- Milyen NAS-t vegyek?
- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2499 üzenetére
Akkor jó, bár irtam, hogy mádszorra sikerült a kép letöltése (firefox alatt), csak valamiért a tanár ezt a módszert szeretné alkalmazni, mert egyszerűbb.
Ha nem lesz jó a második módszer sem, akkor marad a letöltés/beillesztés.
Köszi a tippet!
-
válasz
Flowtation #2498 üzenetére
És ha nem bemásolod, hanem beszúrás/képek és bettallózod a lementett képet, akkor is ez van?
Ezt is ellenőrizheted: [link] -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van win10 alatt, word 2016-ban, hogy a netről lementett képet (jobb klikk->kép másolása, majd wordben beillesztés) nem jeleníti meg, csak egy vékony keretet. Már kutakodtam és annyit találtam, hogy rajozk és szövegdobozok megjelenítése be legyen pipálva, a kép helyének megjelenítése pedig nem. Nos mindkettő rendben van, mégse jelenik meg a kép. A szöveg körbefuttatás megjelenik, de pl. jobb klikk átméretezés már nem. Mindenféle nézetben próbáltam, sehol nincs kép. Ami nagyon fura, hogy van olyan gép amin megy és van olyan amin meg nem...ugyanolyan gépekről van szó. Mi lehet a baj?Valamint azt is észrevettem, hogy ha jobb klikk->kép mentése más néven mentem, akkor először sikertelen a mentés, másodszorra viszont jó, lehet, hogy ettől van?
Köszi!
-
flash-
veterán
üdv
tudja valaki hogy amikor wordben írok több sorban szöveget(egy sorban van egy két tab mert feljegyzést írok:pl
akkor pár dolgot egymás mellé tabbal
aztán következő sorban ugyanugy.
szóval hogy a következő és következő sorok nem pont alá esnek, elcsúsznak..
ez outlookban is előfordul.
miért van ez? hogy lehet kivédeni? -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet legkényelmesebben megoldani a következőt?
Szeretném, hogy az adott Címsort követően, aminek van valamekkora behúzása, legyen a szimpla bekezdésnek is ekkora behúzása.
Címsor1
Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur adipiscing elit.
Fusce eget pretium justo.
Quisque magna lorem, lobortis ut justo nec,
volutpat ornare nibh.
Címsor2
Sed vitae est lorem.
Mauris tincidunt nisl non ante porta imperdiet.
Mauris tortor elit, ultrices quis sem et,
dictum bibendum orci. Nulla facilisi.
Címsor3
Fusce eleifend malesuada placerat.
Nulla vitae tortor bibendum,
dignissim ligula nec, semper velit.
Címsor2
Sed fermentum nisl et diam convallis, eu pretium sapien congue.
Nunc ultricies luctus risus, sed tempor elit lacinia in.
Címsor2
Sed sed rhoncus metus, ut feugiat ante. -
flash-
veterán
üdv
egy oylan kérdésem lenne hogy céges e-mail küldéseknél (outlook)(de wordben is) írok felsorolást mondjuk, mellettük tabbal lépek egyet hogy legyen egy kis szünet és amikor elküldöm az emailt a sorok már nem egymás alatt vannak hanem egy picivel minden sor közepén a felsorolás egy kicsit hamarabb kezdődik és így elcsúszik..
wordbe is gyakori gond, és outlookban is, pedig tabulátorral lépek..hogy lehet ezt elkerülni?? -
Reinhardt
őstag
Hello,
Van egy Word dokumentumom:
Es van egy Excel dokumentumom:Megoldhato -e az, hogy az excel file-bol a megfelelo cellakbol a word file-ba a megfelelo helyekre az adatokat beillessze? A gender oszlopbol dontse el, hogy miss/mr es her/his. Es kulon fajlokba mentsen el minden lakot, ha megoldhato a file neve legyen a lako neve. Ha megoldhato, hogyan?
Koszonom.
-
Enxtheone
tag
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni hogy a word-ben van-e olyan funkció ami megmutatja hogy egy adott szó hányszor szerepel a szövegben, illetve hogy gyakoriság szerint felsorolja őket?pl.
"the" 18 db
"but" 9 db
"under" 3 dbstb
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Körlevél forrásául excel táblát használok. Ennek a neve időnként változik, a helye nem. Van valami lehetőség, hogy a hosszú tallózás helyett ennek nevét valahol átírjam a programon belül? -
jansky1
senior tag
Üdv!
Kis segítséget kérnék.
Nagy mennyiségben kellett dokumentumokat gyártanom, elég aprólékos adatokkal, így word levelezést indítottam. A word meghatározott adatmezőibe pedig egy excelből húztam be az adatokat.Bizonyos iratokat átküldtem e-mailben, és a címzettnek nem jelentek meg a nyomtatásban a fejléc és lábléc adatai, az összes többi viszont igen.Ami érdekes, hogy a doksi letöltésekor, megtekintésekor minden adat látszott, csak nyomtatáskor tűntek el az adatok. Hangsúly azon van, hogy csak a fej-és lábléc adatai, az összes többi megmaradt a háttér excel nélkül. PDF küldés nem megoldható, mert a címzett még lehet, hogy belejavít.
Érdekelne a megoldás erre az anomáliára.köszömöm
-
ny.janos
tag
Ettől a jegyzettömb közbeiktatása még jó lehet és akkor nem kell soronként másolgatnod. Wordben mindent kijelöl, másol. Nyitsz egy jegyzettömböt, beilleszt. Jegyzettömbben mindent kijelölsz, másolás. Új Word fájlban beillesztés. A formázásokat megcsinálod, beilleszted a képeket.
Jobb ötletem sajnos nincs.
-
ny.janos
tag
Elég furcsa hiba az 1-es, amit írtál. Ha nem túl sok adatot / formázást tartalmaz a fájl, valamint nincsenek benne képek / táblázatok, akkor talán próbáld meg az új dokumentumba másolást egy jegyzettömb közbeiktatásával, vagy próbáld meg a fájlt egyszerű szövegként menteni docx helyett.
A kérdés persze az, hogy ezzel mennyi formázást vesztesz el, amelyet újra kell formáznod az új dokumentumban. De ha másként nem megy, még ez is jobb, mint nulláról kezdeni az egészet. -
ny.janos
tag
válasz
fgabor87 #2479 üzenetére
Szerintem ez a lehetőség az újabb word verziókból hiányzik. A régiekben itt volt.
-
ny.janos
tag
-
Zola007
veterán
hogyan tudok képet vagy táblázatot pontosan margóhoz vagy lapközéphez illeszteni?
úgy emlékeztem, hogy ha az ALT nyomása közben mozgatom egérrel, akkor a margóknál zöld vonallal jelzi a határt és hozzá is illeszti, de nem működik -
fgabor87
tag
válasz
zsoltzsolt #2480 üzenetére
Majdnem, elsőre tényleg úgy néz ki, de ami nekem kell, az animálva van... folyamatosan körbejárja a szöveget.
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Sehol nem találom azt a beállítást, hogy a szöveg köré pontot, vagy szaggatott vonalat tegyen, amik aztán folyamatosan "körbejárják" a szöveget.
Tudja valaki, hogy ezt a formázást hol találom? Most Word 2010-ben nézem, 2017 lenne a cél, de gondolom ugyan ott van. -
rlazol
veterán
Sziasztok,
két fura jelenséghez kérnék segítséget.
1) a dokumentumot nem tudom docx formátumban elmenteni.
-Ez egy .doc file, amit 2010-es (2007es?) wordben készítettem - megnyitom, szét van csúszva.
-Rákattintok, hogy mentés másként, átállítom Word-re.
-OK után kijön a formátumváltásra figyelmeztető kisablak
- OK-zom azt is.
-A dokumentum helyreáll, rendeződik a szétcsúszás, de egyből kiadja újra a "Mentés másként" ablakot.
-Ha ebből "MÉGSEM"-vel kilépek, akkor onnantól szétcsúszás nélkül tudok benne dolgozni, de elmenteni csak DOC-ba engedi, és a következő megnyitáskor ugyanezt játssza.
-Ha megpróbálom a tartalmat átmásoln egy másik, üres file-be, ugyanez történik.2) A kolléga eszközölt pár változást a dokumentumban
-ezeket én jóváhagytam
-leállítottam a változástkövetést
-de valahányszor megnyitom a doksit, olyan, mintha a változáskövetés aktív lenne, a végleges szöveget mutatja ugyan, de a változtatások feltüntetésével. Újra be kell állítanom, hogy csak a végleges szöveget mutassa. Hiába mentem el, ez a beállítás nem mentődik.Mit tudok tenni ezekkel?
köszi!
-
localhost
Közösségépítő
-
ace05
senior tag
Üdv!
Van egy fekvő a/4-es 2 oldalas dokum. Azt, hogy tudnám megcsinálni, hogy az a két oldal fekve, a/5-ös méretben rajta legyen 1db álló a/4-es oldalon ? Office 2016-tot használok.
-
Üdv. Kollégák körlevélbe lehet valahogy linkeket is változtatni főleg ha egy alakzatra van ráhúzva?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Abban kérném szépen a segítségeteket, hogy Mac-re diákigazolvány használatával hogyan tudnék ingyenesen igényelni microsoft szoftvereket.
köszönöm
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában elég sokszor használom a körlevél funkciót különböző meghívókhoz, köszönetekhez, stb. Viszont most tanulókártyákat szeretnék készíteni nyelvtanuláshoz. Lehetséges lenne a több száz képet ugyanúgy importálni mint az adatokat? Egy csomó időt megspórolnék magamnak.
-
moma
őstag
válasz
RedHarlow #2465 üzenetére
Nem tudom neked megoldani, csak irányt tudok. Valami reguláris kifejezés jellegű dologra van szükséged, ami megtalálja a megfelelő sorokat, minták alapján: üres sorok, négy számjegy, meg ami úgy kezd hogy szám,szám, kettőspont. ha sima txt file, akkor lehet ebben valami más programozós szövegszerkesztő vagy, kis program is segíthet. de biztos wordben is lehet.
Erre keresve: ms word delete lines beginning with
Ezeket adta: ezt, ezt pl. ebbe az irányba keresgélj. De ha van itt valami programozós topik lehet ott tudnak segíteni. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni:
Feliratokat készítek és van néha, hogy 1-2 év távlatában szeretném a nyers szöveget kinyerni egy feliratból ezt a folyamatot szeretném automatizálni valami "csere" lehetőséggel, tudnátok segíteni benne?
Egy felirat ugye így néz ki:
1353
01:10:56,115 --> 01:10:58,989
Egy másik államban vagyok,
begőzölve teljesen1354
01:10:59,155 --> 01:11:02,247
Bár csak mellette
lehetnék most éppenÉs azt szeretném, ha ebből valahogy tudnék ilyet csinálni:
Egy másik államban vagyok,
begőzölve teljesen
Bár csak mellette
lehetnék most éppenElőre is köszönöm a segítséget.
Márk -
moma
őstag
az olvasó nézetben lehetséges valahogy billentyűzettel jelölni ki szöveget? szövegkiemeléshez csak ezért kell kinyúlkálni az egérhez.
-
LámaZ
addikt
Szervusztok!
Nemrég megnyitottam a Microsoft Word 2013-ban (Windows 7 alatt) egy angol dokumentumot, amelyben volt pár kínai nyelven írt bekezdés is.
Utána sajnos a Wordöm teljesen eltérült, mert a Normál stílus átállt ázsiai betűkészletre, amely tartalmaz ugyan európai fontokat is, de pl. Times New Roman-t nem.
A Normál stílust nem tudom törölni, nem engedi a Word.
A normal.dotx-et töröltem a C:\\users\(your user name)\appdata\roaming\microsoft\templates mappában, de ez nem változtat semmit.
Próbáltam módosítani a Normál stílust, de az sem segít. -
zsoltzsolt
addikt
Tud valaki segíteni, hogy miként lehetne megoldani az egy dokumentumban, hogy amikor a kollégák a szakértői vélemény írásakor a gyerekek adatait írják az első lapon, azok lent a láblécben megjelenő keretben is megjelenjen.
Linkelek egy üres dokumentumot, hogy érthető legyen
Előre is köszönöm, ha valaki segíteni tud, sok időt tudnánk vele spórolni. -
E2E4
aktív tag
Sziasztok!
Megírásra kerül egy dokumentum Word 2016-ban. Az elmentés helyéről simán megnyitható a fájl Total Commender 8.01-el. (A .doc és .docx is társítva van a Word-el)
Ezt a fájlt elküldöm G-mailen webes felületen. Majd ugyanezen fájlt letöltöm egy olyan mappába, ami értelemszerűen különbözik a forrás mappától. Az eredeti és a letöltött fájl bitre pontosan megegyezik.Mégis, ha Total Commenderből szeretném megnyitni a letöltött dokumentumot, akkor „Hiba a fájl megnyitásakor” hibaüzenetet kapom. Valamint egy linket, a Microsoft Tudásbázis 918429-es cikkére. (Amiben erre az esetre vonatkozóan nincs leírás.)
Ha ugyanezt a letöltött fájlt az előzőleg megnyitott Wordben tallózom be, akkor simán megnyitja.
Ha ugyanezt a letöltött fájlt a Windows 7 fájlkezelőjéből nyitom meg, akkor is megnyitja: Védett nézetben.
Ha az előzőleg így megnyitott fájlt ismét szeretném megnyitni a letöltés helyéről Total Commanderben, akkor már ott is megnyitja.Ezt a hibát csak egy ideje tapasztalom, régebben ilyen nem fordult elő.
Mi lehet a probléma?
Mi lehet a megoldás?A választ köszönettel várom.
-
oszy
veterán
Van egy adatbázisom txt-ben. Név, város, cím, irányítószám. Ezt hogyan lehet normálisan megcsinálni?
-
Stanlee
őstag
Sziasztok! A kovetkezo problemara keresek megoldast: a gepemen nemet Windows 7 es nemet office 2010 van telepitve, a magyar nyelvi csomag a word-ben telepitve van, az alapertelmezett a nemet nyelv.
Amikor magyar szoveget irok, azt szeretnem, ha beszurok egy feliratot, akkor a magyar formazas szerint 1. táblázt legyen, ne pedig táblázat 1. Mit tegyek, hogy normalisan sorszamozzon a word?
Az a modszer nem megfelelo, hogy az Opciok kozott kivalasztom a magyar nyelvet, majd ujrainditom a Word-ot, mert akkor a nemet/angol szovegekben is rosszul sorszamoz, hiaba lesz a magyar szovegben jo a formatum, tehat eloszor a szam aztan a felirat.
A valaszokat elore is koszonom!
-
fa4hu
őstag
Sorkizártra formáztam egy bekezdést, azonban se a képernyőn, se a nyomtatási nézetben nem hozza az összes sort a bekezdésben sorkizártnak, egyes sorok nem érik el a jobb margót, beljebb végződnek. Megnéztem, nincsen semmi speciális formázó karakter ezen sorok "végén", csak egy üres szóköz választja el azokat a következő szótól, ami már új sorba kerül. Próbáltam törölni ezt a szóközt és újra beütni, de a helyzet nem változott. Mi lehet a gond?
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Word 2016-ban szerettem volna stílusokat létrehozni azonban a próbálkozás során elmentett és nem kívánt sítlusokat nem tudom végérvényesen törölni, hiába törlöm ki ha bezárom és ujra nyitom a word-öt akkor az új dokumentum lehetséges stílusai között szerepel. Mi a megoldás?
-
olloczky
senior tag
Öööm.. a felső index gombbal?
Kijelölöd a kettest és rákattintasz a felső index gombra a Betűtípus beállításainál.
-
ph2012
senior tag
Hogy kell négyzetméter karaktert gépelni? Erre gondolok:
Hogy kell kis 2-est készíteni a felső indexbe?
Köszi a választ.
-
Halihó, kéne egy kis segítség.
Szóval névkártyákat készítek, és egy lapra 9db menne, Excel táblából körlevélként hívom be az adatokat.
NA már most, ha beszúrom a név mezőmet, akkor ki is adja az értékeket, viszont nekem az kéne, hogy külön léptesse a kártyákon a neveket.
Nem tudom, hogyan tudnám ezt megadni neki..
-
olloczky
senior tag
Hali
Egy word dokumentumon belül a táblázat egyes rubrikáiban nincs ez a kis izé jel, ha bekapcsolom a mindent mutat gombot (így néz ki) és így nem is tudok bele írni. Mi a teendő?
Illetve: próbáltam keresni angolul de nem tudom, hogy van a minden látszik angolul (pontosabban úgy, ahogy a wordben szerepel) és érdeklődnék, hogy van-e vmi angol-magyar szótár a word-höz vagy esetleg menülista, mert egyiket sem találtam neten.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest