Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Ha valakinél szintén problémát jelentene, hogy a Vodafone boxnak UTP-kábellel lehet csak hálózati kapcsolatot biztosítani, de bonyolult a kábelt eljuttatni abba a helyiségbe, ahol a box üzemel, leírom a saját megoldásom, hátha valakinek pont ez segít.
    Nálam a Connect Boxra egy saját router van kötve, azzal osztom a netet az eszközeimnek. Ez történetesen egy Asus router (AX92U), ami nagyszerűen beszórja wifivel az egész lakást, beleértve még a távolabbi sarkokat is, több falon át – pedig panellakásról van szó. Amikor megvettem ezt a routert, nyugdíjaztam a régit, ami szintén Asus (AC68U), de most újra elővettem azt, és befogtam, hogy vezetékes netet adjon a fő routertől távolabbi szobában telepített Vodafone boxnak. Ehhez mindössze az kellett, hogy ezt a régebbi routert ún. „media bridge” módba kapcsoltam – ehhez hasonló lehetőség feltehetően más gyártók routerein is elérhető.
    Így most az a felállás, hogy a fő router által sugárzott wifi-jelet veszi a távoli szobában levő régi router (amely, mint bármelyik másik eszköz, kap a fő routertől egy külön IP-címet, amit nem árt fixálni is neki a fő router DHCP-táblájában), és ennek a régi routernek a LAN-csatlakozói akár négy eszköznek biztosítanak vezetékes net-elérést. Az egyikre lett rádugva a Vodafone box, és tökéletesen üzemel.
    Ez tehát egy megbízható megoldás, ha valaki nem akar/nem tud kábelt húzogatni a fél lakáson keresztül, csak ugye kell hozzá egy elég jó router, ami stabilan és kellő jelerősséggel be tudja szórni wifivel az egész lakást, plusz egy másik router, ami ezt a jelet képes ebben a media bridge módban venni és vezetéken kiadni. De hátha valakinek pont ez lesz a legkönnyebben megvalósítható, mert minden eszköze megvan hozzá.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák