Új hozzászólás Aktív témák

  • base-soft

    lelkes újonc

    válasz Livius #95244 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek az itt kapott információkat.

    A jogszabály a felhasználó kapcsolódási pontjára, a szolgáltató hálazatára és felelősségi körére vonatkozik. Jelen esetben a modem ethernet portja és a hálózat dhcp servere közötti kapcsolatra. Ennek tudnia kell a kínált sávszélességet.

    1. Azt tudjuk - de javítsatok ki ha tévednék - esetemben a modemből kiolvashatóan , ez a technológia nem tudja a kínált névleges értéket a fenti összefüggésben leírt kapcsolódási pontra. Le sem kell mérnem. És a jogszabály vonatkozásában mindegy is a tényleges érték.

    2. Ennek azért van jelentősége mivel a szolgáltatás jellege szerint annak "minőségét" befolyásolják a szolgáltató felelőssége területén belüli és kivüli tényezők. Ezért "találta ki" a szabályozó a névlegességet és ténylegességet. Bekalkulált minőség ingadozás és különbség felhasználók tömegeira.

    3. A kapcsolódási pont sebessége csak a szolgáltató felelőssége. És nyílvánvaló, ha én nem érhetem el a kínált sebességet, a többi előfizető sem tudja, miközben számukra is értékesítik.

    4. És ezeken túl annak is van jelentősége , hogy telefonos szerződés kötés esetén/távollévőkl között nem a felhasználó fogadja el egy szolgáltató ajánlatait, hanem a felhasználó ad ajánlatot egy szolgáltatásra. És a szolgáltatónak pont van ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák