Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dudee

senior tag

Sziasztok!

Én is két emeletet összekötését szeretném megoldani kábelezés nélkül, ezért a meglevő TPLink 1043NDv1 mellé tegnap vettem egy 1043NDv3-as routert.
    A kettőt sikerült is összelőnöm WDS-sel. A kliens a v1-es lett, a fő router pedig a v3-as. Mindkét routeren 40Mhz csatornaszélességet állítottam be, környéken nincs más wifi.

A v3-as papíron 450Mbps, míg a v1 300Mbps-t tud. A konfigurálás után azt tapasztaltam, hogy ha wifivel kapcsolódok a v3-ashoz, akkor speedtest szerint simán jön az előfizetéshez tartozó 60Mbps sávszélesség.
    Ha viszont a kliens v1-en próbálkozom (a kliens AP-hez már LANnal csatlakozom direkt), akkor ez 45-re esik.
    A teszt alatt a két router kb 2 méterre volt egymástól.

Tudom, hogy wds esetén a felére esik a kliens oldali sebesség, de tudomásom szerint ez csak akkor igaz, ha a kliens APhez wifivel csatlakozok, mert ekkor az egy rádiónak két irányt kell kiszolgálnia.
    Azt olvastam, hogy létezik olyan, hogy 'client bridge, vagy WISP bridge' mód, amikor is a kliens oldalhoz nem is lehet wifi-n keresztül csatlakozni, és ekkor nincs ilyen sebességcsökkenés
    Ez valami speckó beállítás lehet? Ilyesmit nem találtam 1043-as beállításai között.

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák