-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
500.
-
Allien
veterán
harry, haverhoz vidd át a fülest (ha van 5.1-s hangkártyája), ott kipróbál, és ha előjön a hiba, akkor a fülessel van 1 kis bibi.
[chelloZotya, (Levi's) 501!
[Szerkesztve]Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
harry
veterán
majd megnézem alaplapi hanggal is, vagy vmelyik haveromnál. de eléggé valószínű, h a füllessel (szabályzóval) van gáz.
Itt a szervíz/forgalmazó adatai, ha esetleg vki venni akarna:
Modern Media Servise Kft.
1148 Bp, Lengyel u. 19
223-27-20Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem a TEAC PowerMax HP-10 lesz a legjobb választás.Nem is tudtam,hogy a TEAC
ilyen komoly HIFI gyártó cég.Kint 45 EUR,itt sehol sem találtam csak egy régebbi Aqua oldalon.
http://64.233.183.104/search?q=cache:c-sbo59fM2MJ:www.aqua.hu/index.php%3Fm%3D3%26cs%3D69+TEAC+5.1&hl=hu&lr=lang_hu&inlang=pl%20target=nw -
harry
veterán
válasz pinnacle #504 üzenetére
Bővebben: link - mikrofon, mint a Medusáé, erősítő mint az Orakié.
Szerinted miért ez a legjobb? Vagy van vmi teszted?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
hunluigi
senior tag
huh most ezt így fejből Ha hazaérek beírom. De az ami az alaplaphoz volt csomagolva (vagyis nem túl friss)
mod: mostanában kihagyok betüket... öregszem...
[Szerkesztve]A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
pinnacle
nagyúr
A Teac oldalát nézve,elég komoly cégnek tünik,
http://www.teac.co.uk/products.html
bár a mai világban a fene sem tudja,mert a DVD írói is PIO OEM-ek voltak eleinte,lehet,hogy a füles is OEM csak tudnám,hogy kié.
A Medusában csak az a zúgás zavar amit azért nem értek,mert már írtam,hogy a Logitech fejhallgatóm aminek a zsinórja kb 4 mm vastag mégsincs semilyen zúgás,teljes hangerőn sem.Aquában nincs már TEAC és nem is lesz. -
stargazer
senior tag
Csak annyit fűznék hozzá hogy noha új dolog lehet, a Creative nem gyárt (még) ilyet, aminek bizonyára oka van., és ez nekem fontos információ. Igaz kicsit elfogult vagyok a Creative-val szemben, de majd esetleg akkor érdkelni fog ha az is csinál ilyet. Nem voltak valami meggyőzőek a zenehallgatási tapasztalatok a Zalman esetén... és biztos hogy nem tud olyan hangzást, olyan szubbasszust mint amilyet egy klassz 5.1 vagy 7.1 (Megaworks-Gigaworks rulez) hangfalszett tud. Ennek egyszerű fizikai okai lehetnek, pl. a hangszórók méretéből fakadóan. Nem akarok okoskodni mert nem nagyon értek hozzá de ezeknek az érveknek köszönhetően meggyőződésem hogy inkább megéri hangfalszettet venni: halkan is lehet hallgatni, meg ha esetleg filmet nézel akkor a párod nem hallaná. Persze nézőpont kérdése hogy mikor melyik előnyösebb, ha mindig egyedül nézel filmet akkor talán megéri. Meg játszani is valószínűleg te fogsz többet nem a feleséged, de mindent egybevetve nekem még akkor is a minőség az egyik legfőbb érv, ami miatt a Gigaworks-öt fogom megvenni.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
harry
veterán
válasz pinnacle #508 üzenetére
Szerintem nemigazán zavaró, előszőr akkor tűnt fel, amikor a fülemen volt és lekapcsoltam, így lehetett hallani a különbséget. Esetleg este/filmben csendes jeleneteknél lehet zavaró, amúgy nem az.
Teac - lehet, h jó gyártó, de csak emiatt megvenni elég nagy merészség. pl asszem Sonyval volt ilyen - az ő fülesük nem szerepelt túl jól.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
pinnacle
nagyúr
Lehet,hogy a végén én is inkább veszek egy sima fülest pl:Sennheiser,úgy tudom
ez az egyik legjobb,ugyanis ha a hátsó hangok nem jönnek be (ami az 5.1 lényege lenne)akkor jobb talán egy minőségi fejhallgatót venni 15k-ért.
Valószinüleg nem véletlen,hogy ''komoly''gyártók nem készítenek ilyeneket,bár lehet,hogy ugyanaz a helyzet mint a Divx-el,MP3-al 2-3 éve.
Mindenképpen egy teszt kellene,de valahogy nem akar elkészülni,pedig a sok videokártyateszt mellett erre is lenne igény. -
harry
veterán
Ami még érdekes a zúgással kapcsolatban, h ha mozgatom nem elmegy a hang, hanem felerősödik. De csak a bal oldalt, és ha igaz, a centerhez tartozó hagszóróé (mert ha szabályzón letekerem a center potit, akkor megszűnik a zaj). Mitől tud így felerősödni?
[Szerkesztve]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
pinnacle
nagyúr
Ha ez igaz a Zalmanra,akkor mégiscsak ez a legjobb a hátsó hangokban.
http://prohardver.hu/rios3_popup.php?mod=40&id=31993&start=186&len=1 -
pinnacle
nagyúr
Persze mindenki mást mond.
http://prohardver.hu/rios3_popup.php?mod=40&id=31993&start=244&len=1 -
pinnacle
nagyúr
Néha érdemes újraolvasni az egészet. Nem ez a megoldás a Medusa alapzajára?
http://prohardver.hu/rios3_popup.php?mod=40&id=31993&start=328&len=1 -
pinnacle
nagyúr
Ez igaz?
http://prohardver.hu/rios3_popup.php?mod=40&id=31993&start=339&len=1 -
ÁDI
aktív tag
válasz hunluigi #507 üzenetére
Hasonló gondokkal küzdök én is az 5.1-es hangfal rendszerecskémmel én is. Nem akar megszólalni rendesen, a ''barlang hatás miatt'' a center és a basszus. Megadnád a beállításodat, hátha jó lenne nekem is. KÖSZ
SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover
-
harry
veterán
válasz pinnacle #517 üzenetére
1, vissza vannak véve potik, szóval nem amiatt zúg, ez egy alapzaj
2, u.e. a hangkártyával teszteltem egy Ozakit is, ami nem zúgott
ezekből az következik, h a Medusának van alapzaja, ami talán abból adódik, h nincs rendesen árnyékolva :-\
Légyszívesz ne csak leírd a címeket, alakítsd linkké - hozzászólás ablakban a kedvenc kódoknál olvashatod hogyan is kell - [L] webcím[/L]
[Szerkesztve]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Allien
veterán
válasz pinnacle #518 üzenetére
Figy, a hozzászólásoknál van egy olyan szöveg, hogy ''válasz'', piros szinnel. Inkább AZT használjad, mert a linkelési módszered sem jó! Ráadásul, a franc fog ennyi ablakot megnyitni!
Ami a Medusa-Trust-Ozaki-Genius tipusokat illeti, nézzed meg a hasonlóságokat. Eléggé szembetünő. Kicsit változtattak az alapokon, de ettől még MIND hasonlít egymásra. Vélettlen kizárva, mert olyan nincsen, és levédik a design-t is a gyártók, ezek meg nem harcolnak egymás ellen közvettlenül.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
trigger
csendes tag
-
ÁDI
aktív tag
Újabb teszt, kivonat a Gamestar újág (magyar), 2003/07. számából, melyben (sztereo) fejhallgatókról volt szó:
Ozaki Home Theatre: mikrofonnal rendelkezik;5.1 surrond kompatíbilis; meglehetősen robosztus kialakítású, fejbúb pántja elég erős, így kicsit nyomhatja a fejet;nem ül kellőlép biztonsággal, egy fejrázástól máris leeshet; 5.1-es elosztó dobozzal rendelkezik, amibe az 5.1-es hangrendszert is csatlakoztathatjuk; minden kábel mellékelve;
Hangja meglepően szegényes volt, mind a basszusok, mind a magasak elég közepesen szóltak, s ami megszólalt, az is enyhén mosva, kásásan.
Ár: 5.360 HUF +áfa; Forgalmazó: Pulsar Kft. 219-0395, www.pulsar.hu
Értékelés:viselet:17/25, Hangminőség: 29/40, áthallás 8/10, design: 4/5, extrák: 10/10, ár: 9/10, össz. 77% .
Kiegészítés: a többi stereo fejhallgató 70-85 % közt szerepelt.SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover
-
NooB245
csendes tag
Hi!
Bár a kérdésem nem teljesen ebbe a topicba való, de azért plz segítsetek;)
Vettem egy Sennheiser HD212Pro fejhallgatót, alaplapi hangkártyám van, AC97.
A hangerőt maximálisra állítottam mindenhol, de még mindíg nem elég hangos számomra.
Most jön akkor a nagyon NooB kérdés
Vennék hozzá egy HZR 62-őt, ami egy hosszabbító kábel, 2 csatornás hangerőszabályozóval. Ezzel lehetne tovább növelni a hangerőt? Az alaplapi hangkártya hangereje maxra van állítva.És ha növelne, rontana e a hangminőségen? -
harry
veterán
nem növellné, mivel nem erősítő, hanem egy potméter van beleépítve -> ezzel csak halkítani tudnád
Mondjuk fura, h alapjáraton halk Master volume és az MP3/wave hangerő is maxon van? Esetleg vez.pultnál hangbeállításokat nézd át.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Allien
veterán
válasz pinnacle #526 üzenetére
Szvsz, egyik sem! Anno én is sokkal drágábban vettem, vagy ez az ár (5760+áfa=6700) a nagyker ár. Azt meg végképp nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a fejét rázogassa erőssen zenehalgatás közben (kipróbáltam NEM esett le a fejemről). Szerinetm, az a cikk nem teljessen reális (nekem is megvan az a szám).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
pinnacle
nagyúr
Végre rászántam magam,hogy veszek egy Ozakit (nem zúg,hátsó hangok jobbak),erre azt mondják 3-4 hét múlva lesz talán.
-
-
hunluigi
senior tag
Na itt vagyok csak közben építkezek is de most lezavart a tetőről a sz@ar idő...
Na szóval a beállítások:
''Fő'' fülön --> csak a neked tetsző Ekvalizert lőd be (én a buli beállításból indulva magamnak állítgattam be)
''Hangszóró-beállítás'' fülön a ''Dolby Sorrund kódolás'' engedélyezésén kívül minden bepipálva; LFE crossover fereki 90 (általában 90 ~ 150 ig érdemes kísérletezni) ; Előkeverés mind teljesen fent kivéve a centert ami felülről a második vonásig lehúzva, ''halgatás mód 6 csatira állítva és persze analógra.
A többit hagyd alapon. (ja és a környezet fülön a környezeti-előbeállításoknál ne legyen efektus! eredeti hang 100%)
Az én hangfalaimhoz ez így OK-s a fülhalgatónál esetleg lehet a sorrund sugárzókat feljebb tekerni a front-hoz képest hogy kb azonos erösséggel szóljanak.
Na kb ennyi...A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
xXx(64bit)
csendes tag
Sziasztok.
Teac Power-Max HP-10 -et szeretnék venni.
TUDJA VALAKI HOL LEHET KAPNI?
Nagyon kéne.
Köszi
Bővebben: link
[Szerkesztve]Gigabyte K8NF-9, A64 3200+@2430Mhz, Inno3D 6600GT(580/1200) + VF-700Cu, 2x512MB DDR566 A-DATA Vitesta, Chieftec 460W. (3DMark01:22369, 3DMark03:9585, 3DMark05:4152).
-
pinnacle
nagyúr
válasz xXx(64bit) #542 üzenetére
Én is ilyet akartam venni, az Aqua-ban volt,de már nem forgalmazzák,maradok az Ozakinál,Kékhalban lesz,de csak 3-4 hét múlva.
-
xXx(64bit)
csendes tag
Figyu az Aqua-ba van ozaki 5.1-es nettó 9400-ért.
Gigabyte K8NF-9, A64 3200+@2430Mhz, Inno3D 6600GT(580/1200) + VF-700Cu, 2x512MB DDR566 A-DATA Vitesta, Chieftec 460W. (3DMark01:22369, 3DMark03:9585, 3DMark05:4152).
-
OTee
tag
válasz xXx(64bit) #545 üzenetére
Hi!
Oda van írva mögé: Rendel=nincs raktáron
Az AQ-ban ami van oda van írva mögé, hogy pl 1-5 db
Sorry
csá''Nekem ne is mondja senki, hogy ne legyek kemény?! Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, s ne is legyek kemény?! www.gipen.hu Ha IP alapú hőmérő kell, kattints ide
-
xXx(64bit)
csendes tag
Igaz. Bocsi nem figyeltem.
Nem tudod esetleg hogy TEAC HP10-est honnan tudnék beszerezni?
Bárhogy csak kéne.
Bővebben: link
[Szerkesztve]Gigabyte K8NF-9, A64 3200+@2430Mhz, Inno3D 6600GT(580/1200) + VF-700Cu, 2x512MB DDR566 A-DATA Vitesta, Chieftec 460W. (3DMark01:22369, 3DMark03:9585, 3DMark05:4152).
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem csak külföldről.
-
xXx(64bit)
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget. a 466-467. hozzászólásban leírtak után nem hajkurásztam tovább a Teac-et, hanem vettem egy Speedlink Medusa-t a Pólusban 15k-ért.
Azért csak hogy tudjátok körbetelefonálltam kb 8 neves budapesti számtekboltot és sehol se sincs, de még rendelni se lehet. Megnéztem az E-Bay -en, még ott sincs, és a Teac gyári német oldalán lévő shopp-ban meg csak németországon belül lehet megvenni, vagyis gondolom No.-on belül szállítják ki.
A Medusa pedig egy Isten úgyhogy mindenkinek bátran ajánlom.Gigabyte K8NF-9, A64 3200+@2430Mhz, Inno3D 6600GT(580/1200) + VF-700Cu, 2x512MB DDR566 A-DATA Vitesta, Chieftec 460W. (3DMark01:22369, 3DMark03:9585, 3DMark05:4152).
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB DDR5 512GB NVMe gar
- MSI Katana GF76 12UGS - 17,3"FHD IPS 144Hz - i7-12700H - 16GB - 1TB SSD - RTX 3070 Ti - Win10 PRO
- Szinte új Krups XS 600010 cappuccino set (tejhabosító) eladó ajándék Krups tisztítótablettával
- Új!Wanbo X5 Pro Projector
- Gamer - Pc majdnem a vga - árért ? Best buy !!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen