Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz szabogabor10 #66990 üzenetére
Viszont a Cisco-val lehet normálisan rögzíteni a beépített HDD-re, miközben egy másik műsort néz az ember, és a rögzítés alatt álló műsornak is bármikor el tudom kezdeni elölről a lejátszását – akkor is, amikor még tart a rögzítés.
Szóval ez inkább csak amolyan gyenge pótlása annak, amit a Cisco tud – főleg, hogy nem is minden csatornán van visszanézési lehetőség, és ahol van, ott sem mindegyiknél lehet ugye beletekerni a műsorba. Na, ilyen korlát sincs, ha rögzítesz egy műsort.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
OK, akkor melyek ezek az „extra funkciók”, mert egyetlen konkrétumot sem soroltál még fel. Milyen extrái vannak a Cisco HD DVR boxhoz képest?
(Az extra számomra azt jelenti, hogy valamiben TÖBBET NYÚJT. Innen meg már csak egy pici ugrás, hogy ami többet nyújt, az jobb is ezekben a dolgokban, vagy nem...?)
Említed, hogy a régebbi boxok melegednek. Tudtommal ez pont a Horizon box egyik rossz tulajdonsága, itt már többen is leírták ezt. És még sok mást is, ami nem túl hízelgő erre a csodaboxra nézve...[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Akkor légy szíves, tételesen sorold már fel azokat a dolgokat, amelyekben szerinted jobb a Horizon HD box a régi Cisco HD DVR-nél, mert ebben a fórumban még csak olyan paraméterekről volt szó, amelyekben gyengébb. (Kivéve valóban azt az egyet, hogy a Horizonon „szebb” a user interface.)
-
kezo0
addikt
A szolgáltatónak tudsz a Messengerben privát üzenetet küldeni, erre mindig szoktak válaszolni, ha nem is feltétlenül azonnal.
A műsorvisszanézőben az RTL-csoporthoz tartozó csatornák esetében tiltott az előretekerés. Ez nem a UPC, hanem az RTL miatt van így, ők azok, akik csak így engedélyezik a visszanézést. Sok más csatorna van, ahol lehet előretekerni.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Szó volt itt már róla párszor, hogy az internet áfájának csökkentése mellett a UPC a bruttó 500 Ft-os ePack kedvezmény áfáját is csökkentette - és a legújabb, február közepén érkezett számlán erről végre tájékoztatnak is:
"Kedves Ügyfelünk!
2016. augusztus 9. és 2017. december 31. napja között kötött internet szolgáltatáshoz igénybe vehető UPC ePack kedvezmény mértéke az ÁFA-változás következtében bruttó -444,92 Ft/hóra módosult. Az ePack
kedvezmény, a UPC által nyújtott internetszolgáltatás havidíjából kerül levonásra. 2018. január 1-jétől az adózási jogszabályok értelmében az internet szolgáltatás ÁFA tartalma 5%, így a szolgáltatásból nyújtott
ePack kedvezmény ÁFA kulcsa is ezzel megegyező, azaz szintén az ÁFA-változás hatálya alá esett. Megértését köszönjük! Üdvözlettel: UPC Magyarország Kft."Ugyanakkor látom, hogy aki most szerződik, annak már eleve bruttó 600 Ft ePack kedvezményt adnak...
-
kezo0
addikt
válasz woodworm #66576 üzenetére
Hát azt sajnos én sem hiszem, de ezt nem is állítottam.
Viszont az említett Samsung box, amelyiknek a képe tévedésből felkerült a UPC oldalára, meg már sem alap, sem prémium eszköznek nem fog ide érkezni, erre szerintem mérget vehetünk.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Okosandroid #66567 üzenetére
Az a Samsung box (ha az, amelyikre gondolok) volt az eredeti Horizon box, amit évekkel ezelőtt vezettek be Ny.-Európa néhány országában, és ennek a könnyített verzióját kaptuk meg mi, amit jelenleg osztogat a hazai UPC. Ezt a Kaon gyártja.
Szóval az a Samsung már biztosan nem fog ide jönni, nem is hinném, hogy egyáltalán gyártják még.
Hogy valójában mi jöhet új boxnak (ha nem szól közbe a UPC esetleges eladása a Vodafonnak vagy másnak), arról nemrég értekeztünk itt: [link][ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Csak a történeti hűség kedvéért jegyzem meg, hogy nálam most megint eltűnt a Horizon Go-ból az a négy HD csatorna, amelyek bekerülését nemrég jeleztem... Nem értem, mi történik ezzel a Go-val.
Éjjel teljesen használhatatlan volt, a csatornák legalább felénél az EPG infókat sem töltötte be, és ezeket a csatornákat nézni sem engedte, mondván, nincs hozzá jogosultságom.
Megbízhatatlan, kiszámíthatatlan szolgáltatás. Kár érte, mert amúgy egy jó dolog lenne.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz szabogabor10 #66383 üzenetére
Hétvégén, ha lesz időm, megeresztek ott egy posztot. És tényleg jó lenne, ha mindenki, aki itt leírta az ezzel kapcsolatos véleményét, az ott is leírná.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz szabogabor10 #66381 üzenetére
Szerintem meg egy magyar és lengyel UPC által közösen létrehozott fórum is megfelelő felület lehet arra, hogy jelezzük, hogy sokaknak van hasonló igénye e téren. És legalább nem hazudhatják (oppardon, lódíthatják), hogy ez csak egy szűk kisebbség véleménye. Ezzel szemben az egyedileg, külön-külön elküldött leveleket senki sem tartja számon, így azok jó eséllyel a kukában landolnak.
-
kezo0
addikt
válasz Gubek-Einste #66377 üzenetére
... És az analóg adás megszüntetésekor mindenkinek, aki addig csak analógot nézett, és esetleg nincs is digitális vételre alkalmas készüléke, kioszthatnának egy Horizon boxot. Ez lehetne a UPC-nél a „szociális box”, másra amúgy sem nagyon alkalmas, mint lineáris tévénézésre... Az ennél többre vágyó előfizetők pedig kaphatnának egy nagyobb tudású boxot, ill. a mediacarddal igénybe vehető szolgáltatások körét is bővíthetnék (ha már tavaly végeztek egy erre irányuló online kutatást az előfizetők között).
Persze tudom, bilibe lóg a kezem.
Mindazonáltal, ha sokan szeretnénk előrelépést e téren, akkor szerintem nem ártana az ilyen irányú igényeinket a UPC saját fórumában is közzétennünk, mert ott egy hajszálnyival talán több az esély, hogy olyan emberek is elolvassák a véleményünket, akik ha nem is döntéshozók, de netán kapcsolatban állnak a dönteshozókkal. Itt tök feleslegesen pampogunk egymás között...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
-
kezo0
addikt
válasz csabi63 #66319 üzenetére
Hopsz, viszont most, hogy kerestem ezeket az új Eurosport csatornákat a Horizon Go-ban, kiszúrtam, hogy végre bekerült a Go-ba a Viasat3 HD, az RTL II HD, a Cool HD és a Film+ HD is. Ezek elég régen hiányoztak onnan.
-
kezo0
addikt
válasz Gubek-Einste #66318 üzenetére
-
kezo0
addikt
159-es programhely: Eurosport 3
160-as programhely: Eurosport 4
161-es programhely: Eurosport 5Egyelőre csak mérőjelek mennek, elvileg holnaptól indulnak, a téli olimpiát közvetítik angol nyelven. Úgy látom, a UPC is csak az SD felbontású változatokat teszi be, pedig mindháromnak létezik HD feedje is. Jellemző.
-
kezo0
addikt
Google-be beírva lengyel és cseh találatokat is dob ki az Eurosport 3-4-5-re. Nem értek egyik nyelven sem, de annyit ki tudtam venni a szövegből, hogy a téli olimpiával vannak kapcsolatban, mindkét helyen említi a szöveg a UPC-t, és a cseh cikkben Madarska is szerepel... Szóval valami van.
-
kezo0
addikt
válasz ArthurShelby #66269 üzenetére
Köztünk szólva, a Connect Box névadás sem a legszerencsésebb a UPC részéről, mivel könnyen összekeverhető a mediabox/set top box kifejezéssel, ami ugye egész másra való eszköz. Itt is olvastam már többször, hogy valaki csak boxot emlegetett, és nem volt egyértelmű, hogy a kábeltévés boxról, vagy a Compal HGW-ről beszél-e.
(Ugyanígy, okoz némi keveredést a fejekben a Horizon box és a Horizon Go szolgáltatás, itt az a kedvencem, amikor valaki Horizon Go boxról ír... )Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Nem tudom, pontosan melyik hsz-ra gondolsz, de nem teljesen értem, hogy egy esetleges tulajdonosváltás miért tenne feltétlenül keresztbe egy új box érkezésenek. Egy ilyen léptékű tranzakció általában nem egyik pillanatról a másikra zajlik, ezért régen rossz lenne, ha emiatt mondjuk egy teljes évig leállna mindenféle technikai fejlesztés. A folyamatosság fenntartása rendszerint mind az eladónak, mind a vevőnek alapvető érdeke. Szóval egy dolog, hogy ki mit spekulál, és egy másik dolog, hogy mit kommunikál a UPC az ügyfeleknek. Jelenleg nekem ez utóbbi a fontosabb, bár tény, hogy ebből sem tudtunk meg túl sokat.
-
kezo0
addikt
válasz Gubek-Einste #66183 üzenetére
Igen, elég tipikus, „nem ígérünk semmit, de azt legalább jól betartjuk” nyilatkozat.
-
kezo0
addikt
Ma két másik fórumban is (az egyik a UPC sajátja) ezt lehetett olvasni, mint a UPC „hivatalos állásfoglalását” az angol Virgin előfizetőknél most osztogatott új, 6 tuneres box magyarországi bevezetését is ígérő reklámspottal kapcsolatban:
„A videóban szereplő médiabox a Liberty Global országok közül jelenleg Angliában, a Virgin Media kábeles televízió szolgáltatásai mellett vehető igénybe. Vállalatunk folyamatosan dolgozik ügyfeleink minél magasabb szintű kiszolgálásán, így az új eszköz reményeink szerint Magyarországon is elérhető lesz majd a jövőben. Ennek időpontjáról most még ne tudunk tájékoztatást adni, de amint több információval rendelkezünk, természetesen tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket.”
-
kezo0
addikt
válasz ztsoft #66128 üzenetére
Hát hiszen pont arra utaltam a saját sztorimmal, hogy mekkora baromság a UPC részéről, hogy a szolgáltató tulajdonában levő eszköz kidekorálására buzdítja az előfizetőket. Hacsak nem arra akarnak ezzel célozni, hogy a Connect Box legfeljebb szobadísznek jó.
-
kezo0
addikt
Ezt a cikket maga a UPC osztotta meg a fb-oldalán, hááát, nem is tudom... Nekem erről az jut eszembe, hogy kb. 4 éves koromban vízfestékkel összefestettem az előszoba falát, hogy szebb legyen, aztán hazajött apám, és adott egy akkora pofont, hogy soha többé nem jutott eszembe ilyen módon dekorálni a lakást.
Így lehet egyedi modemed, ami illik a lakásodhoz!Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Hát az, hogy valaki írt róla egy cikket, amiben azt valószínűsítette, hogy az a box elérhető lesz majd nálunk is, kb. annyit ér(t), mint az, hogy itt mi most reménykedünk ebben az új boxban.
Ellenben a Magyarországot konkrétan nevesítő videót most maga a Liberty Global tette közzé, a saját oldalán. Ilyen szerintem nem volt a Samsung által gyártott soktuneres Horizon box ny.-európai megjelenésekor. Szóval hadd reménykedjünk már egy kicsit jobban, mint akkoriban!Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Gubek-Einste #65871 üzenetére
Lehet, mégsem reklámozták úgy, hogy „hamarosan elérhető Magyarországon is”.
-
kezo0
addikt
Én az eredeti, „nagy” Horizon box bevezetésekor nem emlékszem olyan reklámra, amiben ígérték volna a magyarországi bevezetést is, ebben a videóban viszont konkrétan megjelenik az országunk neve. Ez ad némi reményt, de persze valóban közbejöhet még bármi.
Ettől függetlenül nem értem az előre fikázást egyesek részéről a box technikai felépítését illetően... Szerintem először legyen itt, aztán majd ráérünk keresgélni a hibáit. (Engem pl. baromira nem érdekel, hogy milyen USB-portja van egy szolgáltatói kábeltévé-boxnak. Sem most, sem a jövőben.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Bocs, kifutottam az időből, még ezt a novemberi hírt akartam linkelni, itt ugyanis többek közt ezt írják:
“The V6 launch is part of a pan-operational initiative by Virgin Media’s parent company Liberty Global to roll out ‘next-generation’ set-top boxes to most of the markets in which it is active – mainly in Europe and some in Latin America. Referred to internally as Eos, the box will carry the Horizon brand outside the UK. The wider rollout is due to begin in 2017.”Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Egyébként lényegében erről a boxról van szó (ez egy októberben megjelent teszt):
Virgin TV V6 TiVo box reviewBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz woodworm #65844 üzenetére
Tény, hogy már 2016 decemberében feltöltötték ezt a videót, de a pár nappal ezelőtti újbóli feltöltés alá már ezt írták:
“Already launched in the UK, our new TV box will soon be rolled out across our footprint...”.
Szóval bízzunk benne, hogy ezúttal nem véletlenül töltötték fel újra, és talán nem véletlenül van benne a videóban még mindig Magyarország neve is.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz o.gaby #65836 üzenetére
Már épp elkezdtem volna írni, hogy na persze, a Horizon box is úgy kezdődött, hogy Hollandiában meg Svájcban bevezettek egy 6 tuneres Samsung erőgépet, aztán mire eljutott hozzánk, addigra a Horizonból egy erősen lebutított hardveren futó, erősen lebutított, de a boxnak még így is túl erős szoftver lett, de aztán megláttam a videóban, hogy konkrétan megemlítik Magyarországot is, szóval akkor inkább nagyon-nagyon haloványan elkezdtem most reménykedni...
-
kezo0
addikt
Annak ehhez nincs sok köze, hogy hány évesek a tévék. Amelyik tudja a CI+ szabványt, abban elvileg működnie kell a mediacardnak. Azt viszont eddig nem írtad, hogy csak két hete kaptad a kártyát. Így már kisebb a valószínűsége, hogy kezd meghalni, bár megeshet, hogy eleve hibás.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Amiket 4Grider írt + esetleg azt is megpróbálhatod, hogy többször kiveszed és visszadugod a kártyát a modulból/ba. Előfordul, hogy elkoszolódik az érintkezés.
De tényleg simán megeshet az is, hogy egyszerűen csak meghal a mediacard. Nálam az elmúlt évben kettőt is kellett cserélni emiatt. Ebben csak az a szívás, hogy hiába is próbálod bevinni az ügyfélszolgálatra, ott nem cserélik ki neked. Egy rohadt kártyacsere miatt is technikust küldenek hozzád, akire várhatsz órákig, aztán ő hozzá sem nyúl a tévédhez (mert az a tied), csak kezedbe nyomja az új kártyát, hogy cseréld ki te magad...
Szóval ha a leírt praktikák nem segítenek, akkor minél előbb jelentsd be, hogy minél előbb jöjjön a technikus egy új mediacarddal. Nálam pl. 5 nap kellett hozzá.Szerk.: látom, közben írtad, hogy megjavult. Mondjuk nálam is úgy kezdődött, hogy időnként nem ismerte fel a kártyát, aztán felismerte újra... Aztán egyre többször nem ismerte fel, végül már soha. Szóval még ne örülj!
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz v.attis #65486 üzenetére
Nálam amit írtam, az a Cisco boxon van úgy, de akkor majd csekkolom mediacarddal is.
Nem lehet, hogy a tévéden be van kapcsolva az automatikus csatorna-frissítés? Akkor szokták a tévék rendszeresen átrendezni a csatornasorrendet.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Jogos. De ott nem az 5.1 az alapbeállítás, amikor odakapcsolsz, hanem még külön át kell váltani arra a hangsávra, ezért nem tűnt fel nekem.
És akkor említsük még meg a Dunát is, ahol – bár nem jellemző, de – szintén megesett már, hogy 5.1-es hangot mellékeltek egy műsorhoz. Ilyen volt pl. az újévi bécsi koncertközvetítés.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz ztsoft #65463 üzenetére
A NatGeo HD és a NatGeo Wild HD nem 5.1-es hangú, az M4 Sporton meg csak nagyon ritkán vannak 5.1-es közvetítések (a Forma-1 szokott ilyen lenni, de pl. most a kézilabda EB hangja sem 5.1-es). Az HBO HD-n sem minden film 5.1-es (az eredeti hangsávot választva inkább találkozni ilyennel, mint a magyar nyelvet választva).
Az Animal Planet HD valóban 5.1-es, és amit nem írtál, a Discovery Showcase HD hangja is DD 5.1-ben jön.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz ztsoft #65211 üzenetére
Más topikokban pedig simán lehet konkrét release-ek neveit is leírni, szóval nem igazán egységesen kezelik ezt a dolgot itt a PH-n. Pedig amiről szó van, az önmagában csak egy technológia, ami ugye sokmindenre használható, nem csak jogvédett tartalmak „szürke importjára”.
Mindegy, én már megbékeltem vele, hogy ide nem írhatom be a tiltott szót. Az meg külön vicces, ha a mindenki által használt közkeletű szinonimáját be lehet írni, miközben tudjuk, hogy ugyanazt jelenti.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz handrash #65205 üzenetére
Én épp azért nem bízom a visszanézőben, mert előre sosem tudható, hogy egy adott műsor visszanézhető lesz-e. Mert ez ugye mindig csak utólag látható az EPG-ben. Ezért én amikor csak lehetséges, felveszem, ami érdekel...
Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a visszanéző azért egy elég hasznos kiegészítő szolgáltatás, mert nem egyszer megesett már velem, hogy valamit elfelejtettem felvenni, és szerencsére azt pont vissza lehetett nézni. Amikor meg nem, akkor maradt a [szó, amit itt nem szabad leírni, mert egyszer törölték már miatta egy hsz-om].Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz handrash #65203 üzenetére
Az ilyesmi jogi okokból szokott lenni. Ha pl. egy csatorna egy adott műsor sugárzási jogát csak egy alkalomra (értsd: ismétlés nélkül) vette meg, akkor nyilván nem engedheti meg azt sem, hogy az a műsorszám visszanézhető legyen a UPC műsorvisszanéző funkciójával. Szóval ez ilyenkor nem a UPC „sara”, hanem általában az adott csatornát üzemeltető társaságé.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
A szmájlival próbáltam jelezni, hogy ironizálok, de ezek szerint nem ment át.
Amúgy volt már olyan, hogy amikor számukra kedvezőtlen volt, ami egy ilyen beszélgetésben elhangzott (mert pl. a tájékozatlan ügyintéző hülyeségeket beszélt/ígért), akkor valahogy egyből nem akart előkerülni az a hangfelvétel...
-
kezo0
addikt
válasz Intruder2k5 #64961 üzenetére
Lehet, hogy nekünk, ügyfeleknek is azzal kéne kezdeni az ilyen telefonbeszélgetéseket, hogy tájékoztatjuk az ügyintézőt, hogy a beszélgetést rögzítjük.
-
kezo0
addikt
Hát akkor mást mondtak, mint ami az ÁSZF-ben van, mert ott azt írják, hogy három egymást követő hónapban nem haladhatja meg a teljes forgalom a 300 GB-ot.
De igazából mindegy is, mert évek óta nem hallottunk olyanról, akit az extrém forgalom miatt ténylegesen korlátoztak volna.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz hardverlog #64866 üzenetére
Egyhetes EPG, interaktív szolgáltatások (pl. műsorvisszanéző, MyPrime stb.), műsorrögzítés közben egy másik csatorna nézhető... Legalábbis a Cisco HD DVR boxszal. (Ja, és ennek a távjával vezérelhető a tévé is, tehát ugyanúgy csak 1 db távirányító.)
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Ha kicsit (értsd: pár napot) visszaolvasol, akkor láthatod majd, hogy nemrégiben – és még régebben is, nem is egyszer – volt itt szó róla, hogy milyen, a kereskedelemben kapható boxok lehetnek esetleg képesek kiváltani a UPC saját Horizon boxát. Volt, aki írt is konkrét típust, ami állítólag működik a mediacarddal (ami ugye egy kártya és egy modul, összepárosítva), de az így elérhető előnyök legalábbis kétségesek. Arról nem beszélve, hogy a UPC bármikor gondol egyet, és frissít valamit a kártya/modul szoftverén, és ezt követően esetleg már nem fog együttműködni egy ilyen, nem kevés pénzen megvásárolt boxszal a mediacard... Szóval ha van is olyan box, ami használható a UPC rendszerében, szerintem akkor is kockázatos ilyenbe beruházni.
Ami pedig a Horizon boxhoz csatlakoztatható külső HDD-t illeti, ez max. 500 GB kapacitású lehet a UPC weboldalán található leírás szerint: [link]
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz the.odzsy #64641 üzenetére
Ez jó, hír, ha tényleg így van, de eddig nem találkoztam még olyan emberrel, akinek lenne egy ilyen saját boxa, és valóban elég lenne egy kártyát beletenni ahhoz, hogy párhuzamosan rögzíthessen vele két kódolt csatornát. Ha neked ilyen van, és tényleg működik ez, akkor kérlek, írd meg a konkrét tipust!
-
kezo0
addikt
válasz rgeorge #64637 üzenetére
Igen, a saját eszközük megoldja ezt 1 db kártyával is, de idegen eszközök nem. Tudom, mert dupla tuneres, két modulfogadós tévém van, és bizony kell is mindkét slotba egy-egy mediacard, máskülönben a leírt korlátokba ütközik az ember.
-
kezo0
addikt
válasz #72042496 #64626 üzenetére
Pontosítanék.
Nem elég a dupla tuner, ha teljes szabadságra vágysz. Két db modulfogadó nyílásra is szükség van, és 2 db mediacardra a UPC-től. Ekkor éred el azt, hogy bármilyen műsor (értsd: kódolt vagy kódolatlan) rögzítése közben tudsz nézni egy másik, tetszőleges (kódolt vagy kódolatlan) műsort.
Ha dupla tuneres egy készülék, de csak egy mediacardot tudsz beletenni, akkor pl. egy kódolt csatorna rögzítése közben csak egy olyan másikat tudsz nézni, ami kódolatlan, egy másik kódoltat nem. És ilyen esetben nem tudsz párhuzamosan két kódolt csatornát sem rögzíteni.[ Szerkesztve ]
-
-
kezo0
addikt
válasz norberto_th #64137 üzenetére
Nálam most már újra rendesen működik a Horizon Go, legalábbis iOS alatt.
-
kezo0
addikt
Használ valaki iOS-en Horizon Go-t? Nálam most csak egy nagy üres fekete képernyő jön be, alul egy szürke sávval. Az app pár napja kapott frissítést, utána még működött...
(Nálam konkrétan egy iPad mini 4-en, iOS 11.1.2 alatt jelentkezik a fenti probléma.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Friss számlalevélen írják:
Dec. 5-től kivezetésre kerül a Disney Junior csatorna.
Jan. 1-től kivezetésre kerül a C8, Sundance TV, Sundance TV HD és SportM csatorna.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz skbalint #63557 üzenetére
Facebookra ezt a közleményt tették ki. Ezek szerint mindenkit külön értesítenek az átállásról, ill. azért vannak olyanok is, akiknél egyelőre nem tudják még megvalósítani az átállást.
(csak két részletben tudtam megoldani a screenshotot, bocs)[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz albiosz #63428 üzenetére
Az nekem is a kedvencem, amikor a UPC-s vonalon beszélsz a 1221-gyel, és az ügyintéző frissítést küld a modemre.
Mondjuk egyszer megtörtént az is, hogy még a frissítés előtt elkérte a mobilszámomat, és amikor a frissítés miatt megszakadt a vezetékes vonal, legalább felhívott a mobilomon, hogy tudjuk folytatni a beszélgetést...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Szia,
nekem szerencsére nincs Horizon boxom, de amennyire tudom az itt olvasottak alapján, kb. az az egyetlen pozitívuma ennek a boxnak, hogy valamennyire személyre szabható rajta a csatornasorrend, más boxokon ugyanis egyáltalán nincs ilyen lehetőség.
Minden más tekintetben viszont erős kihívásokkal küzd ez a box a gyenge hardver miatt – többek közt a műsorvisszanézés sem túl acélosan működik rajta. Amikor működik, akkor ezek a csatornák nézhetők vissza, ilyen lehetőségek mellett: [link]
Az, hogy melyik csatornán mi nézhető vissza, nem elsősorban a szolgáltatón múlik, hanem többnyire azon, hogy mit enged meg az adott csatorna.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz ArthurShelby #63151 üzenetére
Ez utóbbiban egyetértek. Valami nagyon színes-szagosat akartak, ebből meg az lett, hogy egy topikon belül nagyobb helyet foglalnak el a hozzászólók avatarjai és „kitüntetései”, mint a lényeg, vagyis maguk a hozzászólások...
-
kezo0
addikt
válasz ArthurShelby #63149 üzenetére
Nem hinném, hogy kimoderálják, ha valaki normális hangnemben fogalmazza meg a kritikáját. Már most is van ott pár fikázó hsz (nem fröcsögő, anyázó, de azért egyértelműen negatív), amit nem töröltek. De ha törölnék is az ilyeneket, ahhoz először el kell olvasni őket, szóval a vélemény végeredményben eljut hozzájuk.
-
kezo0
addikt
válasz pinnacle #63144 üzenetére
Szerintem azért van rá esély, hogy a saját fórumukat valamennyire fogják nézegetni a UPC-sek. Persze, egyelőre nem pörög annyira, mivel kevesen regisztráltak még. Én is csak pár napja kaptam róla email-t, és tudtam meg, hogy egyáltalán létezik. Fontos lenne minél több itteni fórumozónak is belépni oda is, különben azt fogják hinni, hogy csak olyan felhasználóik vannak, akik azért írnak egy UPC-s fórumra, mert az új tévéjük távirányítója véletlenül a split klímát is kapcsolgatja (true story)...
Szóval elkelne oda is pár valóban hozzáértő, tapasztalt fórumozó, hogy kevesebb baromság repkedjen a hozzászólásokban. Minél hozzáértőbbek az előfizetőik, annál magasabb színvonalú szolgáltatást kénytelen nyújtani a szolgáltató, annál kevésbé tudja bullshitekkel hülyíteni a népet.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz blakey #63102 üzenetére
What is my IP: Magyarország, Budapest, UPC Magyarország Kft.
Viszont ahogy kiderül a fórumot bemutató szövegből, ezt a fórumot közösen indították a lengyel UPC-vel...
Amúgy magát a fórumot teljes egészében magyarul látom, kivéve az ún. profilkártyákat, mert azok bizony szintén lengyelül mutatják be a tulajdonosukat. Legalábbis a windows-os asztali gépemen, Chrome alól használva a fórumot, így van. Mobil nézetben, iPad miniről a profilkártyák is magyarok... De az értesítő email-ek lengyelül jönnek, már három ilyennel is büszkélkedhetek.
-
kezo0
addikt
Regisztráltam a UPC saját fórumára, már hozzá is szóltam. Jött is róla értesítő e-mail, mutatom:
Van még mit csiszolni ezen a fórumon. Pl. szívesen jelezném a fórum működtetőinek, hogy inkább magyarul szeretnék a fórummotorral kommunikálni, mint lengyelül, de olyan topikot nem találok, ahol magával a fórum működésével kapcsolatban lehet észrevételeket tenni... HILFE! - mondom most spanyolul.
-
kezo0
addikt
válasz Gubek-Einste #62918 üzenetére
Már vártam.
-
kezo0
addikt
válasz HofiZoli #62914 üzenetére
Nem lehet, hogy inkább a nem pont azonos tévék közötti különbséget látod? Én még akárhol láttam Digis tévéadást, az mind egyértelműen gyengébb minőségű volt, mint nálam otthon a UPC-s adásoké.
(Mindjárt a fejünkre koppintanak, hogy menjünk át a szolgáltatók összhasonlítása topikba! Nem akarok átmenni, de ezt ide kellett írnom. )
-
kezo0
addikt
válasz Skyhigh #62686 üzenetére
Köszönöm, de akkor olvasd el újra, kérlek, amit írtam. Nem vontam kétségbe, hogy a mediacarddal is megvalósítható az egyhetes EPG. A kérdésem másra vonatkozott, és szerintem eléggé egyértelműen fogalmaztam.
-
kezo0
addikt
válasz Skyhigh #62676 üzenetére
Nem is azt kétlem, hogy technológiailag megoldható lenne-e a többnapos EPG a mediacarddal, hanem azt, hogy pl. a videotár és a műsorvisszanéző funkció is működhetne a mediacardos tévéken is. Akinek esetleg van elképzelése ennek megvalósíthatóságáról, az ne tartsa magában. Nyilván nem kérdezték volna a survey-ben, ha nem lehetne megoldani valahogy.
Azt meg világosan leírtam, hogy szerintem miért nem számít hibának, hogy jelenleg mire képes a mediacard. Ebből következik, hogy olyan dolog hibaként történő bejelentése, amit a szerződés aláírásával hivatalosan tudomást veszel, butaság lenne. Csak az számít hibának, amit a szolgáltató vállalása szerint tudnia kéne a rendszerüknek, de nem tudja, vagy nem úgy tudja, ahogy azt előzetesen ígérték.
De tegyél nyugodtan egy próbát, és jelentsd be nekik hibára, hogy a mediacard csak egynapos EPG-t tud. Ha felveszik hibának, akkor én meg bejelentem, hogy nem adnak az előfizetés mellé ingyen egy 65”-os OLED tévét, és ez felháborító. Jó, hát ilyet nem is ígértek, de akkor is![ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Skyhigh #62672 üzenetére
Egy-két hónapja volt erről és még sok másról egy online felmérésük, amit ki lehetett tölteni. Itt is volt róla szó. Sok olyan kérdést tettek fel, ami a mediacardhoz kapcsolódó szolgáltatások esetleges bővítésére vonatkozott, ezek között csak az egyik volt az, hogy legyen-e egyhetes az EPG a kártyához kapcsolódóan is, ne csak a boxokon. El se tudom képzelni, hogy oldanák meg, de olyan kérdésekre is emlékszem, hogy pl. legyen-e elérhető a videotár és a műsorvisszanéző szolgáltatás a mediacard használata esetén is. Mindenesetre az összes ilyen kérdésre határozott igent nyomtam – de ki válaszolna nemmel...?
A lényeg, hogy szerintem erre butaság hibajegyet nyittatni, mert egyértelműen tudható, hogy jelenleg mit tud a rendszerük, és amit nem tud, az nem tekinthető hibának. Amikor mediacardot választ valaki a box helyett, akkor tisztában kell lennie vele, hogy ezzel – legalábbis jelenleg – csak egynapos EPG-t fog kapni. Reklamálni akkor lehet, ha még 24 órányit sem lát előre a guide – mondjuk nekem van pár csatorna, ahol ez rendszeresen előfordul... De nem foglalkozom vele, mert van box is, ahol meg egy teljes hetet látni előre, nem beszélve a heti 215 Ft-ba kerülő nyomtatott tévéújságról, amiben még be is lehet karikázni jó előre pár műsort.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz #19482368 #62006 üzenetére
Bocs, hogy közbeszólok, de tényleg nem lehetne inkább ezt az érdekfeszítő kiberbiztonsági fejtegetést egy másik, relevánsabb topikban folytatni...? Főleg, ha minden szolgáltatónál ez a helyzet. Itt, a UPC topikjában azt hiszem, már mindenki megértette, hogy nem vagyunk biztonságban, köszönjük.
-
kezo0
addikt
válasz norberto_th #61878 üzenetére
Sőt, a huszonvalahány kódolatlan csatornáról mediacard behelyezése nélkül is tudsz felvenni.
-
kezo0
addikt
válasz tommmm #61873 üzenetére
„A Horizon Go DVR műsorrögzítő funkciója [CI+] UPC Mediacard-al és a Horizon HD Mediabox-szal működtetett szolgáltatáskörnyezetben, illetve nem visszirányos hálózaton keresztül nyújtott digitális kábeltelevízió szolgáltatás esetében nem támogatott. (pl.: a 29-es körzet, és egyes akvizíciós területek esetében)”.
Innen az idézet: [link]
-
kezo0
addikt
válasz kabelmania27 #61800 üzenetére
Nem, nem kell felhasználónév a Compalon, csak a jelszó.
-
kezo0
addikt
Hát sajna így hirtelenjében nem találtam olyan cikket, amiben ezt írták, pedig határozottan emlékszem, hogy erről is szó volt. De aztán úgy tűnik, a végleges tv.-be ez nem került bele, csak az, hogy a hűség lejárta után nem kaphatsz rosszabb feltételeket, mint amilyeneket a hűségidőre kaptál – és ez azért nem pont ugyanaz. Ez csak annyit jelent, hogy rögtön akkor, amikor lejár a hűségidő, nem emelhetnek árat, de mi van, ha mondjuk egy vagy két hónappal később emelnek? Persze, elállhatsz a szerződéstől jogkövetkezmények nélkül, de ha csak párszáz Ft-tal emelnek (ahogy most is szokták), a többség maradni fog.
Itt írnak róla már a törvény elfogadása után, és a cikkben van link közvetlenül a törvény szövegéhez is: [link]
-
kezo0
addikt
Ez most még így van, de az október végén életbe lépő új törvényben (ha jól emlékszem) valami olyan szerepel, hogy a szolgáltatók kötelesek a régi előfizetőknek is megadni ugyanazokat a kedvezményeket, amelyekkel az új előfizetőket próbálják magukhoz csábítani. Vagy ha úgy tetszik, az új előfizetőknek sem adhatnak nagyobb kedvezményeket, mint amilyeneket a régieknek kínálnak.
Kiváncsi vagyok, hogy fogja ezt kezelni az a UPC, ami eleve mindenkinek olyan árat ad ugyanarra a szolgáltatásra, amilyet az ki tud magának alkudni...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Itt egy szeptember 5-től érvényes csatornakiosztás. A weboldalon bolyongva nekem nem sikerült megtalálni, egy másik fórumban tette be valaki a(z egyébként nem túl bonyolult) linket: [link]
-
kezo0
addikt
Ma kint volt a szerelő, hozott egy új mediacardot, betettem, azonnal felismerte a tévé, és azonosítás után már működött is. Öt percet sem volt nálam az ember.
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha már az ügyfélszolgálaton hajlandóak lettek volna kicserélni a modult... És nem utolsó sorban nem csúsztak volna ki a 72 órás hibaelhárítási határidőből sem.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Az új weboldal szerint a Digital Gold csomag az én címemen nem elérhető. Amióta csak létezik, azt nézem...
-
kezo0
addikt
válasz 4Grider #61129 üzenetére
A kérdés lényege az lett volna, hogy mióta jön a szóban forgó csatorna a UPC kábelen 1080i-ben a korábbi 720p helyett. Nem igazán érdekel, hogy így kapja-e a UPC, vagy ők alakítják át ilyenre, csak meglepődtem, mert korábban a Viasat Nature/History HD volt az egyetlen csatorna a kínálatban, ami 720p-s volt.
-
kezo0
addikt
Tegnap szúrtam ki, hogy most már a Viasat History HD-t is 1080i-ben továbbítja a UPC. Ez mióta van így? Korábban ez volt az egyetlen csatorna, ami 720p-ben jött.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #61097 üzenetére
Már három eszköz van nálam (két box, egy kártya), így nem kérhetek újat, csak ha lemondok egy meglévőt.
Ja, és egy box távirányítóját pl. akármikor kicserélik, ott helyben, azonnal. Meg sem vizsgálják, hogy tényleg hibás-e. Nekem már többször kicserélték így. Honnan tudhattam volna, hogy egy mediacardra más szabályok vonatkoznak...? (Költői kérdés.)
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Hogy szakadna az ég a UPC-re.
Még szombat éjjel besz*rt a mediacardom, a tévé egyik pillanatról a másikra fel sem ismerte a modult. Kivettem, betettem újra, újra kivettem, kiszedtem belőle és megtörölgettem a kártyát, mindent kipróbáltam, de ez meghalt. 10-ből egyszer felismeri a tévé, el is kezdi az azonosítást, majd 10% után, megint kiírja, hogy hiányzik a modul a foglalatból. Pedig benne van. Két modulfogadó slot is van a tévémben, mindkettőben így viselkedik. Néhányszor még a tévét is újraindította, amikor betettem, és a tévé menüjében elnavigáltam a közös interfész menüpontig... Pedig ez a tévé még sosem indult újra. Anyámék nálam lévő mediacardja simán működik mindkét slotban, szóval nem a tévé hibásodott meg.
1221-et felhívtam, küldtek rá egy frissítést, de nem segített. Megegyeztünk a telefonos hölggyel abban, hogy akkor ez az eszköz meghalt, ki kell cserélni.És most jön az, amiért anyázok. Legközelebb csütörtök du. tud kijönni szerelő. Mert ehhez szerelőnek kell kijönni. Egy rohadt mediacard kicserélése miatt. Gondoltam, én ezt nem várom meg, és ma bementem a Duna Plázában levő UPC-üzletbe. Vittem magammal a kártyát, elmondtam, mi a helyzet, és kértem, cseréljék ki az eszközt, hiszen nyilvánvalóan meghibásodott. Nem cserélik ki, majd csütörtökön a szerelő. Van náluk mediacard, de azt csak új eszközként adhatják ki, hibás régit nem cserélhetnek, arra van a szerelő. Aki csak csütörtökön tud hozzám kijönni...
Átmentem a Westendbe, hátha ott máshogy állnak majd a kérdéshez, de nem. Mediacardot nem cserélnek, hiába volt olyan kedves az ügyfél (én), hogy vette a fáradságot, és saját maga bevitte a hibásat az ügyfélszolgálatra, akkor sem. Meg kell várni a szerelőt. Aki a bejelentéshez képest több mint 72 óra elteltével fogja csak elhárítani a hibát (azaz kicserélni egy mediacardot, ami helyett az ügyfélszolgálaton is simán adhattak volna egy másikat), ezért igényt tarthatok majd kötbérre. Mondtam, nem a kötbér a lényeg, én nézném inkább a tévét a kártyával, amit itt most nem akarnak nekem kicserélni. Egy rohadt, féltenyérnyi eszközt. Ehelyett várhatom három nap múlva, négy órán át a szerelőt, aki szintén biztosan nagyon örül neki, hogy egy ilyen pitiáner "hibaelhárítás" miatt kell kimennie egy címre...Az a vicces, hogy bezzeg amikor arról van szó, hogy a szolgáltatásaikat milyen áron adják az egyes ügyfeleknek, akkor közel sem ragaszkodnak ennyire következetesen a saját szabályaikhoz...
-
kezo0
addikt
válasz boneyard #61047 üzenetére
"Sajnos a videót jelenleg nem tudjuk lejátszani." – ez az üzenet fogad, ha el akarom indítani a reggel 6h-tól f8h-ig tartó műsorszámot, mely az EPG-ben a "Televíziós vásárlás" címet viseli. Rajta van a visszanézhetőséget jelző kis piktogram, de nem játszható le. Vagy jogi okokból (bár akkor miért van ott a kis pikto?), vagy talán csak túl sokan akarják egyszerre visszanézni, és nem bírja a szerver. Ha ez utóbbi esetről van szó, akkor később le lehet majd játszani.
(Mondjuk én pont elkaptam élőben a szóban forgó meccs végét, de nagyon nem izgulok erre a műfajra...)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Óra topik
- Legszebb nők!
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest