Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
Most nezem, hogy a tapom billenokapcsoloja, kozepallasban valahogy megallt, mert a szervizben csak gyorsan belevagtak a dobozba es szegeny odanyomodott a doboz falahoz. Nem tudom, hogy tudott megragadni 0 es 1 kozott, de utana kapcsolt szerencsere rendesen, vagyis kattant, mert kiprobalni meg nem tudtam. Ugye ezek nem serulnek konnyen, ezek a hagyomanyos fekete billenokapcsolok? Nehogy egy kapcsolo miatt kelljen mar a vegen gariztatnom... Mar kicsit parazok az ilyenektol, mert a 220-as elosztoimban mindig a kapcsolok mentek tonkre, nem lehetett a vegen kapcsolni, a rugo mehetett tonkre bennuk gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Szia.
Kosz a tanacsokat. De reggel leadtam a tapot, videokartyat, ramot egy szervizbe. Es epitettek egy Ivy konfigot belole, egy 3770 es Intel alaplap tarsasagaban. Es minden cuccom hibatlan. A tap is, tobb oran keresztul teszteltek programokkal. Ha rossz lett volna, akkor nem adott volna kepet a konfig, mint nalam. De az alaplap miatt nem adott nalam. Szerencsere csak az ment tonkre.
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Nemrég halt meg az Msi Z77A-G45 alaplapom. Hiba: Egyszer indítom a gépet és képet nem adott a monitor, ventilátorok pörögtek viszont. Próbálgatás alatt volt, hogy elindítottam és nem tudtam leállítani sem, folyamatosan újraindul leállt, majd megint újraindult leállt. Pórbáltam a gépet egy kölcsön táppal és memóriával, semmi, ugyanúgy nem működött.
Alaplapot bevittem egy szervizbe, másik procival sem működött, ugyanúgy nem volt kép. Viszont a procimat beletették másik alaplapba és az működött rendesen.
Tehát egyértelmű, hogy alaplap romlott el.De kérdés, hogy mitől. Remélem nem rossz a tápom is és esetleg az ölte meg. A tápom egy éves, egy Enermax Modu 425, idáig soha nem volt vele baj.
Most akarok venni egy úja, drágább alaplapot. Érdemes leteszteltetnem a tápomat egy szervizben, mielőtt az újra rákötöm? A tesztelése nyilván pénzbe kerül és csak akkor csináltatnám meg, ha van értelme, mert van rá esély, hogy tönkreteheti az új alaplapot. szerizben nem is tudom, hogy tesztelik amúgy a tépot, mert ha csak tápteszterrel, azzal semmire nem megyek. Ha pedig a teszt konfigjukra kötik, akkor azt ugyanúgy tönkreteheti.
Ha teszteltetném, akkor már a memóriát is megnézetném, nem tett-e benne kárt az alaplap vagy a táp esetleg, ha hibás lenne.
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #10955 üzenetére
A tápot le tudják úgy tesztelni a nagykerben, hogy kiderüljön, hogy hibás-e? Mert azt mondták, hogy vigyem be, hogy leteszteljék és akkor cserélik.
De nálam van, hogy hetekig nem jeletkezik a hiba. Ők mit tudnak vele csinálni, hogy rögtön jelentekezzen náluk?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #10955 üzenetére
Olyan mintha az alaplap belezavarodna, hogy hova van kötve a kijelző, a videókártyára vagy az alaplapra.
Így akartam írni.
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Az alábbi probléma van a gépemmel:
Alaplap: Msi Z77A-G45
Proci. i5 2500K
Videókártya: Sapphire HD6850
Táp: Corsair HX450A gép bekapcsolásakor előfordul, hogy a videókártya nem ad képet. A probléma ugyanúgy fennállt egy Asrock Extreme3 Gen3 alaplapnál, ezért cseréltettem az MSI-re.
Az integráltra kötve mindig van kép. A szervízben azt mondták, hogy a procim PCIe vezérlője a hibás. De akkor szeritnem soha nem adna képet.A hiba teljesen kiszámíthatatlan. Van, hogy akár több hétig nem jön elő. Tegnap pl. este előjött. Utána DVI kábel helyett HDMI-vel kötöttem össze a monitorral, akkor működött. Azt hittem, hogy a Videókártya DVI csatlakozója a hibás vagy esetleg a DVI kábel. Utána kipróbáltam dSub kábellel, azzal sem működött. Utána megint HDMI-vel próbáltam és már azzal sem működött.
Utána kiszedtem a videókártyát a PCIe felső foglalatból és betettem a középsőbe és ott gond nélkül működött. Visszatettem a felsőbe és már ot is működik, jelenleg is ott van.
amikor megvettem az alaplapot ugyanezt csinálta, hogy ha váltogattam a PCIe foglalatot, akkor működött. Azt megfigyeltem, hogy a középsőben több ideig működik, mint a felsőben. Az Asrock alaplapnál szintén ezt csinálta, de ott általában nem működött csak pár óra hosszáig. Itt az MSI alaplapnál volt, hogy több hétig hibamentes volt.
A gépemben minden új, kivéve a procit és a tápot. De a proci hibátlanul üzemelt az előző tulajdonos gépében, a tápot pedig még újonnan vettem pár év és soha nem volt vele baj.
Olyan mintha az alaplap belezavarodna, hogy hova van kötve a kijelző, a videókártyára vagy a kijelzőre.
(Ahol vettem az Asrock alaplapot és a Sapphire kártyát, ott leteszteltettem mindkettőt és azt mondták hogy náluk hibátlan, ennek ellenére kicseréltettem az alaplapot az MSI Z77-re, ekkor mondták, hogy a procim PCIe vezérlője a hibás)Én már nem tudom mi lehet a hiba. az a legnagyobb baj, hogy kipróbálni sem tudom másnál, mert van, hogy nálam is több hétig hibátlanul működik. Ez a legidegesítőbb az egészben. Mert amúgy minden garis, mindegyik máshova, hogy cseréltetni tudjak valamit, ahhoz tudnom kellene, hogy mi hibás.
Tudnátok segíteni, hogy mivel lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest