Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sziku69

őstag

válasz Visormail #28678 üzenetére

Nem jött össze. Illetve egy memóriát benne hagyva összejött. Telepítés után visszaraktam a másik memóriát is, és még mindig jó volt. Felraktam az alaplapi cuccokat. Vga-t. Semmi gond. Aztán egy kis idő múlva (kb 20 perc) újraindult a gép, és konzisztencia ellenőrzést csinált. de nem tudta végigcsinálni.
    Ezután egy másik vinyóval, (úgy hogy a gépben benne hagytam mindent ami benne volt) újra kezdtük a telepítést. Mintha nem is lettek volna problémák előzőleg, Simán felment a windows. Ezután illesztőprogramok alaplaphoz, vga , stb. Már kezdtünk örülni hogy minden ok. De aztán megint jött ez a konzisztencia ellenőrzés.

Tehát winyó hiba kizárva. A Táp minőségi. Sajnos csak egy ág jön le róla, amin a sata betáp csatolók vannak. Sata kábelt cseréltem, Az alaplapon is átdugtam másik sata portra.

Szereznem kellene egy másik tápot? Mert attól is előfordulhat ez a konzisztencia hiba.

Ja és a bios is fagyott állítás közben. Nem tudtam defaultra állítani. Aztán ősi módszerrel kivettem az alaplapból az elemet, hogy biztos legyen a dolog. Bár már ebben sem vagyok biztos, mert a lapon dual bios van, és nem tudom ilyenkor hogyan reagál. Van az alaplapon egy cmos reset, de azt nem nyomtam meg.

A két dolog ( telepítés, bios lefagyás) lehet összefüggésben?

• sziku69

őstag

Sajnos nem oldódott meg a probléma. Kivettem az egyik memóriát, defaulta tettem a biost, lekötöttem a két ide dvd meghajtót. Így felment. Telepítés után visszatettem a memóriát, és az egyik dvdírót. Gond nélkül felállt a rendszer. Aztán alaplapi illesztők jöttek, majd a vga driver. Valamint amik kellenek, vírusírtó stb stb.
    Egy idő után újraindult a gép, és elindult a konzisztencia kereső.

Ezután szereztem egy másik winyót, beraktuk a gépbe, majd úgy ahogy volt, 4 giga rammal, és dvdmeghajtóval telepítettük. Simán, gond nélkül felment a rendszer. Már kezdtünk örülni, de ekkor ismét "hidegzuhany", ismét konzisztencia ellenőrzés :W :W :W

Még annyi, hogy amikor a biosban matattam az ahci átállítása miatt, a bios is kifagyott. Úgy állítottam defaultra hogy az alaplapból kivettem az elemet. Lehet hogy bios hiba? Van 3 bios kiadás. F1, F2, és F3J. Most F2 van.

A winyó hibát szerintem ki lehet zárni szerintem.

A gép cuccai ismét ( a 160 GB.s winyó nélkül)

• sziku69

őstag

Sajnos csak este tudom kipróbálni. Bios default megvolt már. A memóriákat kivettem, visszaraktam. (ez volt tegnap)
    Az AHCI-t még nem néztem meg. Ezt a ram "kivevős dolgot megpróbálom majd.

Nem tudom, hogy ez a dual bios dolog hogy működik, de gondolom, az ilyen beállításoknál nem tud bekavarni.

Olvastam még ezt a floppy letiltást is a bioson belül. Volt a gépben (tegnapig) de mivel úgy sem fogom használni, ezért kivettem azt is.

2 hete vettem a gépet és most ismerkedem vele. :W

Új hozzászólás Aktív témák