Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz FistXL #98395 üzenetére

    Normál esetben elég a Windows 10 beépített meghajtóoptimalizálója, ami HDD-knél töredezettségmentesít, SSD_knél a TRIM-et futtatja. Egyik-másik külső program adott esetben valamivel többet tudhat és hatékonyabb lehet, de ezeknek is csak HDD-knél van értelme, SSD-khez totál feleslegesek. Meg a HDD-ket sem kell állandóan töredezettségmentesíteni, csak akkor, ha szükséges. Ha torrentezel rá, akkor pedig célszerű bekapcsolni a fájlok előre lefoglalását és akkor eleve kevésbé fog töredezni a fájlrendszer.

    Ha nem akarod, hogy játék közben frissítsen a Windows, akkor meg beállítod, elhalasztod a gépházban. Legalábbis a Pro kiadásnál könnyen meg tudod tenni, de akár még a Home-nál is van rá lehetőség, sőt a 1903-as verziónál a korábbiakhoz képest eleve több lesz. Az újraindításnál pedig van 18 órás aktív időszak, 1 héttel csúsztatható egyéni újraindítási időpont, beállítható külön értesítés, szóval az sem éppen úgy sem, hogy csak úgy random újraindul. Ahogyan az állandó frissítés sem, mert van havi átlag 1-2 összesítő, ami eleve nem olyan sok. Ha pedig letiltod a Defendert, akkor célszerű helyette másik antivírus szoftvert feltenni, ha online használod a Windowst. De ha már másikat telepítesz, akkor automatikusan kikapcsol, szóval ilyenkor felesleges előre tiltani. A frissítések miatt meg totál felesleges, mert a Defender vírusdefiníciós frissítései eleve kis méretűek, hamar letöltődnek és települnek, restart sem kell utánuk.

    +1: ha van egy jól működő, gyors Windows 10-ed, akkor ott van pl. a Macrium Reflect, amivel le lehet menteni egy lemezképfáljba, majd ezt megismételni, frissíteni a mentést, ha szükséges. Vagyis ha szétcseszed - mert magától csak úgy nem szokott, ahogyan irreális mértékben belassulni sem - a rendszert, akkor a mentésből vissza lehet állítani a korábbi állapotot, amikor még oké volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák