Új hozzászólás Aktív témák

  • roger92

    tag

    válasz kabelmania27 #124934 üzenetére

    Sziasztok!

    Végre bekötötték a szolgáltatásokat. A jó dolgokra várni kell, a rosszra még többet. Két hónap várakozást mindenki maga dönti el, hogy minek könyveli el. Majd idővel meglátja az ember…

    Eddigi tapasztalatok:

    Végül nem lett közösítés a Telekom SAT-tal, egy teljesen új kábelt húzott be, mivel a póznán lógott egy ezeréves koax még a Fibernet időkből, ami amolyan alsóhangon 15 éves, valamint a Telekom SAT TV kábelével mégsem volt elégedett, így nem kell mégsem a közösítés. Két külön kábel fut majd a TV-be. Egy DVB-S2 és egy DVB-C.

    A MediaCard eddig pöpecül és egész gyorsan pörög koax-on.
    A nem okos Blaupunkt televízió nagyon gyorsan tölti be a csatornákat. Kb ugyanolyan gyors, mint a Telekom SAT TV boxa. Ritkán kiírja, hogy kódolt adás, de ha az ember elvált és visszavált, működik azonnal. A televízió EPG-je szerintem csak az ASCII karaktereket kezeli jól, mert az ékezetessel nem bánik el, de ez már aprócska hiba és inkább a televízió hibája, mintsem a szolgáltatóé.

    Ezt a ketyerét kaptam: Compal CH7465VF modem

    Internet: Én a legkisebb csomagot kértem: Internet M. Telefonos gyorsmérés Speedtest-en 191 Mbps / 20,4 Mbps – ot mutat. A névleges max noha 250 Mbit/s a szerződés szerint, azonban én még így is maximálisan elégedett vagyok vele. Így is a korábbi 10x-ese. :))

    Kábelmánia27. Azt mondta a szerelő, hogy maradjon az ipv6, mivel a központot felhívva ipv4-en manapság online állapot ellenére nincsen internet szolgáltatás és pont, hogy az ipv6 nyújt most stabilabb kapcsolatot? Mi ebből az igazság vajon?

    Vezetékes telefon: Nonstop L csomagunk van. Aktívan lesz használva a vezetékes telefon. A riasztóberendezés és 2 készülék is tökéletesen működik róla. Valóban a Panasonic DECT telefon és a Harmony falra felszerelt telefonkészülékek nem csörögnek ki - mondjuk korábban sem mindig tették - , azonban a Gigaset a220 tökéletesen működik és szépen kicsöng.
    Külön plusz pont, hogy a Vodafone kínál még kábeltelefonos hálózatán konferenciabeszélgetést. Tudom, szokatlan, de én használtam eddig Telekom PSTN-en, amit már optikán és Voip-on egyáltalán nem lehet. A régi hálózaton is csupán a Konferencia vagy összhang csomag jelenlétével lehetett lehetséges, amit 2015 óta teljesen kivezettek.
    Úgy tudom a Vodafone az egyedüli szolgáltató, aki még kínál konferencia beszélgetést a távközlési piacon. Na meg Telekomon kívül ő az egyedüli olyan szolgáltató, ahol teljesen ingyenes a mobilhívás a vezetékes csomagjukban.

    Lehet kezdek egyenesbe jönni velük, el sem hiszem? :)

    Mikre kellene még ügyelnem?

    Köszönöm az eddigi segítséget. :))

    Üdv,
    Tibor

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák