Aktív témák

• tothbros333

csendes tag

sziasztok!

előfizettem a upc digitális kábeltévé szolgáltatására. nagy naívan mediacard-dal.

samsung ps50b430 típusú tévém van, amit 2 éve vettem. van benne digitális kábeltv tuner (dvb-s), az oldalán ci modul-aljzat - és noha a upc kompatibilitási táblázatában nem szerepel ez a típus, gondoltam, hátha csak nem teljes a lista (ahogy ezt mondták is az ügyfélszolgálaton).

én már előre beprogramoztam a tévén a digitális adásokat. megtaláltam mindent, gond nélkül meglett az összes csatorna...az m2 még be is jött, mint egyetlen kódolatlan adó. bár a magyar ékezeteket hibásan mutatta, gondoltam, ez legyen a legnagyobb baj...hát nem ez lett :(

amikor bedugtam a modult a kártyával együtt, hamarosan jött a felirat: "your tv is not compatible with your module"

különös, mert belementem a tévé menüjébe, és felismeri a ci-t, kiírjai az adatokat, vannak opciók beírni a network code-ot, országválasztás (noha magyarország nincs), meg egyebek...de a network code-ot (amit pedig jól írtam be) nem fogadja el.

így a kódolt adások nem jönnek be sajnos.

aztán persze rájöttem erre a CI kontra CI+ problémára, ami elkerülte a figyelmemet. bár a samsung használatija konkrétan nem írja, h milyen szabványt támogat,de ahogy a fórumokon olvasom, ez az "ősrégi" típus nem fog együttműködni a upc moduljával...

hát ennyit a "jövőbiztos" elektronikai készülékekről. nem hittem volna, h egy 2010-ben vásárolt készüléknek kompatibilitási gondjai lesznek.

nem tudom, h ez szándékos lépés-e a upc részéről, h megnehezítse a mediacard használatát, h mindenki inkább a box-ot használja? hát nem tudom...mindenesetre csalódott vagyok...

Aktív témák