aktív tag
Hali
Kb. 2 hete használom a Vengeance 1500-amat, és egy érdekes, zavaró hibát figyeltem meg az elmúlt pár napban. Ha egy filmben ordítanak, akkor a jobb oldali hangszóró elkezd sercegni, sisteregni de nem minden esetben. Le se ejtettem és máris megadja magát? Lehet át kéne dugni egy másik usb portba? (kétlem...) Játékokban eddig csak a BF3-ban vettem észre, amikor spawn-olni akarok (ekkora lehalkul a játék) és felrobban valami. Ötlet vagy jöhet az iponos garanciafutár?
-
Attila2011
aktív tag
Sziasztok!
Játékra és TS használatra keresek olcsó fülest. Eddig 3 kiszemelt példány van:
Ezekből melyiket érdemes venni, illetve van-e ajánlott ebben az árszegmensben?
Sajnos nem vagyok ismerős ebben a témában, ezért örülnék ha azt is elmondanátok miért az xy a jobb.Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
skatebab
tag
válasz Attila2011 #8019 üzenetére
hali ha elolvasod az összefoglalót a témáról ott is a sharkoon rusht ajánlják ebben az árban,játékra zárt fejes előnyösebb.
Igyunk barátaim yo-ho!
-
WinnerB0Y
senior tag
Eldőlt, hogy nem veszek DT770 Prot..
Hosszútávon annyira nem jó.
Ráadásul játékra majdnem, hogy használhatatlan.
Egyenlőre ezt néztem [link] majd ha egyáltalán karácsonyig kijön itthonra is.
Méretre, hangerőre, frekvenciatartományra jobb mint az előző (V2).
Ráadásul igen széleskörű a kompatibilitási lista.
+kapok mikrofont.
Ja és világít isEUNE: iNeeko
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz Trk.Adam87 #8024 üzenetére
Szóóóval.
Az a helyzet, hogy ebben a fejhallgatóban van bőven potenciál, viszont térhangzásban még a Trittonom is fényévekkel veri be.
sajnos érződik, hogy ez egy sztereó fejhallgató, és nem kapom meg azt, hogy mégis térben és távolságban nagyjából mennyire van tőlem az ellenfelem.
Márpedig ez igen zavaró.
A következő a hangerő.
Ha nagy a hangerő akkor sok a basszus amit ki kell EQ val kevernem ami még a szoftveres térhatást is csökkenti.
Lehet, hogy az én fülem ennyire válogatós, de sajnos nekem így 4 nap használat után nem jött be.
Jó.
Nem 4 napot használtam, mert már volt nálam többször is és mikor havernál voltam ott folyamatosan ezt használtuk felvételekhez, de az ugye már más kategória.
Így marad a géjmer fejhallgató ami világít is
(nekem nem az a lényeg, hogy világítson, csak ez igen kényes téma volt már itt nem is kevésszer így gondoltam hasogatom még egy picit )
Egyébként elb****** ugyanis, nem a sima DT770 hanem a PRO verzió van nálam.
Ugye ez a stúdiós dolgokra kihegyezett fejhallgató.
Ami szép és jó, ugye zeneileg tökéletesen megfelel a célra, de játékra nem.
Ez bebizonyosodott már itt nálam.
A hangkártya egy Asus Xonar DX.
A másik hangkártya egy M-Audio FastTrack C600EUNE: iNeeko
-
nagyúr
Ezt én is tudom, de már dudi is itt kampányolt a wireless ellen hogy fehér zaj így meg úgy, meg valaki a vengeance 2000-re panaszkodott, hogy van icipici zaja. Engem a régi sony-nál sem zavart soha a dolog, és szerintem 10-ből 9 embert sem, de el kell mondani, hogy ne legyen itt nagy bálhé, hogy szart javasoltál haver...
(#8010) Lokids: Én megnézném ott a drivert, hogy helyesen van-e telepítve, mert a Voice Fx ugye csak driver, nem a füles hardveres hibájáról beszélünk. Függ az oprendszeertől is. Esetleg azt is meg lehet próbálni, hogy régebbit teszel fel, vagy googleban keresel fórumot a fülesről, hátha másnak is volt és meglett a megoldás.
(#8012) vadallat88: Szia! Ha nem szeretnél mikrofont, és megelégszel az alaplapi hangkarival, akkor nemtudok segíteni, mert erre elegendő egy zenei füles is, az meg 10k körül elég szórványos, javaslom a Nagy fejhallgató topicot, ott ebben jobban bennevannak. 10k-ért NINCS wireless, ne is keress (úgyértem olyan amiért pénzt érdemes adni).
(#8018) zzeN: Szia! Pedig jól indultál neki. Végig kell próbálni mindent, másik usb-port, driver fel-le. Ha másik porton, utána másik gépen is recseg, akkor lehet vinni gariztatni. Sajnos előferdül az ilyesmi
(#8019) Attila2011: Sharkoon Rush mehet! A többi sajnos nem erre van kitalálva.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
válasz tknof1871 #8011 üzenetére
Bocs a dupláért srácok, de ez nagy volumenű lesz, féltem lejár a szerkesztési idő
Naszóval a költségplafon jó dolog, de persze arányban kell lennie az elvárásokkal. A csúcs drága, ezt ugye tudjuk, a jó meg már 15k körül elérhető. Mindig jó, ha van egy ár megadva, úgy nekünk is könnyebb ajánlani valamit. A fehér zaj meg a fentebb leírt komment miatt került megemlítésre, sajnos el kell mondani, hogy van ilyen, mert tényleg van, max nagyon kevesen veszik észre vagy keveseket zavar.
Az 5.1-7.1 fülesek nem csak gamereknek készülnek (természetesen mi itt főleg játékra szánt fülesekkel foglalkozunk), viszont zenére általában nem, inkább filmekhez vannak még javasolva, ahol van DTS 5.1-7.1 hangzás. Kis hangszóróból is lehet jó mélyeket kihozni, persze ez nem könnyű, a mély hangok pont a nagyobb driverek miatt lesznek még élettel telibbek, mert a rezgő felület nagyobb, de ez már elkanyarodás. Nem kell aggódni, a mélyek általában 30mm-es driverekkel van megoldva, ami már bőven elég ezen a szinten.
A 7.1-es filmhez a 7.1 füles többet ad, mint egy stereo. Ez pont úgy működik, mint a hangfalalknál, vagy a moziban, nem véletlen van ott is több hangszóró, és nem csak kettő.5.1 és 7.1 között plusz 2 hangszóró van, az oldalsóak, óriási difi nincs, csak a térérzetet javítja kicsit.
A virtual sosem lesz olyan, mint a real, de érzésre közelít. Úgy tudnám jellemezni, mint egy Mercedes és egy Mondeo. Mindkettő jó autó, kényelmes, de a Mercedes drágább, viszont amit ad, azt minőséggel, jobban adja. Itt nagy vonalakban erről van szó. Szerintem a virtual simán elfogadható kompromisszum. Real annak kell aki tényleg nagyon sok filmet néz gépen 5.1-7.1 hangzással, igényli is azt, és van rá sok pénze
Nos akkor ugye azt mondtad, főleg filmre kellene, nagyjából 20 ezer Ft-ot mondtál. Akkor pedig a következő lehetőségek vannak:
Roccat Kave Ez a belépőszint a real 5.1 füleseknél, már ajánlott kategória, de erősen ajánlott hozzá egy hangkártya vásárlása (Asus Xonar pl. link )
7.1-es csak 30k fölött van, és szintén javasolt a hangkártya. Ha kéred, erről is adok linket.
Virtual a Corsair Vengeance 1500. Ez a legjobb ár/érték arányú jelenleg. USB-s, stereo füles, sokak szerint kényelmes is.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
zzeN
aktív tag
válasz Tsebacsi #8026 üzenetére
Próbáltam másik porton, ott is recseg. Tesóm gépén is megnéztem és ott is elő jön. Ha minden igaz holnap jön a garifutár, 1 hét alatt elintézik ha minden igaz. Nem ejtettem le a fejest, az okozhatja a problémát hogy néha odaverődött (nem nagy erővel) az asztalnak a hangkártya? Elég szarul van megoldva, ruhára se lehet felcsatolni, oda fogom ragasztani az asztalhoz
-
skatebab
tag
és ha ezt a firmware-t letöltöd sem jó?
Sound Blaster Tactic3D Alpha Firmware for Windows
Filesize : 538.64 KB DownloadFile Name : SBTA_PCFW_US_D0_01_21.exe
This download contains a firmware for use with your Sound Blaster® Tactic3D Alpha gaming headset on Windows® operating systems. For more details, read the rest of this web release note.
Added Features and Enhancements:
Increases the microphone gain for clearer voice pickup.
[ Szerkesztve ]
Igyunk barátaim yo-ho!
-
drzozo
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
SHnizlee
csendes tag
Én inkább az új Kavet várom vagyis gondolom csak javítják az előző Kave hibáit. De az biztos ha megjelenik Magyarországon, az elsők között leszek akik a kezük között foghatják majd. Mindig is nagy Roccat fan voltam (Isku FX, Kone XTD, Kave), ezt se fogom kihagyni. Persze egy kis bemutatót majd írok róla
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni G35–tél kapcsolatban.
Mennyire kéne ennek hangosnak lennie? Minden fel van tolva max.–ra és szerintem halk.
Előtte Tritton fülesem volt. Ahhoz képest ennek a hangja egyenlő a nullával.
Másnak is ilyen halk? Vagy nálam van valamivel baj?
Vagy szerintetek mi lehet a baj? Az új logitech szoftver van fent.
Az alaplapi hangkártyát is újra raktam már.
Volt már több usb–be is dugva ugyan az mindegyikbe a helyzet.
Lehetséges,hogy hangkártyát kéne vennem és azzal jobb lenne?
Ha szerintetek igen. Ez jó lenne?Segítségeket előre is köszönöm!
-
neutron22
tag
Téged sem felejtettelek el. Nézegettem a problémádat, de semmi érdemlegest nem találtam. Viszont 2 javaslatom lenne: 1. gyári beállítások funkciót keresni és nullázni mindent ha ilyen nincs akkor 2. manuálisan húzz le mindent és csak arra adj kakaót amit ismersz. Segédlet itt
-
nagyúr
Elsőre fel se tűnt, mit is mondtál, mert a G35 láttán én mindig elfordulok
Az USB-s füles, nem hangkártyáról megy, van neki beépítbe sajátja. Ha veszel egy Xonar-t, csak a pénztárcádat rövídíted meg, és előkészíted a terepet egy normális jack-es fejhallgatónak, mert a G35 teljesen különálló tőle.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
danih
veterán
Hali, milyen vezetékes fejhallgatót érdemes venni játékhoz olyan 8-10k körül ánusz Xonar DGX mellé, mely mikrofonos, illetve nem USB-s hanem jack-es? (USB-s füles hogy csatlakozik meglévő hangkarihoz?)
[ Szerkesztve ]
-
n.gab
aktív tag
Köszönöm a segítségeket!
-
danih
veterán
Ozone fejesek milyenek?
(Azon felül hogy Tsebacsi minden alkalmat megragad hogy lehúzza, kicsit visszaolvasva )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lightyear - befektetési app
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tippmix
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban