- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
csabi63
senior tag
válasz
Zitronensaft #38885 üzenetére
Ugyanilyen volt nekem is, semmire nem jutottam vele. Aztán később vettem egy Venton Unibox HD eco+-t. Az patentül kezelte a UPC kártyát. Jó még a VU+Duo 2 is, de az baromi drága. Egy időben rengeteget nyomoztam ez ügyben, és ez a kettő volt, amit mindenki biztosan tudott, hogy működik.
Nem vagyok szakértő, de az Amico-ban Conax kártyaolvasó van, a UPC meg talán Irdeto. Talán ezért nem jó. Majd kijavít valaki ha tévedek. -
azigazimoris
aktív tag
válasz
kabelmania27 #38891 üzenetére
Bejön a kábel egy PCT-MIT1W-06 inbe, outból megy tovább a szobába, ott egy Flomatik IT1W-6 inbe megy majd a tapból a modembe, az outja megy tovább a set-top boxba. Az első osztó a tapja pedig a másik szoba set top boxába megy tovább.
Jelszintet most nem tudok, mert melóban vagyok, a szerverszoba meg zárva -
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz
Clever0 #38892 üzenetére
Léges hálózaton az oszlopokon lévő osztók az erősítőtől távolodva egyre kisebb csillapításúak,pont az említett okok miatt. Tehát elvben a 6. oszlopról pont annyi jel jön le,mint az erősítőnél lévő osztóról... Társasházban meg a szekrénytől való távolságkülönbségek nem olyan számottevőek...
-
gduck
addikt
Ma se szintezték az erősítőket... 3 napja volt a szerelő. Mikor kezdjek el reklamálni?
3 nap jelszintjei, nincs javulás:
-
kabelmania27
félisten
válasz
Clever0 #38892 üzenetére
A cmts egyforma jelszintre állítja be a modemet ezért ha növeled a csillapítást nő az adási, ha csökkented akkor csökken, nálad van lehetőség beállítani,de ha kiveszed a famot akkor is menni fog mert a TC/ubee elviseli a magas ds-t, előfordulhat hogy az adott helyen a modem nem visel el ekkora csillapítást, ismerősnél magas volt a bejövő mégis cserélni kellett az osztókat mert akadt a digitális adás.
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38887 üzenetére
Hehe
köszi a tippet. upc technikusként szerintem ezen már túlléptem.
-
Clever0
senior tag
válasz
kabelmania27 #38889 üzenetére
Feltételezem, hogy a hálózatnak az a jó, ha a rajta lógó modemek hasonló jelszinteket használnak, függetlenül az erősítőtől való távolságtól. Vagyis ésszerű, ha az erősítőhöz közeli eszközök kimenő jelét csillapítják, hogy ne vezéreljék túl az erősítőt a magas adásival.
-
kabelmania27
félisten
válasz
azigazimoris #38890 üzenetére
Szuper, két osztó után tökéletes a 45-ös érték. A bejövő jelszint kiszámítása érdekében kérdezném hogy milyen tipusú a két osztó+milyenek a modem értékek?
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
kabelmania27 #38865 üzenetére
Megoldódott.
Reggelre lett két US 53.75 értékkel...
Szétkaptam a kábelezést, visszacsavargattam őket, aztán egy modem reset is lett de semmi változás.
9:40-kor bejelentettem, 10:10 perckor telefonált a technikus, hogy megjött, nem kaptam szikrát, számítottam vagy fél napra mire ideér :-) Addigra egy US volt 57 dBmV értékkel.
Pont a modem felülete volt a monitoron, ránézett és azt mondta nem annyira lényeges, hogy csak egy csatornán kommunikál a modem, mert azon is átmegy a 10 megabitemLefelé fontosabb, mert ott van a nagy sávszél
Aztán becsülettel szétkapta mindkét osztónál a kábeleket, jól megmérte a jelszinteket, hümmögött, hogy van itt gond, majd a szomszéd lépcsőházban állított az erősítőn vagy resetelte és azóta megvan mind a négy csatornám 45 dBmV értékekkel
Elégedett ügyfél vagyok -
kabelmania27
félisten
válasz
Clever0 #38888 üzenetére
Ettől független elmegy a modem alacsonyabb adásival is pl 35ös érték is jónak számít, sőt ha közel vagy az erősítőhöz akkor alacsonyabb is lehet pl ismerősnél kettes+hármas után 28volt az adási és 18 a vételi cisco 3208-as modemmel és tökéletesen ment, webstar modem elmegy 30 és 48 as értéken is.
Modem irányában minimalizálni kell a csillapítást akkor van tartalék és nem fog megszakadni a kapcsolat, de ahogy gondolod. -
Clever0
senior tag
válasz
kabelmania27 #38886 üzenetére
Én csak azt tapasztaltam nálam és a szüleimnél, hogy a szerelő a 40 dBmV-s adásit célozta meg, a vételi meg lett, amilyen lett. Nálam ez most 6-7 dBmV, a szüleimnél 0-3 dBmV körül, most már nem emlékszem pontosan. Szoktam nézni a szinteket, majd változtatok az osztókon, ha kell.
-
válasz
Zitronensaft #38885 üzenetére
Nincs aktiválva a kártya, 1221-t hívd.
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz
Bajusz2010 #38873 üzenetére
Annyiban mindenképp eltér,hogy más a területi azonosító. Rubicomon 43116-ot kell beírni..de amiko boxra a kutya nem vállalja a garanciát,hogy megy benne a mediacard. Én egy hd8260+-al küzdök...emus szoft van rajta,és nem hajlandó a kártyát érvényesíteni,2 napja nézem az"authentication in process..."feliratot. Pedig papíron CI+ os ugye...
-
Clever0
senior tag
válasz
kabelmania27 #38883 üzenetére
Szóval az eredeti Splitter+TAP OUT (~6dB) páros helyett most FAM6+Splitter (~9.5dB) van. A jelszintek:
Le 6.49-7.02 dBmV (SNR 36.175-37.093 dB). Fel 40.25-40.50 dBmV. -
-
Clever0
senior tag
Nemrég néztem a jelszinteket és lefelé plusz 4-4.5, felfelé mínusz 4 dBmv változást tapasztaltam. A TAP OUT kimenete helyett egy aszimmetrikus 3x splitter -7.5 dB-es kimenetére kellett tennem a modemet, hogy a 40 feletti adásim visszaálljon. Most bejövő 5.95-6.58, kimenő 40.75-41.25, de fél decibeleket változik. (Az egész előtt még van egy splitter. Még gondolkodom, hogy 6db-s FAM+TAP OUT-ága nem lenne-e jobb.)
-
kabelmania27
félisten
válasz
kogyo66 #38880 üzenetére
Akkor jól vannak bekötve az osztók, nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók, valószínűleg a nyári időjárás miatt magas az adási, jelentsd be aztán majd beállítják az erősítőt, még azt tudod csinálni ha lehetséges a bejövőre teszel egy kettes splittert egyik kimenet modem másik hármas a három tévére, így elvileg meglesz a négy us freki.
-
kogyo66
csendes tag
válasz
kabelmania27 #38879 üzenetére
Ez így van most ha minden igaz.
-
csabi63
senior tag
válasz
Intruder2k5 #38875 üzenetére
Köszi. A futár nekem megfelel, de tényleg jobb lesz, ha megtárgyalom velük.
-
kogyo66
csendes tag
válasz
kabelmania27 #38826 üzenetére
-
válasz
csabi63 #38874 üzenetére
Legjobb ha felhívod a 1221-et, és ott megbeszéled a részleteket. Ezt vagy technikus hozza, vagy ha saját beüzemeléssel kéred, akkor futár. A régi eszköz leadható UPC ügyfélszolgálaton, kapsz róla papírt természetesen, de ott azonnal nem tudnak helyette kártyát produkálni, ez nem így megy sajnos.
-
csabi63
senior tag
Hogy működik a gyakorlatban az eszköz leadása/cseréje? Besétálok, leadom a box-ot, kérek/kapok helyette egy kártyát és hazasétálok? Vagy előtte nem árt egyeztetnem velük, mert talán még sincs minden fiókban egy pakli kártya?
-
Bajusz2010
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy a volt Rubicomos hálózat műszakilag mennyiben tér el a budapesti MTC hálózattól?
A Dig. Gold csomagot néztem saját Amiko 8270 CI+-os boxal.
Az MTC-n mindent rendben megtalál minden csatorna és EPG azonos.
A Rubis optikán eltér néhány csatorna képe és EPG felirata.
Az automata hangolásnál kimaradnak frekvenciák. Kézzel utólag beírva meg kitörli a készülék a beírt adatokat, nincs jel jelenik meg. Újra megadva ugyan látható de akkor másik TV műsor nincs. Másik TV-n lehangolva nincs ilyen hiba.
Kérdésem még: használ valaki Technisat K 2-t vagy ISIOT-t? UPC kábelra? -
-
corevalue
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38869 üzenetére
Igen, abban. Eddig még nem fordult elő ilyen...
-
-
corevalue
csendes tag
válasz
kabelmania27 #38867 üzenetére
Cisco EPC3925 + Asus RT-AC56U router.
Újraindítottam mindkettőt és megszűnt a probléma...
-
corevalue
csendes tag
válasz
kabelmania27 #38865 üzenetére
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 0.1 dBmV 39.8 dB
Channel 2: 1.3 dBmV 40.3 dB
Channel 3: 1.6 dBmV 40.3 dB
Channel 4: 1.6 dBmV 40.4 dB
Channel 5: 1.4 dBmV 40.0 dB
Channel 6: 0.7 dBmV 40.2 dB
Channel 7: 0.3 dBmV 39.9 dB
Channel 8: 0.1 dBmV 39.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 45.7 dBmV
Channel 2: 45.9 dBmV
Channel 3: 46.4 dBmV
Channel 4: 47.2 dBmV -
kabelmania27
félisten
válasz
azigazimoris #38859 üzenetére
Négy us frekinek mennie kellene, nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító.
corevalue: Milyenek a modem értékek+fent leírt kérdésre válaszolj. -
corevalue
csendes tag
XIII. kerület:
120Mbps internet:
Ping: 574
Down: 0,57Mbps
Up: 0.24Mbps -
-
facan
tag
válasz
#99546112 #38843 üzenetére
Hajajj!
Én előtte voltam nagyon sok évig "Axelerós" és soha a büdös életbe nem szeretném mégegyszer átélni azt a szakadozós, bosszankodós (ráadásul drága és tetűlassú) időszakot!Először FP60 volt, majd mikor bejött a FP120 azonnal megugrottam azt a lépcsőt is. Majd jött a FP240. Ez a kábeles net teljesen más világ mint az ADSL.....
-
balint82
senior tag
Ezt a forumot az UPC is szokta olvasni?tobb mint 3 honapja szenvedek velük,hogy letesitsenek szolgaltatast nalam (egy olyan cimen,ami szerepel az adatbazisukban)...az oszlop a haz elott, kb.5 metert kellene asniuk vagy legkabelezni.
Eloszor elutasitottak mondvacsinalt okkal,aztan tobbszori hivasom utan kaptam egy olyan mailt,hogy meg tudjak csinalni,ezt volt 1 honapja.azota megint vagy 5x hivtam oket,facebookon irtam rajuk es ma kaptam egy elutasitast mondanom sem kell,hogy vicces indokkal (nem hagytak jova a lakok ,valami atvezetesi engedelyt - hazam elott van az UPC oszlop).Erre megint irtam nekik,hogy nezzenek mar utana...
Mit lehet ilyenkor tenni?Kabare az egesz,konyorogni kellene, hogy fizethessek nekik? -
gduck
addikt
válasz
kabelmania27 #38850 üzenetére
Web archive jobb
KATT IDE!
UI: még mindig várok a szintezésre...
-
azigazimoris
aktív tag
Most néztem az ubi jelszintjeimet és az us csatornák közül csak egy locked 51.25 dBmV, a többi nullás. Net megy frankón 122/11. Ilyenkor mi van? Lassan pusztulat lesz, vagy semmi gáz ?
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #38855 üzenetére
Az lesz
Helpdesk ügyintéző kikapcsolta a wi-freet újraindult a modem utána már nem volt wifi4all menüpont, szerencsére bridge mód van, újraindulás után más ds frekikre került vissza a modem.
Tv frekik nem jönnek egy szinten, van amelyik 92% van amelyik 45%.
wmati: Igen.
cigam: Nemrég rendeztem át, törölni nem is lehet csak elrejteni vagy áthelyezni. Auto szolgáltatásfrissítés kikapcsolása nem segít? -
Frissült a csatorna lista? Mire hazaértem visszarendezte a TV az eredeti kiosztást. Ezt rendszeresen kiküldik, vagy csak akkor, ha tényleg változás van a listában?
(Tudom, tudom, nem szolgáltatót kellet volna beállítanom, de egy logout írást is megtöltene a tv-k okosságai. Komolyan nem hiszem el, hogy olyanok tervezik ezeket akik rendszeresen néznek TV-t.) -
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27 #38854 üzenetére
Magas az adásid. Ha melegben megszakad hívj szerelőt.
-
-
F_Zolee
nagyúr
De szeretem őket. 2 hete napközben hívnak, hogy alkalmas-e. Mondom délutáni időben jó csak. Előző héten végig itthon voltam, semmi. Erre ma megint nap közben felhívnak...
Mondom délután...jó akkor majd 5 körül. Azóta se jelentkeztek. Várom a 2 hét múlvát, hogy újra elmondjam ugyanezt.
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest