Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz zsocy #202715 üzenetére

Én próbálkoztam már sokfélével, de amióta FritzBoxot használok, hálózati probléma miatt nemigen lett újabb ősz hajszálam (sok más miatt egyre több). Sosem gondoltam volna korábban, hogy ekkora difi tud lenni router és router között. Amióta az új lakásban lakom (kb másfél éve), asszem egyszer lett újraindítva, de akkor is kiderült, hogy azért nincs net, mert az isp-m hálózata halott. Ja, meg amikor frissíti magát, olyankor újraindul, de arról nem tudok. Meg úgy általában hajlamos is elfelejteni emellett az ember, hogy van routere.

p

• Beniii06

addikt

válasz zsocy #202715 üzenetére

Pedig sajnos, csak a szaktopikban lenne érdemes kérdezned. A Box szerencsére ugyanúgy IP címet, TCP és UDP kapcsolatokon keresztül kommunikál, szóval bármelyik hétköznapi saját router megteszi. Az előzmények a szolgáltatói eszközökkel, az azokon futó SW, illetve CB esetében HW eredetű is a probléma.
    Azt, hogy neked milyen router a megfelelő választás sok szempont dönti el: mennyi rá a keret, milyen sebességű internet hozzáférésed van, milyen eszközöket akarsz rákötni(komolyabb LAN forgalom, NAS, torrent stb.), mennyire van fogalmad hálózati témákról(lásd lejjebb)
    Szerintem érdemes a népszerűbb márkákat/típusokat választani, mert probláma esetén arra hamarabb érkezik SW javítás,így az ajánlott márkák TP-LINK, ASUS, Mikrotik(Ezt nem lehet 1-2 kattintásra beállítani, magasabb szintű szaktudás szükséges hozzá, ahhoz hogy jól is legyen beállítva, nekem is ilyen van) 15-20 ezer körül már jókat lehet találni, amiben van HW-NAT és a wifije is jó, ezek általában már jók a gigabites nethez is. Nem azt jelenti, hogy az összeg alatt nem lenne router, csak szerintem azokat nem éri megvenni, mert hamarabb elavulnak, szóval szerintem érdemes gyűjteni rá és a drágábbat választani, a 7-8 ezres kategória helyett.
    Korábban 1043nd V1 volt nekem is, OpenWRT-vel egész használható volt, de ilyen 180 Mbps-nél gyorsabb netet már nem tudott kiszolgálni.

Új hozzászólás Aktív témák