- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
mani8106 #125588 üzenetére
Remek akkor elemezzük az általad írtakat esetemben:
Előbb box kikapcs
Miután nincs is áram alatt, ez úgy nagyjából ki is hagyható. Amikor pedig már áram alatt van, akkor eleve pirosan világít a led, tehát ki van kapcsolva.
és aramtalanit
Igen, ez az egy dolog, ami ér valamit, mert így van esély arra, hogy a következő áram alá helyezéskor némi várakozás után be is fog kapcsolni. De még ezután sem lehetek ebben teljesen biztos.
majd modem aramtalanit
A normális bekapcsolódáskor offline is el kéne indulnia. Tehát a modem alapból kiesik a képletből. Főleg hogy ezt a hibát nettel IS meg net nélkül IS produkálja.
Aztán mehet a boxra egy gyári is
És ezt minden áram alá helyezéskor és bekapcsolással szenvedéskor játsszuk el? Jópofa.
Nem inkább nekik kéne megoldani, hogy ne a user szívjon a bekapcsolással?
-
kezo0
addikt
OK, akkor hallgass a szerelőkre, ha azt érzed biztosnak, de azzal szerintem csak feleslegesen szívatod magad.
Sosem nyúltam még a service gombhoz, mégis, bármilyen nyűgje volt eddig ennek a szerencsétlen boxnak, azt mindig megoldotta egy sima áramtalanítás. És két ilyen box is van nálam.
Azt jól gondolom, hogy a service gombos indítással elvész minden egyedi beállítás, pl. a csatornasorrend és a rejtett csatornák? -
mani8106
junior tag
Ez így van. Nem akart mert nem volt érdeke akarata annyit fizetni mondjuk nem is reklámozzák h nem tudod attekerni a reklámot
Napokban zarul amúgy a Voda felvásárlása háát érdekes idők jönnek
Csóró Direct One létezése maga egy vicc még a saját előfizetőik is azt hiszik h a vodához tartoznak aztán boszen hivogatjak a 1270et -
pjen
félisten
válasz
mani8106 #125591 üzenetére
Én mégpróbáltam nem ment. Igaz egy generáció. Abban teljesen igazad van, hogy minden szerződés más. Pont ez a lényeg, ha a DIGI tudott olyan szerződést kötni a voda is tudott volna, csak nem akart. A DIGI t behúzod egy hatlakásos sorház elején veszel egy erősítőt és 3 K ért hat lakásban van Tv. Érdekes nem érdekli a szolgáltatót. Mégis van egy csomó reklám. A Direkt One ről még nem is írtam.
-
mani8106
junior tag
Minden szolgáltató egyéni szerzodest köt x időszakra egyéni feltételekkel. Valószínűleg lett volna az a pénz amiért engedi attekerni az rtl de ez a vodanal jelenleg nem játszik. Adnak. Van olyan hely ahol fsz laknak a szulok emeleten az uj generacio es kulon szerzodes kulon nettel tvvel egy címen. Megoldhato cc elintezi
-
pjen
félisten
válasz
mani8106 #125589 üzenetére
Utána jártam, 1 címre nem adnak két előfizut. Ha a Tv társaságok nem engedik akkor a DIGI nek, a prime telekomnak például miért is? Ez egy üzlet. Valószínű a reklámozók többet fizetnek ha nem lehet át tekerni, felvenni. A vodának se lett volna kötelező ez a rendszer, csak ezen több a haszon.
-
mani8106
junior tag
-
cof
veterán
válasz
cocka #125584 üzenetére
A másik probléma meg ugye az az ilyen vásárolt boxszal, hogy kártyáról csak 1 napos EPG van, tehát a linuxos box hiába látna előre 2 hetet, ha a kártya nem támogatja bukó.
Ez nem gond, mert saját boxnál már amelyik komolyabb olyan EPG forrást állítasz be amilyet akarsz. Sokan grabbelnek is maguknak, láttam 1 hetest is.
Itt a Vodanál tényleg azért nincs értelme az ilyen drága boxnak mert úgysem lehet kihasználni az egy időben csak egy csatorna kikódolása miatt.
-
cocka
veterán
válasz
cbalogh342 #125578 üzenetére
Esetleg annak lehet értelme, hogy veszel egy olcsóbbat, ami szintén fogad CI+-os kártyát és azzal csak azt veszed, amit a vodkafon TV médiabox nem képes felvenni.
Bár így majdhogynem bukod a hordozhatóságot.
-
cocka
veterán
válasz
Toth_Jani #125573 üzenetére
amiben 2 kábel tuner van.
Nyilván nem tesznek egy TV-be FBC-s tunert, ami egyszerre akár 8 csatornáról is képes lenne venni.
A másik probléma meg ugye az az ilyen vásárolt boxszal, hogy kártyáról csak 1 napos EPG van, tehát a linuxos box hiába látna előre 2 hetet, ha a kártya nem támogatja bukó.
-
Kicsirics77
veterán
Ping 2000ms éljen a vida és az ő remek eszközei és hálózata,remélem ha holnap ujra lesz krimpelve akkor megoldódik.
-
-
pjen
félisten
válasz
cbalogh342 #125578 üzenetére
A vodával tele leszel korlátozásokkal. Tudom, van mindkettő. A boxal mindent felvehetsz és visszanézhetsz amit a voda enged. A kártyával mindent felvehetsz, csak azt Túdod nézni amit felveszel és csak azon a Tv n ahol felvetted. Boxot vagy kártyát max 3 at adnak.
-
cbalogh342
csendes tag
válasz
cbalogh342 #125576 üzenetére
Igen jelenleg az van csak váltani szerettem volna mert a DIGI nagyon gyenge minőségű a TV szolgáltatás.
-
pjen
félisten
válasz
cbalogh342 #125576 üzenetére
Ez akkor lenne hasznos, ha DIGI s lennél.
-
-
Kicsirics77
veterán
Na hála istennek nehogy már elmúljon a nap hülyeség nélkül.
Egyszer csak visszaesett a netsebesség 100 alá,a ping meg 300ms átlag ujraindít minden a helyzet nem változott,sőtt még rosszabb lett.
Üsz felhív, szerintük minden a legnagyobb rendben,jelszintek jók,nem hagytam annyiban,holnap jön a technikus,mondom magamban megnézem már a koaxot a modemben bár hozzá sincs nyúlva mert a szekrény tetején van,erre széthullot a rákrimpelt F csatlakozó,mondjuk így meglett a hiba,viszont a net továbbra is f@s.
De legalább holnap csak ennyit kell a technikusnak csinálni. -
cocka
veterán
válasz
mani8106 #125562 üzenetére
Múltkor leírtam már, hogy nem ér semmit.
Nálam a modem újraindításának nincs értelme, mivel a net full stabil.
A box használatbavételét úgy kezdem, hogy áram alá helyezem, aztán ha eltűnt kedvenc kis jelképük, akkor vagy méltóztatik bekapcsolni (akár az oldalán lévő gombbal is) vagy nem.
Ez a baszunk bekapcsolni szindróma csak a box többszöri áramtalanítása után javul meg. Legalább 2-3-szor el kell ezt játszani, mire végre felfogja, hogy be kéne kapcsolódni.Ja ehhez még annyit: a problémának semmi köze a nethez, mert offline is illene rögvest bekapcsolnia, vagy ha tudnám, hogy áram alá helyezés után várni kell 30 másodpercet és utána TUTIRA mindig bekapcsol, akkor nyilván ezt teljesíteném.
-
cocka
veterán
válasz
Digger #125559 üzenetére
bekapcsolják jónéhány másodpercig látszólag nem történik semmi
De, megjelenik fekete háttér előtt a fehér illus uroborosz, aztán eltűnik. Ezután illene a távirányítóra vagy az oldalán lévő gombnyomásra bekapcsolnia, de az esetek mintegy felében ez nem történik meg. Akkor se ha vársz ezután legalább 1 percet.
-
cocka
veterán
válasz
cbalogh342 #125557 üzenetére
Valószínűleg meglenne a kódolt adások felvételének hordozhatósága is. VISZONT!
A kártya egyszerre csak egy adást tud kikódolni, tehát max. azonos frekvencián lévőkből tudnál többet felvenni, miközben valamelyiket szintén ugyanarról a frekvenciáról vagy a kódolatlanok közül nézed.
Tehát elvileg miközben egy kódoltat veszel, addig nem tudsz másik frekin lévő kódolt csatornán futó műsort sem venni, sem nézni.
A kódolatlanokkal persze azt csinálsz, amit akarsz. Talán ma még kódolatlanok a Filmbox prémium csatornák, honlaptól gondolom azok is újra kódolva lesznek. Ezenkívül a kódolatlanok: közmédia, Galaxy 4, helyi TV-k kifújt.
-
mani8106
junior tag
válasz
Digger #125559 üzenetére
Mondjuk a leírtak alapján nem biztos h a box hibája nem kellene orrba szájba nyomkodni a gombokat. Ha a tv be van kapcsolva először jön egy homokóra majd Voda logó eközben vált pirosrol fehérre. Az egy dolog h mi a véleményem magáról a boxrol meg a folyamatrol ami kell ahhoz h újra normálisan működjön viszont az is tuti h a használata meghaladja az átlagos userek szellemi szintjét, idehaza biztosan.
-
Digger
senior tag
válasz
Nikaré #125550 üzenetére
Kimentem a helyszínre, be tudtam kapcsolni és néhány dologra rájöttem.
Óriási hibája a boxnak, hogyha bekapcsolják jónéhány másodpercig látszólag nem történik semmi, pedig már közben bootol a kütyü. Szerintem az lenne a normális ha a bekapcsolás után a led azonnal színt váltana, jelezve, hogy elindult a folyamat. Már bootolt és én türelmetlenül nyomkodtam a gombot, mert nem változott semmi, így aztán már ki tudja milyen állapotba került.
Egy 32 colos LG TV-re van kötve. A Voda boxon kikapcsoltam az energiatakarékos módot, hogy ne kapcsolja soha ki, de ez így is kikapcsol néha. Előtte a MinDigTV box így működött, ezért az apósomnak elég volt a TV-t kapcsolni.
Az lenne az igazi, ha. A Voda box be tudná kapcsolni a TV-t. -
Toth_Jani
őstag
válasz
woodworm #125555 üzenetére
Ne rakd ki a második képernyőre hanem küld át, a média átjátszása eszközre menü ponttal ha van valamilyen hálózat.
Nálam még a TV-t is bekapcsolja hozzá, igaz ez nem a Voda TV érdeme.
Viszont a küldő eszköz képernyőjét sem szabad kikapcsolni mert azonnal letiltja a lejátszást. -
cbalogh342
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ezzel a készülékkel működne a tv szolgáltatás és a felvételeket más készüléken is lehetne nézni?
Köszi előre is a segítségetek.
[link]
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest