- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Rendszergazda topic
- Linux kezdőknek
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dcsabesz
tag
válasz StSanya #44320 üzenetére
Szia!
Köszi a hsz.-t. Az volna még a kérdésem, hogy mikor a pandora recovery-val kerestem az elveszett file-okat az általad linkelt oldalon 7-es pontban olvasható ntuser.dat file-t is megtaláltam a recovery listájában.
Ez azt jelenti, hogy az egész felhasználói fiókom leírása "ki lett dobva"?Csabesz
-
dcsabesz
tag
válasz dcsabesz #44315 üzenetére
Sziasztok!
Belekukkantottam az eseménynaplóba is. Azt írja, hogy megsérült a helyi profil és készített egybiztonsági másolatot a profilról és azt fogja használni. Majd egy következő bejegyzésben az áll, hogy a Win nem találja a helyi profilt és egy ideiglenes profilt fog használni.
De akkor hova tűnt a profilom és mindenem?Csabesz
-
dcsabesz
tag
válasz Nobuo051227 #44314 üzenetére
És mi történhetett akkor, ha végignéztem a padora recovery által összeállított könyvtárszerkezetet, de a keresett állományok közül csak néhányat találtam meg. Kb 5%. A többinek hűlt helye. Tehát olyan mintha a registry-ben sem lett volna soha jegyezve. Visszaemlékezve még történt egy olyan furcsa eset is, hogy a Windows eddig a bejelentkezéskor nem kért semmit. egy hete viszont a profilba be kellett lépnem. Ekkor egy szűz asztal fogadott, viszont a könyvtárszerkezetben a profilom alatt az asztalon megtaláltam mindent és onnan át másoltam mindent az új asztalra. Most pedig husss..., minden elszállt.
Érthetetlen számomra. -
dcsabesz
tag
válasz Nobuo051227 #44311 üzenetére
Hát ez a gond, hogy nem maradt semmi fontos amit el kéne menteni.
-
dcsabesz
tag
Érdekességképpen annyit találtam, hogy a felhasználói fiókom Recent mappájában meg van mindnek a linkje, de ahova mutat ott nincs semmi.
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Egy furcsa jelenséggel állok szemben.
Arról van szó, hogy ma reggel valami bekattant a gépen és megváltozott az asztal képe. Eltűnt minden mappa és néhány indítóikon. Gondoltam egyet és próbálkoztam a visszaállítási ponttal.
Minden visszajött viszont a mappákban randomszerűen maradtak meg a file-ok. Természetesen a lényeges doksik, képek, videok mentek a levesbe, nem látom őket, törlődtek.
Mit tudnék ilyen esetben tenni? Mi történhetett a Windows-sal? Menthető még a dolog? A vinyónak elvileg nincs baja, HDD Sentinel szerint OK.
Tiszta stresszben vagyok, már két vinyó áll a polcomon ami összefosta magát. Ha ez is megy a levesbe lemondok a computerről és minden ami árammal műnködik. Csak bosszankodik miatta az ember.
Dcsabesz -
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával találkoztam, hogy Netbook-ra szeretném feltenni az Xp-t USB-ről. Elindul a telepítés, minden szép, de egyszer csak kék halál. Kb annál a résznél mikor 26 perc van hátra a telepítésből. Arra gondoltam, hogy talán valami hardver-driver gond lehet?
Telepítés közben miért fagyhat ki a telepítő?
Előre is köszi, ha van valakinek egy jó ötlete!
Kellemes ünnepeket! -
dcsabesz
tag
válasz Sk8erPeter #21231 üzenetére
Elképzelhető, de ezt a jelenséget azóta csinálja amióta levettem az összes hangjelzést.
-
dcsabesz
tag
Hali!
Egy olyan problémával küzdök, hogy a Windows minden hangjelzését levettem, de azóta a hangerő állításakor van egy erős sípolás, ami nagyon idegesítő. Hogy lehetne ettől a jelzéstől is megszabadulni?
dcsabesz
-
dcsabesz
tag
Hali!
Talán már felmerült egyszer-kétszer a következő kérdés. Rendszergazda jelszót elfelejtettem. Már nem vagyok a régi!
Ki vagyok tiltva a saját gépemről.. Van valami humánus megoldás vagy reinstall? -
dcsabesz
tag
A chkdsk /?-et még nem próbáltam, de mikor elindítottam a Vista-t lemezellemőrzést hajtott végre az XP-s partíción. Valószínű talált valami bejegyzést, hogy hibásan ált le az XP. Egyébként a lemezellenőrzés csak a lemez és file-ok hibáit javítja. De itt inkább valami olyan a probléma, hogy egy pontnál megáll a betöltés. Mintha elfogynának az utasítások. Szóval áll magában és nem csinál semmit.
-
dcsabesz
tag
válasz PazsitZ #8402 üzenetére
Hali!
Köszi a gyors válaszokat. De azért visszakérdeznék.
1: Boot cd-ről indítva hogyan tudom ellenőrizni a vinyót. Mondjuk, ha nem látná a vinyót, akkor sikítana, hogy nincs boot eszköz, de ezt nem teszi. Egyszerűen "elveszti a fonalat."
2:az usb keyboard support miért fontos, hogy enable legyen? PS2 a bill. Egyébként egy másik vinyóról bootol. De az Vista.
3:rendszerhelyreállítást már próbáltam. Csökkentett módban sem bootol. BIOS tesztek alatt még van lemezművelet, mikor tovább akar lépni (betölteni a Win-t) csak áll és vár. Ctrl+Alt+Del és simán újraindul. Tehát nem olyan mintha lefagyna csak nem tudja, hogy mit tegyen! És csak gurigázik
[ Szerkesztve ]
-
dcsabesz
tag
Üdv!
Xp guruk! Van egy kis gond az Xp-vel. Miután lefut a BIOS teszt és kiírja a rendszereszközöket nem lép tovább a betöltés. Volt egy rendszerleállás és azóta szívat.
A reinstallhoz nincs nagy kedvem. Talán akad egy humánusabb megoldás!? -
dcsabesz
tag
Hali!
Az volna a kérdésem, hogy miként reagálna az oprendszer egy procicserére. 3000+ -os ról 3800X2-re. Sipákol-e az új hardvare miatt? Regisztrációs kérései lennének-e. Esetleg ilyenkor érdemes inkább újralökni a rendszert?
-
dcsabesz
tag
Hali!
Egy olyan kérdésem volna, hogy XP telepítéskor a telepítő lemez tartalam-e SATA drivereket vagy külön kell floppyról betölteni?
Köszi
-
dcsabesz
tag
Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de valahol el kell kezdeni.
Az a problémám, hogy néha kifagy a rendszer, látszólag ok nélkül.
A másik probléma, talán összefüggnek, hogy nagyon lassan másol a vinyó. egy filmet elkezdek másolni (700 Mb), de amikor már 25 percnél tart a hétralévő idő inkább leállítom az egészet.[ Szerkesztve ]
-
dcsabesz
tag
Köszönöm a segítséget.
Közben én is találtam valamit. Kicsit bonyolultabb registry piszkálós, de nem vészes.
Azért közkincsé teszem ezt is.A beállítás lehetővé teszi, hogy a megadott felhasználómévvel és jelszóval a rendszer automatikusan bejelentkezzen bootoláskor.
1. A Registry Editorral nyissuk meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon nevű kulcsot.2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az AutoAdminLogon nevű, string típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.
3. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultUserName nevű, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt felhasználói nevet megadva.
4. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultPassword nevű, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt jelszót megadva.
5. Hozzuk létre vagy változtassuk meg az DefaultDomainName nevű, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt domaint megadva.
Ja és köszönet lacy.hu - nak is.
[ Szerkesztve ]
-
dcsabesz
tag
Hali Mindenki!
Szerintetek az op. rendszer bejelentkezőképernyőjét ki lehetne kapcsolni valahogy? Arra gondolok, hogy ne kérjen se jelszót, se kattintani ne kelljen az ikonra. Azt tudom, hogy telepítésnél ha nem adok meg felhasználói fióknak nevet akkor simán belép az asztalra. No, de utólag, meg lehet ezt csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest