Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24777 üzenetére

    Kifogásoltad, hogy nem az eredeti felvetésről esik szó:
    1. a linkelt videó alatti komment: "A proper label is needed. Fundamentalist maybe, evangelists, cults? We have many names for this, but christian sure is not it."
    2. Kifogásoltad, hogy milyen forrást linkeltem: ez a videód mennyivel több/jobb/hitelesebb?
    Kereszténységet támadja azzal, hogy egy jellemzően amerikai (usa) neo-protestáns szélsőségre építve pár kiemelt példát vet föl. "No comment".
    3. Térjünk a lényegre:
    a (katolikus, református, lutheránus, ortodox) kereszténységben alapvetés, hogy a hívő prioritása Isten országa (röviden: bejutni a mennybe), ám e mellett helye, szerepe, kötelezettsége van a földi világban is (Istennek, ami Istené, császárnak, ami a császáré).
    Egy hívő ugyanolyan (jogú, értékű, stb.) polgára hazájának, mint bármely másik (mínusz azok, akik ilyen-olyan okból kevesebb joggal bírnak: büntetett, cselekvőképtelen, stb.). Ezért hát nincs többről szó, amikor az megy, hogy "a papok politizálnak", minthogy azonos/hasonló világnézetű polgárok ugyanúgy megbeszélik a dolgokat, meg hogy "mire/kire kell szavazni", mint akármely másik brancs. Ez nem a mise, istentisztelet helyetti "skandallum", hanem a melletti természetes, jogszerű tevékenység.

    4. Burkoltan megint csupán arra akartál kitérni, hogy a hívők kussoljanak, legyen nekik elég a "térdeplés", majd a progresszívek úgyis jobban tudják, hogyan kell vezetni a "boltot".
    Nem így van.
    Teljes joggal, önkéntes-személyes hozzáállással (lehetnek apolitikusak is), megbeszélhetik a politikát, és szavazhatnak is.
    Senkinek nincs jogalapja, erkölcsi alapja elvitatni ezt.
    Magyarországon, Európában pedig totál irrelevánsak ezek a megélhetési neo-protestáns showmanek, meg az őket eltartó bandáik.
    Pont a te következetes, módszeres jogelvitatásod szabotálja a demokráciát. (Nem mintha sokra tartanám a demokráciának csúfolt cirkusz-karikatúrát).

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák