- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Aktív témák
-
törölt tag
Véleményem szerint a téma nem érdemel külön topicot. A Windows XP kérdések és válaszok topicban nagyon jól elfér a kérdés.
Zártam.
-
Ati18
csendes tag
Hello mindenkinek kérném a segitségeteket van egy problémám amikor el inditom a gépet és csökentet modba nem tudom el onditani mert nem indul a billl hogy ilyenkor mit kell tenni elöre is kösz a segitségeteket
-
szimcsi
senior tag
MI történhetett a géppel, melyen csak csökkentett módban indul el az xp? Normál indításkor kb. a windows logo után elmegy a kép és csak sötétség van meg aztán szemcsés is lesz a monitor. Az is igaz hogy előtte lett fel rá telepítve a cpuidle nevű program, esetleg emiatt?
Bár erre gondolván uninstallálva lett, de a probléma ezután is fenn áll. -
regent
aktív tag
Nekem is volt ilyen problémám (nem tudtam csökkentett módban indítani a gépet). Az segített, hogy kétszer egymás után nyomtam meg az F8-at, vagy F10-et, már nem emlékszem. Gyakorlatilag ''duplakattintást'' csináltam a billentyüüzeten, a szokott idööben.
Persze ezt dokumentálva sehol nem láttam (még).
Tapasztalatom szerint néhány laptopnál tapasztalható ez a ''hiba''. -
L3zl13
nagyúr
USB-s billentyűzeted van? Azzal elő szokott fordulni, hogy nem müxik rendesen, amíg a windows be nem tölti az USB drivert.
Ha van hozzá PS2 átalakító, akkor próbáld meg azzal.
BIOS vírus? Ugyanmár.
Boot idejű vírus ellenőrzést tud az Avast. Elindítod a manuális víruskereső felületet. Menü/Ütemezett boot-idejű keresés.
Még beállíthatsz pár opciót (tömörítettben keressen...) és a haladó részben azt, hogy mit csináljon a megtalált vírusokkal. Tekintve, hogy neked nem lesz billentyűzeted a keresés alatt, érdemes beállítanod valami automatikus törlést, vagy karanténezést.
[Szerkesztve] -
Maksifül
senior tag
Működött a dolog, csak a billentyűzettel nem lehet kiválasztani semmit sem. Magyarán szólva nem enged választani semmit, hanem, amikor letelt a választásra való idő, ismét normál módban indul. Mi blokkolhatja a billentyűzetet?
A #14-es módosítással működik, de érdekelne a fenti kérdésre a válasz.
Question 2:
Hogyan, s mivel tudnám a biost is vírusellenőrizni, boot vírousok végett, még a windows bootolása előtt? Avast tud ilyet? Emlékszem régebben voltak trójaijaim, és csak ott tudtam törölni őket... -
Maksifül
senior tag
Gondolm van ABIT AN8 SLI alaplappal. Nem lehet csökkentett módban indítani a Ringyóz XP-t, sem F8-cal, sem SHIFT vagy CTRL comboval, mi több, ha biosban letiltom a merevlemezeket a bootolásról, csak a cd-t hagyva boot célra, akkor is képes betölteni a WinXP-t.
Valaki tudna tippeket adni?
Igaándiból egy AD Aware SE-t szeretnék lefuttatni csökkentett módban, hogy az esetlegesen megbúvó trójaiakat, boot vírusokat megtaláljam. Köszi! -
Obendi
csendes tag
válasz
Benmartin #17 üzenetére
Nem hiszem, hogy erről van szó. Ugyanis ezeken kívül van még 2 gép, az egyik még sohasem látott internetet, és ezeken is ugyanaz a probléma.
Vírusproblémám amúgy nincs, csak egyszer felmerült a csökkentett módban történő víruskeresés, ki akartam próbálni, és nem ment. Azóta görcsölök vele, de nem jutok 1-ről a 2-re. -
Obendi
csendes tag
Van 2 gép, azonosan XP SP2-vel, az egyik NTFS, a másik FAT32.
A baj azzal van, amelyiken NTFS van:
Bootoláskor F8, csökkentett mód kiválaszt, rövid gondolkodás után a gép újraindul, közli, hogy a Win nem töltődött be, blablabla, milyen indítást választok?
Elindulni csak normál módban hajlandó.
A FAT32 ezt nem csinálja. Lehet, hogy az NTFS miatt van?
Az álmoskönyvek szerint spyware keresést, vírusirtást stb. csökkentett módban illik végezni, de nálam ez nem megy.
Tud valaki segíteni? -
törölt tag
Ha nem sikerülne billentyűparancsot találni, akkor tedd meg, hogy a boot.ini-be beleírsz még egy kapcsolót. Így nézzen ki a beavatkozás után (részlet) :
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional'' /fastdetect /safeboot:minimal
Indíts újra. Ha elintézted a teendőidet csökkentett módban, ne felejtsd a most beírt kapcsolót kitörölni a boot.ini-ből, mielőtt újfent újraindítasz. -
csoszogi
tag
Sziasztok!!
Koszonom a hasznos tippeket, ki is probaltam mindegyiket, mindenfele modban, kesleltetve stb....... VAgy vinnyogott, es el sem indult, vagy elindult normal modban. Szoval tovabbra sem megy. Azeert koszi meg nezelodok a vilaghalon is. -
gergo84
aktív tag
nem tudom pontosan, de mintha találkoztam volna valahol.... ott CTRL nyomvatartásával is ugyanaz volt a hatás mint az F8-al
vagy CTRL+F8 -
csoszogi
tag
Sziasztok!
Kicsit regi a topic ugyan de a kerdes hasonlo. Nem tudom F8-al elinditani a csokkentett modot. Ez egy eloretelepitett Fujitsu lifebook, es az inditas utan felkinal ugyan valamit (Bios setup) de ha F8-at nyomok, akkor visit
Mit tudok tenni?? A csokkentett mod virusirtas miatt kellene
Kosz -
manulu
csendes tag
Kösz mindenkinek, sikerült !
-
launcser
senior tag
amikor az a csik megy akkor ki is irja hogy speciális anyámkinnyához nyomja le az f8 gombot
-
MaUser
addikt
Nem, hanem amikor kiírja a bios a winyot, ramot, procit közvetlen utána (boot logo előtt). Ha komolyabb hiba akkor boot cd be javítás választása és szöveges módban helyrepofozhatod a win xp-t. (pl: Pq magic-kel valamit elrontasz a win el sem indul akkor így tudsz chkdsk-t futtatni).
-
manulu
csendes tag
Hi!
Hogyan lehet az XP-t csökkentett módban indítani ??? A win9x-nél volt az a lehetőség, hogy boot közben nyomtál agy ctrl billentyűt és bejött az indítómenü. XP-nél ezt hogy lehet előcsalni ???
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest