-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
deedee
őstag
ja és dvd-re akarom kötni,ezért erősítő is kell bele....Akkor milyet érdemes venni?
-
deedee
őstag
http://www.sony.bolt.hu/index.php?moduleName=Shop&pageID=item&ID=346
ez már proffibb cucc,50 k az ára....Ismeri valaki?Használta már valaki? -
Peetee(tm)
aktív tag
van valakinek telepítőprogija ehez a karihoz: [link]
illetve személyes tapasztalata?Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
szab.tam
nagyúr
Sziasztok!
Bocs, de párotoktól már priv-ban megkérdeztem, de most itt is felteszem:
Én ma vettem egy 5.1 Zalman-t (ZM-RS6F),
[link]
de úgy vélem a sub-ja süket. Akinek van, annak mit csinál? Vibrál-rezeg, vagy egyszerűen mély hangot ad ki? Van egy másik 5.1-es eősítős nonémem, de annak a sub-ja úgy rezeg, hogy letépi a fülemet.
Kicsit bővebben:
Én a dvd-re és a pc-re is a Zalman fekete dugóját dugtam be (a centert, aminek a sub-ot is vinnie kéne alapesetben). A center szólt. Ha ezután a centert a pc-n lekevertem, vagy a dvd-n a center rca-ját lehúztam, tehát a subot egyszál magában hagytam, meg sem nyikkant. Van egy másik 8 hangszórós (6 + 2 vibra) fejhallgatóm, oda kiment a mélynyomó jele. Tehát innen a következtetés, hogy vagy nincs mély, vagy rossz.
Csak ugyi, ha nincs benne mélynyomó, nem megyek kiröhögtetni magam.
[Szerkesztve]fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Geryson
addikt
válasz szab.tam #1554 üzenetére
Hahó! Nekem is ''süket'' a SUB, mondjuk igazából én sem értem miért. Ennek ellenére ennél a fülesnél eddig (ca. 3 hónap) egyszer nem tapasztaltam azt a bizonyos vibra-basszus effektust, ami nekem is volt azelőtt a Ozakimnál. Erről írtam is egyszer itt nemsokkal a megvétel után, hogy én örülök neki, hogy nincs benne - bevallom engem idegesített...
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
cskamacska
addikt
válasz szab.tam #1554 üzenetére
Tényleg nincs mély. Először azt hittem, hogy szétosztja a többi hangszóró között a mélyet, de úgy néz ki hogy a .1 csatornát egyszerűen lenyeli.
Ettől függetlenül van mély elég(vagy nem, ízlés szerint), annyira nem is feltétlenül hiányzik egy + kis hangszóró ami mélyládás dübörgés helyett... rezeg.
Eredetileg egy 5.1-es hangfal szett kiváltására vettem a fülest, nos hát nem teljesen vált be, egy 30-40k-s szett is lekörözi hangzásban, gondolkodtam is a lecserélésén, de mivel sokszor akad, hogy csendben kellett munkálkodnom, így végül is nincs alternatívája."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
cskamacska
addikt
Szvsz 50k-ért már nem érdemes ilyen fülest venni.
Mert hogy ha valakinek nem tetszik a Zalman és jobban bejön az Ozaki, vagy a csicsamentes Sharkoon változat 20k-ért azt megértem, de 50k-ért már olyan 5.1-es rendesebb hangfalszettet lehet venni ami felülmúlja a füleseket. (pocivibráltató mélyhangokról nem is beszélve )
Persze ha hangfal mellé, vagy helyett menne akkor nem szóltam , de én speciel inkább egy jó sztereó fülest vennék ezért az árért.
Arról nem is beszélve hogy én mindig is idegenkedtem a wireless fülesektől, egyszer próbáltam egy elvileg jobbfajta hordozható fülest, de elég szép súlya volt, és a hangjától sem voltam oda.
[Szerkesztve]"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
deedee
őstag
válasz cskamacska #1557 üzenetére
egyszerűbb lenne elhelyeznem a fülest,mint a hangfalakat és kevesebb helyet is foglalna.... Csupán ezért akarok mindenáron fejhallgatót....Viszont b@szottul kíváncsi lennék,hogy az árral párhuzamosan a térhatás is ''nő'' vagy nem.... Minőségi cuccért hajlandó lennék mélyebben is a zsebembe nyúlni...Csak hát kipróbálni sehol sem lehet,mert ha nincsen a boltban,akkor max megrendelik ha adok előleget de akkor meg is kell venni mert nem viszik vissza....
-
Newyorker
addikt
Több helyen olvastam, hogy ezeket a füleseket be kell állítani, hogy frankón kijöjjön a térhangzás!
Nos nálam is vannak a kis ''távirányíton'' ilyen tekerők.
Ti hogyan állították be?
A Vib Vol tekerő az olyan mintha semmi nem lenne, mert semmi hang nem szól belőle, ez miért van?★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Newyorker
addikt
A mélyet ezt a ''vib''-t hol tudom letesztelni, h szól e?
[Szerkesztve]★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
tottiboy
tag
Hello All!
Vettem egy zalmi 5.1es fejhallgatót és nemtom mivan vele de olyan mintha egy jónagy kartondoboz szólna a fejemen... A hangkártya beálllításainál nincs semmilyen környezet beállitva az nem lehet baj... 6 csatornára van állítva az sem lehet... továbbá ha nézek egy dvd-t gépen amin van 5.1es hang és 5.1re állítom a nyelvet nem keveri ki (vagy ha igen akkor szarul)... szól a front és kész Ha lehúzom a frontnak a csúszkáját nagyon halkan szól a center és a rear is(alig hallható)... kipróbáltam windvd-vel powerdvd-vel Jetaudio-val mindennel... Alaplapra integrált hangkarim van Abit KN8 SLI (ALC 850 van rajt elvileg) leszedtem a 3.77es legfrissebb drivert, a gyárit is kipróbáltam és semmi... volt már vki igy vagy valakinek van ötlete h miért van ??
Válaszokat előre is köszönöm!
mod: vagy a hangkari nem ér egy darab kakit sem ??
[Szerkesztve]Dell Latitude D630
-
deedee
őstag
nekem nincsen gondom a térhangzással.... Viszont zenéhez tényleg nem való...
-
Garee
csendes tag
Hát nem tom!Nekem tökéletesen kikeveri a térhangzást!Zenéhez is tökéletes nekem,mert valami nagyon brutál basszusogat ereget!
-
cskamacska
addikt
válasz tottiboy #1565 üzenetére
Én is. Persze az is igaz, hogy a Zalamn RS6F sem világelső hangzásügyileg, de alaplapi hangcuccal szvsz a legjobb fülesek is rosszul szólnak. Az Alc 850 meg aztán.. Néhány hozzászólással ezelött megírtam a véleményem. [link]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
tottiboy
tag
válasz cskamacska #1566 üzenetére
őőőő aszem elég jó szemmel nézel arra az integrált csodára
nah kérek kölcsön egy hangkarit azt meglátom
KösziDell Latitude D630
-
BioNiCMaN
addikt
Urak! Most tervezem egy 5.1-es füles beszerzését a meglévő Genius HT 5.1-es hangfalrendszer mellé, és aza a kérdésem, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy ne kelljen mindig dugdosnom a dugókat, ha váltani akarok fülesről hangfalra? Köszi!
Gondoltam már ''dugóelosztóra'', de akor a füles mindig szól, ha kell, ha nem...Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
kbalazsa
senior tag
válasz tottiboy #1565 üzenetére
Én teszteltem egyet urak: Audigy 4-re és alaplapi hangkártyára is rádugtam a Zalmit (ZM-RS6F).
Ég és föld a különbség.
Amit még érdemes kipróbálni: az Audigy EAX console-ban a CCMS 3D alatt található beállításokban: Zenehallgatásra leginkább a Stereo Surround, minden másra a CMSS vagy a funkció teljes kikapcsolása javallott.Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
szamuraj
tag
válasz BioNiCMaN #1580 üzenetére
Na nekem pont ugyan ez van!
Az karajan-on(alaplapin) van a sp 500 hangfal szett az audigy 1-n pedig a zalman 5.1.
Mikor America's Army-ok akkor át állítom a zalmanra(startmenü/vezérlőpult/hangok és audio eszközök/audio)itt tudsz váltogatni a két hangkari között.
Sőt Skype-ba,MSN-be,stb külön tudod állítani ,hogy mi melyiket használja!
Azt is sikerült beállítani,hogy a vga tv out-on család videozik én meg a fülesen(zalman) America's Army-ok
Ugyhogy csak hajrá emberek!Ne sirj.... éld az életed!
-
tottiboy
tag
Megoldódott a fülesproblémám... X@R az alaplapi ALC850es hulladék ennyi a történet
deedee kolléga audigy-ét magamévá tettem és hibátlanul szól rajt minden... szar evvan... köszönöm annak aki próbált segíteni
szamuraj! : ''A centert és a sub mixerben állítható .'' <--- hol ??
mod: megvan csak vak vagyok... pedig bennt a kontaktlencse
[Szerkesztve]Dell Latitude D630
-
Dj Ready
csendes tag
válasz tottiboy #1569 üzenetére
Jah, nekem is elég rémisztő volt a Zalman hangja, amikor rádugtam az alaplapi 8 csatornás HD audio certified integrált hangkártyára. Pedig egy PH -s teszt szerint a C-media felvette a versenyt egy SB Live 5.1 -gyel.
Aztán leporoltam a jó öreg SB Live 5.1 -emetm, mert ugye anno eltettem, hiszen itt volt a szuper 8 csatornás alaplapi cucc.
Az SB Live megmutatta, hogy még mindig odaver az integrált megoldásoknak, megjött a füles basszusa, felerősödött a bal és jobb hátsó is, és a hangminőség is helyreállt.
A jövő pedig az X-FI kártyáké.GIGABYTE EP-43-DS3, C2D E8400, 4 GB Kingston DDR2-800, GTX260, Samsung 245B, X-FI XtremeGamer, Cooler Master Elite 331
-
Guderian
tag
Hello
Ha vennék egy ilyen hangkártyát Trust SC-5200 5.1 Digital PCI(most alaplapi 5.1-es van),akkor szerintetek jó vásár lenne egy Zalman ZM-RS6F 5.1-es fejhalgató hozzá?
Több fórumon olvastam hogy nem mindenkinek adja ki alaplapi hangkarin a jó mély hangzást illetve a centert.
Nem nagyon értek hozzá ezért kérném a ti segítségeteket.''A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni'' Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
-
kbalazsa
senior tag
válasz Guderian #1588 üzenetére
Audigy-vel, Live-val jó, ez biztos a fentiek tanulsága szerint. Szerintem egyébként nem csak a center és a basszus vonatkozásában vannak gondok, valahogy az egész hangzás nem akar összeállni.
Maga a fejhallgató egyébként jó vásár, előbb-utóbb majdcsak megtalálod a megfelelő kártyát is hozzáAz elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
simi762
tag
please help me!
tegnap vettem egy zalman 5.1-es fülest, és cefetül viszhangzik. csk egy sima alaplapi hangkarim van, ígyhát lehet hogy az a ludas.esetleg tudnátok adni valami tanácsot, vagy tippet hogy mit csinákjak vele?!
estleg valami normi hangkarit is ajánlhatnátok ócsón.
thanks
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kbalazsa
senior tag
válasz simi762 #1594 üzenetére
Te vagy a sokadik, aki megállapítja, hogy az alaplapi karikkal nem igazán akar összebarátkozni a zalmi 5.1, lásd a többi hozzászólást. Pl. [link]
A legolcsóbb de már nagyon is jó megoldás talán a live 5.1-es kari, ilyet használtan már akár 2,5k-ért is kaphatsz, és cefet jól szól vele a füles. Azontúl, ha már SB karid van, érdemes az EAX console-ban nézelődni, pl. a CCMS fülön zenehallgatáshoz én a sztereo beállítást találtam jónak, minden máshoz meg a default (kikapcsolt) állás tetszett, mert ilyenkor kijött a térhangzás. Nem SB karikról és kezelőszoftverükről sajna nem tudok nyilatkozni
Na és persze mindenekelőtt ne felejtsd el a hangfalbeállításokat 5.1-re állítani
[Szerkesztve]Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
simi762
tag
most hogy visszaolvsgattam, megtaláltam a válaszokat.
lehet hogy vak voltam(vagy csak lusta)! -
Newyorker
addikt
az új test drive-ben nagyon jó a hangzás, mindenkinek ajánlom
tesztnek nagyon jó
főleg a mély, a vib
iszonyat★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest