Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireproof
őstag
Sziasztok. Nekem lenne egy olyan problémám hogy van itthon egy Dlink DI-524-es típusú router-em és egyik napról a másikra egyszer csak megszünk az internet kapcsolat. Megnéztem ha közvetlenül dugom az internet kábelt a gépbe akkor van de de WIFI valamiért nincs... Nyomtam már reset-et is. a 192.168.0.1-et az internetnem hozza be... A touteren a POWER led ég, a STATUS led nem ég, a WAN és az 1,2,3,4,-es csatorna LEDjei pedig villognak. A WLAN led nem ég. mi lehet a probléma szerintetek?
-
mezis
félisten
válasz adidas4death #26691 üzenetére
Nem opció az. Tallózás helyett beírod azt, ahogy egyébként a Win7-esek megtalálták.
mezis
-
And
veterán
-
Teasüti
nagyúr
Az igaz, hogy az usb wifi adapterek nem olyan stabilak, mint a pci-osak?
Reboot utáni indítás, vagy gyakori kapcsolat szakadás? -
krealon
veterán
válasz adidas4death #26695 üzenetére
-
adidas4death
aktív tag
TP-Link TL-WR741ND Hivatalos firmware van rajta nem módositottam semmit.
de az a furcsa, hogy a win7-s gépek gond nélkül megtalálták a hálózati nyomtatót és tudnak is nyomtatni róla, csak az XP-s nem látja egyáltalán.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
sztanozs
veterán
válasz adidas4death #26693 üzenetére
Milyen típusú router (ha nem hivatalossal, akkor milyen firmware-rel)?
Milyen DHCP kiosztás van (vagy fix IP)? Van-e valamilyen korlátozás, DMZ, stb beállítva?
Windows tűzfal be van-e kapcsolva. Nyomtatónak mi a pontos típusa?
Másik wifis gépről (W7) ugye látszik a nyomtató?[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
adidas4death
aktív tag
válasz sztanozs #26692 üzenetére
Van egy router, ahhoz csatlakozik 3 gép abból 2 wifin (1asztali XP és egy noti win7) és 1 gép kábelen az szintén win7 és asztali, és a nyomtató szintén kábelen keresztül csatlakozik a routerbe.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
sztanozs
veterán
válasz adidas4death #26689 üzenetére
Akkor a wifi AP-n lesz valami beállítás, ami miatt nem látod (vagy több rétegű a hálózatod és a belsőből nem látsz ki a külsőbe). Hogy épül fel a hálózatod?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
mezis
félisten
válasz adidas4death #26685 üzenetére
Üdv.!
Kézzel próbáltad megadni a printer elérhetőségét ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
adidas4death
aktív tag
válasz sztanozs #26688 üzenetére
Van egy másik wifis gép (win7 laptop) azt látja az XP-s, viszont ami "kábeles"(win7 asztali) azt nem.
de az csak tűzfal probléma lesz szval az kizárva.Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
sztanozs
veterán
válasz adidas4death #26687 üzenetére
Többi gépet látja az XP, van rajta net, a többi gép is WIFI-n megy?
-
sztanozs
veterán
válasz adidas4death #26685 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
adidas4death
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem hálózati nyomtatómegosztás ügyben. Adott egy Kyocera nyomtató amit megosztottam a hálózatban ( van rajta háló kábel csati és összedugtam a routerrel). Ez igy tök jó meg minden látja is a 2 win7-es gép felismerte tud róla nyomtatni meg minden de az XP-s géppel nem tudom összehozni, mert ő viszont már nem látja ha hálózati nyomtatót akarok hozzáadni.
Előre is köszi.
Üdv.: adidas4death
-
jNk
senior tag
válasz animatrix11 #26681 üzenetére
A kliensnek elvileg automatán kell felismernie, de hibakeresésnél neked kell manuálisan végigmenni a variációkon hogy kizárd a rosszat/megtaláld a működőt. Érdemes a csatornát is 1-11 közöttire állítani ha auton vagy 11 felettin van, és titkosítás nélkül is tesztelni. Sp3 fennvan a gépen (ha xp) ?
-
nemdan
senior tag
válasz nagyszellem #26679 üzenetére
Ezt inkább az OpenWrt topicban kellene feltenned! Ott hamarabb segítenek.
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
bancsi87
tag
Sziasztok!
Adott lenne egy modem + 1 TP-Link router (szomszédé), melyhez én egy TL-WA5210G-vel AP Universal Repeater módon csatlakozom. A jelet mindkét notebookon tökéletesen fogjuk, működik is.
Viszont a telefonunkon jelzi a kapcsolatot, csatlakozik is, jelzi a maximális vételi erősséget, azonban net nincs. Próbáltam manuálisan beírni az adatokat a telefonokba (mindkettő Motorola Defy), de nem akarják így sem az igazat.
Tudja esetleg valaki, mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm!
-
nagyszellem
csendes tag
Sziasztok !
A segitségeteket szeretném kérni !
Open wrt alatt szeretném korlátozni a wifi sávszélességét.
Telepitettem a qos-script + luci-app-qos - t de nem tudom hogy hogyan lehetne úgy konfigolni,
hogy csak a wifit korlátozza.
Esetleg más módszer ???Segitséget előre is köszönöm !
-
sztanozs
veterán
válasz Teasüti #26671 üzenetére
Google
WN422G+connectifyVagy megkérdezed itt, van-e valakinek ilyen adaptere és kipróbálná-e, hogy megy-e vele
[ Szerkesztve ]
-
pumi1980
tag
-
Teasüti
nagyúr
Hogy tudnék megbizonyosodni próba nélkül, hogy egy adott adapter (TL-WN422G) működik-e a Connectify-al?
-
jNk
senior tag
válasz animatrix11 #26666 üzenetére
XP esetén sp3 kell a wpa2 titkosítás használatához, de ha a kártya nem támogatja (a legfrissebb driverrel sem) akkor wpa (wpa-psk) tesztje megér 1 próbát és ha az sem megy akkor a wep is.
andras888
A connectify lehet a megoldás. -
andras888
aktív tag
B,g,n-es usb-s wifi-n keresztül megtudom osztani a netet valahogy? Jelen pillanatban csak telefonnal szeretnénk kapcsolódni rá, esetleg néha laptop.
-
animatrix11
őstag
üdv
van egy Asus wl-107g pcmcia adapterem, sehogy nem akar csatlakozni a wifi routerhez, tp link TL-wr841n a router 11bgn mixed módban van, tehát csatlakoznia kéne, wpa-wpa2/psk aes-el van titkosítva és a titkosításnál akad el...
valakinek valami 5let?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
pumi1980
tag
Adott egy külső antenna, amit valamilyen cserélhető antennás USB-s Wifi adapterrel (WN722ND, WN7200ND, stb) kellene összekötnöm. Az adapter mellé kellene még vennem 5m USB kábelt + 1m koax az antenna és adapter közé.
Ahogy számolgattam az anyagiakat, arra jutottam, hogy egy olcsó WR741ND AP routerrel kb. ugyanott vagyok (van 8-10m UTP kábelem), miközben így egy sokkal nagyobb tudású eszközöm lesz.
A probléma az, hogy a WR741ND nem tudja az "AP kliens" módot (gyári fw), ami gondolom ahhoz kellene, hogy helyettesítsem vele az USB adaptert? Az openwrt megoldaná a problémát?
Egy másik AP routerhez kellene kapcsolódni wifin keresztül, internetelérés a cél. -
mezis
félisten
válasz Stephan89 #26660 üzenetére
A csatornát (frekvenciát) sem Te, sem a szomszédok nem tudják "rejteni". Ha nem családi házban, vagy tanyán van a WiFi routered, sasold csak meg, az éteri viszonyokat a javasolt programmal. (Ma már a CHIP magazin is ezt ajánlja ! )
A kis mütyürtől csodát ne várj. Pár lépésre a routered antennájától még csak-csak, de falon túl...
(Nincsenek csodák, egy antenna "erősítése" nagy mértékben függ a felületétől-térfogatától.)Én a levehető antennás USB-sekre szavazok, amikről ma épp itt bőven olvashatsz.
mezis
-
Stephan89
aktív tag
Köszönöm! Ubuntut kipróbálom majd, van is letöltve. Viszont nem hinném, hogy szomszédokkal lenne gond. Egyrészt a hálózat rejtett + jelszó védett, másrészt nem csak otthon van ez a gond. Szerintem nem fogom megúszni a vásárlást..
Én erre a wifi adapterre gondoltam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26655 üzenetére
Most megyek inkább. Holnaptól úgy teszek, mintha ma semmi nem történt volna.
-
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26653 üzenetére
Na jól van én mára befejeztem itt. Nem megyek bele ilyen macska-egér játékba. Nem szeretem ezt a kérdezz felelek játékot .
Próbálj ki mindkettőből egyet-egyet, aztán majd rájössz mekkora is a különbség köztük. Mi már ezt kitárgyaltuk anno egy másik topicban. És meg ne kérdezd, hogy na ugyan melyikben, mert agyfaszt kapok rögtön.
-
And
veterán
válasz Teasüti #26649 üzenetére
Miért illene átlőnie? Az 5 dBi-s és a routerek eredeti, szokásosan 2-3 dBi-s antennái között azért nincsenek ám nagyságrendi különbségek. A falak ennél a kis különbségnél sokkal durvábban árnyékolhatnak.
A kártya mellé a leírása szerint nem jár semmiféle extra antenna, az maximum külön beszerezhető. Mivel ez egy MIMO-s n-módra képes kártya (vagy b/g-n diversity-re), az antennákat egymástól nem túl távol kell elhelyezni, nagyjából úgy, ahogy a routereken vannak. -
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26650 üzenetére
Ácsi. Én nem azt mondtam, hogy ténylegesen le is ad annyit. Ezek csak számok, amit a rendszer kiolvas belőle, azt, hogy ez a gyakorlatban mennyi csak a műszerek mondanák meg. De az tény, hogy 30-40 %-al erősebb a 722N-él. Ezt tapasztalatból mondom, nem csak a hasamra ütök..
-
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
A valamivel több, mint két éves Sony VAIO VPCEB1E1E notebookom wifije nem igazán akar működni. A kártya típusa: Atheros AR9285 az eszközkezelő szerint. Pár percenként eldobálja a hálózatot, mindegy, hogy a routertől egy méterre, vagy a másik szobában vagyok. Ilyenkor a bekapcsolást jelző led is kialszik. Windows 7 64 bit, újratelepítés sem oldotta meg a problémát, pedig már azóta fel lett téve a gyári rendszer, meg "tiszta" is ami nincs a Sony által szétb*rmolva. Garancia már lejárt kb a nyár elején, a probléma utána kezdődött a nyár vége felé (hát nem furcsa? ), csak eddig tudtam nélkülözni a wifi-t.
Wifi kártya csere? Ezek alapján szerintem tönkre ment. Mennyibe kerülhet? Neten nem nagyon találtam árat. Vagy vegyek inkább egy usb-s wifi adaptert, azzal megúszhatom olcsóbban?
Üdv.
-
And
veterán
válasz Teasüti #26645 üzenetére
"Milyen különbség származhat, ha nem a PC seggéből állnak ki az antennák, hanem arrébb viszem egy métert?"
Akár egész 'nagy' is.
"ez elégségesnek tűnik egy 60 nm-es kis vályog házra."
Elégségesnek tűnik? Miért? A vályog simán jobban árnyékolhat, mint a relatív vékony vasbeton közfalak. -
jNk
senior tag
válasz czgabi76 #26639 üzenetére
A hasonló paraméterekkel rendelkező (2db) nanostation2 a calculator szerint még összekapcsolódik 7km-en is viszont a -71dBm és 18mbit/s tx rate nem nevezhető stabilnak. 5km-en már jobb a helyzet (-69dBm és 24mbit/s tx rate), de én ezeket a kis nyereségű és nagy nyitásszögű antennás eszközöket 2-2.5km-nél nagyobb távolságra nem használnám ha a legnagyobb stabilitást és sebességet szeretném elérni hosszútávon.
-
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26641 üzenetére
Tessék megnézni linux alatt, nem winfossal kell szarakodni.
-
nemdan
senior tag
válasz Wind-Storm #26638 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül erősebbek, lásd WN7200ND 500mW gyárilag. Meg 3 antennát még mindig neccesebb toldani, mint egy db Usb-t. Ráadásul annyit nem is fogsz az antennán hosszabbítani, mert ilyen RG174 kategóriájú koax-al ami még néz is ki valahogy (nem egy centi vastag és puha) egy szobában mondjuk max. 1 m ami meg sokszor úgyis kevés lesz. Nekem nincs asztali gépem, szóval nem fenyeget ez a veszély.
Vannak itt pro&kontra érvek, szerintem ezen fölösleges vitatkozni, mindenki azt vegyen amit jónak lát.
-
jNk
senior tag
-
-
czgabi76
tag
Üdv.
szerintetek egy wa5210g access pointal elérhetek tiszta rálátásnál 7km-eres távot?A felhasználó nevem csak kitaláció!
-
Teasüti
nagyúr
Usb kontra pci-e adapterek közül melyiket választanátok? Miért?
Köszi! -
mezis
félisten
válasz kiskekko #26616 üzenetére
Nos, ha valami, akkor ez biztosan "gyengébb" a másik kettőnél. Nincs kívülre szerelt antennája, ami helyére egy nagyobb nyereségűt csavarhatnál.
A kétantennás USB-s bár valamivel nagyob valószínűséggel lesz jobb a PCI-kártyásnál, ha mégsem, akkor nem tudsz bűvészkedni az antennával. Vagyis cserélheted a másik két ajánlott közül valamelyikre.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
nemdan
senior tag
válasz kiskekko #26616 üzenetére
A 7200ND-t továbbra is bátran merem ajánlani, viszont az csak a lite N (150 Mbps) szabványt tudja. Szóval a 450 Mbps felejtős ezzel, arra ott van a PCIe-s WDN4800, de oda nem ártana egy antennahosszabbító feljebb hozni mind a hármat..
Ez amit ajánlottak tudja a szabványt, viszont nem sokat lehet elvárni a kis beépített antennájától..
Teasüti: Nekem EZZEL gond nélkül ment AP módban.
[ Szerkesztve ]
-
kiskekko
tag
válasz nemdan #26612 üzenetére
A laptopom az teljesen okés, bár azért olvastam hogy ez az intel 5300 agn ami benne elég bika, dupla beépített antenna, draft n-es, 450Mbps. gondolom akkor asztalihoz is valami ilyesmit kellene keresni hogy legalább olyan jelszintem legyen mint a laposon.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
kiskekko
tag
Megmondom őszintén gyengének gondolom és nem akarok fölöslegesen pénzt kidobni, ha veszek az olyan legyen ami biztosan működni fog. Persze nincsenek olyan elvárásaim hogy max jelet kapjak, egyszerűen csak egy stabil közepes/jó jelszintre lenne szükségem.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
mezis
félisten
válasz kiskekko #26608 üzenetére
Üdv.!
Kb annyiba kerül egy USB-s TL-WN-722N és azt máshoz is használhatod....
Mármint egy antennahosszabbító kábel.[ Szerkesztve ]
mezis
-
kiskekko
tag
Sziasztok!
Előzmény: Adott egy TP-Link TL-WR841ND 300Mbps router 2 db 8dBi-s antennával, első körben vettem hozzá egy TP-Link TL-WN851ND 300Mbps pci adaptert a gépbe ennek 2 db 2 dBi-s antennája volt. A kártyával az volt a probléma hogy a gépem csak néha volt hajlandó felismerni hogy egyáltalán a gépben van ezen ritka alkalmakkor se tudtam semmilyen jelet fogni vele ezért visszavittem garanciába és visszakaptam az árát. Az tudni kell hogy a router a ház másik végében van egy vastag főfalon és 3 közfalon kell átküldenie a jelet. A laptopomon ennek ellenére jó jelerősséget mérek a szobám bármely pontján, kiderítettem hogy egy intel 5300agn adapter van benne dupla antennával.
Van itthon elfekvőben egy TP-Link TL-WN551G 54Mbps pci adapterem 1db 2dBi-s antennával , ezt tökéletesen felismeri a gép minden bekapcsolásnál viszont nem tudok vele jelet fogni.
Érdemes lenne hozzá venni egy asztalra helyezhető antennát vagy ha nem akkor miben gondolkodjak?
-
nemdan
senior tag
válasz #22237440 #26606 üzenetére
Ez nagyban függ a szolgáltatótól is. Pl. kell-e MAC címet klónozni a routerban vagy nem.
Pl. nekem kell, én így mindig állíthatnám az adott szolgáltatóhoz. De általában a kábelnet ISP-éknél ha a modem után bedugod is rögtön megy, ha csak nincsenek "extra" beállítások, esetleg korlátozva a kliensek stb. stb. (mármint a routerban) De a legtöbb routerban van lehetőség arra, hogy elmentsd az adott beállítást amit egy kattintással betudsz tölteni utána.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Muszáj megkérdeznem, mert nem akarok még egy wifi routert vásárolni. Bárhol(pl. más városban), bármikor ugyanazt az adott wifi routert használhatom? Elvesztődnek az előző hely beállításai? Ha visszatérek az előző helyszínre akkor minden a régi és ugyanúgy ott is fog működni? Nem kell elvégeznem újra a beállításokat? Köszöntem.
-
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Szükségem lenne egy usb vagy pci wifi adapterre, ami win7 x64 alatt támogatja a "soft" access point üzemmódot, vagyis meg tudom osztani rajta a PC-n lévő internetet!
A választáshoz kérnék segítséget a Hardverapróról!
Nézegettem az usb-s TP-LINK cuccait, nagyon jó vételnek tűnnek a maguk 2-3k-s áraival, de win7 alatt nem támogatott az AP üzemmód.
Ebben az árkategóriában tudnátok mutatni olyan megoldást, ami alkalmas erre? -
Imco
őstag
Érdekes!
A 940-ben PC lan mac adresshez hozzárendelem a 2.220 IP-t / Address Reservation/. akkor is 1.103 az IP-je.
1.1 az 541 az átjáró, viszont 1.2 a 940 a DNS kiszolgáló!
Viszont nincs net. rajta.
A DHCP eddig ki volt kapcsolva, most bekapcsoltam és úgy ténykedtem, de érdemi változás nincs.Az 541 routeren lévő klienseket nem én kezelem. Így kényelmesebb lenne, ha a 940 kezelné a másik hálózatot teljes egészében.
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Hát nem megy!
Krealon javaslatát is végig nyomtam ill. részben már előtte megcsináltam.
Biztos, hogy én nem tudok valamit!
Ha fix ip-t adok a PC lannak /0.x/ akkor betudok lépni a 940-be.
Viszont lanon nincs akkor net csak a wifin! /A PC-be van ez is az is./
Bármit csinálok az 541 IP-it kapom lanon is WiFi-n is. /Kivéve persze, ha fixet állítok./541 az 1.1 és 100-199 tartományba oszt.
940 az 1.2 és 200-250 közé oszt most. / 0.1-ként is hasonlóan teljesített./
Bedugom a 940-be a kábelt és 1.103 IP-je lesz.
A WiFi-t bekapcsolva 1.101 az IP.
Az átjáró 1.1.A 940-be a kliens lista üres!
Van net a 940-en keresztül.
A lan hálózat neve az 541-é.
A Wifi az a 940 nevét viseli 541 IP-vel!Most elmegyek leiszom magam!
Addig ha kérhetném!
541 a saját dolgaira ossza az IP-t, a 940 szintén a saját dolgaira ossza az IP-t.
Már "csak" ennyit szeretnék!Köszi!
Üdv! Imco
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest