- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz
mackosajt #28949 üzenetére
azért az is magas. mondjuk lehet helyfüggő is.
tc-n ilyet volt nekem:
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 10ms, Average = 7msehhez képest ugyanezen a végponton rájött +8ms. igazából ez a pár ms nem annyira számít a valóságban, csak mivel ezt lanon szedi össze, az nem normális. ugyanis ez azt indikálja, hogy valamiért szenved a hardver. de hogy miért..
-
mackosajt
addikt
válasz
mlinus #28948 üzenetére
Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 11ms, Maximum = 20ms, Average = 13msPedig cfosspeed is megy (ping javítása opcióval), igaz, nálam Cisco modem + 1043ND V1 vargalex fw-vel.
-
mlinus
őstag
válasz
mackosajt #28946 üzenetére
Bridge mód:
Így már nem érhető el a modem felülete abszolút. A wifi ledek továbbra is aktívak, és megtalálja a telefon az ssid-ket, viszont csatlakozni már nem tud. (tartsuk fejben hogy a wifi elvileg ki van kapcsolva!!! és bridge módban eleve nem kéne mennie!) Szóval ezt mindenképp helyre kéne pofozni, mert ez nem normális.
Ping egy picit javult. Nem olyan jó mint Cisco-n vagy a TC-n, de egy fokkal azért jobb...
Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 9ms, Maximum = 35ms, Average = 13msmajd késöbb rátolok egy routert is.
szerk.: hopp, tudtam kapcsolódni.
kapott a telefonom egy külön ip-t..
-
hovika81
tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség, hogyan tudom elérni a router webes felületét?
-
mlinus
őstag
444 az, nem 450... és még mindig hiányzik több mint 50 megabit az 500-hoz!
Azt meg már meg se említem, hogy ehhez az kéne hogy mind a 8 csatorna teljesen üres legyen, azaz ne használja őket senki. Ez lehetetlen. Nálam TC7200-on volt 500-as profil, hajnalban 351megabitet mért, ez volt a MAXIMUM (ennek is 444 az elméleti maximuma) azonban napközben már csak olyan 250-270 mbit volt jellemző.
Hitronnal, reggelente 520 megabit jön, napközben pedig 410-460 között. 15 csatornát fog össze.
-
Fancy-boy
addikt
Jól tippeltetek, végül Cisco HD boxot kaptunk.
Viszont lenne egy kérdésem.Másokat nem zavar a zöld állapotjelző LED?
Nekem nagyon erősnek tűnik... -
cyber86
őstag
Sziasztok. Egy olyan problémája volna ismerősömnek, hogy van 1 ilyen modem/routere én nem ismerem az eszközt és szeretné az asztali gépet a laptoppal hálózaton megosztani de mivel az otthoni csoporthoz nem akar csatlakozni az asztali hiába próbálok neki segíteni teamvieweren 1xüen nem megy és mind a 2 gép lan kábelen van rákötve a upc modemre meg próbáltam azt is csinálni, hogy mind a 2 gépen kilépek a csoportból és az asztalin csináltam akkor meg a laptop nem csatlakozik hozzá :S
-
adika4444
addikt
válasz
marositech #28929 üzenetére
Hali!
Cím végére a login.asp asszem ez helyett logout.asp kell, lényeg h a login-t írd át logout-ra.
-
marositech
senior tag
Tschő UPC!
!Ez egy kis észrevétel! Nem panasz!
Most kaptak a szüleim egy új modemet ami wifi képes, amit sikerült egy kicsit...khm kiakadnom.
De csak 2 dolog, nem naaaaagy gond.
1. Pls. írjátok már rá valahova, hogy a Kedves Modem, nemtudja a dual-band módot. 2,4GHz bekapcs, 5GHz kikapcs, 5GHz bekapcs, 2,4GHz kikapcs...ezt a játékot csináltam kb. 10 percen át, mire homlokra csaptam...ja nemtudja a dual-band módot.
2. Nagyon idegesítő, ha beléptél a modem rendszerébe és reflexből bezárod a böngészőt, vagy lefagy az oldal, vagy megszakad a kapcsolat. Vissza bizony nem fogsz menni, mert a kuntakinte azt mondja, hogy be vagy jelentkezve, de csak 1 felhasználó lehet bent egyidejűleg... Igen tudom, kijelentkezés a megoldás...de bosszantó, ha nem tudsz előre haladni, akkor marad a modem power off.Ennyi.
-
mlinus
őstag
Azt még nem. De nem felejtettem el, csakhát következetesen gondolkodom. Ha beaktíválják a bridge kapcsolót, és bridge módban is jelentkezik, akkor nem a router része miatt rossz (mint az ubee esetén, csak router módba jelentkezik a magas ping feltöltésnél). Talán nekik is egyszerűbb hogy nem egyszerre 5 dologról panaszkodok.
-
mlinus
őstag
No, hívott a upc, kérdezgetett a wifivel kapcsolatban. Közben rákérdeztem, hogy miért nincs bridge mód a hitronban. Azt mondta a technikus hogy elvileg benne kéne, hogy legyen.. szóval erre is ránéznek.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
kabelmania27 #28912 üzenetére
120-128-ig van, az eleje nincs benne.
-
ludsimon
veterán
válasz
kabelmania27 #28910 üzenetére
A webshopjuk kb olyan pontos, mint a Telekom?
Azzal sajnos nem sokra megyek.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szeretnék segíteni!
A II.kerület Szépvölgyi út elején lakik a páros oldalon és érdeklődnék, hogy ott elérhető-e a UPC?Van közületek olyan aki arrafelé lakik?
-
mlinus
őstag
válasz
UnSkilleD #28907 üzenetére
nos, lehet. azonban, mint írtam tegnap este, böngészve az internetet arra jutottam, hogy ennek semmi köze a upc-hez, hanem maga az eszköz ilyen.
egészen 2013 végére visszanyúlóan lehet panaszokat olvasni a magas lan pingről. illetve sok más dologról (pl az hogy naponta kellett újraindítani mert elindulástól kezdve folyamatosan lassúlt). ezeknek a többsége már orvosolva lett, de a ping és a wifi problémák megmaradtak.
ami érdekes, és talán magyarázatot ad arra hogy miért nincs bridge mód, az az hogy nagyon sokáig bridge módban szinte használhatatlan volt az eszköz, és csak a legutóbbi firmware javította ezt ki - ami elvileg most nálam is fent van, de lehet hogy elővigyázatosságból letiltotta a magyar upc (románoknál se volt bridge egészen eddig a firmware-ig)
-
mlinus
őstag
válasz
kabelmania27 #28904 üzenetére
Hát, most egyelőre várok, mivel tegnapelőtt hibára bejelentettem azt , hogy nem tudom kikapcsolni a wifi-t, és azt mondták hogy továbbították a firmware-el foglalkozó csapatnak, és majd felhívnak.
Egyébként én még használati útmutatót se kaptam, de a román upc oldalon látszik, hogy van bridge opció (és ott is upc-s a firmware, ugyanolyan verziószámú) katt
nálam viszont csak ez van: katt
kicsit egyébként kezdem úgy érezni, mintha bétatesztelném a szolgáltatást..
-
mlinus
őstag
Tőlük nem olvastam semmit. Viszont azon vakarom a fejem, hogy nekünk miért nincs bridge mód. Nagyon nem lesz ez így jó. Ubee is hiába egy rakás szar mint router, bridge módban azért elmegy. De ennél még ki se lehet kapcsolni a fölösleges dolgokat mert bekapcsolva maradnak csakazértis
csak hogy szemléltessem mennyire lomha az eszköz, 100as ping bixre:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 10ms, Maximum = 83ms, Average = 16msbárki csinálhat ilyet bármelyik más eszközön és lefogadom 6-10 ms között lesz.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gmail
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest