Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
Van itt mindenféle támogatás, hw-es virtualizáció is, de a jelenség folyton előjön.
Most a win 2008 r2 x64 szerverrel (guest) szívok éppen. Eleinte még jónak tűnt, de felkerült egy visualstudio és egy sharepoint server (a kellékeikkel együtt) és azóta minden mag a guestben 100-on pörög. Ráadásul sem a process xplorer sem a taskmanager nem látja azt a folyamatot ami kiakasztja. 1 magon io-apic nélkül minden oké, csak ennek a rendszernek minimum 4mag kell, így nincs választásom... -
littleNorbi
aktív tag
Köszönöm, megvan...
-
Osiris
őstag
Olyat látott már valaki, hogy egy guest oprendszer, virtualboxon működöt volna rendesen több magon (smp) anélkül, hogy belassúlt volna fantom 80-90%-os cpu használattal? Én azt tapasztalom, hogy a guest oprendszer típusától függetlenül ez a jelenség bekövetkezik némi használat után mindíg. Vagyis intel processzoros gépeken teszteltem eddig főleg...
-
törölt tag
válasz
littleNorbi #293 üzenetére
Guest Addition telepítése után változtatni fogja a felbontást az ablak méretétől függően.
-
válasz
littleNorbi #293 üzenetére
mert a virtuális asztalod felbontása kisebb, mint a valósé
-
littleNorbi
aktív tag
Hello!
Sun Virtual Box-nál mikor teljes képernyőre váltok, akkor miért nem húzza ki teljes képernyőre, hanem középre rakja és körülötte meg feketeség van !??? -
x123456
aktív tag
Egy linuxos topic-ban már írtam, de az inkább csak siránkozás jelleggel történt: 64 bites Ubuntu 10.04LTS-re felraktam a legfrissebb virtualbox-ot. Ebbe került guestként 512M RAM-mal és 128M videomemóriával egy szintén 64 bites 10.04-es desktop. Utóbbi csak azért, mert ez akadt hirtelen a kezembe, mással akartam használni, de kellett valami a teszthez.
Guestre rögtön telepítés után felraktam a GuestAdditions-t is.
Eddig szép, csak amikor x idő után lockolja magát a guest, akkor nem tudok normális úton belépni. Hiába nyomkodom a billentyűket, nem foglalkozik velük. Ha egérrel kattintgatva megnyitom a virtuális billentyűzetét, onnan elfogadja a jelszót, de a folytatás megint kétesélyes: volt, hogy ezután működött a billentyűzet, de olyan is, hogy továbbra is csak az egerészős változat ment. Harmadik variáció, hogy egyszerűen lefagyott a guest, már az egérre sem reagált. Azt nem tudtam ellenőrizni, hogy hálózaton elérhető-e, mert NAT-ra volt állítva, azt meg ugye nem lehet pingelni. (mire észbekaptam, addigra legyalultam a cuccot)
Ehhez hasonlót tapasztalt már valaki? Nem annyira az esetleges megoldás izgat, inkább arra lennék kíváncsi, hogy egyedi az esetem vagy másnak is csinál hasonlókat a 3.6.2-es változat. (3.6.1 egy Ubi Intrepiddel szinte gond nélkül megy) -
brd
nagyúr
Nyisd meg a guest OS-ben a CD/DVD meghajtót, és indítsd el úgy (persze miután csökkentett módban rányomtál a Lenry által írt opcióra. Ugyanis ez a telepítés úgy működik, hogy behelyez egy ISO-t a virtuális CD/DVD meghajtóba, az autorun pedig elindítja onnan az Additions telepítőjét. Csökkentett módban pedig asszem' nincs autorun.
Aero-d, nem lesz, azt (egyelőre?) nem támogatja Guest OS-ben a VirtualBox. -
Kvazár
őstag
Köszönöm.
Viszont csökkentett módban nem indult el a telepítés, csak ha simában volt, így abban lett telepítve, viszont aero még most sincs.
Néhány kép, hogy most mit mutat:
[link]Lehet az alap op-ommal van valami? Udi studio 10.04 van fent, meg lehet valahogy nézni, nem-e arra nincsen valami rendesen feltéve?
-
felrakod a Windowst, amikor fönn van, újraindítod, közben nyomkodod az F8-at, előjön a rendszerindító menü - csökkentett mód.
amikor bebootolt, akkor a VBox menüjében Eszközök - Guest Additions telepítése. ez elindít a Windowsban egy telepítővarázslót, utána gondolom már menni fog
a guest additionst a VBox minden frissítése után újra kell telepíteni.
-
Kvazár
őstag
Bocsánat a nagyon láma kérdésért, de ezt hogyan kell: Guest Additions-t csökkentett módban(!) kell telepíteni
Az a fő értelmezési gondom, hogy már a Guest Additions kifejezésnél leakadok.
Az lenne a vendég op?És, ha igen, akkor w7-et hogyan kell csökkentett módban telepíteni?
Bocsánat az alap kérdésért.
-
pete_21
addikt
Nekem 32 bites W7 guestem van, és az aero nem megy, az Élményindex is elszáll hibával. Régebbi verzióknál is ez volt, csak nem hibát írt, hanem csontra befagyott a guest rendszer. Ahogy írta a kolléga, úgy kell, hogy csökkentett módban telepíted, és bepipálod a 3D támogatást. Amúgy elvileg működik a 3D, itt találod a listát, mi az ami biztosan megy, mi az ami biztosan nem. Folyamatosan frissül, de még olvasgathatsz, kérdezgethetsz a fórumukon
VMWareben már van Aero felület, viszont szerintem a 3D támogatása gyengébb, mint a Virtualboxnak. Bár ez nem biztos, ha gondolod, kérdezd meg a Vmware topicban. -
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, lehet-e a virtualbox-szal úgy emulálni, hogy egy emulált win7-en még néhány játék is (cs source), meg az aero is menjen.
Feltettem a w7-et de aero nincs, így a játékot sem próbáltam ki.
Vidkari beállításainál 2d, 3d engedélyezve van, és 90 mega feletti memóriát adok neki, ennek ellenére a win 0-át ír ki.Van valakinek 5lete.
Mivel csak a célom az adott, de az oda eljutás módja nem ezért vmware-rel is próbálkozom, de ott w7 alatt még a háló és a pendrive-om sem megy.
-
brd
nagyúr
Bizonyos korlátozásokkal általában USB, Soros/Párhuzamos portok-nál nagyjából működik a dolog, sőt, esetenként a VGA bizonyos funkcióit is át lehet juttatni a virtuális gépbe, de utóbbi sem úgy működik, hogy a host OS semmit nem tud a VGA-ról. TV-kártya pl. esetleg USB-s működhet így; PCI-os nem valószínű.
-
pitman
őstag
Működhet-e az alábbi felállás, vagy nem érdemes vele foglalkozni?
Ha a gazda rendszerben egy adott hardverhez nem elérhető driver, és az ember virtuális gépben feltelepít egy olyan rendszer, ahol támogatott, a virtuális gépben működni fog az eszköz vagy nem?
-
Osiris
őstag
Köszi, én is ezeket nézegetem, de egyenlőre nem sokat segítettek. Remélem lesz rá előbb utóbb megoldás. RedHat-ot már az 1.4.x-es virtualboxon is próbáltam futtatni, de akkor meg a host cpu terhelése akadt ki mindig száz%on, azt 1év alatt sikerült kijavítaniuk.. Valahogy ez a cucc mindíg arra nem jó amire használnom kéne.
-
Osiris
őstag
Sikerült már valakinek RedHat vagy Oracle Enterprise 5 linux ot guestként telepíteni hibamentesen a VirtualBox-ra? Nekem sem linux sem win hoston nem akar összejönni. Ez érinti az összes RedHat like distrót (64bit).
Mikor bootol a host egyből dob egy ilyen üzenetet:
Warning calibrate_APIC_clock: the APIC timer calibration may be wrong.
Utána a lemezművelet igényes műveletek alkalmával, pl. Oracle adatbázis telepítés, nagyob tömörített állományok kibontása stb., vagy fagyás van, vagy csak olvashatóvá válik a lemez.. Aztán olyat is láttam, hogy egy ilyen esetben, mikor reset után a linux a filerendszerét gyógyítja, azt mondja, hogy az utolsó írási művelet a jövőben történt.
Az addonok telepítése nem segít. Van valami ötlet mi lehet ez?
Oracle a VirtualBox is meg a Linux is mégis ennyire nem bírják egymást.. -
euclio
tag
Szervusztok!
Tényleg nem lehet Virtualbox guest oprendszere számára elérhetővé tenni a host gép parallel portját? Az az érdekes, hogy a user manual azt írja:
Hardware compatibility. VirtualBox virtualizes a vast array of virtual devices,
among them many devices that are typically provided by other virtualization
platforms. That includes IDE, SCSI and SATA hard disk controllers,
several virtual network cards and sound cards, virtual serial and parallel
ports and an Input/Output Advanced Programmable Interrupt Controller
(I/O APIC), which is found in many modern PC systems. This eases cloning
of PC images from real machines and importing of third-party virtual machines
into VirtualBox.
Aztán semmi nyoma a parallel portnak... most akkor mi van?Köszi!
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
Elöljáróban elnézést, hogy nem fog teljesen témába vágni a dolog, de pontosan ebben a témában, általános topikot nem találtam (csak zártat), és nem akartam csak ezért újat nyitni.
Egy Lenovo ThinkPad T500-ason (P8700, 4GB memória) szeretnék Windows 7 alatt Linuxot telepíteni/használni. Különböző okok miatt nem akarok külön partícióra bootolható verziót felrakni, valamint jó lenne kicsit a virtualizácóval is megismerkedni, ezért tettem fel itt a kérdést.
Azt, hogy pontosan milyen szoftverek elérhetőek, melyik mennyire stabil, melyik mire való leginkább stb. azt nem tudom pontosan, ezért az sem biztos, hogy pont ebben a topikban folytatom majd a további érdeklődést (a kérdést bemásolom pár másik topikba is).
Szóval a fenti helyzetben vagyok, és első körben nem tudom melyik szoftvert válasszam. Ti melyiket ajánlanátok, ha a követelmények az alábbiak:
- Microsoftos dolgokat MSDNAA-n ingyen el tudok érni, ezen kívül azonban valami ingyenes verzióra lenne szükség (legalább tanulási célokra).
- 64 bites Windows 7-tet használok egy kétmagos, VT Ready Intel P8700 -as processzon, 4 GB memóriával (ha számít).
- Első körben Linuxot akarok használni vele, méghozzá próbálgatás, egyszerűbb C++ fejlesztéshez.
- Kezdő vagyok a témában, ezért nem hátrány, ha könnyen kezelhető, de ha kell, az angoltól és konfig fájlok farigcsálásától sem riadok vissza (és az olvasástól sem, ha már kiderül majd, hogy melyiket használjam).Kezdetnek azt hiszem ennyi. Előre is köszönöm a segítséget!
-
klayton#1
tag
sziasztok, egy apro, valoszinuleg teljesen gyoker kerdesem van, remelem valaki tud segiteni
egy ideje win 7 alá virtualboxban telepitettem ubuntu-t, es arra lettem figyelmes, hogy a letoltesi sebessegem win 7 alol nem teljes, ubuntun viszont igen. nem igazan ertem, es ez kb onnantol kezdve all fenn, miota egyszer letoltottem vmit torrenten keresztul ubuntu alol. nagyon zavaro, mert alaprendszerkent a wint hasznalom, igy jo lenne ha nem araszolna a letoltesem.. valaki esetleg tud megoldast a problemamra? nagyon megkoszonnem -
pete_21
addikt
Nekem az lenne a kérdésem, hogy virtuális Win7 alatt sikerült-e valakinek engedélyezni az Aerot? Mert nekem az élményindex futása közben mindig megfagy a virtuális gép...
-
eziskamu
addikt
Lenne egy kérdésem, a választ sejtem is, de hátha. Lehet olyat csinálni, hogy egy PCI (-express) bővítő kártyát (tv tunert) lekötni a virtualbox által, hogy a virtuális gépre telepített XP használni tudja? A gazda rendszer egy 10.04-es Ubuntu lenne.
Az a baj, hogy hiába sikerült belőni a kártyát Linux alatt, bizonyos csatornákon nincs hang, mert kb túl spéci szabványokat használnak egyes magyar digitális csatornák, ugyanis, még a felvett anyagot is ezekről a csatornákról Windows alatt is csak a VLC és a TV tuner saját gyári programja tudja lejátszani. -
FNZ
őstag
nem találtam semmit a win7-ben.
mit indít el a win7 hardveres virtualizációt, ami miatt a virtualbox nem indul több maggal?
ha 1 magosra állítom a vboxot, akkor müxik rendesen -
FNZ
őstag
igen, ezen gondolkodtam én is, hogy mi használhatja hw-es virtualizációt még. ez egy külön 60 GB-os vinyón van és tesztelem, hogy mit tud a win7. nincs rajta semmi, csak office 2007, hw tesztelő progik (3dmark, prime95), virtualbox, totalcmd, avg.
esetleg amikor állítgattam a megjelenítési tulajdonságokat, akkor állítottam át valamit?
-
brd
nagyúr
Valamilyen más, hasonló program nem volt (van) azon a Win7-en telepítve? Ha az XP-módot használod rajta, az is használja a HW-es virtualizációt (már nem kötelező hozzá). Biztos, hogy lehet több magot hozzárendelni. A hibaüzenet arról szól, hogy valami más használja a CPU ezen képességét.
-
FNZ
őstag
hali!
64 bites win7 alatt felraktam a virtualboxot. nem tudom azt megcsinálni, amit a 64 bites ubuntu alatt, hogy több magot rendelek a virtuális xp-hez. (engedélyezve van a hardveres virtualizáció, van 4 mag, van 4 GB memória a gépemben)
hibaüzenet:
virtuális gép elindítása sikertelen
amd-v is being used by another hypervisor
(verr_svm_in_use)virtualbox can't enable the amd amd-v extension.
ezek szerint win7 alatt nem lehet több magot rendelni a virtualboxhoz?
-
C_hris
tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy Win7 elsődleges rendszer alól nem működik a megosztás az XP vendég rendszernél? Mert nálam is ugyanaz a probléma mint ahogy más is írta, a \\vboxsvr\ -t nem lehet elérni és a hálózati helyeknél sincs Virtualbox.
-
brd
nagyúr
válasz
DiscoStu #255 üzenetére
Akkor a VGA-s problémát passzolom. Windows XP host-tal, még Guest Additions nélkül is 32 biten működik a Guest megjelenítője.
Csököttmódban nem indulással eddig akkor találkoztam, ha S-ATA emulációra állítottam be az eredetileg IDE emulációval települt rendszert. Ilyenkor csökkentett módban nem indul (legalábbis így volt egy ideig, de már régen kellett csökkentett módban indítanom valamelyik emulált rendszert).
A hibaüzenet többféle okból megjelenhet, ha tudsz olvasni angolul, akkor kukkantsd meg ezeket: 1, 2, 3. Pl. nem indítottad újra a gépet a VBox telepítése után, vagy a CPU HW-es virtualizációs támogatása (ha tud ilyet a CPU-d) környékén van valami bibi (próbáld meg kikapcsolni a Guest beállításaiban). -
brd
nagyúr
válasz
DiscoStu #251 üzenetére
Simán a virtuális gépben, ahol a fizikai gépen is állítanád (asztalon jobbgomb, utolsó fül, kiválaszt 32 bit, leokéz). Ha ott nincs 32 bit-es lehetőség, akkor telepítsd újra a Guest Additionst (magyarul passz, hogyan hívják, talán vendég kiegészítő programok, vagy ilyesmi, de az biztos, hogy a virtuális gép ablakában a második menü legalsó menüpontja).
A régi játék 3D-s? Mert ahhoz tudnod kell, hogy ahhoz, hogy az működjön, úgy kell a Guest Additionst telepíteni, hogy csököttmódban indítod a windowst, mert egy rendszerfilet cserél le, és normál módban a windows filevédelmi mechanizmusa visszacserélné rögtön. Legalábbis, amikor utoljára néztem ezt, akkor így volt, de lehet, azóta módosították a telepítőt.Kivarázslás: szintén a második menü, de a menüpont neve magyarul talán megosztott könyvtárak lesz. Itt tudsz megadni egy könyvtárat a hostról, amely a guest alatt ilyen módon fog látszódni.
-
DiscoStu
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a Vboxot egy WinXP-vel(win 7 alatt).
Az lenne a problémám, hogy lenne egy régi játék ami nem akar elindulni,
mert ezt a hibaüzenetet irja ki:
"a virtuális gép ablaka 32 bites színmélységű munkára van optimalizálva, de a virtuális megjelenítő jelenlegi színmélysége 16 bit."
ezen hol lehet/kell állítani mer a színmélységet már próbáltam állítani mindenhol és nem találtam eddig semmi érdemlegest ezzel kapcsolatban.ill ha én hozok létre egy filét a virtuális gépen(pl videofile), azt ki lehet onnan varázsolni a nem virtuális gépre?
a segítséget előre is köszi
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Az Ubuntu 9.10-re frissítés után nem indul az XP VBox alatt. Ezt a hibaüzenetet kapom: [link]
A virtualbox-ose-source package természetesen telepítve.
A kernelszám: 2.6.31-20-generic, a VirtualBox a 3.0.8_OSE r53138-as verzió.
Mi lehet a megoldás?
-
brd
nagyúr
válasz
cellpeti #246 üzenetére
A hálózati helyek(/Teljes Hálózat) között lesz olyan, hogy Virtalbox Shared Folders. De ha a megosztáskor (létrehozáskor) nem pöttyölted be a Make Permanent-et, akkor csak az adott munkamenet idejére lesz megosztva.
A Vista, és újabb M$ Guest esetén egyébként nem fogsz ilyet látni, mert ott bizonyos tekintetben kicsit visszafejlődött a hálózatkezelés ezen része, itt úgy látod ezeket a megosztásokat, hogy a címsorba beírod: \\VBOXSVR\{megosztásnév}. -
brd
nagyúr
válasz
concret_hp #244 üzenetére
Igen.
VirtualBox esetén, HW-es virtualizációval a HDD és CPU műveletek esetén szerintem elhanyagolható a különbség (Raw Disk access használatával persze), tehát legyen mondjuk 90-95%. Bár ez a Windows hostra vonatkozik, de nem hiszem, hogy Linux esetén sokkal lassabb lenne.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Megosztott mappákba beletettem egy mappát, de mikor elindítom a virtuális XP-t,akkor nem találom sehol ezt a megosztott mappát. Hol van ez a virtuális OS-ben?
-
Vico87
tag
válasz
concret_hp #244 üzenetére
partíciós dolog: most néztem és nem találom az opciót, úgyhogy lehet, hogy nem tudja (akkor a vmware tudja és vbox nem?). Emlékszem arra, hogy ilyen opciót láttam, de lehet, hogy VMware Workstationben volt.
Mérőszámos dolog: nincs olyan kifejezett mérőszám, de megmérheted a különbséget, viszont nagyon alkalmazásfüggő, I/O lassú lesz, number crunching nagyon gyors lesz (akár 90%-a a natív teljesítménynek).
-
concret_hp
addikt
nah ez lehet hülye kérdés lesz, de lehet olyat, hoyg adok a virtualboxnak egy 400gb partíciót azt' hadd szórakozzon rajta?
másik hülye kérdés: van valami mérőszám, hogy egy linuxon futtatott virtualbox amin winxp van mennyivel "lassabb" mintha simán menne ugyanazona gépen a win xp és ugyanazok a cuccok?
-
-
Killing
addikt
Sziasztok!
A notimon Windows 7 van, de szeretném kipróbálni virtualboxban az Ubuntu 9.10-et. Lehet úgy telepíteni az Ubuntut hogy nem hoz létre külön partíciót a winyón? Csak 1 'C' partícióm van. -
barnam_
nagyúr
Nálam is
Sőt azóta a laptopomon lecseréltem az XP-t Ubuntu-ra, annyira megtetszett
-
pckownz
őstag
Sziasztok, Win7 ult x64 alatt használok Ubuntu 32bit-et (9.10) és 800*600/61Hz -nél nagyobb felbontást nem tudok beállítani Ubuntun. PHP illetve C++ miatt raktam fel, ami eléggé kinyírja a szemet 800*600-on. Legalább egy 1024, vagy mégjobb lenne ha 1280-as felbontás menne, meg legalább 70Hz. Van erre valami megoldás?
edit: hoppá, most látom csak, hogy a kolégának is ugyan ez a baja. Akkor csatlakoznék a segélykérőkhöz
Így jár az ember, ha csak az első pár postot olvassa el -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Kellene egy kis segítség, nem értek a Linux-hoz
Host OS: Win7 Pro X64, Guest OS: Ubuntu 9.10 32bitElőször is a Guest Additions-t szeretném felrakni, de nem tudom, mert amikor telepíteni akarom, valami adminisztrációs jelszót kér, de nem fogadja el a fiókhoz tartozó jelszót
Másrészt, .rpm, .bin kiterjesztésű fájlt mivel tudok telepíteni/kicsomagolni? Java-t raknám fel, de ezekkel nem tud mit kezdeni az Ubuntu.
-
tdna
csendes tag
Üdv mindenki!
Lenne egy problémám, feldobom itt hátha találkozott vele valaki.
Van egy winfos alaprendszeren, virtualboxon futtatok ubuntut.
Ubuntun csináltam egy virtualhostot, működik is faszán. Nekem az kellene, hogy winfosból is el tudjam ezt érni.Azt gondoltam elég annyi, hogy winfoson lévő host fájlba beírom a virtuális gép ip-jét meg a nevet és működni is fog mint egy sima lanon. De nem.Valaki próbálkozott ezzel?
-
FixY67
senior tag
Hátha valakit érdekel: kijött a 3.1.4 - vagy én csesztem el a tesztelését vagy kijavították azokat a hibákat, amikkel a 3.1.2 telepítése után találkoztam.
-
-
rocky5
csendes tag
Szia! A Windows beépített tűzfala fixen ki van kapcsolva, a Symantec Firewall-t pedig kézzel leállítottam. Nem változott semmi. Olvastam, hogy Windows host-on nem szerencsés a 3389-es portot meghagyni, ezért átírtam 4777-re, de ezzel sem megy. Pedig ping-elni is tudom a virtuális gépet a host XP alól.
-
rocky5
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy lehet működésre bírni a legújabb Virtualbox remote control (RDP) funkcióját WinXP host-on Ubuntu guest OS-el? Már próbáltam nem-standard portot is megadni, de az XP távoli asztal programjával sehogy sem tudom elérni (IP címet adok meg, amin egyébként az Apache szépen elérhető).Sem "Null", sem "Vendég" módban nem megy. (Ubuntuban beállítottam a Távoli asztal-t, elvileg OS szinten is elérhető lenne.) Nem tudom mit lehetne még kipróbálni... Kösz előre is!
-
harry
veterán
Hát, win alól csatolva jól működik a dolog, linux alól csatolva nem tudtam írni, holott 'valid user' és jogok (filerendszer szinten és megosztás szinten is) elvileg rendben voltak. De kösz, akkor ennek utánajárok. Jelenleg linux alól nfs-sel megy, bár így meg ugye helyi user jogaival jön létre a fájl, ami ismételten nem túl szerencsés... Bár össze lehetne trükközni, hogy uid/gid egyező legyen egy szerveren lévő userrel, de ha megy smb-vel, akkor ezt inkább kihagynám.
-
harry
veterán
Nem tudom feltűnt-e, de amit leírtam, az a megoldás, os telepítés nélkül legfeljebb 20p alatt össze lehet rakni. Gyakorlottabb usernek 5p. Kezd el szépen csinálni, és akkor kérdezz, ha elakadsz, elinduláshoz elegendő infót adtam. Nem beszólásnak szánom, de
- ha te kaptad, te oldd meg
- csak javadra válhat, ha alap dolgokat elsajátítasz, legyen szó bármiről. Ez meg tényleg nem nagy ördöngösség.Illetve továbbiakban ez itt off, nem virtualbox téma. Goto -> Linux abszolút kezdőknek vagy Ubuntu topic. [link]
-
Milan86
tag
-
Milan86
tag
Windows van feltelepítve egy virtual box és azzal van beolvastatva 3 + 1 gép. Kb ennyi rendes Linux vagy Unix semmi nincs feltéve. Jól megcumiztattam magam pedig kB semmi rossz szándék nem volt abban amit mondtam, elkezdi ok akkor játszunk egy kicsit hogy megszeressem a csodás virtualboxot meg ubuntut erre kezembe nyomta ezt....
-
FixY67
senior tag
Ezen ne izgulj, kb. tízperces munka, ha tudod, hogy mit, hol...
Momentán nincs bebootolt linuxom, de ha vársz egy félórát és ébren is tudok maradni, akkor ellenőrzött körülmények közt teszteletm, amit írni akartam és megírom, hogy kb. mi kell hozzá.Azt ugye jól értem, hogy van már működő, virtuális gépre települt linuxod, ami látszik a windows felől is?
-
Milan86
tag
Nem csak mondogatta hogy így a király Linux meg úgy a király Linux erre már mikor az ember hallja majd fél óráig csak annyit mondtam hogyha akkora király lenne nem minden 100dik gépen lenne a windowshoz képest. Sikerült "vérig sérteni vele hogy mit képzelek én "windowsos huligán" Én ugy gondolom hogy a Linux maradjon meg szervernél de napi használatra nem tudnám elképzelni magamnak. Pláne hogy nem is értek hozzá.
-
Milan86
tag
válasz
#25954560 #198 üzenetére
Windows 7 64bit van , Virtual Boxot kell használni amibe bele kellett importálnom 3 hálózati virtuális gépet (OS : debian) + 1 db grafikus virtuális gépet (OS : Ubuntu). Eddig el is jutottam de hogy ez után mit merre arról lövésem nincs. Ki kellett alakítanom köztük virtuális kapcsolatot , ezt is megcsináltam. De ezután lehúztam a rolót. Most is próbálok vele csinálni valamit de egyenlőre ennyit tudok mondani. Ha megtudod mondani mit keressek akkor nézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest