Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rt06

veterán

válasz szabz #1700 üzenetére

az a helyzet, hogy a tiedhez hasonlo osszeallitassal (5400-as lemezek raid5-ben, nas-kent hasznalva) nem igazan van tapasztalatom, igy nem tudom, kielegito sebesseget kapnal-e, ha emelle elkezdenel torrent-ezni, viszont ez akar problemas is lehet, ezert vetettem fel

raid amugy szerintem nyugodtan lehet szoftveres, mivel egyik feladata sem tul cpu-igenyes a gepnek, igy nem fog szerintem problemat okozni, ha a cpu-nak kell a xor adatokat szamolnia

szerk.:
    ami meg eszembe jutott, hogy en talan egy olyan megoldast valasztanek, hogy keritek meg egy, lehetoleg minel gyorsabb, de nem feltetlen akkora merevlemezt, mint a fentebb emlitettek, s azt hasznalnam letoltesre, majd a letoltes vegeztevel az adat atkerulne a raid tombre (ezt tobbfele klienssel is meg lehet oldani, tobbnyire eleg egyszeruen)
    ekkor:
    - a letoltesnel nem lesz korlatozo tenyezo az 5400-as lemezek sebessege, a xor szamitas
    - a lemez kevesbe toredezik, mert a letoltes befejeztevel felszabadul a hely
    - a raid tomb lassabb lemezei nincsenek terhelve a letoltessel
    - a letoltes befelyeztet koveto athelyezesnek koszonhetoen az adat nincs toredezve
    - az adat a raid tombon linearisan helyezkedik el, igy a lassabb lemezek mellett is kielegito sebesseget tudsz kapni

az utolso ket pont miatt ezt akkor is erdemes lehet megfontolni, ha mas, gyorsabb merevlemezek mellett dontesz, mert e pontok minden esetben gyorsulast jelentenek

az egyetlen korlatja ennek a megoldasnak, hogy egyidoben legfeljebb annyi adatod lehet letoltes alatt, amekkora a kulonallo merevlemez, illetve arra a lemezre nincs "biztositasod", ha elszall megy vele az adat is, viszont csak a befejezetlen letoltesek

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

Új hozzászólás Aktív témák