- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Rátört az Amazonra a trösztellenes félelem
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
-
IT café
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
papsoka
aktív tag
Szép színes domborzatot láttam eddig 2D-ben. Az Alpokban tán még havasak is voltak a hegyek. Szórakoztam a skinekkel és egyszer csak fehér lett a "határ". Csak az utak színesek. Biztos valamit elállítottam, vagy rátöltöttem valamit amit nem kellett volna. A gép új korában mentettem az RF-et, de hiába töltöm vissza nem változik semmi. Hozzá kell tennem hogy leformáztam a meghajtót visszatelepítés előtt.
-
Oszti56
csendes tag
Kérdésem az lenne hogy a leírt módok alapján csináltam az extensiont letöltöttem és üzemanyag kalkuláció gomb nem elérhető:S ez miért lehet? mondjuk syst nem tudtam módosítani arra amit mondtak mert mindenhogy azt irja hogy nem talál térképet pedig csináltam map_nt a navateqnek (content mappán bellül) meg csináltam map_us mappát saját(topmap) térképnek és betettem ezt a sys.txt-be
[switchmap]
changer="\ResidentFlash\mobilenavigator\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
2=",map_nt,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
3=",map_ot,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
4=",map_us,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
poiswitch=1wayteq x920 bt-re szeretném tenni tán vmit nem jól írtam?(sőt tuti) segítsetek légyszi fontos lenne
Belső memorián megy az egész
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Újdonsült Wayteq x920bt tulaj vagyok. Igo8 gond nélkül felmászott, navigál is szépen. Fent volt a Gurjon skin, a módosított Riks skin is,
de egy valamivel nem vagyok kibélkülve. Vezetés közben 3d módban, ott marad a nagyítás ahol hagytam. Nem közelít nem távolít a sebesség függvényében, illetve kereszteződésnél, kanyarodásnál nem fókuszál a manőverre...
Nézegettem a 3d beállításokat (nem a sys.txt-ben, abban nekem most csak a működéshez feltétlen szükséges bejegyzések vannak), a menüben
és ott jónak látszik a dolog.Találkozott már valamelyikőtök ezzel a problémával?
-
_seth_
veterán
válasz
runner 125 #408 üzenetére
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem egy kicsit! Most akartam kipróbálni a GPS-t, igaz csak gyalog, mert az autó otthon van Miskolcon. Eddig - lakásban - nem talált csak egy műholdat, ezt betudtam az árnyékolásnak. Most azonban, ahogy kivittem az utcára, összesen kettő max három műholdat talált, de csatlakozni csak egyhez tudott, de ahhoz is csak ritkán. Itt már biztos nem az árnyékolás volt a gond. A rigó meg Franciaországban tesz le... :S Az első pozícionálás ennyire sokáig tartana, hogy egy 20 perces séta alatt nem jut el a végére? A GPS info SignalState: invalid-ot ír amióta megvettem. Kell valami módon kalibrálni, vagy valami mást elindítani, hogy működjön? Kell-e töltőt bedugni, hogy antennaként funkcionáljon? (szerintem nem, de nem tudok már mire gondolni) Vagy csak legyek türelmes és várjak ameddig a folyamat véget ér?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
lempi
csendes tag
Siasztok!
Lenne egy pár kérdésem hozzátok. Nem találtam választ a kérdésemre, lenet hogy mást is érdekelne. Nekem egy rigóval működő Wayteq 920bt-m van. Riks 3.8 skin (mod_13) iGO 8.3.4.102680-as verzióval működik. Föltettem rá egy Gurjon GJ6.11p modulot (3.8a verziótól használhatók). Azt szeretnén kérdezni hogy a térképcserélő hogyan müködik? Föltettem rá három térkép szoftvert MO.-ról (TA,TM,NAVTEQ) de mindig csak egyet lát, talán amelyiket elsőnek teszem föl, és nem tudom cserélgetni.A menü előjön, és fölkínál négy lehetőséget (TA. NAVTEQ, Saját, és Egyéb) . A jobb alsó sarokban a jelenlegi térképnél (ami sötéten olvasható) mindig a TAtlas látható. Akkor is ha csak NTQ térkép van fönn.
2. A POI tartalmakból egyazon országból többfélét is be lehet másolni a poi mappába, vagy csak a nagyobbat lehet, (érdemes)?
3.Van egy Petrol EU 2009-es mappám hová kell, ha lehet bemásolni? (3dl file-ok vannak benne)
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
plajos
aktív tag
Ha minden a belső memóriában van (igo.exe és térképek), és az igo.exe az igo8 könyvtárban van, akkor ezt írd a sys.txt-be:
[switchmap]
changer="\ResidentFlash\iGO8\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
2=",map_nt,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
3=",map_ot,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
4=",map_us,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"A map_nt, map_ot, map_us könyvtárakat létre kell hozni, és tartalmazzon térképeket is!
Amit írtál sys.txt bejegyzést az akkor jó, ha az igo a belső memóriába van, a térképek pedig sd-kártyán.
[ Szerkesztve ]
-
guszty50
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék ,csatlakoztatom a TMC-ét,de nem ismeri fel
RTA-3000 típus
Állandóan azt irja,hogy nem található tmc vevő.
Előre is köszönöm -
guszty50
csendes tag
Laptopról próbálom,gondolom az is ad valami tápot ,,de össze van dugva minden ami kell
-
tomek8210
csendes tag
Valaki megtudná mondani hogyan lehetne rábirni a pna-t hogy automatikusan csatlakozzon bluetoothon a telefonhoz?
-
snowdog
veterán
válasz
WindyJoe #436 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de ez a térkép váltogatás mire jó?
Szerintem nem hülye a kérdés, de én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy ki használja?
A vezérlő elv az lehet, ha csak a hazai viszonyokat nézzük, akkor is háromféle térkép létezik. Ezeket lehet egyszerűen váltogatni (persze nem csak a magyar térképeket, de én most erről írok). A netet olvasgatva erősen megoszlanak a vélemények (akár ebben a fórumban is), hogy melyik a legjobb térkép. Szerintem itthonra a TopMap, de van aki más véleményen van. A lényeg, hogy az egyik helyen az egyik, a másik helyen a másik térkép pontosabb, részletesebb. Ha valaki ponosan tudja, hogy melyik térkép hol használható jobban (én nem tudom), akkor a helynek megfelelően egyszerűen válthat a térképek között. Nem kell hozzá PC, nem kell hozzá fájlkezelő.
[ Szerkesztve ]
-
Lebowski
tag
válasz
WindyJoe #436 üzenetére
Még kezdő GPS használó vagyok és olvastam, hogy -esetleg- az eltérő térképek/verziók országhatáron nem terveznek át. Szóval, ha vegyesen vannak térképeim az eredeti mappában, akkor esetleg nem tervez át, vagy nem elég részletes az adott országra. Pl. itthonra általában a TM térképet tartják a legjobbnak, ez van Romániára is. De pl. Horvátországra a Navigo v. DataSource térképeket találtam, ill. pl. Görögországra az Epsilon térképek tűnnek részletesebbnek, mint pl. a TeleAtlas. A legjobb persze az lenne, ha bátran összeválogathatók lennének a legfrissebb és egyben legrészletesebb térképek egy mappába és működne az áttervezés. Vagy ez irreális elvárás? Vagy teljesen rosszul gondolom és az áttervezés megy az összes iGO8-ra írt térképpel legyen az Navteq vagy Teleatlas, vagy akármi??
[ Szerkesztve ]
-
WindyJoe
aktív tag
Ahha...
THX
Én eddig azt se tudtam, hogy a különböző szoftverek térképeit át lehet pakolni egymásba...
Ehhez kell konvertálni, vagy fölismeri kapásból?Még egy olyan kérdésem lenne valami IGOr szakihoz, hogy mennyire számít, hogy hány ország térképe van benne a mappájában? Szóval betöltődik az összes indulásnál, vagy kapásból kiolvas valami GPS koordinátát és az ahhoz tartozó töltődik be csak?
(Leredukálva a kérdést, lassabban tölt be/működik, ha több ország térképe van belepakolva?)Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
snowdog
veterán
válasz
Lebowski #440 üzenetére
-esetleg- az eltérő térképek/verziók országhatáron nem terveznek át.
Ez így van.
A legjobb persze az lenne, ha bátran összeválogathatók lennének a legfrissebb és egyben legrészletesebb térképek egy mappába és működne az áttervezés.
Persze hogy ez lenne a legjobb, de erre legálisan nincs lehetőség.
Vagy ez irreális elvárás?
Egyenlőre igen. Megjegyzem aki biztosra akar menni, hogy ne legyen gond az áttervezéssel, az vásároljon legális verziót, azzal nincs ilyen probléma. És persze vegyen hozzá PDA-t is (SD verzióhoz), amire fel tudja telepíteni, vagy egy olyan PNA-t, amire gyárilag telepítve van a program. Vagy ez is irreális elvárás?
Vagy teljesen rosszul gondolom és az áttervezés megy az összes iGO8-ra írt térképpel legyen az Navteq vagy Teleatlas, vagy akármi??
Jól gondolod, nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Lebowski
tag
válasz
WindyJoe #441 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy lassabb lenne több térképpel (128MB wayteq), csak azt, hogy egy országból hiába rakok be többet (konkrétan többféle magyar térkép) csak egy jelenik meg a listán. Többek között ezért gondoltam, hogy - próbára - jól jönne a mapchanger. Most egy mappában vegyesen van TA, TM, Epsilon, Navigo, Datasorurce és látja mindet. Aztán, hogy képes-e áttervezni, azt még nem próbáltam. Majd Karira kapom, addig titokban telepítgetem...
-
snowdog
veterán
válasz
WindyJoe #441 üzenetére
Én eddig azt se tudtam, hogy a különböző szoftverek térképeit át lehet pakolni egymásba...
Ehhez kell konvertálni, vagy fölismeri kapásból?Félreértetted, én három iGO-hoz való, de különböző gyártótól származó térképről írtam (TopMap, Navteq, TeleAtlas).
Még egy olyan kérdésem lenne valami IGOr szakihoz, hogy mennyire számít, hogy hány ország térképe van benne a mappájában? Szóval betöltődik az összes indulásnál, vagy kapásból kiolvas valami GPS koordinátát és az ahhoz tartozó töltődik be csak?
(Leredukálva a kérdést, lassabban tölt be/működik, ha több ország térképe van belepakolva?)Nem számít, annyi térkép lehet benne, amennyi a tárolóhelyen elfér.
Csak az töltődik be, ami a pozíciónak megfelel. Nem tölt be lassabban. -
snowdog
veterán
válasz
Lebowski #443 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy lassabb lenne több térképpel (128MB wayteq), csak azt, hogy egy országból hiába rakok be többet (konkrétan többféle magyar térkép) csak egy jelenik meg a listán.
Azt is megfigyelted, hogy melyik jelenik meg a listában? Ha nem, akkor nézd meg a kiadások idejét.
[ Szerkesztve ]
-
Lebowski
tag
Azért az érdekes, hogy egy NT és egy másik TA térkép nem tud egymásba áttervezni. Hát nem ugyanott van mindegyikben a határkeresztező út? Vagy elég pár méter hiba, hogy ne illessze össze az utakat?
Akkor a Magyar TM melyikkel tervez át? TA, NT vagy egyikkel sem, és ez belterjes térkép?
Vagy marad az, hogy országhatárig tervezek, ott 10 perc pihi, térképet váltok, és onnan tervezek tovább. Hiába no, ez már a 21. század.
Öcsémnek legális Navon akármije van 1,5 éve. Gyakran magától felhangosodott az ájgó. Már frissítés sincs rá. Most raktam rá új, nem boltban vett tudjukmit, újat, frissebbet. Azzal nem hangosodik fel. Hivatalosan ezt csak pénzért végezték volna el, vagy vegyek új navit. Hát, remélem ezt is olvassa a dicső gyártó, és nem csak a sys.txt leírását a fórumokon
-
lexuska
csendes tag
Tudja valaki hogy lehet kikapcsolni az email értesítőt? Egyszer bekapcsoltam, azóta küldi a leveleket, hiába kapcsolom ki..
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell ReadyRails II sliding rail kit 2U - R520, R530, R720, R720xd, R730, R730xd, R820
- Dell PowerEdge Sliding Rail Kit - R320, R330, R340, R350 R420, R430, R440, R450 R620, R630, R640
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING X TRIO - Gari 2024.06.03. -ig - Eladó! 180.000.-
- Microsoft Surface Book 3 13.5" Core i7 1065G7 16GB RAM Nvidia GTX 1650 4GB Gar
- Nillkin A52/A52s tokok
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest