- HP notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- UHD filmek lejátszása
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz
terra052 #1095 üzenetére
Ha a portable megfelelően működik, akkor nagy esélyed van rá, hogy ezt a telepített változat is tudja. Csak valami módosított beállítás 'bezavart'. Két dolgot próbálhatnál meg az alapértelmezett beállítások visszaállításához:
1) A telepített VLC megnyit, majd: Eszközök -> Beállítások -> Beállítások visszaállítása -> OK
vagy
2) A telepített VLC bezár. Töröld ennek a mappának a tartalmát: C:\Users\User_Name\AppData\Roaming\vlc (természetesen a User_Name helyére a saját felhasználóneved kerül). Majd nyisd meg a VLC-t.
-
gojko.m
senior tag
Megoldásom nincs, de további kérdéseim lennének.
Mi a helyzet, ha...
1) másik .iso fájlt csatolsz fel?
2) nem a powerisoba csatolod az .iso fájlt, hanem közvetlenül megnyitod a VLC-vel (Media -> Fájl megnyitása)?
3) másik VLC verziót használsz (pl. portable verzió vagy egy korábbi verzió)?
4) másik lejátszót használsz (pl. MPC-HC)? -
carr
őstag
Sziasztok!
Eddigiekben működő feature egyszer csak megszűnt normálisan üzemelni.
A konfig : Win7 x64, minden friss, vlc 2.2.6 is.
szokásos módon legális poweriso-ba csatlakoztatott ragyogas.iso betöltve. majd video_ts mappán jobbegér -> lejátszás vlc-vel. (rövidítek)
aztán crash. akvanyázás, ésatöbbi után nettúrás, nincs releváns megoldás. ami nálam működne.
kipróbáltam, amiket gugli adott. nem vált be. (fájlok)
MS C++ redist legfrisebb!! x64. ezis. eddig működött, mi a phicsa baja lett? -
gojko.m
senior tag
válasz
terra052 #1090 üzenetére
Win alatt - esetleg - a Tulajdonságok -> Biztonság -> Speciális beállításoknál próbálkozhatnál valamit átállítani.
De mivel ez nem teljesen normális működés a VLC-nél, inkább mással próbálkoznék. Pl. megnézném, hogy mi történik egy portable verzió indításakor, vagy beállítások visszaállításkor, vagy unistall-t követő újratelepítéskor, stb.
-
terra052
őstag
-
gojko.m
senior tag
válasz
terra052 #1084 üzenetére
Érdekes, hogy nálad felugrik ez a figyelmeztetés. Kíváncsi lennék rá, mi az oka. Nálam, sem a telepített, sem a portable verzió nem hozza elő ezt a windows-os figyelmeztetést.
Globálisan, minden programra vonatkozóan tudnád kikapcsolni a figyelmeztetést. Amikor felugrik a figyelmeztető ablak, akkor válaszd az Értesítések megjelenésének módosításá-t. Majd a csuszkát húzd le teljesen a Soha nem kérek értesítést állásba.
Ha később mégis vissza akarnád állítani, akkor:
Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok -> Felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása -
jozsi252
veterán
Sziasztok
VLC-nél hogy tudom kikapcsolni teljes képernyős módnál hogy a tálca látszódjon?
-
terra052
őstag
Üdv mindenkinek
Egy kis segítségre lenne szükségem: a VLC minden egyes indításakor feldobja az "Engedélyezi, hogy az alkalmazás módosításokat hajtson végre az eszközön?" ablakot.
Tulajdonságokban a rendszergazda be van pipálva, megoldható, hogy ne kelljen mindig ezt leokézni? -
Bozso68
őstag
Sziasztok!
NAS-ról laptopon szoktam esténként filmet nézni. Eddig KODI-t használtam, de szeretnék VLC-re váltani.
Média lejátszó alapértelmezettnek a VLC van beállítva. Ha fájlkezelőben rákattintok a NAS-on belül egy fájlra, először letölti, csak utána játssza le. Ha kiválasztom VLC-n belül, nem történik semmi.
Milyen beállítással tudom DLNA-n nézni a tartalmat?Köszi előre is: Zsolt
-
gojko.m
senior tag
válasz
szildavid90 #1081 üzenetére
Egy kicsit zavaros számomra, hogy mit is szeretnél. De, ha jól sejtem, akkor a helyi hálózaton keresztül megosztott videóidat akarod nézni a mobilodon. Erre van lehetőség a VLC-ben a Helyi hálózat menüpont alatt. Ehhez viszont nem kell a számítógépről a videókat "rátenni" (átmásolni) a telefonodra, csak megosztani.
Tehát, kell egy wifi-s router, amihez kapcsolódsz a mobiloddal. És kellenek a számítógépeden lévő videók, amiket megosztasz (lásd pl. a korábbi hsz-t: [link]), hogy elérhetők legyenek a helyi hálózaton (wifi kapcsolaton) keresztül. A VLC app-ban pedig kiválasztod a Helyi hálózat menüpontot és ráböksz a + jelre. Itt megtudod adni azokat a beállításokat, amivel a számítógépedhez csatlakozhatsz. Válaszd az SMB-t, állítsd be a számítógéped IP címét (Server address) és adj valamilyen nevet a helyi hálózatodnak (Server name), majd OK. Ha mindent megfelelően csináltál, akkor ezután már tudod böngészni a VLC-ben a megosztott mappáidat, és nézni a mappákban lévő videókat.
-
szildavid90
aktív tag
Sziasztok! Olyat szeretnek csinalni androidon, hogy egy appon keresztul szeretnek lejatszani olyan videokat amiket szamito geprol teszek ra.
Ugy ertem, hogy regebben mikor iOS-t hasznaltam volt a VLC player, azt megnyitottam es ott kiadott valami url sort amit, ha beirok a szamitogepre ott hozza tudtam adni fileokat es az mar latszott is a telefon appban. Az androidos vlc-ben nem talaltam ezt a lehetoseget. Vagy valami mas appot tudnatok ajanlani ami tudja ezt? Koszi! -
gojko.m
senior tag
válasz
Visormail #1078 üzenetére
Egy kissé macerásnak érzem, hogy a speciális beállítások közt kell a monóra váltáshoz turkálni. Plusz, a beállítás érvényre juttatásához újra kell indítani a lejátszót. Ráadásul, így minden később megnyitott fájl is monóban fog szólni.
Pl. az SMPlayer-ben a Hang > Sztereó mód menüből könnyen lehet váltani a monó és a sztereó beállítás közt. Nem hinném, hogy nagy nehézséget okozna ezt megoldaniuk a VLC készítőinek is. -
gojko.m
senior tag
Pl. a hivatalos oldalukról: http://www.videolan.org/
-
eeXaa
addikt
Esetleg tudná valaki linkelni honnan biztonságos jelenleg letölteni a vlc-t?
-
aakosch
tag
Sziasztok!
A VLC Mobile Remotetal próbálom mobilról vezérelni a VLC-t. A wifin lógó laptoppal működik is, a LAN-on csatlakozó asztali PC-t viszont sehogy sem tudom működésre bírni, akkor sem ha kézzel adom hozzá az IP alapján.
Valami megoldás?
Köszi előre is
-
gojko.m
senior tag
válasz
gojko.m #1071 üzenetére
...és egy témához kapcsolódó videó: Microsoft Windows 10 - Hálózati Megosztás
A videó alatti kommenteket is érdemes elolvasni.
-
gojko.m
senior tag
Személyreszabott segítséget nem biztos, hogy tudok adni, mivel nekem win8 van a pc-men és egy régi asus média lejátszót használok mozizáshoz (de van egy jól működő VLC app is a telefonomon
). Viszont a lejátszómnál is hasonló problémák voltak a nem megfelelő hálózati beállítások esetén. Szóval, ebből indulnék ki.
Asus-nál is többen panaszkodtak win10 alatt, hogy hálózatról történő lejátszásnál jelszót kér a lejátszó. Tehát ez valami win10-es hálózati megosztással kapcsolatos probléma lehet. Az asus-hoz ezeket a win10-es hálózati beállításokat javasolták: [link]
-
Hi all
Van egy problémám ,tv-émen szeretném a VLC player segítségével a pc-émről hálózaton keresztül lejátszani filmeket. a meghajtó meg van osztva és a hálózati és megosztási központban / összes hálózat menüpont alatt kikapcsoltam a jelszóval védett megosztást plusz a nyilvános mappa megosztást(bekapcsoltam) és mégis ha elindítom a VLC-t majd a hálózatokra megyek látja a meghajtót , de mikor a mappába beakarok lépni kér usernamet és passt. Ide hiába írom be azt amivel belépek a gépre nem történik semmi újra feldobja az alblakot és a username megmarad de a passt kéri újra. Tudna valaki segíteni mit lehetne tenni ?
Köszi -
gojko.m
senior tag
válasz
zoltanz #1064 üzenetére
Szerintem, a portable csomag elnevezése elég egyértelművé teszi.
32 bites: vlc-2.2.6-win32.zip
64 bites: vlc-2.2.6-win64.zip -
zoltanz
nagyúr
Portable szoftvereket használok, hogy tudom megnézni hány bites?
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Van lehetőség rá, hogy az utolsó képkockánál megálljon a lejátszó, ne pedig vissza ugorjon az elejére a filmnek? Vetítenék valamit, és jó lenne ha ott megállna a film. Előre is köszi!
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
A "Resume playback' funkció működik a legújabb VLC-n?
Ha igen, hogy, vagy hol kell aktiválni? -
Sz_Imre
senior tag
VLC 2.2.5.1 (2017-05-12)
-
Bazs87
tag
Sziasztok!
Terveim közt szerepel venni a gyerkőcnek egy tabletet, amin tartóra rögzítve lehetne az autóban mesét nézni.
A gondok a következők: ha 2 tablet van akkor egyszerre elindítani a mesét nem könnyű, ezért streamre gondoltam. Kérdés, hogy az androidos VLC mennyire használható stream nézésre, és mennyire automatizálható a csatorna nézésének megkezdése.Második kérdés, hogy tud-e egy másik eszkörzől stream-et indítani, ha nem akkor mit ajánlanátok helyette?
Wireless vinyó / médiaszerver még elérhető, de ilyen dolgokkal nem sok tapasztalatom van. Nem tudom, hogy csak adatokat tudok onnan megnyitni vagy streamel-e.
Amire az egész játék kimenne, hogy 2 tableten szinkronban kép és hang stabilan menjen.
Köszönöm előre is!
Bazs87
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Mesterséges intelligencia topik
- Google Pixel topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest