-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandiras2
senior tag
Üdvözletem mindenkinek.
Driver problémám van a következő csodával:
[link]
Win 10 gyönyörűen felment rá, a problémák utána kezdődtek, ahogy lefrissítette magát. Elment a hang. Nem ismeri fel a saját hangszóróit, és a stereo jack kimenetet.
Ezekről viszont biztosan tudom hogy működnek, mert az installer drivere használta és zenélt ahogy egeret dugtam rá, meg lehúztam az install USB sticket.
Az ASUS saját oldala nem igazán segítőkész, driver csak win 11-re van, még lejelenteni se tudtam a problémát.
Szóval a feladat az lenne, hogy a drivert az installerből kinyerni, és ráerőltetni/behelyettesíteni a windowsra a jól fejlett ASUS hülyeség helyett.
Meg lehet ilyet csinálni egyáltalán?A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
bandiras2
senior tag
válasz qqcqqc #145202 üzenetére
Az ASUS oldaláról próbáltam a 11-es drivert ráerőltetni a win10-re, de az nem ment. Akkor teszek egy próbát az Intelnél is. Kösz a választ.
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Rica
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 Pro alatt egy egyszeru irodai gepen mennyire szamit a tarolt emailek mennyisege? Ha tobb evig gyulik, akkor be tudja lassitani az amugy is szereny kis rendszert?
Koszi a valaszt!
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
King Unique
titán
válasz Nerazim #145206 üzenetére
• Maga az Amazfit Stratos eszköz megfelelőn működik, nincsen az eszközkezelőben hibakód?
• Ha be van kapcsolva az eszközkezelőben a rejtett eszközök megjelenítése, akkor nem meglepő, ha megjelennek az aktuális (online) és a korábban (offline) csatlakoztatott eszközök is.
• A nem használt rejtett eszközök bejegyzései akár el is távolíthatók az eszközkezelőből.
• Mármint 3rd party antivírus szoftver nincsen telepítve, mert a beépített Windows biztonság eleve adott.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz King Unique #145207 üzenetére
Csak egy kód: 45 van, de a hibakód szerint annyit jelent, hogy nincs csatlakoztatva az eszköz és csatlakoztassam, de hiába csatlakoztattam ugyanúgy szellemképként jelenik meg, mitha nem csatlakoztattam volna. Már vagy 1,5 hete szenvedek vele, de nem vagyok képes Pc-vel összedugva láthatóvá tenni. Ezerszer telepítettem illesztőprogramot, ezerszer letöröltem, próbáltam ADB -t is de semmi. Erre most megnézem ott van rejtett eszközként, de mégis ha összedugom Pc-vel ugyanúgy rejtett marad.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
King Unique
titán
válasz Nerazim #145208 üzenetére
• Ez egy okosóra, ami USB-n van csatlakoztatva a PC-hez?
• Ha igen, akkor másik USB-porton és másik USB-kábellel is ki lett próbálva?
• A Windows 10 újraindítása és az eszköz újracsatlakoztatása már megtörtént, utána sem működik?
• Milyen kiadású és buildszámú Windows 10-ről van szó, ugye nem N-es, aminél a multimédia funkciók eleve nem működnek (max. az MFP telepítése után)?[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz Nerazim #145208 üzenetére
A rejtett nem azt jelenzi hogy rejtetten csastlakozik.
A valaha bedugott összes eszköz rejtettként jelenik meg ha épp nincs csatlakoztatva.
Ha pl. eddig egy gépbe bedugtak 500 különféle usb cuccot, azt megjegyzi és a rejtettbe felsorolja. Ha kell ismét, akkor nem kell drivert felpakolnia, ez az értelme.
Nálad olyan mintha nem létezne az okosóra vagy nem lenne usb kapcsolat.
Más pc-be, más os alatt, más usb madzaggal próbáltad? -
Nerazim
őstag
válasz King Unique #145209 üzenetére
Igen ez egy okosóra ami usb -n csatlakozik a pc-hez, természetes másik usb portba, másik pc-n is ki lett próbálva, a kábelét nem tudom cserélni mert speckó (egy bölcsőbe kell belapattintani). A windows is újra lett indítva többször is.
Úgy nézem nem N -es szerencsére hanem Retail verzió Win 10 Pro
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Win10-hez honnan tudnék ingyenes, egységes ikon pakkokat letölteni, amiket nem kell telepíteni, hanem egyszerűen betallózom ikoncserénél és kész. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Wasquez
senior tag
win 7-nek van még update lehetősége, vagy már kilőték a szervereket?
PC
-
King Unique
titán
-
Sanyi52
tag
válasz gyulazsolti #145215 üzenetére
A telepítő exe-re jobb klikk és ott "Futtatás rendszergazdaként" .
-
mzso
veterán
A Windows azon szívatását, hogy csak csak egy fix mennyiségű miniatűrt generál re lehet állítani?
MTP csatlakoztatott telefonnál marha idegesítő. Természetesen fájlnévsorrendben történik a miniatűrök generálása, rohadt lassan és megáll mielőtt elérné az aktuális képeket, úgyhogy sok várakozás semmiért...
-
VGYke
addikt
válasz Csupingo #145189 üzenetére
Cs1csó, Csupingo köszönöm! Csupingo: installt a GeforceExperiece-re bíztam, ott nem kérdez semmit. Az általad is mutatott visszaállítási gombot nyomogattam, az viszont csak a 3D beállításokat állította alaphelyzetbe. Nagyon sokára, csak most vettem észre, hogy minden egyes bal oldali beállítási lehetőségnél, a jobb felső sarokban, beállításonként külön-külön van egy alaphelyzetbe állítási lehetőség (nem is "gomb" csak szöveg ). Szóval úgy néz ki, így sikerül...
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
gyulazsolti
senior tag
válasz King Unique #145217 üzenetére
Akárhogy csinálom nem sikerül.
-
Sanyi52
tag
válasz gyulazsolti #145222 üzenetére
Nézd meg az alábbi leírásokat:
http://hu.tipsandtricks.tech/jelentkezzen-be-rendszergazdakent-a-windows-10-rendszerben
-
King Unique
titán
válasz gyulazsolti #145221 üzenetére
• Itt most nem mindegy, hogy az előző válaszban linkelt útmutatókban lévő instrukciók megfelelő alkalmazásával, vagy anélkül - akkor nem meglepő - , vagy egyéb módszerrel próbálva nem sikerül.
• Nem derült ki a leírtakból, hogy jelenleg milyen típusú a felhasználói fiók, általános jogú, vagy rendszergazda.
• Nem derült ki a leírtakból, hogy mi volt a probléma előzménye, régóta fennáll, vagy csak nemrég XY nem kívánt módosítás miatt, ha az utóbbi történt, akkor pontosan mi volt az, stb. -
gyulazsolti
senior tag
válasz King Unique #145224 üzenetére
Nincs rendszergazdai, csak felhasználói fiók.
-
King Unique
titán
válasz gyulazsolti #145225 üzenetére
• A Windows 10 standard telepítésénél alapértelmezetten eleve rendszergazda felhasználói fiók jön létre, általános jogú fiókot utólag lehet létrehozni vagy olyanra módosítani a meglévőt, + akkor már új fiókot létrehozni is lehet ha a meglévővel gond van, stb.
• Ha a telepített és éppen futó Windows 10 alól nem megy, akkor rendszergazda típusú felhasználói fiók a helyi WinRE menübe lépve vagy a Windows 10 telepítőjét pendrive-ról bootolva is beállítható, létrehozható, lásd az előző válaszban már linkelt leírást.
• Egyébként ez saját vagy munkahelyi PC, te telepítetted a Windows 10-et vagy más, általános jogú felhasználói fiókot te hoztad létre vagy más, ha az előbbi történt akkor pontosan hogyan?[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Adott egy Qualcomm driver a telefonomhoz. Hogy lehetne ezt működésre bírni W10-en? A telepítőt lefuttatva nem működik. Az telefon csak felkiáltójeles "Android"-ként jelenik meg fastboot módban, recovery-ben meg úgy néz ki sehogy.
Láttam pár .inf filet a telepített qualcomm mappában, de azok kézi telepítése sem csinált semmit.
-
peterattila
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Lányom gyakran játszik a gépén fortnite-al, ami során gyakran lefagy a gépe. Képernyő elsötétül, majd újraindul a gép. Eseménynapló semmi érdemit nem tartalmaz a hibát illetően. A windows naprakész, driverek frissek. Merre induljak el a hibakeresést illetően? Gondoltam memóriahibára, a windows beépített eszköze nem talált hibát. CPU, GPU hőfok is rendben játék alatt, nem melegszik túl (cpu 50-60 fok, gpu max 70).
-
gyulazsolti
senior tag
válasz King Unique #145226 üzenetére
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni, de nem tudtam megcsinálni.
Így újraraktam a Windowst. Most minden rendben. -
King Unique
titán
Ha az androidos okostelefon USB-n van csatlakoztatva a PC-hez, akkor az MTP módban történő kezeléséhez nem feltétlen kell külön drivert letölteni és telepíteni a felhasználónak, enyémet is csak csatlakoztatom és PnP (Plug and Play) működik Windows 10 alatt. Ha esetedben nem, akkor lehet próbálgatni az alábbi leírásban lévő javaslatokat.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehet egy HDD-n lévő rendszerről kideríteni, hogy milyen win volt rajta? Mármint hogy pro, N vagy Home stb.
Tehát nem tudom a gépet elindítani vele, csak a HDD van nálam.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
mzso
veterán
válasz King Unique #145230 üzenetére
Ez nem adb lenne, hanem a Qualcomm chiphez driver, hogy lehessen rootolni, meg egyéb módon csesztetni.
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #145231 üzenetére
A licensz nem a HDD-hez kötődik, hanem az alaplaphoz, pontosítsd mi a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Doky586 #145233 üzenetére
A kérdés az, hogy milyen telepítőt szedjek le MSDN-ről? Prot vagy home-ot vagy másvalamit? Ehhez tudnom kéne milyen rendszer volt előtte rajta, de a gép csak később lesz nálam telepítésre.
Mind1 egyébként, majd visszarakom bele a HDD-t, elindítom és meglesem a rendszerinfókba.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
tordaitibi
veterán
Azt szerintem sehogy. Tedd be egy pc-be, indítsd el, úgy lényegesen könnyebb a winver eszközzel de a Gépház is kiírja.
-
King Unique
titán
• How to tell what Windows I have (11 ways)
—►
11. How to tell what version of Windows is installed on a hard drive without booting it?
• How to Recover Product Keys Offline from Unbootable Windows PC—►
ProduKey programmal a megfelelő fájlt betallózva a HDD-ről simán megtekinthető a telepített verzió és kiadás is a termékkulcs mellett."A kérdés az, hogy milyen telepítőt szedjek le MSDN-ről?"
Miért kellene ehhez MSDN, amikor eleve adott a Microsoft szoftverletöltő oldala, ott a Windows 10 letöltőoldala, az onnan letölthető MCT a telepítési adathordozó létrehozásához?
• How to Download Official Windows 10 ISO file from Microsoft
• How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10"Prot vagy home-ot vagy másvalamit?"
Alapesetben nincs olyan, hogy csak Home, vagy csak Pro kiadású Windows 10 ISO, a Microsofttól letölthető konzumer Windows 10 ISO-fájlok eleve többféle kiadást tartalmaznak, a telepítésnél lehet kiválasztani a telepíteni kívánt kiadást.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz gordonfreemN #145235 üzenetére
Win 10-11 esetén megkérded a tulajt. Végigtelepíted az összes variációt, és amelyik beaktiválódik...
Esetleg megnézed hogy nincs-e hologramos cetli a házon. Az pont ezért van. -
King Unique
titán
válasz Doky586 #145238 üzenetére
Le lett már írva és linkelve az előző válaszban, hogy eleve meg lehet nézni a HDD-ről a megfelelő fájlt betallózva az arra telepített Windows verzióját és kiadását.
(#145235) gordonfreemN:
Ha Windows 10-zel előtelepített PC és BIOS OEM Key van, akkor meg eleve nem kell az előbbivel foglalkozni, mivel meg sem jelenik a telepítésnél a kiadásválasztó és aktiválás ablak, hanem automatikusan az OEM licencnek megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre, aktiválódik automatikusan, stb.Ha HDD
—►
SSD csere lesz, akkor nem feltétlen csak újratelepíteni lehet a 0-ról, ha eleve adott a klónozás lehetősége is, de mindegy, te tudod.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #145239 üzenetére
A te linked konklúzióját mondtam el egyszerűen..
Ha nem tudja bebootolni, legfeljebb azt tudja megállapítani hogy 7 10 11, de azt nem hogy home vagy pro vagy valamelyik N-es... -
King Unique
titán
válasz Doky586 #145240 üzenetére
Biztos, az alábbit is elolvastad és kipróbáltad? Én igen és nálam kiírta a ProduKey program pl. a másik belső SSD-n / külső SSD-n lévő offline állapotú Windows verzióját és kiadását is a
Windows\System32\Config\SOFTWARE
fájlt betallózva!"How to Recover Product Keys Offline from Unbootable Windows PC
—►
ProduKey programmal a megfelelő fájlt betallózva a HDD-ről simán megtekinthető a telepített verzió és kiadás is a termékkulcs mellett."[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz King Unique #145241 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Végül a kiolvasás sikerült, prof volt rajta.
A gond az, hogy 2014es kb a laptop, anyumé, néha netezik rajta és most HDD->SSD meg ram bővítés miatt ujrahúztam neki. Értelemszerűen fongja nem lett volna róla ha megkérdezem, hogy mely verzió. A gép 8.1-el jött, arról ment át win10-re, de ez a holo-s címke eszembe se jutott amúgy.
Köszi mégegyszer!¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Nyomtató offline állapotban üzenetet kapom, amikor a laptopról valamit nyomtatni szeretnék. Próbáltam már a nyomtatási várólistát is újraindítani nem segített.
Hálózaton mobilról, tabletről gond nélkül megy a nyomtatás.
Hogy tudom megkeresni, mi "akasztja" meg a folyamatot? -
-
törölt tag
Nem tom jó helyen vagyok-e.
a kérdés, amit tudni szeretnék: Office-ot költöztetném gépről gépre, de nem tudom, hogy átvihető-e ? Az igaz, hogy kiskereskedelmi, de hogy tudom megnézni mielőtt csinálom, hogy lehet-e ?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest