Új hozzászólás Aktív témák
-
Furkó_úr
tag
válasz
Nyúltáp #5497 üzenetére
Hmmm köszönöm a segítséged, nagyon hasznos volt
Jaja glow effect vray-el nem működik,viszont ha architecture-al használom akkor müxik, erre már rájöttem. Mármint az anyagválasztásnál, nem a rendernél
Amúgy haverom is mondta, hogy PS-ben lehetne sokat okoskodni, aztán a többit 3DS-ben... Nekem 3DS jön be
Igaz még csak kezdő dolgokat csinálok, de majd lesz ebből szebb is
Szépen nap mint nap haladok előre,minden nap tanul egy újat az ember
-
Furkó_úr
tag
válasz
Menthirist #5494 üzenetére
Nos szerintem egyszerűbb lesz ha megmutatom a 2 kezdetleges képemet
Hátha akkor könnyebb lesz megfejteni ezt a misztikumot
A kinti sárga pöttyök majd 1x csillagok lesznek, de valamiért a glow effect ezen a project-en nem működik,ha újat nyitok akkor simán... Esetleg Bug?
Nos a fenti képeken látszik amíg az 1es képnél a mennyezet fehér, addig a citromsárga falaknál már az is sárga lett... Próbáltam játszani a megvilágítással, az sem segített...
-
Furkó_úr
tag
sziasztok!
újabb segítséget szeretnék kérni... Egy szobát szeretnék csinálni..Minden szép és jó, viszont mikor feltextúrázom a parkettát, a falaknak + mennyezetnek adok egy diffuse színt, a parketta színe hirtelen megjelenik a falakon + mennyezeten is.... ÉS baromi idegesítő,hogy az okkersárga falakból + a fehér mennyezetből hirtelen vörös parkettaszín sugárzik... 2 órája ülök felette, de nem tudok rájönni a megoldásra, szal pls help!
A render VRAY 1.5, s a következő linken található beállításokat alkalmaztam.
Agyaltam,hogy a parkettán a freshnel reflectrions-t kikapcsolom, úgy se lett jobb.... Azután a reflect színnel próbáltam játszani, hát nem igazán jött össze.... Jah és van egy ablakom is ugyanúgy mint itt a képen, VRAyplanelight.
-
Furkó_úr
tag
válasz
Furkó_úr #5489 üzenetére
Remélem nem fogok senki idegeire menni de-..... Szeretnék egyesíteni 2 poly-t, viszont erre a kérdésemre gugliban valami nagyon bonyolult tutorialokat találtam.
Szóval lenne 1 óra,amit külön csináltam meg alaplapból,számokból,és külön a mutatót... Nincs egy merge opció valahol eldugva 3ds-ben? Sehol sem találtam....
Köszi a helpet!! Megpróbálok nem sokat kérdezni
-
Furkó_úr
tag
Kicsit most már szakmába vágó kérdésem lenne... Szóval textúráznék egy csövet, króm színt álmodtam meg rá, viszont material editor-ban az istenért nem sikerül beállítani chrome-ra... Találtam 1 tutorialt, ott nagyon szépen sikerült az úriembernek beállítania, viszont nekem sajnos nem. Diffuse színre feketét állítottam be, Reflect map pedig fall off, első szín majdnem fekete, 2. szín majdnem fehér. Fresnel refl.-->pipa be... Viszont ezt akárhogy bűvölöm, akárhogy játszom a vraylight-al ez csupán fekete marad
Előre is thx a segítséget
-
Furkó_úr
tag
válasz
Nyúltáp #5485 üzenetére
Hmmm köszönöm szépen válaszod
Igen mondjuk 3DS-nél volt ez, hogy órákig kerestem a dolgokat mire rájöttem mi hogy is megy.... Maya-nal meg mondjuk mindent kitettek nekem kis nyomógombokra, így csak ki kell választani mit szeretnék
De az tuti hogy egyikről a másikra át lehet majd térni, nagyon hasonló a 2 progi, nemhiába, Autodesk a gyártó
Köszönöm a könyvet, ez jobb lesz mint állandóan guglizni tutorialt, stb stb
-
Furkó_úr
tag
válasz
Menthirist #5482 üzenetére
Köszönöm a válaszod, 3DS mellett tettem le a voksom végülis.... Bár egy jóakaróm azt mondta, hogy Maya + ZBrush a tuti kombó...Nekem most 3DS valamiért szimpibb...
Viszont most tanulgatva az alapokat hát...Ez nem 2 perc lesz elsajátítani a tudást....
Esetleg egy könyvet tudsz ajánlani?
-
Furkó_úr
tag
Sziasztok. Egy újbóli kérdésem lenne,nem igazán leltem meg még rá a választ, kicsit off... De előre szólok nem szeretnék belőle flamewar-t
Szóval kezdőként volt szerencsém kipróbálni 3DS Max-ot és Maya-t is. Animációkészítésre melyiket ajánlanátok? Inkább animációkat szeretnék készíteni, viszont kezdőként szeretném most tisztába tenni, melyiket lenne célszerűbb ehhez megtanulni.
Nekem elsőre 3DS max gyorsabbnak tűnt működés szempontjából, sok sok plugin-el, viszont a kezelőfelületét egy bő fél óráig kellett tanulmányoznom.
Maya-n viszonylag gyorsan kiigazodtam, viszont mintha jobban enné az erőforrásokat, valamint néha néha megakad működés közben.... Viszont átláthatóbb egy fokkal....
Köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Furkó_úr
tag
válasz
icecave #5449 üzenetére
HÁt igen én sem akarom feladni, jelenleg én is mérnök-informatikusnak tanulok suliban, de amit a főiskolás évek alatt megtanultam az egyenlő a nullával, sajnos ilyen a magyar oktatás,persze nem mindenhol.... DE! Ami a való életben zajlik az sajnos mérföldekkel távol áll attól amit tanítanak...Gyakorlat 0, felesleges magolnivaló elmélet szarásig.... Amit eddig megtanultam azt mind cégek szakembereitől sajátítottam el, illetve sok sok guglizással... Jelenleg a Desktop Support-ra nincs nagy kereslet, s kapcsolatok híjján egyik nagykerbe sem kell "szervizes" kolléga, ügyintézőről meg ne is beszéljünk....Azt csináltam, de nem akarok kikötni a bolondok házában 22 évesen.... Így próbálok olyat csinálni ami tettszik, s amiben van lehetőség a jövőre nézve...Bár nem tudom Magyarországon van-e még lehetőség....
-
Furkó_úr
tag
válasz
Menthirist #5448 üzenetére
Jah hát így már érthető hogy mit is takar a "kezdőként" elvégzett munkád
Jövőhéten én is összerakok egy gépet, remélem egy ideig nem kell majd hozzányúlnom
Amúgy használsz Autocad-et is?
-
Furkó_úr
tag
válasz
Menthirist #5445 üzenetére
fúúú ez jó
jó hallani hogy "kezdőként" is van megrendelés, kereslet az ilyen dolgokra
Bár lehet hogy csak magad vallod kezdőnek, közben pedig lehet hogy egy PRO ül a pc mögött
Nem is rabolnám tovább az időtöket,én is belevágok a csendes "tombolásba", tutorialok bújásába xD Örülök hogy bátran fordulhatok hozzátok a kérdésekkel
Ezért szeretem a PH!-t
)
-
Furkó_úr
tag
válasz
Furkó_úr #5442 üzenetére
Jah és valaki esetleg tudna egy rövidke felvilágosítást adni, hogy miért jobbak ezek a Quadro meg Firepro kártyák a mostani gamer kártyáknál? Gyorsabb proci? Jobb OPENGL támogatás? Vagy mi is van a dolgok mögött? Mert ahogy elnézem 256MB és 512MB-os kártyák ezek DDR2 illetve DDR3 memóriával... Bocsi ha lámaságot kérdeztem!
-
Furkó_úr
tag
válasz
Menthirist #5441 üzenetére
Értem... Lehet túlmisztifikáltam a dolgot, de szeretnék tisztában lenni a gépigénnyel és a dolgok rendjével, ezért előbb inkább kérdezek, minthogy hülyeséget csináljak, elvégre ezért is fórum a fórum
Köszönöm a lelkes segítségeket
Egyik cimborám azt mondta, nem árt ha valaki tud rajzolni, sőt ha ebből akar megélni, nagyon jól kell tudnia rajzolni...Ami igazából bennem nincs meg, vagyis felejtsem el a 3DS-el a tervezést, animációkészítést?
Megmondom őszintén én lakásdesignerként szeretnék ügyködni, vagyis ha eljutok 1x az életben arra a szintre,bár konkrét elképzelésem még nincs, csak tapogatózom. Szeretnék "interaktív" bemutatókat készíteni egy egy lakás belső kinézetéről, "ilyen lesz" alapon stb stb....
-
Furkó_úr
tag
válasz
Nyúltáp #5431 üzenetére
Köszönöm, köszönöm uraim
Így van próbálom az alaplapot jól bővíthetőre megcélozni, bár a technika fejlődésével úgysem lehet lépést tartani, ahhoz rengeteg pénz kell + forrás. AMD-ről mostanában jókat hallok, igaz régebben gyenguska volt, de mostanság kezd talpra állni a CPU piac is, ezért merek gépet összeállítani erre támaszkodva. Igazából én évente cserélgetem a gépem alkatrészeit, így szinte "megszoktam" már a folyamatos változást, bár azért olvasgattam erről a 3DS Max-ról olyanokat, hogy egy haladó felhasználó gépébe illik 4 magos illetve 12GB+ -os Ramokat vágni. Ez igaz? Szükség lehet 12 Gb Ram-ra egy haladó "tervezőnek"?
Köszönöm a tapasztalatokat, megerősítéseket
-
Furkó_úr
tag
Köszönöm szépen gyors válaszod
Próbálok nagyon hamar megtanulni dolgokat, viszont úgylátom ez nagyon hardware igényes, de igazából valamit valamiért
Amint írtam, pénzszűkében most csak AMD-re lesz keret, de gondolom megtanulni az alapokat tökéletes lesz....
Jelenleg még suliba járok (utcsó félév), viszont látva az elhelyezkedési esélyeket MO-on a különböző informatikai szakokon, próbálok olyanra specializálódni ami tettszik, kell hozzá kreativitás, és nem "futószalagon" gyártják hozzá a "tudást" és az embereket a főiskolákon... Gondolok itt arra,hogy van már egy rahedli rendszergazda, java programozó, sql mysql c# php programozó, s sajnos az olyan emberkéket veszik fel, aki tud 5 nyelven és társai.... Bár nem tudom te hány éves gyakorlattal rendelkezel, mióta csinálod, de örülök hogy rögtön az első válaszadó egy munkavállaló emberke
-
Furkó_úr
tag
Sziasztok!
Kezdőként kapásból 2 kérdésem is lenne...
1:
Milyen vasat ajánlotok a 3ds Max 2011-hez? Én jelenleg ezt tervezem:
Athlon x4 620@ 3.2GHZ
2GB DDR3 RAM
Sapphire 5770 DDR5
Asrock AM3 M3A770DE MBOJelenleg anyagi szűkölködés miatt ezt terveztem be, megtanulni kezelni, alapanimációkat készíteni stb szerintem megteszi... Régebben Blender-ben okoskodtam, viszont Blender-rel nem lehetett olyan szépen textúrázott, részletes képeket készíteni mint 3DS-ben, ezért inkább ezt tanulgatnám.
2:
Esetleg van aki 3d modellezésből keresi a kenyerét? Azt gondolom,hogy nem fél év hanem több év kell mire valaki belejön a dolgokba, s esetleg bedolgozik cégeknek. Magyarországon van esély elhelyezkedni 3d animáció készítéssel, esetleg renderelt képek,bemutatók készítésével?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- Ukrajnai háború
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD