-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
-
Benhill
senior tag
válasz
kabelmania27 #115683 üzenetére
Köszönöm a válaszaid, az lenne a kérdésem meg, hogy a modem, modem üzemmódba nem működik, az normális-e? Mert esetleg a technikusnak majd megemlítem azt is.
-
cocka
veterán
Hmm.. én ezekből a "Google leállásokból" semmit nem tapasztaltam, viszont most vettem észre, hogy megváltoztatták a DNS szerverek IP-jét. Eddig valami 213. meg 246 meg valami 53 meg 54 számok rémlettek, most viszont 80-nal kezdődnek.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Benhill #115682 üzenetére
Köszi a képet, ez egy régi osztó, ezért a technikus valószínűleg cserélni fogja újabbra.
Ha tudod nélkülözni a tévé adásokat megpróbálhatod osztó nélkül (ha nem ér el a kábel a modemig akkor F toldót tegyél az osztó helyére) direktbe rákötni a modemet ha úgy javul a helyzet akkor osztóhiba okozza a szakadást.
Amennyiben nem nálad van a hiba a technikus külső hálózati javítást kér. -
Benhill
senior tag
válasz
kabelmania27 #115681 üzenetére
Osztórol is van képem pont, ami lentebb látható.
Modem oldalán van modem üzemmód, de azt nem használom, mert azon egyáltalán soha nem működik az internet és a telefon sem. Ilyenkor csak modem reset segít, igy vissza áll router üzemmódra.Router üzemmód, wifi off ahogy én használtam (remélem jól, nem érzem magam kasunak hozzá)
-
kabelmania27
félisten
-
Benhill
senior tag
válasz
kabelmania27 #115679 üzenetére
-
Benhill
senior tag
válasz
kabelmania27 #115677 üzenetére
-
Benhill
senior tag
válasz
kabelmania27 #115675 üzenetére
Tools/Network status?
Azon belül mit kell nézni? downstream/upstream?
Egy kolleginával ma már beszéltem, úgy látja hogy 80x volt szakadás 2 nap alatt.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Ezkijez #115668 üzenetére
Üdv!
Minden csatornán akadnak az adások vagy csak bizonyos frekvencián?
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Esetleg ha van a tv menüjében auto jelszint szabályozás vagy csillapítás akkor annak ki/be kapcsolása esetleg segíthet. -
unravel
őstag
Zugló : TV, internet OFF
-
tonyrulez
őstag
Ennek a margójára, ezért nem tudtam péntek reggel GPay-el fizetni harmadjára sem.
-
Ezkijez
csendes tag
Sziasztok,
azzal a problémával küzdök, hogy akadozik/pixelesedik a TV adás képe, a hanggal nincs gond. CI kártyát használok, így a koax kábel a TV-hez van csatlakoztatva. Ez egy Sony Android TV, a TV szerint a jelerősség 100/100. Más forrásnál nincs ilyen gond.
Van bármilyen javaslat, hogy hogyan találhatnám meg a probléma forrását?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Inhouse
őstag
válasz
balazs1956 #115653 üzenetére
Nálunk Invitech VDSL van és szóltak a munkatársak, hogy a telefonokon nincs net Wifi-n keresztül. DNS baj volt, DHCP-vel nem volt jó az addig működő net. Alapból a router IP-je a DNS, majd ő megoldja, de ez tegnap nem sikerült neki. Érdekes módon statikusra állítva és a DNS-hez a google 8.8.8.8 IP-t megadva jók lettek, mind az Androidos, mind az Iphone telefonok. A gépek vezetékes kapcsolaton működnek fix IP-kkel, ott nem volt gond.
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Renault Clio IV (4) Grandtour 1.5DCI Gyári Navigáció, könyöklő, radar
- Insta360 X4 + Cage + Premium és Standard Lens Guard + 2 db gyári akkumulátor + Telesin akksi töltő
- HP USB-C dokkoló G5, 120W-os táppal, Új
- Asus TUF Gaming B550M-Plus / Garancia!
- Acer Aspire ES1-520/ AMD A4 5000/ 6GB / 480GB SSD Windows 11.
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest