Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIV
tag
válasz
Pierre75 #5369 üzenetére
1. nekem csinált olyat egy alaplapnál, h játék közben elment a hang, de ha kiléptem windowsba akkor volt.
2. egy másik alaplapon meg fél év múlva egyszerűen azt írta ki h mikrofon bedúgva, kihúzva, bedúgba, kihúzva, miközben a mikrofon a fotelben volt be se volt dugva..namost ilyenkor mindig kidobott játékból windowsba h ezeket közölje velem. a mikrofonbemenet egy idő után egyáltalán nem működött tovább.
3. másrészt a hangminősége is elég gyér. -
Gorneck
legenda
válasz
Core2duo6600 #5373 üzenetére
Thx. Azóta lerendeztem...csend is van végre...
-
ZéZé@PH
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #5397 üzenetére
Ez nem Op rendszer függő.
Aki Winampot használ keressen rá az enhancer nevezetű pluginra, ha jobb hangzást szeretne. -
Core2duo6600
veterán
válasz
daninet #5395 üzenetére
Ha fontos a hangzás, akkot tegyél fel egy linuxot
pl opensuse és el fogsz ájulni, hogy milyen különbségek vannak, ezután már nem fogsz win en zenét hallgatni, mondom ezt úgy, hogy alaplapit használok, ami vista alatt nem áll a helyzet magaslatán, de xp alatt is ez van tulképpen -
daninet
veterán
válasz
tupacamaru #5388 üzenetére
tenksz
akkor már csak #5371 van hátra
-
Core2duo6600
veterán
válasz
gabipaci #5377 üzenetére
Hogy a kulcsot elfogadja - e az egy dolog
Az ultimate esetében van lehetőség szabad nyelvválasztásra oly módon, hogy ha rendelkezésre áll, akkor letölti az ms től hasonlóképp mint a frissitéseket
Mivel a laptophoz adtak az angol vistat, ezért ez OEM, vagyis csak az adott géppel müködik legálisan
Ha felteszel rá magyart, elvben meg kell vásárolnod, és lévén nem vennél a progihoz gépet / alaplapot, elvben csak dobozos változatot használhatszHogy érdemes - e 64 bitre váltani, előre megjósolni nem lehet, hogy mi lesz az eredmény
Fel kell tenni, vagy gyorsabb lesz /elvben így kellene lennie/ a gyakorlat sokszor mást mutat
Nekem pl a vista x64 alatt a 3d mark most kevesebbet produkált mint az xp én a legujabb nem beta driverrelDe amikor január környékén telepítettem fel /akkor/a gépet ezelött akkor pontra azonos volt az eredmény
Én arra az egyre tudok gondolni, hogy az nvidiánál találtak valamit a xp és driveren, mig ezt nem lelték meg a vistason, Vagy az ms talált valamit a directx ben
Mivel ugyanaz minden, legrosszabb esetben is egyforma sebeséggel kellene mennie, nálam most lassabb a 64 bites vista mint a 32 bites xp ha a vga a teljesítményt vesszük alapól(#5378) m4rc!
Nem feltétlen az ms hibája, mert nálam semmi ilyen gond nincs
Meg kell adni neki a hdd vzérlő driverét, a vista be tudja venni pendrive ról is, nem kell a floppykával szarakodni, ez akkor is így van ha pata ra és sata ra telepíted, még akkor is így célszerű csinálni, ha felimseri, mivel megadod a telepítésnél a drivert, végig azt használja, és nem egy általános, és ez sebességnővekedést hoz, nálam nem kicsivel lett így gyorsabbHa AHCI ben használod akkor az AHCI driver kell, ha IDE ben, akkor meg az ides
Sima IDE uzemmódban meg kellene látnia
HA nem akkor próbáld meg AHCI ben is, lehet, hogy egy kis bios bug -
Greg Vinous
tag
Sziasztok! Az iránt érdeklődnék, hogy manapság melyik buildet érdemes feltenni Vistaból?
Nekem jelenleg a 6001-es van fent. Ki is írja az asztalra a jobb alsó sarokban. Ebből rögtön következne a második kérdésem.
Hogyan lehet eltűntetni ezt a kiírást? -
Dundy
tag
UTorrentból mi a leg-Vista kompatilisebb verzió?
1.7.5ös hivatalos verziót használom, minden OK, de amikor kilépek (azaz kilépnék), akkor befagy a task és csak az újraindítás tudja kilőni, még a process list-ből se tudom manuálisan kiszedni.
Másnak is produkálja/ta ezt a hibát?
Láttam, hogy korábban vki egy alpha verzióhoz feltett linket, de azt olvastam, hogy még sok hiba van benne.
Köszi!
-
daninet
veterán
Hálózat beálllításánál nagynehezen a sajátgépben (vagy mi) megtaláltam a workgroup átállítását MSHOME-ra de még mindig kér jelszót ami nincs is amikor a többi gépről be akarunk lépni... ezt hol tudom kikapcsolni? sajnos annyira "egyszerű" lett a hálózat beállítás hogy alig találom meg a dolgokat...
-
rétisün
veterán
válasz
gabipaci #5382 üzenetére
mielőtt 64 bitre váltanál, nézz körül, mindenhez van-e driver. egyébként (igaz én xp-ből használtam egy darabig 64bitest) nincs sok különbség, a kifejezetten 64bitre irt progik mennek inkább csak jobban. akkor viszont mindneképpen ajánlott, ha 4giga vagy több ramot használsz.
-
m4rc!
őstag
Elég érdekes hibával szenvedek Vista telepítés közben:
64bites rendszert próbálok telepíteni, de mikor már megvolt 1 ujraindulás és ott tart, hogy: "Telepítés befejezése" 2 hiba fordul elő:
1.: kiír egy hibaüzenetet 0xC0000005, ezt le lehet okézni majd újraindul a gép, ezután kiírja, hogy hiba a telepítés közben és kezdjem előről...
2.: nem ír ki semmit, ideig tököl, majd újraindul. Viszont a BIOS-nál tovább nem jutOda be tok lépni, de aztán semmi... a POST képernyőn a "Detecting IDE Drives"-nél áll..
Másik gond:
Vmiért annál a résznél, ahol a vinyót lehet formázni, oarticionálni,stb. Ott nem tud új particiót létrehozni...formázni engedi, meg törölni is de újanál befagy..
A 32bites viszont simán felmegy!! Ott mindent meg tok csinálniRégebben már egyszer felment a 64bites rendszer, akkor úgy tudtam megoldani, hogy lehúztam a másik vinyóm meg a satás dvd-met is, most így se sikerül...
Mint látható elég gázos hiba, gratula MS
-
gabipaci
őstag
Ja és még egy kérdés, ami engem érdekelne:
32bites vista van fennt 64bites gépen.
Érdemes 64bitesre váltani?
Van érezhető külömbség?
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
Rendszermemória 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Videokártya 2*NVIDIA GeForce 7600 GT SLI-ben (256 MB)
THX -
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Kérdeznék egy furát, remélem nem warez kategória...
Adott egy külföldön vásárolt laptop, ajándék vista home basic-el, kulcsal, de sajnos angolul.
Aki hasznélja (cimbi) nem nagyon vágja az angolt.
Ha felrakjuk a megyar home basic-et, elfogadja-e a kulcsot?
Illetve kell-e deaktiválni a kulcsot előtte?
Vagy van más (valóban működő) módja a magyarításnak?
Azt mondja felrakott valami magyarítást (LP-HU-HU.EXE), de semmi nem változott.
THX -
leviske
veterán
Bocsi, hogy hülyeséget kérdezek, de szerintetek egy asus p7131 tv működne egy 64bit-es vistán?
(Feltételezem 32bit-esen biztos működne a Vista logo miatt, csak nem tudom, hogy 64bit-esen is olyan simán-e mint a 32-esen..)
-
daninet
veterán
igen...SB kártya az van csak ugye megszűnt a creative támogatása a Live-okra X-Fi-t meg most nincs kedvem venni vagy éppenséggel az audigy beta driverekkel sz*rakodni... feltettem egy kx drivert amivel egy alap sztereó hang kijön a SB-ből de érezhetően nem az a minőség amit ma délelőtt windows telepítés előtt XP-vel hallottam márpedig ez engem iszonytos módon zavar. Ezért gondoltam hogy az AC-hez kiadtak már drivert és ugyan roszabb mint az SB de a KX drivernél csak jobb
-
Loretto
veterán
válasz
Core2duo6600 #5353 üzenetére
Érdekes. Eddig felment a magyar. Mindegy angol sem baj.Köszi.
-
-
Pierre75
senior tag
Köszi! Innen szedtem a Pvr2-t, tapasztalatom eggyel fentebb. Az érdekelne, hogy a Pvr2 együtt tud működni ezzel a tv2000 rm kártyával egyáltalán? Mert lehet nem voltam alapos, két csatorna kereséssel vesződtem (finomhangolás, normál), de azt nem értem, hogy a városi tv-t is hogy találhatta meg, míg a sima Pvr a többivel is boldogult. Nekem ez rejtélyes. Ha tudtok tanácsot adni, köszönettel venném.
-
rétisün
veterán
válasz
Pierre75 #5362 üzenetére
én használok, nálam teljesen jól működik. (az egy dolog, hogy kellett csinálnom egy kábelt, mert az alaplapi csatlakozóra hiába kötöttem a hangot, nem szólt, és ezért a 3.5 jack aljzatba van dugiszálva) pedig én is a leadtek honlapjáról szedtem le a drivert/pvr2-t.
ja, távirányítót egyáltalán nem próbáltam, se xp, se vista alatt. -
Pierre75
senior tag
Néhány napja keseregtem itt, hogy a WinFast 2000tv rm tuner-kártyát nem ismeri fel a Vista. A Leadtek lapján lévő illesztőprogrammal semmire se mentem, hiába vista-ra adták ki. Egy francia oldalon azonban találtam egy másik illesztőt, amivel fel is ismerte a kártyát és sikerült működésre bírni a rosszcsontot. A Pvr3.xxx verzióval szépen felismerte a csatornákat (jobb képminőséggel, mint xp-én).
Hogy ne legyen minden ilyen egyszerű, felvételnél nincs hang illetve software-ből nem szabályozható a hangerő, plusz nem reagál a távirányítóra. A tuner fórumokon más is írt hasonló problémáról, de megoldást még nem találtam. Használ valaki az olvtársak közül Pvr2-t, ha igen, milyen tapasztalattal? -
Gorneck
legenda
válasz
Core2duo6600 #5351 üzenetére
Már nem mai gyerek a Vista-m...indexelősdi dolgot pontosan hol is találom?
Vki másnak javaslata?
-
daninet
veterán
-
DeadMeat
nagyúr
Udv
Foltelepitettem a vistat,gondoltam kiproszalom milyen.Ultimate 64-bit.Van nalam kolcsibe 4 gb ram,gondoltam kiprobalom mennyit szamit 6gb ram a gepben.Hat nem akar osszejonni.
Barmit csinalok,a videokartyara generic drivert tesz fel,a sajatja megcsak folsem megy.
Utkozest ir ra,megpedig ezekre az eszkozokre:
Be/kimeneti tartomány 03B0 - 03BB-t a következő használja:
Intel(R) G33/G31/P35/P31 Express Chipset PCI Express Root Port - 29C1
Be/kimeneti tartomány 03C0 - 03DF-t a következő használja:
Intel(R) G33/G31/P35/P31 Express Chipset PCI Express Root Port - 29C1
Memóriatartomány 00000000000A0000 - 00000000000BFFFF-t a következő használja:
Intel(R) G33/G31/P35/P31 Express Chipset PCI Express Root Port - 29C1Mindent foltelepitettem rendesen,csak ez a nyamvadt vga nem akar kikupalodni.Esetleg valami megoldas?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gorneck #5350 üzenetére
A winyo darálás amikor nem csinálasz semmit, csak jár a gép, az elején indexeli a file okat
Én ezt lekorlátoztam a profilban és startmenuben lévő file okra , de akár ki is kapcsolhatnám, mert ha valamit keresek akkor azt a total Commanderrel teszem,
tehát nem az összes winyot csináljaA másik meg a folyamatos defrag, ezzel az instal után akár órákat is elszorakozik, hogy mi a szolgáltatás neve, azt most hirtelen nem vágom
És azt fogod észre venni, hogy néhány nap, mondjuk 1 hét után sokkal gyorsabban fog felálni, mint most, feltéve, hogy ma telepítetted -
Gorneck
legenda
Random HDD swappel lehet vmi kezdeni? Néha idle állapotba is veszett mód el kezd darálni a HDD.
-
Loretto
veterán
válasz
daninet #5345 üzenetére
UAC-t (felhasználói fiók felügyelete) kapcsold ki, és akkor az első kettő ki is lőve.
3.: nem tapasztaltam
4.: erről nem tudok nyilatkozni
5.: szakaszosan nyomja a commender a csíkot, ill. van hogy onnan megnyitva a filek picit lassabbak (nálam ez mp3 nyitásnál jelentkezik) -
daninet
veterán
Estét'
Feltetem a Vistát nagy örömködésben aztán rájöttem hogy azonkívűl hogy húde szép nekem lassú is meg a következ bajok orvosolására lenne szükségem:
1. Ki akarom kapcsolni a megerősítést minden program indítása előtt.
2. Ki akarom kapcsolni a driver telepítések előtti figyelmeztetést mivel ez valahogy "beragad" és nem enged 1-2 drivert feltenni.
3. Egy óra után már semilyen weblap nem jön be, szép lassan, egyre ritkábban tölti be a weboldalakat végül egyáltalán nem, ez restart után meggyógyul.
4. Jónagyot sz*ptam mivel SB Live karim van, tudhattam volna hogy nemmegy de sebaj. Azt írták Kx driverrel megy.. Na nekem nem megy, hibát ír ki telepítésnél. (tapasztalat valaki?)
5. Direkt másol pl totalcommanderben ilyen lassan vagy csak az állapot jelző csúszkát nyomja szakaszosan?Sry nem olvastam vissza nincs nagyon rá erőm/időm
-
Loretto
veterán
Pedig mennie kell, Avanttal vagyok én is.
No ami problémámat illeti.
Kiss hdd nélkül nem ment, abszolúte., azzal viszont ment, ki érti ezt. Így ujrahuztam az egészet, ill majd az xo boot.ini-ből kiszerkesztem a felesleget. Most indul, ahogy kell, bár még a másik nem lett bedugva (kell így is sokat szórakoznom). AMi érdekes, hogy most valamiért az Adobe Reader 8 HUN telepítője elköszön, olyannal, hogy a temp mappába nem tudok írni (rendszergazda jogokkal), vagy tele van. A 7.0 felment. Továbbá LFash 9 telepítőnél ActiceX "hiba" van, de települt,és a flashek is mennek.
Érdekes délután.
rétisün: én is meg voltam lepődve, hosza rendszertöltés teljesen más módon megy, ám iylen hiba volt egy szál magában a rendszernek:Fallback1
find --set--root /bootmgr
Fallback 2
find --set -root /ntldrEz utóbbi nem épp vistás dolog.
No mindegy, a csíny letudva. -
Luigi26
tag
Sziasztok!
Vista alatt,hogy lehet usb-s eszközt (teló) eltávolítani,ha nincs meg a hardver biztonságos eltávolítása ikon a tálcán?
-
m0rd0k
senior tag
válasz
Core2duo6600 #4995 üzenetére
(#4995) Core2duo6600
Be lehet vista alatt is állítani az ip címet manuálisan
Ha nincs a gyártója oldalán akkor passza háló karim ip cimére gondolsz ? mert azt meg tudom nézni tulajdonságokba.De leirnád hogy kell mert próbálkoztam sokféle képpen de nemjött össze!
Előre is köszi !Szia
-
Diego!
senior tag
Sziasztok. Ezt vista alatt hogy tudom megoldani hogy megjelenítse a képeket? [link]
-
Skyer
senior tag
válasz
Loretto #5331 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni de lehet a Vista megkaparintotta a kis hdd-det mint vésztartalék, és oda tárolta le a javított rendszerindíto fájlokat. És hogy kihuztad --> megszüntek ezek a fájlok így a régihez nyult ami gondolom rossz ezé nem indul a rendszer. Probálj meg úgy egy javítást csinálni még1x hogy a kis hdd nincs benn.
-
Loretto
veterán
Amennyiben a Vista nem indul el, csak 2 hibát ir majd grub jön be, lemezről az indítási zavar eltávolítása nem talált semmit, egy korábbi rendszervisszaállítás sem hozott eredményt, mit lenne érdemes még megpróbálnom?
A hibát mindjárt beírom, csak most defrag fut azon a partíción.Mod.: fejleméynek:
A gépben van egy 3 gigás hdd is, amin xp van (vésztartalék) erről indulva defrag, hátha. Annyit érdemes tudni erről a hdd-ről hogy általában nem megy, csak ha ilyen helyzet van.Most rebootnál bent hagytam (boot.ini ben a vista ott volt, csak amikor onnan inditottam volna, azt nem tudta), vista hibaelhárító már szólt, hogy indítási gond van javította. Kis hdd még mindig bent, indulás, vista javított indítása, oh mondom remek. Rendeszer felállt, még a visszaállítás is érvénybe lépett. No mondom, le van a gond. Kikapcs kis hdd ki, hiba ujfennt előállt. Csak az xp-s ntldr-el tudom majd elindítani? Vagy reinstal.Boot.ini így fest:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT -
Gorneck
legenda
válasz
Core2duo6600 #5310 üzenetére
7esből mind1 melyiket teszem fel akad...de a 6os úgy néz ki megy tökéletesen...
-
ZéZé@PH
aktív tag
válasz
netmesterke #5327 üzenetére
A problémát nem tudom mi okozhatja, de ha a biztosági mentés lenne azon a vinyón akkor annak nyoma lenne (WindowsImageBackup könyvtár néven).
Talán nézd meg milyen rejtett fájljaid vannak azon a partíción, abból talán kiderül valami. -
daninet
veterán
helló! gyors kérdés:
Ha XP-ből most kimentem .dbx-ben a mailokat Doc&Settingsből akkor Vistába bele tudom majd tenni? -
netmesterke
aktív tag
Hali! A win vista szerintetek belenyúlhat valamiféleképpen (biztonsági mentés v vmi) a szomszédos partíción lévő xp-be? Mert csináltam (zsugorítással) egy 5,32 gb-os (azért csak ennyit mert többet nem engedett) partíciót, amire felraktam az xp-t. Nincs fenn jóformán semmi progi, (és akármivel nézem tényleg nincs a vinyón csak 2,1 gb foglalt) viszont szabad hely meg csak 238mb!!! Mikor xp-ben vagyok kegyetlenül darál a vinyó, mintha írna. És valóban! Kiirta h nincs elég szabad hely, ezért a lemezkarbantartóval sikerült 6xx mb helyet csinálnom, aztán kb 2 perc mulva 238 mb szabad helyem van.... AVG 7.5-öm van, az nem talált vírust....szal ötletem sincs!
Aki tud lécci segítsen! Előre is köszönöm!! -
JetiRulez
őstag
Kösszépen.
-
Skyer
senior tag
válasz
JetiRulez #5321 üzenetére
Azt hiszem oda egy speciális 6 karakteres térképkód kell. ezeket használják a modelfutások elemzéséhez és ezzel dekralálják a termogradiensek helyzetét. Hogy érthetőbb legyen, amikor látod a tvbe az időjárás jelentést,akkor vannak ilyen szines térképek is, ami vonalak, izobárok(sávok) vannak.Na azokat a kód alapján megadott mérőszenzorok adataibol állítják össze. Ilyen a hőtérkép pl, vagy kihullhato nedvesség térkép is. Sőt, a kordináták megadásával a programban (pl borland delphi) komplett térképeket lehet rajzolni. Ha gondolod megkeresem hogy mi a városod kódja csak akkor írd meg a várost
-
JetiRulez
őstag
Egyvalamit mondjuk még mindíg nem sikerült belőni. Ez az időjárás lenne az oldalsávon. Akármilyen várost írok be, a válasz mindíg csak "A szolgáltatás nem elérhető".
-
JetiRulez
őstag
válasz
Core2duo6600 #5310 üzenetére
Franc tuggya de letöltötte a Vista a frissítést és vele együtt telepítette a drivert is.
Most egyébként csak kipróbálásra, kitapasztalásra tettem föl. Teccik meg minden és a gépemhez képset gyorsan betöltődik, de inkább XP-t használok addíg, amíg van rá terméktámogatás. Az IE7 egyébként katasztrófa!
-
munky
őstag
BS player-ben:
Beállítások/Egyéni Beállítások/ Videó/ Videó renderelés/
nah ott a renderelési módok között kell állítgatni csak már nem emlékszem pontosan melyikre kell állítani régen volt már fent a Vista...
nekem a "Belső renderelés RBG overlay" rémlik így hirrtelen, azt hiszem azzal működött....
-
Nunder
őstag
hali! gondjaim vannak a vista alatti filmnézéssel. én a BSPlayert favorizálom mert az tutin kezeli a feliratokat! na most a progi megy a felirat is de kép az nincs! fenn van a noebookon a K-Lite CoDec legfrissebb de semmi! az asztalin meg műxik. most hogy is van ez??? lécci segítsetek
-
JetiRulez
őstag
Kösz mindent, minden műxik.
Kezdetét veheti a tesztelés. -
leviske
veterán
Szeretném megkérdezni, hogy a Vista-n működik-e az 5.1, ha ASUS Xonar D2 hangkari van benne, vagy csak X-Fi-vel megy az 5.1?
Avagy az összes X-Fi kártyával megy az 5.1 és zenehallgatás közben is, vagy csak játék közben?Előre is kösz a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest