Hozzászólok Aktív témák

 • elistvan

  senior tag

  Ezt szerintem Corel Videostudioban vagy Vegasban meg lehet csinálni. Szerintem 2 sáv van egy maga a játék a kép felső kétharmada alul pedig egy fekete sáv. Az alsó fekete sávra vannak téve a pontok. De ezt n e számolja ki semmilyen program miután a játékot felvette a sáv utána szerkesztette rá ő mindig az adott állásnál megváltoztatta a számot illetve tett rá egy áttünést.

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • pibácsi

  aktív tag

  Szia elistvan!
  Igazságod van, viszont én is ezt javasoltam más szerkesztőkkel, csak az a gondom, hogy szerintem ő automatikusan akar számoltatni a következő kockára ugorva. Lehet, hogy rosszúl látom? Az általunk javasolt megoldással minden feltüntetett kockához oda kell írni manuálisan a következő számot.

  Üdv. Pibácsi

 • TazLeacher

  nagyúr

  Nem, jó nekem úgy, hogy én írom át a számokat. Nem kell autómatikusan.

  Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

 • elistvan

  senior tag

  Igen, valóban te is azt mondtad. Szerintem ami számolgatni is tud az csak az Adobe After effects.

  [ Szerkesztve ]

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • pibácsi

  aktív tag

  Szia jer1cho !

  Csináltam egy próbát AVS szerkesztővel, a megadott linkről letölthető. Itt teljesen manuálisan kell beállítni a kockákat és beírni a számokat. A kockába ezzel a progival nem lehet a számokat betenni csak mellé, de pl. az elistvan által javasolt Corel Videostudioban, vagy az általam írt Ulead Vid.stud 11 plus progiban ez is megvalósítható. Természetesen mindegyikben manuálisan kell a dolgokat beállítni.
  Megvan az Adobe After Effect is, de az bonyolult.

  https://www.sendspace.com/file/aho3no

  Üdv. Pibácsi

 • MrChris

  veterán

  Akkor már mehet a Vegas, azzal elég egyszerű és jól, tetszőlegesen beállítható. Sőt az ingyenes és professzionális Davinci Resolve-al is lehet.

 • pibácsi

  aktív tag

  Szia!
  Természetesen így mostmár mehet más szerkesztő is. Én a Davinci Resolve-t nem ismerem, a Vegast egy időben használtam, de már régebben. Minden esetre jók a tippek. Valamelyik csak beválik.

  Üdv. Pibácsi

 • TazLeacher

  nagyúr

  Köszönöm a tanácsokat!

  Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

 • Atomantiii

  őstag

  Tudtok a Tmpgenc Video Mastering Works-höz hasonló videoszerkesztő programot?

  Az lenne a lényeg, hogy videókat szeretnék összehasonlítani képkockánként, hogy van-e bennük eltérés. Eddig a tmpgenc video mastering works tökéletes volt erre, mert tudtam vágni anélkül, hogy menteni kellett volna a videót és azonnal láttam, hogy van-e különbség a két videó között.

  De viszont az utóbbi időben felvett H264 ts fájljaimat nem akarja megnyitni, mindig hibaüzenetet ad, hiába csinálok belőle mkv-t, mp4-et bármit nem akarja megnyitni és nem tudom miért.

  Más csatornákról, illetve régebben felvett ugyanilyen fájlokat simán megnyitja és nem tudtam rájönni mi baja lehet ezekkel a fájlokkal.

 • pibácsi

  aktív tag

  Esetleg nem tudnál egy félperces, vagy kb.egy perces mintát eredetiben feltölteni valahová, ahonnan letöltve tudnák kisérletezni?

  Üdv. Pibácsi

 • Atomantiii

  őstag

  Felraktam ide, az az érdekes, ha levágom az introt kb 330 képkockát akkor már az említett program is megnyitja, de ha meg egyben van akkor nem.

 • Boond

  senior tag

  akkor az intro-ban lesz valami, az hozzá lett esetleg fűzve? Mert ha eltérőek voltak a beállítások az okozhat gondot.

 • Atomantiii

  őstag

  Eredetileg így adják le, ugyanazok a videó tulajdonságok mint a többé részé a videón.

 • pibácsi

  aktív tag

  Letöltöttem a videót. A TMPGEncVMW5 (nekem ez van) tényleg nem vette be. Csináltam egy normalizálást úgy, hogy az XMedia Recode konverteren átengedtem MPEG4 AVC/H-264-el / hangmásolással ugyanúgy egy .ts fájlba, de megcsináltam Mpeg2 /hangmásolás beállítással is .ts fájlba, ill. AVC-be .m2ts fájlba. Mindhárom variációt már tudja fogadni a TMPGEnc és szépen kezeli. Utóbb jártam így MP4-es fájlokkal, hogy nem vették be a konvertálóim, meg a szerkesztők se szerették, ill. egyedűl az XmediaRecode valahogy és ott átengedtem a saját fájlba – normalizáltam és ezután már mindegyik hajlandó volt befogadni, valami helyrejött bennük.
  Talán segítettem valamit.

  Üdv. Pibácsi

 • bobojszan

  tag

  Sziasztok!
  Melyik a legegyszerűbb program arra a feladatra, hogy egy kép alá szeretnék hangot rakni?
  Van 1 pl 1 órás hangfile-om és ezt szeretném egy videó formájában elmenteni, de csak annyi, hogy egy kép legyen a hang alatt? Viszont a hangfile-t (.mp3) eredeti formájában szeretném aláfűzni a képnek! Ne konvertáljon rajta semmit! Eddig az AVS Video Editorral csináltam, de többen panaszkodtak, hogy konvertálásnál elbassza a minőségét a hangnak, pedig nem változtatok rajta semmit! Köszi!

  God of War Rank : Chaos

 • pibácsi

  aktív tag

  Szia bobojszan!
  Az a kérdés, hogy Te hogy hallod - jó, vagy nem jó? Én is használom az AVS Vid.Editor 5.1-et (van már újabb is), de nálam szépen dolgozik, a hang beállítható és a "MediaInfo" a beállítottat hozza. Az lehet, hogy esetleg aki panaszkodik az rosszúl állítja be az audió codeket, vagy eleve a beadott mp3 minősége rossz.
  Van több szerkesztő is, amivel megoldható: Ulead Vid.Stud 10, 11, vagy a Corel szerkesztők, TMPGEncVMW5, ProShow Producer, vagy Bolide SlideShow Creator, stb. Csak párat soroltam azok közűl amiket én is használok. Most csináltam több mintát és ugyanazt produkálják. A Bolide a legegyszerűbb (ingyenes), és jó is, de ott nem lehet semmit állítni, az mp3-at 44.1/128-ra teszi mindegy, mi megy be. A többiek nagy szerkesztők, ott lehet variálni.
  Lehet, hogy nem segítettem, de talán.

  Üdv. Pibácsi

 • elistvan

  senior tag

  Virtualdub, nandub is jó erre a célra, ha a videó olyan hosszú amilyen a hang és újrakódolás nélkül rövid idő alatt kész.

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • Falovas

  tag

  Készíts .mkv fájlt!

  Egy videószerkesztőbe amit használsz, húzd be a hangfájt. Majd húzd be a kiválasztott képet a videósávra .
  A képet igazítsd hozzá a hangsávodhoz, azaz húzd szét a timeline vonalon.
  Ha ez kész, töröld a zenédet. Hang nélkül mentsd ki a videót, azaz a képet.

  Majd az elkészült hang nélküli videódat és a zenédet egyesítsd az MKVToolnix programmal.

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • elistvan

  senior tag

  Már bocs, de minek kétszer elvégezni, ugyanazt a feladatot?
  1, Berakja a statikus képet a timeline-ra.
  2, Behívja a zenét az audió sávra.
  3, Széthúzza addig, a képet amíg a zene tart.
  4, Kiexportálja olyan formátumba, amibe neki tetszik. (Akár mkv-be is lehet de értelmetlen, mert nem hd anyag gondolom, se a kép, se a hang.)

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • Falovas

  tag

  Azért, mert az én módszeremmel a zene eredeti formátumban marad, nem lesz konvertálva, azaz nem romlik a minősége.
  Eredetileg ez a probléma, hogy leromlik a hang minősége.

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Falovas

  tag

  Mit csináljunk, ha a Premier Pro nem nyitja meg az MP4 audio sávját, és azt írja ki hogy az AAC nem támogatott formátum?
  Tegnap este erre a kérdésre kerestem a választ…..
  Húzom be az .MP4 videókat, a timelinén nincs hang. Mi van? Eddig minden oké volt az MP4 videókkal, most mi ez a vacakolás?
  Ekkor elkezdtem a pokoljárást. Ez az egyetlen használható szerkesztőm, gondoltam ha ez is "megdöglik" mint a Vegas térhetek át megint valami "megahiper" szerkesztőre...(mondjuk akkor jöjjön az AVID), de jó lenne már megállapodni.
  Gondoltam ráfrissítek(rá telepítek), hiba volt, agyonvágta a cracket, mindjárt lett egy Trial verzióm, Hurrrá! Pedig el sem kezdte, mert lefagyott. Na akkor aktiváljunk, hogy is kell? Már nem emlékeztem,.. Nézzük az aktivátorokat, de hiába generáltam serial számot nem tudtam sehova beírni, akkor hogy is van ez , pedig a múltkor sikerült, jó nézzük az Emulátort EZ AZZZZ!, szuper….
  Nagy nehezen újra aktiváltam, hang most sincs. Remek.
  Oké, akkor lássuk a kodekeket, napokban tettem fel egy új x264-et, törlés , hátha ez kavart be, de nem , még mindig nincs hang, nagyon jó.....remek...
  Akkor telepítsünk kodeket, legyen a klasszikus K-Lite pack, továbbra is nincs hang, csak videó sáv, remek.
  Irány a google , Hurrá másoknak is van ilyen bajuk na lássuk mi az okosság?
  Telepíteni kell a AdobeMediaEncodert, de nem az adobe honlapjáról mert arról a frissítés le van tiltva, szuper.
  Orosz torrentoldalról meglett a 2017-es , második nekifutásra fel is ment, szuper van egy Encoderem, még ilyenem sem volt remek, ….hang még mindig nincs.
  Irány a youtube, ott is sok az okosság, lássuk ….És tényleg, egy rakás tutoriál van a Premierhez mp4 audio import témában…
  Első tutorial, írjuk be a windows keresőjébe a run szót majd bla, bla, bla,…..nem jött ki az az ablak ami másodiknak kellett volna….Nem nyert..tovább….
  Következő tutorial: telepítsük fel a Quick Time Windowst , majd Edit-Properties- Media és ott klikk a clear ikonra….de ….nem , továbbra sincs audio sávom a Premierben………
  Tovább, …..Na ez már érdekesebb volt , egy Canon .MTS videónál szintén nem volt hang sáv, aztán mutatja a „tag” , hogy videó másoláskor a memória kártyáról hozni kell az index fájlokat is. Hoppácska!!!!, .MTS videóknál nekem sincs hang, na majd legközelebb kipróbálom.
  De ez „szöget ütött a fejembe”, mi van ha a videót átküldöm egy konvertálón „Copy” módban, és majd az generál egy index fájlt.
  Az XMedia Recode-val „ video – Másolás, Audio – Másolás „ –sal létrehoztam egy mp4 videót, de hiába, annak az audio sávját sem ismerte fel……Nem nyert…….
  Aztán jött a következő tutorial, rém egyszerű volt, csak ráklikkelt az audio sáv elejére hogy látszódjon a kék négyzet, magyarul csak kijelölte az audio sávot mielőtt behúzta a videót a timelinére, és ennyi…nekem ez sem jött össze……
  És végül, kapaszkodjatok meg , megtaláltam a MEGOLDÁST!
  Nevezzük át az összes .mp4 videót .m4v formátumra! És kész!
  Köszönöm a figyelmet, gondoltam megosztom ezt a históriát, hátha valaki másnál is hozza a Premier ezt a hibát. Csuda jó ez a program! :W

  [ Szerkesztve ]

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  Ami az illeti én kedveltem a régi unleadot jó volt, de a mostani corel ezerszer több lehetőséget tartalmaz.
  pl ilyen gonddal sem találkoztam.

  "Tovább, …..Na ez már érdekesebb volt , egy Canon .MTS videónál szintén nem volt hang sáv, aztán mutatja a „tag” , hogy videó másoláskor a memória kártyáról hozni kell az index fájlokat is. Hoppácska!!!!, .MTS videóknál nekem sincs hang, na majd legközelebb kipróbálom."

  Igaz sok mással viszont igen... ami adott esetben régebbiben is volt...
  Meg pl mai napig nem tom lehet-e effekteket, szövegeket kivenni, hogy lehet...

  El lehet cseszni sok mindennel sok időt... Nekem múltkor egy Ms frissítéssel volt gondom... Most is felraktam vmit, és megint van gond a régebbi 1 verzióval nem működik.

  Szóval jah rengeteg idő kellene erre is.

  Egyébként pedig aszt mondják jó az a program. Még nem próbáltam...

  [ Szerkesztve ]

 • Falovas

  tag

  Én is nagyon sokáig Corel VideoStudiot használtam, tényleg rengeteg NewBlue FX -et tartalmaz ami nagyon szuper, sőt mai napig van a gépemen egy Pro X8-as, de időközben áttértem a Vegasra amit még jobban meg kedveltem. A Corel nálam nem volt elég stabil program. Volt hogy a hang bevisszhangosodott, de volt egy videóm aminél képminőség hibát hozott. A betű animációs készletet sem nagyon fejlesztették, mindig ugyanazokkal találkoztam akár melyik új verziót raktam fel.
  A Vegassal nagyon meg voltam elégedve, aztán az is meghalt egy Full HD renderelésnél.
  A Premiert még tanulom, nagyon jó, "stabil" program, érdemes kipróbálni, de az egy vicc, amit tegnap művelt , hogy nem ismerte fel az AAC audiosávot.

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  A normalizálás hang filtert próbáltad corelben mi volt a tapasztalat?

  Illetve, effekteket, videó áttűnést régebbiről tudtál áthozni, vagy épp szöveget kimenteni (text)?

  Hm, lehet majd kérdezek pm-ben 1-2 dolgot, ha nem baj :)

  Amúgy ilyen átnevezéssel már találkoztam, pl régen mikor egyesíteni kellett egy fájlt, Total Commanderben, és más kiterjesztést adott neki, csak vissza kellett írni/átírni, és működött :)

  Érdemes kipróbálni máskor is :)

  "A betű animációs készletet sem nagyon fejlesztették"
  Ezt én is nagyon hiányolom, sőt talán kevesebb is lett az unlead 11-hez képest. De funkcionalitásban viszont sokat fejlődött.

  Azt mondják egyébként minden programnak vannak olyan dolgai amit meg kell szokni.

  Amúgy a szövegeket is fejlesztették, csak más módon, nem az alap készletet, hanem ilyen effekteknél Borris Graffiti pl. is ilyen.

  De msot néztem a minap a 10-est alapból van benne normalizálás, több kamerás vágás mód. Ezek igen hasznosak tudnak lenni, ha jól működik.

 • Falovas

  tag

  Ha normalizálást nem is próbáltam, de elcsúszott hang helyére tolásában nagyon jó volt a Corel.
  Amiben a Corel nagyon erős, az az mpeg fájlok kezelése. Régen sok műsort rögzítettem tv tuner kártyával mpeg1-mpeg2 formátumban, ezeket a felvételeket a Corel studióval gyönyörűen meg lehetett vágni, majd pillanatok alatt konvertálás nélkül ki lehetett renderelni az mpeg optimizerrel.
  Sőt, fél oldalas hangot is( ha hiányzik az egyik hangcsatorna) tud megduplázni, akár a jobb, vagy a bal hangcsatornát megduplázza ha kell , ha áll sztereót akarunk.

  Szöveg ( .srt ) mentéséhez a Cyber Power Directort ajánlom. Vagyis filmfelirat szerkesztést ez a program kiválóan végzi és .srt-ben ki lehet menteni, ezt nagyon kevés videostudio program tudja.

  Igen találkoztam a Boris Graffitivel, sőt a Boris Red is fenn van, de időt kellene rá szánni , hogy videótutoriálokból megtanuljam használni őket....

  Jelenleg betű effektek használatához a NewBlue Titler Pro 4.-et használom ami maximálisan megfelel az elvárásaimnak. A Sony Vegasban csak a 2.0-ás működött nálam, viszont a Premiernél a 4.0-ás is fut.
  Ennél nem kell tutoriálokat böngészni, kész animációkból és betűtipusokból lehet választani, amit szabadon lehet paraméterezni.

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  "Ha normalizálást nem is próbáltam, de elcsúszott hang helyére tolásában nagyon jó volt a Corel."

  Érdekes...

  Nekem az X8-nál, mintha most, ha szét szeretném nyújtani a hangsávot, akkor mindig hallani, hogy ez nem nem épp olyan mint kellene, korábbinál, mintha jobb lett volna.

  És ez az elcsúszott hangot, hogy kezelted? :)

  "Sőt, fél oldalas hangot is"
  Ezt tudom, jó kis funkció :)

  Viszont arra nem jöttem, rá, hogy lehetne a hang csúszkákat kezelni, külön, rendesen.
  Vagy akár beállítani egy sáv, vagy más hangját, egyszerűen, anélkül, hogy a fájlokat állítgatnám.

  Viszont ez a docking funkció, ez is jó lehet még nem próbáltam, amikor narrációra magától halkulna a zene.

  De legtöbbször inkább egy normalizálás hiányzik, a zene legyen halk a beszéd hangos azonos sávban, és ne kézzel keljen bogarászni :)

  "Szöveg ( .srt ) mentéséhez a Cyber Power Directort ajánlom. "
  Én ez alatt a feliratokat értettem, amik létre lettek már hozva a programban :)

  Mert így gond átvinni másik verzióra.

  Én régebben a subrip-et használtam azt hiszem, 1-2x. De ott meglévő felirat volt, az más téma :)

  "Igen találkoztam a Boris Graffitivel, sőt a Boris Red is "
  A Red az mit tud? :)

  Egyébként igen sok idő kellene

  "Jelenleg betű effektek használatához a NewBlue Titler Pro 4.-et"
  Még egy Dolog az ékezet problémát hogy oldod meg?
  Nekem néha felismeri, néha meg nem ismeri fel ugyan annál a kiemeltebb betűtípusnál az ékezeteket.

  Ha nem ismeri, akkor más betűtípussal akarja helyettesíteni, ez spec zavaró tud lenni.

 • Falovas

  tag

  A hang azért csúszott mert gyenge volt a gépem és a felvett videón nem maradt szinkronban, hanem fokozatosan lemaradt. Szakaszokra kellett vágni a felvételt és egyenként helyére tolni a hangsávot, jó kis mulatság volt.
  Gondolom a " jobb klikk " - Split audio funkciót ismered.

  A normalizálás van az audio filterben, csak éppen nem lehet paraméterezni. Arról én annyit tudok, hogy ideális hangerőt biztosít a felvételnek. És kisimítja az esetleges hangerő eltéréseket több videó összefűzése esetén.

  Amiről te beszélsz , hogy beszédnél halkuljon el a zene automatikusan azzal én Erpeti csatornáján a youtubon találkoztam, az egyik tutorialjában foglalkozott vele. De már nem emlékszem melyik program volt.

  Szerintem át tudod vinni a régi feliratokat, a régiben hozd le az idővonalra a feliratokat, rakd őket egymás mellé, majd csinálj egy project mentést. Az újban nyisd meg a projectet és az idővonalon lévő feliratokat húzogasd a feliratok közzé. Ott fognak maradni.

  Itt van egy pár Boris Red 5 [tutorial]

  Sajnos az ékezetes betűkkel nem sok mindent lehet csinálni, tipust kell váltani ami ismeri.

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  Azt ismerem... ilyen hibával viszont nem találkoztam :) (az egyébként elég macerás, és idegesítő dolog lehetett akkor)

  És több videosávot próbáltál már? Vagy azóta cseréltél gépet?

  "A normalizálás van az audio filterben, csak éppen nem lehet paraméterezni. "
  Egyszer kiapprobáltam, de nem láttam változást, exportálás után...

  De a 10-esben ezt már fejleszthették, mert alap funkció ahogy nézem, leírás alapján...

  "Arról én annyit tudok, hogy ideális hangerőt biztosít a felvételnek."
  Pont ezért kellene, hogy ne nekem kelljen :)

  "Amiről te beszélsz , hogy beszédnél halkuljon el a zene automatikusan azzal én Erpeti csatornáján a youtubon találkoztam, "

  Ez az autodocking, vagy ilyesmi a neve X8 tudja, nem kell külön program, de nem, próbáltam. Ez akkro jó, ha van zene, és narrációt veszel fel, akkor magától lehalkítja ahol kell.

  De Nekem inkább a normalizálás kellene :)

  + Én kikapcsoltam, mert egyes műveleteknél, pont ellentétes dolgot érnék vele, ahol mondjuk 2 hangsáv vagy egymás alatt ideiglenesen. De ez egy másik történet... (vagy 3.ik).

  "Szerintem át tudod vinni a régi feliratokat, a régiben hozd le az idővonalra a feliratokat, rakd őket egymás mellé, majd csinálj egy project mentést."

  Igen erre én is rájöttem már, de ezzel pl videóáttűnést, nem tudok vinni, pl unlead 11-esből. kiexportálva...
  Mert nem lehet :( Meg vajon onnan lehet, másik gépről projekt fájlként? Nem túl valószínű. Vagis ez korlátozottan működik.

  "Sajnos az ékezetes betűkkel nem sok mindent lehet csinálni, típust kell váltani ami ismeri."
  Épp ez a poén, hogy az adott típus, hol ismeri, hol nem. pl van olyan ami kézíráshoz hasonlít, és van amikor frankon írta az á é betűt, van amikor nem votl hajlandó, és más típusra cserélte...

  Ez elég érdekes probléma.

  ami még eszembe jutott Timeleps-t próbáltad már? Az működött neked rendesen X8-ban? És ha igen hogy?

 • Falovas

  tag

  Corelben próbáltam két videósávot, az egyik FX tudja a kép a képben funkciót, működött... Sajnos gépet még nem cseréltem, de beruháztam egy két magos processzorba , használtan volt
  25ezer( vagy két éve), és még bővítettem a RAM-ot 4GB-ra. Tavaly jött egy új videókártya a gépbe de az is csak egy alap, semmi extra 1GB memóriával....

  Úgy hogy ez a technika is csak visítva alkalmas videók szerkesztésére, de mivel nem ipari mennyiségben művelem a konvertálgatást , így még tolerálom a gép gyengeségeit.

  Látom, hogy mára elment mellettem a technika, egy 8 magos processzeornak, és egy 16GB RAM nak igazán tudnék örülni, de még nem jött el az ideje..... :N

  Viszont ez a technika már elég volt ahhoz, hogy normális felvételeket rögzítsek a tv tuner kártyámmal. Megszünt a hang elcsúszás, és felvétel közben még netezni is lehet.

  Time lapsét nem próbáltam, de a kis kompakt Canon gépemben van diorama miniatűr effect, az már majdnem timelapse csak hogy a kép alsó és felső harmada homályos marad.
  Ezt nagyon kedveltem, jó kis extra funkció. 5, 10, 20 szoros sebességgel lehet videókat rögzíteni vele.

  Igen az ékezetes betűkkel mindig csak a gond van.....ez ilyen. Mondjuk a régi Corel Photo Paint 11 sem ismerte az ékezetes betűket, az újabbak már igen, pl. az X8-as, az már kezelte az ékezeteket is. Jelenleg nincs telepített Corel Photo Paintom.

  Próbálkozni kell a Corel honlapjáról különböző FREE Pack-okat letölteni. Hátha lesz közte videó áttünés......

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  Most beraktam az X8-ba egy x264-be kódolt anyagot, egyszerűen képtelenség használni össze vissza ugrik a kép, nem pörgeti rendesen...

  Ilyen dolgokat nem tudom miért nem javítanak viszont.

 • Falovas

  tag

  Jelenleg most én is küszködöm. Egy több mint egy órás full HD anyagot nem tudok megcsinálni a Premierrel. Úgyhogy most visszaütött a program, hiába így stabil , meg úgy stabil a lópikulát. :W
  Most csináltam neki 30 GB szabad területet az egyik meghajtón, hátha az már elég lesz neki dolgozni, bízom benne, mert ha nem, tőle is könnyes búcsút veszek. 5GB szabad terület nem volt neki elég....bízom benne, hogy csak ennyi baja volt. :(((

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  Az egész hdd-n? az elég karcsú. Annál jóval több kellene.

 • Falovas

  tag

  Visszavonok minden olyan kijelentésemet ami arról szólt, hogy a Premier Pro egy stabil program.
  Még soha nem találkoztam ennél ocsmányabb programmal. Nem hiszem el, hogy ez a hulladék program még mindig ott tart, hogy nem bírja megjegyezni egy adott projecthez tartozó fájlokat. Ezen a szinten amin állítólag ez a program leledzik botrány. Bár mondhatná valaki, hogy fogjam be, mert egy lopott programról beszélek, innentől fogva akár még én is elhúzhatnék a búsba....
  Persze, persze.... de nem bírom magamban tartani ezt a mérhetetlen csalódást amit ez a program okozott.
  Végig néztem közel 15-20 tutorialt míg végre találtam egy használható megoldást.
  De mihez is??
  Hát ez az, előző " históriámban " egy kissé elfogultan és korai örömömben ( miszerint én kis naív azt hittem, hogy kihúztam a program " méregfogát" ) értekeztem arról, hogy ha a Premier nem ismeri fel az .mp4 fájlokat , főleg az audio sávot akkor csupán annyi a dolgunk, hogy átnevezzük őket .m4v fájlokká és oké.

  De nem!!!!!!!

  Ez csupán egy rész megoldás , arra jó, hogy egyáltalán betudjuk vinni a fájljainkat a szerkesztőbe. De nézzük mi történik akkor ha nem végeztünk a szerkesztésünkkel , hanem később akarjuk folytatni?
  Mi sem egyszerűbb, mentjük a projectünket, és majd folytatjuk.

  És akkor felvirrad a másnap.......Megnyitjuk a projectünket.............Media Offline......Egy darabot nem tölt be. Pedig akár előző nap másfél - két órát dolgoztunk rajta. Ez a programot nem igazán érdekli. A média fájlok nem elérhetőek!!!.............Mi a b*dös k**va anyád nem elérhető?????

  Irány a youtube, meg a google és közben rágjuk a kefét......A világ egyik vezető videószerkesztője egy rakás f*s ami éppen szórakozik velünk.

  Most nem írom le azokat az állomásokat amiken keresztül végre ismételten eljutottam a " feltételezett " megoldáshoz, mert ahhoz már kisregényt kellene írnom.

  Aki ilyen problémával fog küzdeni úgyis megfogja találni a program erre a helyzetére kitalált opciót a " Media Linket"...............Igen ám, hiába mutatjuk meg a programnak az adott fájlokat, hogy honnan töltse be , mert a program készítői erre a pontra tartogatták a leggonoszabb kib*szásukat. Mert majd kapni fogunk egy hiba üzenetet:

  "The selected file does not contain audio media used by clip references in one or more sequences. These audio clip references will be deleted, and cannot be undone."

  Magyarul, ez azt jelenti, hogy : Hiába linkeled be a videófájljaidat kis köcsög, az audio sávot akkor sem nyitjuk meg neked, te kis r*hadék.........

  De nem feszítem tovább a húrt, mert már az izgalom már eddig is a tetőfokára hágott és nem akarom a kedves olvasó idegeit a végtelenségig feszíteni.
  Akkor mi a búbánatos isten nyilát kell csinálni, hogy a program végre felismerje már a fájljainkat???????????

  Megoldás: Töltsük le az MPEG_Streamclip_1.2.1b6.zip programot. Csomagoljuk ki, majd készítsünk egy új üres mappát. Ezzel a programmal egyenként nyissuk meg a videóinkat majd válasszuk a " Save As..." Mentés másként opciót, és mentsük a videóinkat az új mappába. Majd a Premier Proban a " Media link " opcióval ebben a mappában lévő fájlokra mutassunk rá......DONE!

  Már gépen van az Avid Media Composer.....ha ezek után sem tudok renderelni akkor váltok..... :W

  [ Szerkesztve ]

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • MrChris

  veterán

  Az eredeti fájlok akkor eleinte működtek aztán elkezdett offlinekodni? Belenyúlt az eredeti videókba? Az akkor nem derült ki hogy miért dobta el az audiót?
  Olyan öszvér megoldás jutott eszembe, hogy külső progival szétválasztod videó és audióra, majd a premiereben alárakod. Persze ez nem valami elegáns és utólag a vágások miatt keserves.
  Maradok egyenlőre a resolvenál, az is néha lefagy, de mindig vissza tudom tölteni, mint a vegasnál. Csak itt ezt előre meg kell neki adni hogy x időközönként autosave. Vegas ezt egész jól csinálta.
  Eleinte szarakodott a resolve, de mióta a 8gigás gépemen 16-ra vettem a virtuális memóriát ritkán dob ki, vagy kell újra indítani. Akkor van inkább gond ha a külsős plugineket használom, gyanús, hogy ebben nem a resolve a lúdas. Meg van a Neat ami 4k-nál 4+gb-os videókártyát szeretne, enyémben csak 3 van, vegasban ez nem volt gondja.

 • Boond

  senior tag

  Én a corelt az crash-ek miatt 1-3 perces időközre lőttem be...
  Mert néha szeret ilyesmit is csinálni, pedig eredeti a program minden javítás fent. (X8)

  Ráadásul, mintha a nem eredeti x7-ben pl a time leps működött volna itt meg nem...
  Bár ezt most nem tudom tesztelni :(

  "Eleinte szarakodott a resolve, de mióta a 8gigás gépemen 16-ra vettem a virtuális memóriát ritkán dob ki, vagy kell újra indítani."
  hm ez egy érdekes dolog lehet több ram, meg hasonlók, hasznosak lennének, mondjuk már azon is gondolkoztam, hogy lehet komolyabb kártyát kellett volna anno venni. Vagy lehet nem használja ki rendesen a hardware-t nem tom.

  [ Szerkesztve ]

 • Falovas

  tag

  Szerkesztés közben rendszeresen mentek. Sőt még a program is szokott szerkesztés közben mentést végezni.
  Végre lenne egy használható progi, erre soha nem látott cirkuszt művel. Ezt kell csinálnia a híres Adobe szerkesztőnek????
  Egyszerűen hadban áll az AAC hangsávval. Vagy alapból nem nyitja meg, vagy majd project megnyitáskor teszi Offline-ba, de akkor már az egész videót nem akarja ismerni. De ha megmutatod neki, akkor már csak az AAC-vel marad gondja......
  Végülis a különválasztott audiosávok nem is rosssz ötlet, majd ha nagyon muszály.
  Való igaz, hogy gyenge a gépem, már az Avid is jelezte, hogy 16GB memóriára van szüksége., de azért felment......Egy videó fájlt próbából bevittem, hát jó sokáig tartott neki, pedig csak egy 5 perces FHD anyag volt.
  Ezzel a programmal sem lesz egy leányálom dolgozni. Nem beszélve arról, hogy eshetek neki a tutorialoknak, mert még egy vágást sem bírtam csinálni vele. Kismillió ikon," rá sem merek klikkelni" :F , mert ki tudja mit fog művelni.... :(

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  Az avid az pro program, a profiknak is fél 1 év mire kiismerik magukat. Rengeteg opció beállítási lehetőség...
  És állítólag nem is könnyű... De ott van pl az edius is ami hasonló.

  Amúgy ez az adobe nem lehet hogy régebb verzió/ és vagy van frissítés hozzá?

 • Falovas

  tag

  CC 2017 -es, most úgy néz ki, hogy a fent megadott programmal lehet orvosolni az offline betegségét, és kellett a .m4v átnevezés is ( előtte, a fájlok beviteléhez). Ráadásul a felszabadított 30GB elégnek bizonyult egy 1 óra 10 perces 5GB-os anyag rendereléséhez.

  Az Avidot nem igazán akarnám erőltetni, ezért is forgattam fel a netet az offline miatt, mert a Premierrel már ellenék. Sőt még annak is csak a leg alapfunkcióit tudom, még bőven lenne mit tanulni azzal is.

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Falovas

  tag

  A telepített program továbbra is használhatatlan, hamarosan újra kell telepíteni a gépet.
  Viszont a Portable verzió az "beton stabil".
  Bár leszedtem a keresztvizet a programról, de a portable verzió az teszi a dolgát. :P

  Adobe Premiere Pro CC 2017 v11.0.2 (x64) Incl Crack + Portable [SadeemPC] :C

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Boond

  senior tag

  Mert az a legújabb gondolom az offline-t pár éve már nem fejlesztik.

 • solo18

  csendes tag

  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni. Csináltam a telefonommal egy videót és az számítógépen és TV-n lejátszva fejjel lefelé jelenik meg. Némelyik lejátszóval lejátszva viszont jól jelenik meg gépen, pl: MPHC

  Annyi infóm van a dologról, hogy "rosszul" fogtam a telefont videózás közben és nem mindegyik lejátszó tudja automatikusan elforgatni a videót és a header fájlban kellene valamit bütykölni. Tudnátok ebben segíteni?

 • Falovas

  tag

  A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás az Avidemux-al menne. Az felismer minden videó formátumot és a filterek között az elforgatás is szerepel. De konvertálni kell....

  " Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en

 • Géb89

  aktív tag

  Hali. Valaki tudna segíteni,hogy hogy kell egy ilyen videót csinálni?

 • elistvan

  senior tag

  After effectsben kell. Tessék egy tutorial.

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • Géb89

  aktív tag

  Olyan lenne jó ha lenne, amit fentebb mutattam a videót.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák