-
IT café
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
spiritex #387 üzenetére
Killing: más kapcsolatú. Én is előfizettem erre a szolgáltatásra, tehát aktív nálam is és mivel más, a nem böngésző alapú protokolt - pptp, ovpn - használ, ezért van a lassított protokollok listáján.
Nem, nem lehet megkerűlni, legalább is nem vpn protokollokon keresztül!És hogy miért nem szereti a szolgáltatók többsége?
Ez a világ profitorientált! Ebből induljunk ki!
A mobilszolgáltatóknak nem éri meg olyan szolgáltatást engedélyezve hagyni, aminek segítségével az internet alapu hanghívást - VoIP - kódolva lehet használni.
Igen, a VoIP miatt szokták tiltani. Miért?
Hát nehogy már interneten telefonálj korlátlan 32kbit/s-mal, inkább fizess drága percdíjakat!
Csupán már ebből kiindulva szeretik tiltani a vpn-t.
Profitorientált világ... -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #378 üzenetére
Hát mindent így hagytam, ahogy volt, beléptem a localhost-ba, majd végigmentem a Varázslón. Nem tudom jól állítottam-e be dolgokat. Hogy tudnám kipróbálni itthonról, hogy működik-e. Amúgy a HGW-ben engedélyezve van a VPN Passthrough, de van még egy ilyen fül is.
Milyen azonosítóval és jelszóval lehet majd rálépni távolról? Milyen IP címre? Hol kell ezeket beállítani? A Dynamic DNS-re szükség van amúgy? Köszi!
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #370 üzenetére
Most hazaugrottam ebédszünetben és ránéztem az ipon, vipee és hma vpn kapcsolataimra és hát a win7 gyári kliens protokoll beállításaim mind "Automatic"-on voltak. Nem lehetett ez a lassulás oka, hogy nem raktam át őket direkt PPTP-re? Most átraktam őket, estére kiderül...
-
-
ZoliBen
tag
válasz
spiritex #364 üzenetére
Az igazat megvallva nem teljesen értem a kérdésedet. Ha mondjuk mobilról csatlakozol VPN-nel a gépedre, és a gépeden 30 mbit/s-os feltöltési sebesség van, akkor a mobilodon a mobilneted/wifid maximális sebességét fogod kapni letöltésként mindaddig, amíg az meg-nem haladja a 30 mbit/s-ot. Porotokollként pedig a pptp-t, vagy az ipsec-et ajánlom. Ha nem működik elsőre a vpn, akkor adj rá virtual NAT-ot.
-
ZoliBen
tag
válasz
spiritex #362 üzenetére
Nos, nekem a windowsos megoldás sohasem működött valamilyen okból kifolyólag. Mindig ütközött valami adapterrel, vagy a tűzfal nem akarta átengedni, routerrel sem volt jó viszonyban, valamint nem is a legbiztonságosabb. A softether előnye, hogy iszonyat könnyű használni, rengeteg protokollt támogat és eléggé biztonságos. (a lényeg, hogy nagyon felhasználóbarát és pöccre indul)
-
ZoliBen
tag
válasz
spiritex #359 üzenetére
Akkor ezt használd.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
spiritex #330 üzenetére
Amennyiben illegális, akkor az adott (rendvédelmi) hatósághoz fordul, és a hatóság keresi meg a VPN céget. De ez egy kissé bonyolult. Függ attól, hogy a felkeresett oldal mely országban van a központja, illetve szerverei, továbbá attól is, hogy a VPN szolgáltató akin keresztül történne a lekérés az is mely országban van.
Mert lehet hogy bírói végzés kell a lekéréshez. De lehet nem. Lehet hogy hiába kérdezik le a VPN szolgáltatótól, ha a VPN-ed országában olyan törvényi szabályozás van érvényben ahol az ilyesfajta megkereséseket nem teszik lehetővé külföldi szerveknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest