- Mesterséges intelligencia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bitcoin topic
- ASUS routerek
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
válasz
E.Kaufmann #6447 üzenetére
Úú, ez jó ötlet, Köszi! Átszervezem a onedrive mappát.
Geth: Sajna TM nélkül nem tudom kipróbálni, céges noti. De a 10-en is rajta volt.
Azért köszi!Amúgy a sebességét már elfogadtam. Jobban idegesít, hogy nincs óra, dátum, naptár, hangerő, hálózat ikonom. Ezekhez mind be kell lépnem valahova... De mindegy, ezek szerint nem találkoztatok még ilyennel, elszigetelt eset lehet. Intézek rá egy reinstallt, hátha.
Azért köszi!
-
E.Kaufmann
veterán
OneDrive tud kaparni, ha sok az apró állomány, a TM meg rá tud tenni egy lapáttal. A gyakran használt helyi könyvtárakat, ahová (elvileg) nem kerül külső forrásból állomány valamint az ilyen nagyon kaparászós többi folyamatot (mint OneDrive), lehet, érdemes lenne kivétellistába pakolni. 10 éve sokat dobott pl egy ERP-n, hogy a TM-WFBS elől kivétellistára pakolásztam a modulokat, bár azok amúgy se voltak erőgépek, akkori szemmel sem.
-
balazs1022
őstag
Talán sikerült megoldanom a problémát. Frissítettem a videókártya driver-ét. Most már sokkal jobb a helyzet az AutoCad-ben. Mintha a Solid Edge is gyorsabb lenne. Sokkal gyorsabban tudok méretezni.
Viszont az új mappák létrehozás még mindig lassú. És paint betöltésekor is fekte ablak villan be.
-
Csorbi
addikt
Nálad valami nem kompatibilis, vagy elavult, nem oda való 3rd party szoftver okozza a lassúságot. Át kellene nézned mindent a gépen, főleg a rezidens cuccokat amik a Windows-zal együtt indulnak. Amiknek olyan rohadt pixeles az ikonja, mint a #6426-os hozzászólásodban, az esélyesen már a Windows 10-zel sem volt teljesen oké, mert a modern szoftverek már nagyon régóta nagyfelbontású ikonokat használnak.
-
beteg
őstag
válasz
balazs1022 #6430 üzenetére
Nálam Dell Latitude 5400, i5 8365U, 8GB RAM, WD SN520 M.2 SSD a konfig és tetű lassú. Sokkal lassabb, mint a W10 volt.
Mondjuk legalább az egér nem szaggat. -
Zoz
őstag
válasz
balazs1022 #6434 üzenetére
Igen, szokott brutál belassulni az A400, meg aztán teljesen meg is dögleni. Vásárlás előtt érdemes lett volna benézni a Milyen SSD-t vegyek topicba...
Én a helyedben átklónoznám a rendszert a régi jól bevált SSD-re, és megnézni ott is akadozik-e a rendszer.Nekem van Core2-es gépem is Win11-el, és semmi extra lassulást nem látok korábbi Windowsokhoz képest.
-
Csorbi
addikt
válasz
balazs1022 #6438 üzenetére
Számottevően nem lesz jobb, nagyon hasonló a két OS, struktúrában.
Downgrade semmiképp nem oldható meg újratelepítés nélkül.
Ha a Windows 7-nél újabb OS-t akarsz használni akkor végleges megoldást és élvezhető teljesítményt csak egy új notebook fog adni. 11 éves modell, nagyon eljárt felette az idő. Áldozni kell rá, ez van. -
balazs1022
őstag
Sajnos csak ilyen öregvasam van. Win10-el jobb lehet? Sajnos a céges dolgok win8-al sem mennek. Min Win10 jöhet csak szóba.
Biztos hülye kérdés: Esetleg fel lehet úgy tenni a régebbi windowst, hogy minden program megmarad?
Tudod én nem nagyon szoktam telepítgetni. Nekem ez a win11 telepítés is kínszevedés és nagy tortúra volt. Utána járni mindennek meg mindent elölről kezdeni.
-
Csorbi
addikt
válasz
Ez egy első generációs i5, eleve már rettentő elavult és lassú, 11 éves modell.
Valamint a hozzá írt driverek sem a Win10-11 driverstruktúráját követik már (VGA-knál okozhat megjelenítési gondokat), valamint a 8GB ram is édeskevés már, főleg autocad-hez és PS-hez. Határeset, elketyeg vele, de ezen a gépen már nem lesz élmény a Win11 soha, bármit is csinálsz vele (de még a Win10 sem nagyon).
Többek között ezért sem támogatott a Win11 rajta! -
Jack Oneill
veterán
válasz
balazs1022 #6435 üzenetére
Ertem es nem is konkretan neked szolt 🙂, hanem altalanossagban, akik csak fikazni tudjak.
-
balazs1022
őstag
válasz
Jack Oneill #6433 üzenetére
Én sem fikázni szerettem volna.
Nekem is nagyon tetszik a felület. Még azt is elnézem, hogy a tálcáról nem lehet programot társítani belehúzással.
De ez nagyon bosszant, hogy most nem nézegetni szeretném, hanem dolgozni rajta, és ami win7-en szaladt, az itt nyögvenyelősebb. Remélem valami frissítés megoldja majd.Én tisztatelepítést csináltam, ahogy korábban is írtam.
-
Jack Oneill
veterán
2 olyan remek peldanyt hasznaltam 5 evig gond nelkul.
Irrealis problemakat olvasok itt a win 11-nel. Az is igy panaszkodik, aki tiszta telepitest csinalt? Es nem ilyen idiota rafrissitesre gondolok. Ismerettsegi koreimben semmi gond a rendszerrel, nalam is minden ok. Egy driver gondom volt, ami 10-nel is jelentkezett korabban, sajat maga akart uj drivert leszedni.
De amiket itt olvasok, csak szidjak a legtobben. En megertem, sokaknak nem tetszik, ezoke, de hogy szar lenne, azt nem akarom elhinni. En vissza nem valtanek sem 10re,sem 7re. Rohadt gyors, sokkal gyorsabb, mint volt es baromi szep.
Na indulhat a kovezes hullam. -
Zoz
őstag
válasz
"SSD: 480 GB Kingstone"
Netán a "remek" A400-as sorozatból? -
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Én még csak 1 hónapja váltottam le a win7-et win11-re. De eddig nagyon lassúnak érzem. Sajnos muszáj volt váltanom, mert a céges dolgok win7-el nem kompatibilisek a cég meg nem biztosít semmit az otthoni munkához, így saját dolgaimat kell használni.
Az alany egy HP 8540W laptop de néha annyira belassul, hogy az egér kurzor is akadozik. Win7-en a Catia V5 lazán elfutott, most meg egy 2014-es AutoCad is akadozik 2D-ben.
De olyan dolgok is vannak, hogy pl a intéző soká nyílik meg, vagy pl a mappa létrehozására is másodperceket kell várni. Paint vagy PS megnyitásakor mindig csak egy fekete képernyő fogad másodpercekig.
SSD-ből direkt újat vettem bele. A win11-et a microsoft-tól töltettem le és hivatalosan is aktív.
Win10-re visszaállás most nem lenne megoldás, mert nem szeretném újra beállítani az összes licenszt meg távoli szerveres cuccot. Elég volt 1x kikönyörögni, hogy állítsák be.
SSD: 480 GB Kingstone
RAM: 8 gb
Proci: i5
Videokártya: FX 1800m 1gbMásnak is ennyire lassú? Lehet valamit ezzel kezdeni?
Köszönöm előre is!
-
beteg
őstag
válasz
Armagedown #6428 üzenetére
A jobb szélsőre gondolsz? Trend Micro
-
Geth
veterán
válasz
st3v3np3t3r #6424 üzenetére
Hátha jó irányba terel: ezzel a konkrét üzenettel minden telepített win1x rendszeren találkoztam, hasonló számosságban. Zéró impaktja volt mindenhol, semmi fagyás.
El lehet "tüntetni" az eseményt (a másik topikban többen írtunk róla hogyan), de semmi értelme, ezt az MS is leírja [link].
Másképpen: szinte biztosan nem emiatt fagy az online játék
Pl. Chrome indításakor is generál egyet, szóval elég véletlenszerű lehet a számossága.
Elképzelni nem tudom, miket olvashattál össze, egyébként is csak figyelmeztetésről van szó. -
beteg
őstag
Van ötletetek, hogy tudnám vissza varázsolni az órát, hangerő, hálózat ikonokat?
Egyszerűen magától eltűntek. -
válasz
st3v3np3t3r #6424 üzenetére
A videólink lemaradt [link]
-
Üdv. Ezzel a EventID 10016-al mit lehetne kezdeni(újratelepítésen kívül)? Olvasgattam pár cikket ezzel kapcsolatban, de nekem a Komponensszolgáltatásokban nem enged módosítani semmit
szinte minden funkció inaktív.
Azt is próbáltam, hogy a DCOM kiszolgálót letiltottam, de az sem hozott eredményt.- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-DistributedCOM" Guid="{1B562E86-B7AA-4131-BADC-B6F3A001407E}" EventSourceName="DCOM" />
<EventID Qualifiers="0">10016</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2022-01-06T06:08:39.5431429Z" />
<EventRecordID>19602</EventRecordID>
<Correlation ActivityID="{7bbc88b4-5c22-4c13-b3d3-6a698aec9721}" />
<Execution ProcessID="1680" ThreadID="10680" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>xxxxxx</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-3972572862-3428488183-979093587-1002" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="param1">alkalmazásspecifikus</Data>
<Data Name="param2">Helyi</Data>
<Data Name="param3">Aktiválás</Data>
<Data Name="param4">{2593F8B9-4EAF-457C-B68A-50F6B8EA6B54}</Data>
<Data Name="param5">{15C20B67-12E7-4BB6-92BB-7AFF07997402}</Data>
<Data Name="param6"> xxxxx/Data>
<Data Name="param7">xxxxx</Data>
<Data Name="param8">S-1-5-21-3972572862-3428488183-979093587-1002</Data>
<Data Name="param9">LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával)</Data>
<Data Name="param10">Nem érhető el</Data>
<Data Name="param11">Nem érhető el</Data>
</EventData>
</Event>
param4: RuntimeBroker.exe
param5: PerAppRuntimeBroker
Az a bajom ezzel a hibával, hogy totál kifagyasztja az egyik online játékotMegnéztem egy szűrt eseménynaplót, 2021. November 1 óta a mai napig 920db ilyen 10016-os EventID-s bejegyzést rögzített, azaz átlag napi 14-15!
Megnéztem, hogy mi ez a RuntimeBroker, WinStore-os appokhoz kell elvileg...
Frissiítés: kipróbálom ezt a Videóban bemutatott módszert, hátha...
-
pigatt
őstag
Újra telepítettem ma a Windowst és gondoltam, újra rápróbálok a 11-re, a megjelenéskor megnéztem és ennyi volt annak idején. Hát elég sok kényelmi és rendszerezési funkció hiányzik belőle még mindig (vagy örökre)! Amitől például totál a falra mászok, a háttérváltási effekt valami borzalom. Win Vista óta "diavetítő" háttereket használok és a váltásnál Win11 alatt mindenféle artifact-ok villannak fel egy pillanatra (előző VGA-mal is ilyen volt megjelenéskor, nem kártya hiba!).
Hogy a tálcán nem lehet saját eszköztárát csinálni, nekem nagyon hiányzik, illetve, hogy a Start menübe kitűzött elemeket nem lehet kategóriákba rendezni... Nem is értem. Az lesz a vége egy idő után, hogy semmit nem lehet rajta állítani, még hátteret sem!
Ez van ezt kell használni, nem tetszik? fordulj fel!
Egyenlőre én még visszatértem 10-re, még nem állok készen lelkileg!
Lehet öregszem!
-
vlevi
nagyúr
válasz
xDarkBoyx #6419 üzenetére
Pendrive-ra tegyél fel egy linuxot, barmilyet. Ubuntu, Mint, ... ezeknek van live módja, amikor telepítés nélkül is tudod használni. Böngésző általában van bennük telepítés nélkül is, és azon ki tudod próbálni a billencset. Ha ott nincs baja, akkor lehet vadászni a Windows beli dolgokat.
Masik tippem, hogy a régi gephazban lehet állítani a bil. ismétlés sebességet. Ennek érdemes még utána nézni.
-
xDarkBoyx
csendes tag
De már gondoltam errre is. Csak mivel nincs cserebillentyűzetem (még) Így nem tudtam kipróbálni. SoG XK500 van. Akarok venni majd hallkabbat. Valamikor Decemberben lettem figyelmes erre a problémára. Akkor nem nagyon foglalkoztam vele, még munka volt, Most jöttem vissza és van még egy kis időm próbálgatni, mi lehet a gond.
-
Űrvándor
csendes tag
Sziasztok
Naptár napirend beállítás működik? -
niof
veterán
válasz
xDarkBoyx #6412 üzenetére
Nem lehet, hogy ez billentyűzet probléma? Nekem van egy moddolt (a kapcsolók lettek cserélve) Rapoo TKL-em, és annak valami sz@r vezérlője van, és mindig is volt delay (az eredeti állapotában is) a gombok lenyomása és a karakterek megjelenése között. Ezért lett konkrétan lecserélve (kompetitív játékra teljesen alkalmatlan volt emiatt), pedig amúgy nem rossz kis darab. Most másodlagos billentyűzetként használom egy laptop mellett, ahol ez a delay nem számít.
-
gregory91
senior tag
válasz
Armagedown #6410 üzenetére
Azt még hagyján.....némely topikban ki se fejtik pontosan a problémájukat.Egy-két "kusza" mondatból kellene kiszűrni a problémát....
-
MostaPista
tag
válasz
Legalabb a fontosabb linkeket kellene berakni, es ha ilyen kerdes van, mehet az automatikus valasz, hogy olvassa el az osszefoglalot, illetve a valaszoloknak addig nem kene valaszolniuk ilyenekre, amig el nem olvassak, vagy nem?
-
xDarkBoyx
csendes tag
Üdv!
Nekem billentyűzettel volna némi godom. Amikor nyomva tartok egy akármilyen gombot, pl backspace, lassan töröl, de ha egymás után gyorsan lenyomom, akkor viszont jól működik kellően gyors. 0,3 mp késleltetése van.Ha 0,0ra állítom, semmi reagálás, amikor nyomva tartok egy gombot. Billentyűszűrés beállításokban próbálkoztam. Sajnos nincs olyan, hogy 0,1 mp beállítás
-
válasz
Itt is van/volt bőven.
-
Armagedown
őstag
válasz
MostaPista #6404 üzenetére
Gondolod, hogy a segítséget kérők elolvasnák?
Lusták visszaolvasni, még akkor is, ha a válasz az utolsó hozzászólásban, a szemük előtt van, nem egyszer láttam már ilyet, nem csak ebben a topikban. -
asprey
tag
Sziasztok!
Win 11 pro(22523.1000) Valahol nem lehet vissza álltani ezt az 1 kattintásos egérkezelést?
Nagyon zavaró! Ahol addig asztal, intéző 2 egérkattintással indultak a dolgok ott most 1 kattintás lett és van, hogy 2x ugyanazt a programot indítom véletlenül. Vagy csak nálam nincs rendben valami?
Ötleteket köszönöm! -
-Skylake-
addikt
válasz
MostaPista #6404 üzenetére
Full felesleges, a 6000 hszbol 2000 az, hogy "szarbeta nekem lasabb hogy lehet ilyen retket kiadni" , azaz netto user error, a maradek 4000bol meg 3700 az, hogy "sziasztok nem tudom telepiteni az uj wint, mi lehet a gond ? A configom gigabyte g41m + core 2 duo e8600 koszi", azaz netto user error. Az a 300 hsz ami nem esik a ket halmazba, abban meg vagy van lenyegi info, vagy guide-ok hogy hogy rakd a talcat balra, mert kozepen aztan UHHH , hasznalhatatlan szar. Ha van topik aminek nem kell osszefoglalo, hat ez biztosan az. Nincs a topikban erdemi valasz semmire, mert erdemi kerdesek sincsenek.
-
MostaPista
tag
Hmmm... talan nem artana egy osszefoglalot feltenni, ha mar hatezer feletti a beirasok szama...
-
gregory91
senior tag
Ha legális(!!) licencel rendelkezel akkor (végső elkeseredésedben)vedd fel a kapcsolatot a supporttal. Sok esélyt nem látok, de (szerencse kérdése),akkor talán kapsz lehetőséget(előttem szóló kifejtette részletesen,ezt megnem lehet törölni
).Bár olyat is olvastam(meg nem erősített forrásból) hogy inkább a fiókhoz van rendelve a kulcs(a lap helyett).
-
King Unique
titán
Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
A Windows jelentette, hogy az eszköz hardvere módosult.
0xC004F211
Windows-licenc van az eszköz hardveréhez hozzárendelve. Ha jelentős hardvermódosításokat végez, például kicseréli az alaplapot, az eszköz következő indításakor a Windows nem talál majd megfelelő licencet. Ha a Windows elő volt telepítve az eszközön, és Ön olyan módosításokat hajtott végre, mint például az alaplap cseréje, új licencre lesz szüksége.
Új Windows-licenc vásárlásához válassza a Start > Gépház > Rendszer > Aktiválás lapot, majd A Microsoft Store megnyitása lehetőséget.
Aktiválási beállítások megnyitásaHa rendelkezik olyan Windows-termékkulccsal, amelyet a hardvermódosítás előtt használt az eszközön, válassza a Start gombot, majd a Gépház > Rendszer > Aktiválás , lapot, majd a Másik termékkulcs megadása lehetőséget, és írja be.
A Microsoft emellett egy kivételkezelési műveletsort is biztosít a Windows-licenc hardvermódosítás utáni átviteléhez. A kivételkezelési műveletsor használatához ugyanabba a Microsoft-fiókba kell bejelentkeznie, mint amelyet a hardvermódosítás előtt használt.
A kivételkezelési műveletsor eléréséhez válassza a Start gombot, majd a Gépház > Rendszer > Aktiválás lapot, majd a Hibaelhárítás lehetőséget. Ha a hibaelhárító nem tudja megoldani a problémát, megjelenik a hardvermódosítás utáni újraaktiválás elérésére szolgáló hivatkozás. A műveletsor megkezdéséhez válassza ezt a hivatkozást. További információt A Windows újraaktiválása hardvermódosítás után című témakörben talál.
Lásd egy másik válaszban leírtakat, hogyan oldható meg hardvermódosítás után az újraaktiválás, + ha megvan ez eredeti (nem az általános) termékkulcs, akkor az aktiválásnál azt megadva más esetét, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robot fűnyírók
- Asztrofotózás
- Robotporszívók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest