Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello, kis segitsegre lenne szuksegem, venni kellene uj konvektort, vagy konvektorokat, de akkormar kicsit modernizalnam, errol lenne szo: [link]
Wifis termosztatat lehet hozza kotni? Ha igen, bonyolult a bekotese?
-
4D4M
senior tag
válasz
modflow #5797 üzenetére
Csak azokat, amiket felsoroltam.
-
4D4M
senior tag
válasz
modflow #5795 üzenetére
Tényleg látni kellene, hogy hogy vannak bekötve egymáshoz képest ezek az egységek és a levegősödő radiátorok. Ha nagyobb ellenállású a hőcserélő, mint egy vele párhuzamosan lévő másik szakasz, akkor elképzelhető ilyen anomália, de ehhez sajnos látni kell rendszerként az egészet.
-
modflow
veterán
Hát elvileg úgy van, hogy a pincéből függőlegesen felmegy a padra a cső, de az ágazik el a lenti szinten a radiátorhoz szerintem.
A fejti tartály egy műanyag kvázi zárt, mert csak egy pici cső van rajta, ahol bele tudok tölteni, de nem látok bele, így csak azt tudok, hogy van e benne víz, ha picit megmozgatom. Eddig mindig volt.
És mondom eddig mindig jó volt egy hét után, most az új másik kazán óta van ez a jelenség.
És este, amikor kihűl a víz és leáll a szivattyú, majd ugye az öntvény kazánban újra felmelegszik annyira, hogy újraindul a szivattyú hallom, hogy csobod valahol a csőben a víz.
-
4D4M
senior tag
válasz
modflow #5793 üzenetére
Lehet, hogy nem fogjuk megúszni, hogy leskicceld. A tágulási tartálynak saját vezetéke(i) van(nak) a kazántól, vagy valami felső csőből van kiágaztatva(helytelenül)?
Ha amúgy rá kell töltögetni a kiengedett levegő térfogatát a rendszerből, akkor előbb utóbb el kell, hogy fogyjon. Ellenkező esetben lehet keresgélni, hogy a szivattyú a szívó oldalán esetleg valamilyen tömítetlenségen keresztül levegőt tud beszívni, de azért ritka lehet az, amikor ennek nincs jele kikapcsolt szivattyú mellett. Kb 0.2-0.4 bar nyomáskülönbséget tudnak ezek a családi házhoz alkalmas szivattyúk létrehozni, míg a vízoszlop magassága 0.9 bar túlnyomást hoz létre a szivattyú szintjén. -
modflow
veterán
Helló!
Központi fűtés van a házban, van vegyes tüzelésű kazán és gázkazán is.
Nyáron volt egy kis fűtéskorszerűsítés, beépítésre került egy kondenzációs gázkazán. A rendszer át lett mosva.
Ez a rendszer nyitott, padon van fent (2 szintes a ház és efölött +1 szint gyakorlatilag a padlás) egy kiegyenlítő tartály. A kondenzációs gázkazán az hőcserélőn csatlakozik ehhez a rendszerhez. Azaz kb. annyi változott, hogy a csőrendszer ki lett miatt mosva, ill. két ponton meg lett vágva a hőcserélő bevezetése miatt.Na most az a gondom, hogy míg korábban kb. első héten a fűtési szezonban 2x kilevegőztettem és jó volt egész télen, most állandóan levegős. Kb. két naponta mindig ugyanabban a két radiátorban van egész sok levegő.
Ez mi a jó égért van???
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy olyan ivóvíz rendszerben, ahol a nyomás olyan 2,5 és 4 bar között ingadozik ti mennyire állítanátok egy expanziós tartály előfeszítési nyomását?
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, extrém kis helyre milyen gázkazánt ajánlotok?
Anyámból nehéz kihúzni az infókat, de ha minden igaz, akkor jelenleg egy 37 cm széles (magasség, mélység passz) készülék biztosítja egy ~60nm lakás fűtését és a melegvizet is.
Az egész köré van építve egy beépített szekrény, hogy meglegyen a kihívás, ami persze szétbarmolható, ha nincs más megoldás, de mivel így "készen" vette a lakással együtt, szeretné valamilyen szinten megtartani. A kazáncsere viszont esedékes.
Elsőre ez lehet túl kevés infó, nyugodtan kérdezzetek, és megpróbálok többet megtudni. Távolság miatt sajnos személyesen nem tudom megtekinteni, viszont azt sem akarom, hogy az első random kivitelező nagyon átvágja őt.
-
-
tutis
őstag
válasz
Gézengúz #5760 üzenetére
találtam egy jó képet, kb hasonlót akarok.
Piros nyillal jelöltem azt a két vezetéket, ami gondolom most nekem a falba megy, és a mostani termosztát NO és COM portjába csatlakozik. Elvágnám a falba bemenő vezetéket, és rákötném a vevő egységre, tehát ez menne a wifis vevő NO és COM portjába. Mivel a kazán be van dugva egy konnektorba, abból a konnektorból tudok vinni fázist és nullát direktbe a vevő egységbe.
Jól gondolom amit levezettem, vagy valamit kihagytam, rosszul gondolok?
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #5776 üzenetére
A képek lemaradtak. Átlag zónavezérlő, ami potenciálmentes relét kíván a termosztátok részéről:
Vs. átlag fan-coil termosztát, ami viszont pont, hogy feszültséges kapcsolna vagy a hűtés vagy a fűtés kimenetére:
Így ezek csak közbeékelt relékkel lesznek párosíthatók akárhogy is...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Gyakorlatilag az összes zónavezérlő termosztát oldalon azt várja, hogy a termosztátban feszültségmentes kapcsoló legyen nem?
Tehát a fan-coil temrosztátokat egy zónavezérlővel összehozni, csak úgy, lehet, hogyha egy 230V/230V-os relét kapcsolt majd egy fan-coil termosztát és a kapcsolt oldala a relének volna a zónavezérlőhöz kötve nem?
-
Siriusb
veterán
válasz
Fundiego #5774 üzenetére
Igen, én is belefutottam ilyenbe, akik sürgősen ki tudtak jönni, így kénytelen voltam őket hívni. Piszok sok pénzt elkértek, de megjavítani nem sikerült egyszer sem. Már új vezérlőpanelt is hoztak, mert kb. ennyit értettek hozzá, persze azzal sem ment. Ezután el lettek hajtva. A szokásos szerelő meg harmadáért megcsinálta, mint amennyibe ezek kerültek volna... Egy hozzáértő meg is tudta javítani, ellentétben a neten hirdető ... khm ... alakokkal.
-
Fundiego
tag
Az létezik, hogy kijön 2 szaki és 60 ropiba kerül? Csak azért mert megállapították a probléma okát.
Két alkatrészt kéne cserélni és azt mondták h azzal együtt 350 lenne a csere. Az egyik alkatrész a ventillátor lenne.
Ez reális ár, vagy leakartak húzni a p.csába? -
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Idősebb rokonomnak régi (asszem) Fég kazánhoz kellene valami programozható digitális termosztát.
Nem muszáj WiFis, de ha tudja az sem baj csak lehessen programozn napjában többszöri hőmérsékletre.Ezek kompatibilisek minden gyártmánnyal vagy melyik márka jo, megbízható?
-
blizzrd
senior tag
Érdeklődnék, találkozott-e már valaki a következő jelenséggel. Vadonatúj Q7RF termosztát a következőképpen mér, tizedenként lépdel fel-le, viszont a 21,9-et nem méri. 22.0 fok után 21.8 jön, és 21.8 után rögtön 22.0 jön. Minden egyéb esetben xx,9 fok normálisan megjelenik. Tapasztalt már valaki hasonlót?
-
4D4M
senior tag
Értem.
Szelepes excentert lehet még tenni, de ez megváltoztatja a csaptelep helyét, ami nem biztos hogy vágyott. -
Domola
újonc
Helló! Fali mosogató csaptelepet szeretnék cserélni, a vizet csak a lépcsőházban tudom elzárni a lakás bevezető csövén (nincsen mellék-vízmérő). A HMV-t kombi kazán (Saunier Duval Thema Condens 26-CS/1) biztosítja. Elég, ha kikapcsolom ezen a melegvízkészítést, vagy mi a kazán szempontjából megfelelő eljárás, ha le kell engednem a vizet? Csak a fűtéskörön vannak golyóscsapok, meg a hideg víz bekötésén egy sarokszelep.
-
szabop27
tag
Sziasztok!
A képen látható szelepre milyen kupakot kell venni, hogy zárható/szabályozható legyen? Nem menetesen rakható rá a kupak, nem találkoztam meg ilyen megoldással. -
tutis
őstag
válasz
Gézengúz #5760 üzenetére
megnézem, meg inkabb lefotózok mindent, hogy erhetőbb legyen. falban van elvezetve a vezeték, ahol a vége mar csak 2 vezetékben végződik. de elvileg a kazánból a kezdő oldalon megvan, ahol bemegy a falba a vezeték. Lehet ott kellene elvágni és rákötni a vevő egységet, ha jól gondolom. nullás ágat kideritem..
-
tutis
őstag
-
tutis
őstag
Sziasztok! egy saunier duval renova 24f kazanom van, auraton 2020 termosztáttal a falon. fel szeretnék helyette szerelni egy wifis termosztátoty ami alexa képes. a 2 vezeték jön ki a falból, ezt kapcsolja most a termosztát. a termosztát elemes. A wifis termosztatnál viszont kell allandó fázis a jelfogadás miatt. tehát a falra kell egy elemes kezelőegység, meg gondolom a kazánhoz egy vevőegység.
[link] valami lyesmire gondoltam. viszont a bekötésben kicsit tanácstalan vagyok, a vevőegységet hogyan, hova kötöm be. Ráadásul a kazán nehezen szerelhető, inkabb az aljához lehet jobban hozzáferni(fotokat kesobb tudok). van valami bekotesi rajz, video ezekhez? vagy leiras? -
féldekás
aktív tag
válasz
elessar #5753 üzenetére
Köszönöm, a gyártó oldalán lévő kezelési útmutatóban megtaláltam.
A 106-os a nagy lánghoz egy kicsit kicsi lesz úgy tűnik. A többi rendben van ezek alapján: [kép]
Viszont ha azt mondjátok maradhatok a tisztításnál is, lehet célszerűbb a méretek miatt.
Ha cserélném a fúvókákat, kell valamit még állítani a tűzhelyen? Mert ez esetben szakemberre bíznám. -
elessar
tag
válasz
féldekás #5750 üzenetére
A készülék kezelési útmutatójában benne szokott lenni a gázfajtákhoz illő fúvókaméret. Ha nincs meg a kezelési, akkor próbáld megkeresni a neten, vagy csak a típus fúvókaméreteit kérdezed meg a guglitól. Végső esetben a régi fúvókát megtisztítod egy összehasonlító méréshez.
-
féldekás
aktív tag
Az egyik konkrétan teljesen eltömődött a patinától, de a többi furaton is látszik, hogy már nincs teljesen rendben.
Mivel 2500Ft volt egy szett, így a tisztítással nem bajlódnék, főleg, hogy ezek nagyon kis furatok, és vigyázni is kellene vele, ne táguljon tisztítás közben, ne sérüljön, sorjásodjon a belső felület, stb. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Gázfőzőlap karbantartással kapcsolatban van 2 kérdésem.
A fúvókákat szükséges cserélnem.
A főzőlap típusa: Electrolux [kép]
Az alábbi fúvóka szettet vásároltam meg hozzá egy gázszaküzletben: [kép] [kép]
Ez földgázhoz való, mivel vezetékes gázzal üzemel a főzőlap így emiatt vettem ezt.
Ugye jót vettem?
Utánanéztem, és a palackos az a PB(ezzel tisztában voltam), de LPG-nek is nevezik, a cseppfolyós gázt. A vezetékes pedig gáz halmazállapotú és az a földgáz. Emiatt vásároltam ezt a fúvóka szettet.
A gyártó oldalán ehhez a főzőlaphoz csak LPG fúvókát találtam és jó drágán.
Más:
Az égőtestet(mélyedés, amelyben a fúvóka is van) milyen vegyszerrel érdemes tisztítani?
A zsíroldó elvileg nem annyira jó, mivel megmarja a rézfúvókát és korrodálódni fog jóval hamarabb.
Most mindegy, mert alapos tisztítás után cserélem a fúvókákat, de a későbbiekben hasznos lehet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Nem szerelés, csak egy kis infóra lenne szükségem.
Járókelők jelezték felém, hogy a gázóra szekrény mellett elhaladva gázszagot éreznek.
A leplombázott óra kivételével minden csatlakozást befújtam(ahogy tudtam) szivárgás vizsgáló spray-vel, de nem tapasztaltam szivárgást, de valóban erezhető a gázszag.
Mire számíthatok ha jelzem az MVM felé, mennyi kiszállási díjat kell fizetni, főleg ha nem találnak hibát? -
Satus
tag
Köszi a választ. Maradtak azok a beállítások a torlókon amiket még a nem termofejes csapokkal kisérleteztem ki. A két legtávolabbi radiátoron a torlókat teljesen nyitva hagytam, mert a kazán így megy folyamatos üzemben.
Nekem tavaly a torlók beállítása hozott simán kb 10%-ot, azelőtt nem foglalkoztam vele. Idén cseréltem termofejes csapokra a régi tekerősöket.
Régi gravitációs rendszer sok vízzel, 6 db tagos lemezradiátor, kondenz kazán+hőcserélő. Új szekunder köri szivattyút kellett vennem , mert legkissebb fokozaton is túl nagy volt a tömegáram, süvítettek a radiátorok akármit csináltam. Az új szivattyúval ez megszűnt.
-
4D4M
senior tag
válasz
gordonfreemN #5740 üzenetére
A beszabályozás célja, hogy minden helyen a tervezett térfogatáram meglegyen. Ez biztosítja azt, hogy mindenhol egyidejűleg melegedjen minden helyiség.
Ha egy hőleadón növeljük a térfogatáramot, akkor az rendszerint csak a többi rovására történik.
Egyébként akkor végeztünk nagyjából megfelelő munkát a tervezés és kivitelezés során, ha a termosztátotos helyiség melegszik fel utoljára (termosztát elhelyezkedése, hőleadók méretezés, térfogatáramok stb.) -
csubuka
addikt
válasz
Gézengúz #5734 üzenetére
Papíron talán.
Lehet, hogy csak 25-30
Attól függ, hogy magadnak próbálnál valami reális megtérülést számítani, vagy te vagy a marketingese a gyártónak. De a lényeg, hogy más az élettartam, mint egy autónál
Az 50-et ez éppen tuti nem éli meg piszkálás nélkül, mert ez a kazán által fűtött csőkígyós HMV tartály nem egy hőszivattyú barát, bár ennek éppen van 2m2 hőátadó felülete, de elég gyenge ez hőszivattyús alkalmazásra amúgy.
De azért hasonló árban már inkább valami máshol is felhasználható hosszú életőt rakok be akkor.
#5735 gordonfreemN:
Köszönöm, réz az semmiképpen sem kerülhet be.
Éppen örültem, hogy tavaly nyáron "kis" átalakítás után kihajítottuk az utolsó réz szakaszt is a szülőknél. Alu radik vannak, jobb ezt elkerülni -
Satus
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni , hogy abban a helységben ahol a termosztát van a torlószelepnek is teljesen nyitva kell lenni?
-
csubuka
addikt
válasz
Gézengúz #5731 üzenetére
A PE-RT ötrétegű (rendes térhálós PEX lehet jobb?) csövek katalógusaiból azért valamilyen szinten látszik, hogy az élettartamuk rovására megy az efféle magas hőmérséklet 70-80 fok.
Egy tíz-tizenöt éves autónak már lehet pár hűtés csöve cserés, eldurran egy cső stb. Mai autó gyártmányok meg mennek kompletten a kukába (saját Citroen C3am tuti, hogy 15 évesen kukaérett lesz
) Egy gépészeti rendszer élettartama papíron 50 év kéne legyen...
Ja és egy ötrétegűt a jelölt helyre szabályos sugárral nem lehet meghajtani, ha roppantott idomok mennének be, akkor az egész nem éri meg, nem tud olcsóbb lenni a GEBO rozsdamentesnél úgy már. Rosszabb lenni viszont tud azonos áron érzésre.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Alapvetően ilyen rövidebb, sok idomot tartalmazó átkötő csőszakaszokra talán a GEBO rozsdamentes flexicső lehet a legcélszerűbb anyag nem? (ha elfogadja az ember a hullámos mivoltát, nem egy szépség, de ez nem is egy divat show
)
Csak illusztrációból tartom oda a sima flexicsövet (a lila vonal a cél...)
Ide műanyag stb nem mehet, mert 70 fokkal fűt az indirekt tárolóra a kazán.
-
4D4M
senior tag
A szelepen múlik, nem a termofejen. Ennek a fejnek kicsit trükkös a levétele. 36. oldal környéke attól függően, hogy lopásgátlós-e.
Amúgy a fő probléma abból lesz, ha sehol a strangodon nincsenek ilyen nagy ellenállású szelepek, mert akkor te nem tudsz beavatkozni, csak cserével. -
KMT
addikt
Ezek a gyári, 50-es évek végén készült radiátorok. Nem akarja ezeket senki levenni, maximum, aki teljesen modernizálni akarja.
Na majd várok hidegebb időt, akkor melegebb vizet kapunk és akkor újramérem.
A klasszikus alap danfoss [link] és herz [link] termosztátokat kapta (még egységes se lett, mert nem volt épp elérhető 7 db egyikből sem anno...)
Felteszem, ezek ellenállása nem állítható?! -
4D4M
senior tag
A 30°C-os előremenő mérsékelten alkalmas a diagnosztikára még padlófűtésnél is (:
Mindenesetre ha bízol a mérésedben, akkor feltételezheted, hogy az dT=1°C radiátorokon jóval nagyobb a tömegáram, mint a 3°C-os társaikon. Ha nincsenek a helyiségek között nagy eltérések, akkor nagyjából hasonló különbség alakul ki a radiátorokon is.
(Persze ha vannak 11K 600-400-as és 22k 500-1800-as példányok is, akkor az előbbit 5°C-os, utóbbit akár 20°C-os dT-re is praktikus méretezni.)Általánosságban 45°C-os előremenőnél már nem haladhatná meg a különbség a 10°C-ot, 55°C-nél 15°C-ot.
Amúgy ahol nincs visszatérő csavarzat, ott le se lehet venni a radiátort, anélkül, hogy le lenne ürítve a rendszer?
Bár kicsi az esélye, hogy azt tettek fel, de léteznek előbeállítású termosztatikus szelepek, amiken – ha leveszed a termofejet, – lehet állítani ellenállást.
-
KMT
addikt
Na megnéztem. Annyit kell tudni, hogy a lakásban 7 radiátor van (igaz, kétféle magasságúak), mindegyik gyári szelepe ki lett cserélve termosztátos szelepre, de háromnál még alsó torlószelep is be lett építve. Három után, gondolom a szerelés kockázata / lustaság /időhiány miatt nem, de igazából nem is hiányzik. Minden termosztát teljesen nyitva van.
Most még nagyon alacsony az előremenő hőmérséklet, kb 30 fok. Azon három radiátornál, ahol van torlószelep, ott ~3 °C, ahol nincs, ott ~1°C a különbség a radiátor teteje és alja között. A torlószelepek kb 1/4-1/2 fél fordulatnyit voltak zárva a sokból, felteszem, a szorulás megelőzése érdekében. Most szinte teljesen kitekertem, de nem várok tőle nagy változást.
Lehet, hogy az alsó szelepek a fő ludasok?
Milyen hőmérséklet különbségek tekinthetők jóknak egy normálisan működő rendszerben a radiátor alja - teteje között?#5708 Caldera:
Kétcsöves. Egycsövesbe nem partizánkodtam volna bele, hiszen az az alattam lakónál is elzárhatta volna a fűtést. -
Bughunter
csendes tag
Immergas kazánhoz milyen termosztát javasolt? Elég basic igényeink vannak: a hőmérséklet állításon kívül "nyaralás üzemmód".
Az AmicoV2-t illetve Tybox 137-t nézegettem, előbbi megéri ezt a +50%-t? Persze ha annyival okosabban vezérel hogy behozza az árát, nekem elég
-
blizzrd
senior tag
Köszönöm a válaszod. Alapvetöen a küllemjegyek minőségi dolgaitól el tudok tekinteni, inkább a tartalom számít. Az ajánlott Immergas 4kw min. teljesítményen tud üzemelni (ez jelenté, hogy meddig tud lemodulálni?)
Biztos oka van amiért 100-200K-val több egy kazán, de hoztá nem értőként és szimplán a spec-eket olvasva nem feltétlen találom meg sz égbekiálto különbséget. -
4D4M
senior tag
válasz
blizzrd #5718 üzenetére
Ez a része szubjektív, ezért is nem mondtam mellé számokat. Ha belenézel a két dobozba akkor ezek szemet szúrnak(hangszigetelés minősége, sorjás műanyagok, gagyi kijelző, gombok stb), de a meleg víz ugyanolyan lesz, ami kijön belőlük. Modulacios tartományban szoktak eltérések lenni a mai kazánok paramétereiben, de ez általában árban is markánsan megjelenik.
Az 5 év pozitív. -
blizzrd
senior tag
válasz
csemberlen #5719 üzenetére
A hőcserélő frankón le van vízkövesedve, az éves karbantartás ellenére is. Tizenx éves a kazán, amit az ingatlan korábbi tulaja rakatott be. Az általam megkérdezett szerelők egyike sem vállalt felelősséget, ha a hőcserélő a tisztítás során kilyukad. Plusz jelenleg a fűtés előállítással is akadnak gondjai, és az elmult 2-3 évben is mindig akadt valami probléma.
Ezeknek tudatában inkább a kővetkező 10-15 évre letudom a gondot. -
blizzrd
senior tag
Hőleadók rendben vannak, a külső hőmérsékletérzékelőn én is gondolkodtam, de a kivitelezésről még nem esett szó, higy mennyirw kell hozzá szétfúrni a falakat.
Mivel nyújt többet mondjuk egy Bosch?(ilyenkor jön az elbizonytalanodás 🤣) Alapvetően egy ugyanolyan 3000-es Boscht gondoltam, a kivitelező javasolta az Immergast. Számomra laikusként pusztán a paraméterek alapján nagyon hasonló a két termék, az Immer ára némileg kedvezőbb és 5 év garival jön.
-
4D4M
senior tag
válasz
blizzrd #5715 üzenetére
Egy egyszerű kondenzációs kazán. Nem érzem rajta azt a színvonalat, amit egy bosch / vaillant nyújt, de karbantartás mellett megbízhatóan teszi a dolgát, ha szakszerű a kivitelezés.
Külső hőmérséklet érzékelő tanácsos hozzá, ha megfelelően vannak méretezve a hőleadók. Ez egy 16k-s műanyag doboz, amibe beledobtak egy 100 HUF értékű IC-t. Ha érdekel, lefotózom pontosan milyen. (ugyanez megy az összes gyártónál) -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Kazáncsere lesz esedékes, a jelenlegi Bosch Condens 3000-es helyett egy Immergas Victrix Tera V2-őt ajánlott a szerelő. Érdeklődni szeretnék, mik az általános tapasztalatok ezzel a típusú kazánnal? Egy 140m2-es szigetelt házat fog fűteni, radiátoros fűtéssel.
Köszönöm a válaszokat -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
kazan karbantartás előtt állok, egy régi turbós vaillantrol van szo
van egy tolóajtó amitől kicsit nehéz hozzáférni, de leszedték a burkolatot
Ez elég lehet a gaz szerelőnek? Nem akarom potyara hívni.
a tanulásihoz fennn simán hozzáférni…
Leszedni az ajtót elég nehéz lenne. A tolóajtót lehet jobbra balra mozgatni előtte persze
[kép] [kép] [kép]
elore is köszönöm -
kiir
tag
A száraz padlófűtések mennyibe kerülnek? A szokásos esztrichesnél olcsóbbak/drágábbak, és vajon mennyivel? Födémterhelhetőségi ( = födémterhelhetetlenségi) okokból merült föl a gondolat. Szilárd, változóan sima aljzatom már van.
-
Agostino
addikt
jobb lett, a lenti törülközőszárítón vettem vissza. még így is hibátlan, de a most már jobb a panaszos radiátor. szerintem tavasszal elállíthattam...
and now for something completely different
automata légtelenítő tehető nyílt rendszerű fűtésben radiátorra? én nem látnám akadályát, de könnyen lehet, hogy tabu
-
Dorian
félisten
Nnna,megvolt a kondenzációs kazánom 1. éves karbantartása. Eddig jól működött
Ugyanis a szerelő közben eltörte egy kábel forrasztását, így néha bekapcsolt, néha nem. Valahogy összegányolta, most működik, de kell hoznia egy új kábelt csatlakozóval együtt amit megrendelt. -
4D4M
senior tag
Hogy melyik megfejtés a helyes, nagyjából úgy derül ki, hogy megnezed fűtés közben teljesen kinyitott szelep mellett, hogy mekkora a hőmérséklet különbség a radiator(ok) alja és teteje közt. Vagy az előremenő és viaazatérő csövek közt. De nagyon sokféle rendszer és sokféle szelep van, kevés univerzális válasz van.
-
4D4M
senior tag
Tágulási tartály. Vagy elment belőle a gáz vagy kilyukadt a membrán. Persze nem ártana ha lenne a rendszerben egy analóg nyomásmérő is, hogy legyen egy kontroll. Amúgy 3 barnál elengedi a biztonsági szelep, túl nagy probléma nem lesz, csak kihülés közben levegőt szivhat be.
-
gordonfreemN
addikt
Hasonlóan meghülyült nekem is múlt héten. Szerelő 10-esért javította úgy, hogy szinte jóbarát, ebben volt egy hőérzékelő csere is.
Dobj be egy képet róla, lehet van ötletem. A belselyéről a panel kifordítva legyen.De csak ha van műszaki érzéked. Spórolás okán de szerelő/technikus véna nélkül nem javaslom a piszkát még akkor sem ha nem a gázt piszkálod (azt amúgy semmiképp nem javaslom,életveszélyes).
-
yu4gi
kezdő
Üdv.
Kb 1 hónapja lett karbantartva a kazán...
Most második napja megy a fűtés de szivok vele.Tegnap éjjel f0 3 as nyomás.
Jó leengedtem a vizet feltöltöm 1.1 re ma reggel 2.7 en van. Ugyebár úgy tudom 1 bár a tureshatar amivel lehet több fűtés közben mint amikor nem fűt.
Szerelő hívás nélkül tudok valamit én csinálni ?Radiátor víz hőmérséklet 60 van mint az előző 10 évben.
Egyébként normál esetben 1.2 re szoktam nyomni és max 1.6-8 on szokott fűteni .
Régi demrad -
KMT
addikt
Lehet, hogy így van. Mi tavaly, beköltözés előtt cseréltünk hasonló szelepeket termosztátosra majdnem ilyen rendszeren, mivel a korábbi tulaj elmondása szerint 25-26 fokok is előfordultak. Na most mióta itt lakunk, 23 se volt még. Azt nem tudjuk, hogy ez a tavalyi kormányzati "nem lesz drágább a távhő, csak kevesebb lesz a hőmennyiség", vagy a korábbi tulaj téves infója, vagy a szelepcsere hatása... De akkor esélyes a legutóbbi. Ez így nem olyan buli. Van valami ötlet jelentős átalakítás nélküli javításra a helyzeten? Gondolom, csak a radiátorcsere?! De az a felfogatás inkompatibilitása miatt nem hiszem, hogy opció.
-
4D4M
senior tag
válasz
BenedekAli #5701 üzenetére
Ha nem valami PWM szabályozású darab volt az eredeti, akkor nem lesz gondja.
-
BenedekAli
friss újonc
Sziasztok!
A gázkazánnak lehet baja, ha nem a gyárilag beépített típusú szivattyúval használom?
Sajnos meghalt a régi, cserés, de 4-5 nap, mire megjön a belevaló gyári.
Kaptam egy Grundfos 15-60-130-ast egy ismerőstől, ami teljesen jól bemegy a kazánba, annyi hogy az enyémbe 50-es való, nem 60-as, meg mások a watt értékek illetve hiányzik a házról az automata légtelenítő helye és a légtelenítő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Új F Speed ZTECH Z-02 elektromos robogó 2 év jótállással
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Használt Heinner szabadonálló, kombinált hűtő eladó (hibátlan)
- Használt Stadler Form hideg párásító ingyenes szállítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest