Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MtHq
tag
válasz Gadgetfan_ #6793 üzenetére
Az ékezetes betűkön szerintem a hard reset nem segít, ha nem működnének egyáltalán akkor megpróbálnám. Bár egy próbát mindig megér. A szoftverfrissítés viszont orvosolhatja a problémát, feltéve, hogy kijavították ezt a problémát az új szoftverben. Ezek pusztán általános tapasztalatok, ehhez a beltérihez nem tudom mit művelnek. Korábban működött egyébként? Lehet, hogy más karakterkódolással sugározzák azóta, amit a beltérid nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
válasz Gadgetfan_ #6791 üzenetére
Mindenképpen beltérire gondolnék, azzal a beltérivel nincs tapasztalatom. Nekem működik rajta a felirat, de beltérije válogatja, hogy hogy működik. Amivel örökösen küzdök az az, hogy néha nem a magyar hanem a cseh, meg a szlovák műsorújságot mutatja némelyiknél, hiába van megadva a magyar, és hiába sugározza a szolgáltató, azért sem a magyart mutatja.
-
Pazolini
senior tag
válasz Gadgetfan_ #5648 üzenetére
Vagy elégedjek meg a Philips-szel ami még full HD-t sem tud ...
Hiába tudja a HUMAX Fox a fullt, a DVR-es változat csak a váltott sorosat tudja, de egyelőre édesmindegy, mert csak max 4K bitrátával jönnek 1080i-ben az ún. HD-adások Magyarországon.
Tudja a Philips a HDTV Readyt, ki is adja, csak nem mindegyik tv képes meg is jeleníteni, ált. csak 576p-ben, vagyis SD-ben sikerül ott, ahol inkompatibilitás adódik a STB és az LCD-tv között.
Ez nálam is gond, de még erre sem cserélnek szívesen, pedig ez kompatibilitási probléma.A kulcs, hogy produkáljon olyan hibákat, hogy egyáltalán élvezhetetlenné vagy egyenesen nézhetetlenné váljon az adás (a vétel ). De az nem érdekli őket, hogy már 5. éve veszem a HD-csomagot anélkül, hogy élveztem volna belőle valamit is a tv-men...
Máskülönben az Avermedia rögzítőmön keresztül PC-n megy az 1280x720 simán, s azt vissza is tudom varázsolni a tv-re; meg a most kipróbált HDMI>VGA átalakítón keresztül is direktben megy a 720p, igaz a tv VGA portján, nem a HDMI-n.
De érdekelne az új HUMAX engem is, mert az 1080i talán jobb lenne, ill. az, hogy én dönthessem el, hogy 720p vagy 1080i kell nekem. (Nem mindenkinél egyértelmű a prioritás.)
-
glehel
senior tag
Érdekes, én határozottan ráléptem a tökükre és 4. napon már otthon néztem a humax hddvrt. Ment email mindenhová utána már uram voltam.
-
Rick4
félisten
válasz Gadgetfan_ #5650 üzenetére
50K körül már kapni ilyeneket, jobbféle is akad ennyiért.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Szerintem a saját beltéri a tuti. Kérdés, ebből van-e szükség arra, hogy dupla tuneres legyen.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
csab2
veterán
válasz Gadgetfan_ #5358 üzenetére
21. század mi? Lóf.szt! Én sem értem az ilyen szarakodásokat...
[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
bopeti98
őstag
válasz Gadgetfan_ #5356 üzenetére
Csak asztali gépen lehet regisztrálni. Utána fogod tudni mobileszközökön is használni.
-
bluobluo75
őstag
válasz Gadgetfan_ #5354 üzenetére
Én már a UPC-n nem codálkozom!
-
bopeti98
őstag
válasz Gadgetfan_ #5352 üzenetére
Nekem sikerült regisztrálni.
A link amit küldenek, alapból tartalmazza a regisztrációs kódot, meg az ügyfélszámot, így ha rákattintasz, akkor a HBO GO oldalán automatikusan elvégzi az 1. lépést, és már csak egy felhasználónevet. meg jelszót kell megadni. -
csab2
veterán
válasz Gadgetfan_ #5203 üzenetére
Nálam is ez van. Valamelyik nap is a filmplusz vagy a cool szarakodott. Megnéztem, hát a jelminőség - ami 100 szokott lenni - ingadozott 10-30 között. Vihar, eső nem volt.
Én is gondolkodom, hogy felhívom az ügyfsz-ot. Csak azt nem tudom, hogy van-e értelme.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Laca0
addikt
válasz Gadgetfan_ #5120 üzenetére
Én bekötéskor közöltem, hogy 4db Humax box kell, mást ne is hozzanak. Azt hoztak.
Azt tudom javasolni, hogy ha az egyik forgalmazó nem akarja kicserélni, menj át másikhoz.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
senior tag
válasz Gadgetfan_ #5120 üzenetére
Tipp: Menj be a forgalmazóhoz, mond azt, hogy TV-t cseréltél, és az új TV-n nincs hang a Philips-el, ezért kéred a Humax HD PVR-t. Többen ezt eljátszották már, és max. egy szériaszámot kértek (az új TV-ét), azt meg a neten könnyen lehet találni.
De volt olyan is, akinek simán kicserélték a régi Philips-et, mikor bement és cserét kért...
Saját box pl.: [link]
De nézz szét a használt piacon is, néha nagyon jó dolgokat lehet találni.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Lacpac
őstag
válasz Gadgetfan_ #5112 üzenetére
35K-ért már lehet dualtuneres enigma2-es boxot kapni. (igaz használtan)
Így már szinte csak a képzelet szab határt a lehetőségek terén. -
senior tag
válasz Gadgetfan_ #5112 üzenetére
Én másfél éve fizettem elő a Direct-re, akkor azt mondta a forgalmazó, hogy a Philips boxokat lassan kipörgeti a szolgáltató, és a Humax marad. Nyilván rengeteg - még használható - Philips box van, ezért elsőre azt adják. Én Humax-ot kaptam, nincs is vele semmi bajom, működik rendesen. Ez "már" 1080i-t tud HDMI-n, nem rögzít össze-vissza, jól kezelhető. Az volt a szerencsém, hogy Philips-nek nem volt hangja a TV-n, így cserélték Humax HD PVR-re. Hogy most mi a helyzet, nem tudom.
Pár héttel ezelőtt a plazma topikban volt ez téma, és akkor kicsit utánaérdeklődtem. Akkor olyan infókat kaptam, hogy hiába dual tuner, ha a dekóder modul nem támogatja az egy időben 2 stream-es dekódolást, akkor nem fog működni a dolog. Ezen csodálkoztam is, mert a beltéri boxok - amiket eddig láttam - mind tudják ezt, de nálam jártasabbak mondták, hogy így van. Kipróbálni nem tudom, mert a jelenlegi TV-mben nincs DVB-S2 tuner (egy sem, nemhogy kettő).
A TV adatlapján nem említik, hogy dual tuneres lenne
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gadgetfan_ #5109 üzenetére
Nem teljes körű a leírás, de talán segít: akkor tudod teljes mértékben használni a PVR funkciót, ha a tányér előtt dual kimenetes fej van. Ebből két kábel megy be a boxba, amiben szintén két tuner van. Ez azért jó, mert így ha rögzítesz egy műsort A transzponderről, akkor tudsz egy másik műsort nézni B transzponderről.
Namost TV esetében szintén dual DVB-S2 tuneres kell, ha a fentiek fontosak. És akkor még a következő, hogy a CI slotba dugott dekóder kártya tud-e egy időben két stream-et dekódolni? Sajnos ehhez a részhez már hülye vagyok... de hátha van itt olyan, aki első kézből szerzett tapasztalattal rendelkezik, és tud Neked válaszolni.
Saját vélemény: ha rögzíteni akarsz, akkor a legjobb még mindig a szolgáltató PVR-es boxa (jelen esetben a Humax HD PVR), vagy veszel saját boxot, és azzal oldod meg.
-
Watt25
veterán
válasz Gadgetfan_ #5109 üzenetére
de ezt tudja azt, hogy miközben rögzítek egy adást, közben másik csatornát nézek?
Ez attól függ, hogy milyen az a tévé, amibe dugod a kártyát, de én még nem hallottam olyan tévéről, ami ezt a funkciót tudta volna.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
titán
válasz Gadgetfan_ #4066 üzenetére
Ha nem kötnek szerződést akkor nincsen erre lehetőség.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Debilon
addikt
válasz Gadgetfan_ #3961 üzenetére
ez a szolgáltató hibája, nem a Philips-é.. elég elcseszett mostanában
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
poli27
veterán
válasz Gadgetfan_ #3908 üzenetére
Igen alkalmas, abba is két kábel megy bele!A philipsedbe is két kábel megy,próbáld ki hogy az egyiket lekötöd, ha van adás akkor annak a helyére a lekötöttet kösd be, elvileg kiderül ha a fej szar!
80% felett azért nem tudsz rögzíteni, mert akkor hova tárolná a valós idejű rögzítést azaz a megállítom visszatekerem funkció miatt kell! -
stmiklosi
tag
válasz Gadgetfan_ #3902 üzenetére
Röviden..
A UPC a csatornáit vagy 10 transzponderre rakta, így béreli. Egy transzponderre kb. 6-8-at lehet rakni.
Minden transzpondernek más a frekvenciája, mint egy rádióadónak. Ebből Te egyszerre csak 1-et vehetsz, azzal a 6-8 adóval. Ha ugyanazon az adón van amit nézel és amit fel akarsz akkor menni fog. Semmilyen más esetben nem. Ezt ugye Neked nem mnondták?
Ehhez kell a TWIN fej (egy fejben 2 független, de lehet 4-es és 8-as is!), dupla kábelezés és 2 tuneres beltéri, mint az emlegetett SPIDER, mert azzal természetesen megy......
Üdv: StMiklosTablet: Fire NewPanel, Blade FirstStrikeMyMOd, JiayuG2_LaslieROM, HannspreeHG01(IGO8/Primo), MioC510
-
stmiklosi
tag
válasz Gadgetfan_ #3900 üzenetére
Szevasz!
A felvevő eszköz telítettségéhez nem tudok hozzászólni.
Amúgy lehet, hogy az egyik számolási mód szerint az eltárolt byte mennyiséget számolja, így még van hely, de szektoronként tárol. és egy szektor lehet Nálad 4 kB, de ha egyetlen bitet is tárol oda, elfogyott a szektor.
Ez csak egy gondolatmenet volt...
Nézd meg a kihagyott csatornák transzponder adatait. Nekem néhány napba beletelt, mert nem gondoltam rá, hogy "elfogytak" a függőleges polár csatornái. Ott medöglött a fej. Ugyanez még előfordulhat a fej alsó vagy felső sáv kapcsolásával. Mindkettőnél lehet hibás a beltéri vagy a fej.
Másikra, ugyan másnak szánva 3852-ben a válasz.. Ilyen egyszerű (mondom én).
Üdv: StMiklos[ Szerkesztve ]
Tablet: Fire NewPanel, Blade FirstStrikeMyMOd, JiayuG2_LaslieROM, HannspreeHG01(IGO8/Primo), MioC510
Új hozzászólás Aktív témák
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest