Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz exabit #19014 üzenetére

    Sajnos a számodra negatívan csengő fordulattal élek, a Biblia szerint...
    Az ember szeretet közösségre lett teremtve. A házasság szövetsége kifejezi az Isten és ember kapcsolatát. A hívő embereknek ezért is fontos a házasság intézménye, de leginkább ennek tartalma, mint a kerete.

    Isten úgy teremtette meg az embert, hogy Istent képviselje a világban. Ezt teszi egyedül, az egyéni felelősségével, teszi házasságban, a szövetség felelősségével és teszi közösségben. Az egyházra nem mint hierarchikus szervezetre gondolok, sokkal inkább az a kép jut eszembe, ahogy Pál apostol beszél az emberi testről. A sok testrész mind-mind fontos, de együtt alkotják a funkcionálisan működő testet. Minden embernek máshol van az erőssége és gyengesége. A közösségben az erősségével segíti a közösséget, a gyöngeségében védelmet talál a közösségben. Egy jó gyülekezeti közösség ilyen. Egyben egy testet alkot, ami betölti szerepét és válik Krisztus testévé.

    De másrészt a keresztény hit a szeretetről szól. Szeretni pedig nem lehet magányosan, közösség kell hozzá. Persze van olyan érzés, hogy szeretem az egész világot, de a valóságos, érzésnél több szeretet cselekvésre indít. A valóságos szeretet cselekvőszeretet, elfogadó, megértő, befogadó, megbocsátó, elfedező, felemelő, betakaró, gondoskodó... Ehhez kellenek emberek.
    Én nem tudok keresztény lenni önmagamban.
    Jézus azt mondja: ha ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben, ott vagyok közöttetek.
    Hát ez a gyülekezet...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák