- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stmiklosi
tag
válasz
_Norbi_ #2999 üzenetére
Szevasz!
Nálam az összes műholdvevő meg PC meg laptop be van kötve a routerbe, így "látják egymást", akár távvezérelhetők is. Androidos mobiltelefonomra telepített program WiFin keresztül küldi utánam antennabeállítás fontos adatait, így REALTIME látom, merre kell "tekergetni" az antennát...
Csak egy UPC kártyát vettem, az összes többi az enyém (tányér, fejek, műholdvevők, beállítás, szerelés), hibát így magamnak jelenthetek.
A hálón keresztül az egyik beltériben lévő kártya el tudja hitetni a másikkal, hogy van benne is kártya, az meg hiszékeny....
Ehhez az eredeti szoftvert le kell cserélni ("okosítani", mert "gyárilag" egyik sem tudja)....
Üdv: StMiklos -
stmiklosi
tag
válasz
stmiklosi #2995 üzenetére
Szevasz!
Miután kíváncsi ember vagyok, megnéztem a Koalát, mintha semmivel se tudna többet, mint a Spider (nem akarom reklámozni vagy magam igazolni, mindenkinek sajátja a döntése) és mintha drágább is lenne, igaz én a Spidert jó áron vettem, a két tuner meg csábító volt...
A Proceszorról, RAMról Romról nincs igazán adatom, hirtelen nem találtam...
stmiklosi
tag
válasz
zsola32 #2994 üzenetére
A HD-s TV-n keveset volt/van, mert az asszony nézi. Viszonylag gyors a csatornaváltás, jó képe van.
Ennek is, mint minden másnak, meg kell tanulni a kezelését. Az alapdolgok persze azonnal mennek, inkább csak az erre jellemző beállítások megtalálása a gond. (IKS, DBN, 2 tuner, CardSharing stb.)
Erre meg a szoftolásra PC-t használok amibe TV-tuner kártyán keresztül küldöm be a jelet.
Így persze nem HD, de próbálkozni bőven jó. Momentán nem találok egy használható csatornaszerkesztőt...
Az IKS működik, DBN-hez át kéne a 3 fejből rakni egyet E9-re és külön bekábelezni... Ez még odébb van.
Meg hát persze más dolgom is van... Házon belül a kártyaosztás a Spiderrel még nem megy, igaz ott a fogadó ARIVA mással sem nagyon akar barátkozni.
Egyedül egy Dreambox500-ról hajlandó jelet fogadni, azt hibátlanul teszi, de Ariva-DM500 irány nem megy..,
Néha elmegy a kedvem (vagy mást is kell csinálni) aztán jegelem a dolgokat. Közben azért a SAT fórumról meg másról is szerzek információkat, másik SW-t (nem véletlenül nem legújabbat írtam!), és újult ötletekkel nekifogok megint.
Kb ennyi, üdv: StMiklos -
stmiklosi
tag
válasz
zsola32 #2993 üzenetére
Szevasz!
Igen, lehetséges nézni és felvenni, de nem tetszőlegesen.
Ha nézel valamit, csak azon a transzponderen lévőről tudsz felvenni, úgyhogy korlátos a dolog.
A megoldás az enyém (bár sose fogok felvenni és másért választottam ezt), Optibox Spider.
Két tuneres, így bármit nézhetsz, bármit felvehetsz.
Na most a korlát: ehhez TWIN fej kell, két koaxxal bekábelezve.
Ha ezek megvannak, nincsenek megkötések...
zsola32
őstag
ezt a vevőt találtam:
OPTIBOX Koala
elsődleges lenne a jó képminőség, és a felvétel lehetősége, miközben mást nézek
az utóbbi gondolom működik, a képminőségről tudnátok valamit mondani?köszi
-
stmiklosi
tag
válasz
zsola32 #2991 üzenetére
Szevasz!
Én ma du. 5-kor vettem át a Spideremet, egyelőre még csak ismerkedek vele, szoftcsere már volt...
Csak annyit, hogy a felvett műsort nem tudod bárhol lejátszani minden további nélkül, ez általában igaz a felvevős készülékek által rögzített műsorra.
Csak hogy ne érjen meglepetés...
Igen, ez két SAT tuneres, nekem másért kellene a második tuner, de az eredeti lehetőség, amiért vettem úgy tűnik nem fog "működni"...
zsola32
őstag
közben voltam a UPC-nél, össze tudom hozni a műsorok felvételét, ha veszek egy felvenni tudó beltérit.
Ti milyen típust ajánlanátok úgy 30-35ezer forintig bezárólag?
köszi
-
zsola32
őstag
válasz
stmiklosi #2988 üzenetére
szia
az optibox spider milyen minőséget nyújt egy humax hd-hez képest?gondolom a spider tud felvenni is, az Humax-om sajnos nem tudja, ezért szeretnék egy másik beltérit
és van egy bazi láma kérdésem: ha twin fej van felszerelve a tányér elé, és momentán egy UPC szerződésem van csak, akkor lehet olyant csinálni, hogy mást nézek, mint amit felveszek?
köszi a válaszokat
-
cremona
csendes tag
Már lekereshető és van magyar hangja is
UPC Direct Magyarország
A UPC Direct örömmel jelenti be, hogy a Travel Channel HD május 1-től elérhető Direct HD csomagunk előfizetői számára! A népszerű utazási csatorna UPC Direct beltéri egységeit használó ügyfeleinknél automatikusan megjelenik a 117. csatornán. saját tulajdonú beltéri egységet használó ügyfeleinket kérjük, hogy a készülék kezelési útmutatója szerint hangolják be az alábbiak szerint:
Csatorna: Travel Channel HD
Thor 5
Frekvencia: 12.015
DVB-S2
SR: 30000,
FEC: 3/4
Kellemes tévézést kívánunk! -
molvany
aktív tag
Adva egy Samsung UE60ES6300 TV - benne az UPC Kártya.
Magyar nyelvre állítom Pl. a Discovery Channelt, vagy éppenséggel a Nat Geo Wild - et és még sorolhatnék néhányat ezekböl a kategóriákból.
Mondja is a magáét magyarul. De amint kilépek és visszalépek, ismét az eredeti Angol szöveg megy.
Nem tartsa meg a Magyar nyelvet.
Olyan, hogy Mentés gomb külön nincsen. Hangsávnál nyelv kivállasztás, zöld pipa odakerül, ennyi.Vélemény, segítség
-
Motion_Blur
félisten
UPC Direct Magyarország
Ma, 16:00-korA UPC Direct örömmel jelenti be, hogy a Travel Channel HD május 1-től elérhető Direct HD csomagunk előfizetői számára! A népszerű utazási csatorna UPC Direct beltéri egységeit használó ügyfeleinknél automatikusan megjelenik a 117. csatornán. saját tulajdonú beltéri egységet használó ügyfeleinket kérjük, hogy a készülék kezelési útmutatója szerint hangolják be az alábbiak szerint:
Csatorna: Travel Channel HD
Thor 5
Frekvencia: 12.015
DVB-S2
SR: 30000,
FEC: 3/4
Kellemes tévézést kívánunk! -
-
molvany
aktív tag
Üdv !
Megjött a kártya a modullal.
TV - be be, keresés elíndít és annak rendje és módja szerint jött aminek kellett ( majdnem ).1. Van - e olyan lehetöség, hogy csak az UPC csatornákat hozza le ( szerintem nincsen, de lehet tévedek ).
2. Elméletileg a Direkt HD csomagom is van ( 11 csatorna ).
Na ebböl nem találom a :RTL Club HD, Sport 1 HD, Euro Sport HD, Euro Sport 2 HD, Sundance Channel HD
A többi megvan.Lenne valakinek ötlete ?
Megköszönném -
_Norbi_
aktív tag
válasz
Dr. Romano #2970 üzenetére
beviszed a boltba és megnézeted az ök antennájuk jelszintjével
lehet hogy ok 80cm használnak vételre -
_Norbi_
aktív tag
válasz
Dr. Romano #2965 üzenetére
humax ud fox HD box irdeto kártyával
11842 V 30000 mpeg 4 - HD jel
11766 V 28000 5/6 pedig mpeg2 - sd jelitt van egy táblázat
zöld HD kódolt
narancs sd kódolthttp://www.lyngsat.com/packages/upcthor.html
te irdeto2 kódolást használod
nálam 75% nagyobb jel nincs csak akkor ha nagyobb antennára cserélem
120cm nél 88% az sd csatorna max.
65% szerintem normális 60cm antennánál -
poli27
veterán
válasz
Dr. Romano #2972 üzenetére
Te kábelezted a fejre is?Mert lehet valamit elrontottál, és megpróbálnám előbb megcserélni a két boxot akkor mi van, ha a másik is csinálja akkor a kábelezésben keresd a hibát sztem !
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Motion_Blur #2971 üzenetére
Hmm.. az már évekkel ezelőtt volt, már a fene sem tudja ki kötötte/lőtte be itt az egészet
Ezt a friss boxot csak adták az analóg helyett, bevittem a régit és a kezembe nyomták ezt az újat.Más nem tudok tenni felhívom az ügyfélszolgálatot és valamit kiagyalunk ott
Köszi az infót -
Motion_Blur
félisten
válasz
Dr. Romano #2970 üzenetére
"Őket"* ezzel kapcsolatban felesleges hívni, azt a szerelőd hívd aki belőtte neked a cuccost
Nekem külön kihangsúlyozta hogy az ügyfélszolgálatot csak díjfizetési probléma során hívjam, ha technikai gond van akkor csak őt mert a telefonos kisasszonyoknak fingjuk sincs hogy miről beszélsz
*UPC Direct
-
poli27
veterán
válasz
Dr. Romano #2967 üzenetére
lehet box hiba is....
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Dr. Romano #2967 üzenetére
Szerelőddel vedd fel a kapcsolatot szerintem.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Motion_Blur #2966 üzenetére
Akkor ez mi lehet?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Dr. Romano #2965 üzenetére
Nekem is ilyen (Humax HD) beltéri van.
Jelerősség: 85%, jelminőség 90-100% és tökéletes a kép minden csatornán.
Korábban írták hogy 50% alatt van gáz, akkor kezd szétesni a kép.
-
Dr. Romano
veterán
Na meglestem. A kérdéses típus így néz ki.
A jelerősség viszont érdekes. A kintinél (ahol a probléma van) ilyen jelerősséget produkál, míg a benti analóg TV-n ilyen.
Érdekes hogy a bentin sokkal gyengébb mégis ott rendben van a dolog (persze ott HD nincs). Vagy a HD-s adásokhoz még 85% feletti jelszint lenne szükséges? -
Dr. Romano
veterán
poli27 és _Norbi_
Köszi a válaszokat. .
Elmozdulni, hát lehet, mi nem piszkáltuk az időjárás viszont babrálhatta(de ha elmozdul akkor nem kéne mindegyik TV-n ez a probléma jelentkezzen?)
A box típusát és a jelerősséget holnap meglesem (bár utóbbit nem tudom hol kell meglesni, de majd körülnézek a beállításokban). Egyébként most cseréltük nemrég, mert a régi analóg volt és azon HD-s adások nem jöttek be.
-
poli27
veterán
válasz
_Norbi_ #2962 üzenetére
A UPC és a Digi nincs egy holdon, csak pár csatorna ! A UPC fogható 60cm antennával nem kell nagyobb csak ha akarsz nagyobb időjárás-tartalékot bele!A Canal Digital nem ide sugároz, hanem ha jól emlékszem Skandinávia a cél, ezért oda tényleg kell a nagy antenna!Szval 80cm felett felesleges sztem az antenna a UPC-hez!
Dr. Romano (#2961) milyen boxot, és milyen a jelszint, mert szerintem azon a boxon kicsi a jelminőség, vagy kevesebb mint a többin ez okozza a problémát nézz mindenhol jelszintet sztem és kiderül!
-
_Norbi_
aktív tag
válasz
Dr. Romano #2961 üzenetére
antenna elmozdult vagy kicsi
legalább 80cm feletti antennákat javaslok thor 6 vételére ,ahol upc és digi van a canal digital 120cm kell -
Dr. Romano
veterán
Van egy kis problémám a műholdas TV-vel. Van 3 betéri a házban 3 külön TV-n. A kinti TV-n a HD adásoknál viszonylag sűrűn nagyon rövid időre összeomlik a kép egy része (bekockásodik így).
Jellemzően a HD-s adásoknál fordul elő leginkább és csak a kinti TV esetében (a TV szerintem jó, mert a számítógép is rá van kötve és arról gond nélkül mennek a filmek és SD adásoknál sem jelenetezik a hiba)Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát?
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
szgaborsz #2955 üzenetére
Látom itt össze jöttek a dolgok kicsit
Talán , hogy világosabb legyen az ügyfélszolgálati dolgozók nagy valószínűség szerint valami román diák munkások apró pénzért akiket betanítanak 2 nap alatt és kapnak egy sablon 5 oldalas kérdez-felelek dokumentumot amiből dolgozniuk kell. Persze vannak kivételek , de ez a gyakoribb
Ők nem fognak érteni a te technikai hátteredhez , ha még azt se tudják be kell kapcsolni a tv-t a kártya aktiváláskor azon se kell meglepődni.
Az meg főleg badarság , hogy abban a pillanatban kell bekapcsolni a tv-t és a 38 as csatornára kapcsolni amikor elküldik a kártya aktiválást. Nyugodtan lehet akár 4-5 vagy bármelyik magyar csatornán , hogy megkapja a jelet a Tv paprika (38) semmi prioritást nem élvez
Azon fogsz meglepődni és fogni a fejed esetleg , ha valami baj van a készülékeddel és otthon nem fogja kapni a frissítő jelet a kártya és 2 nap múlva(max 1-2hét) leáll aztán mehetsz be megint..vagy vitted magaddal a tvt is ?
Egy szó mint száz nem telefonálgatunk , ha el akarunk intézni valamilyen technikai problémát bemegyünk az első értékesítési pontba ott talán hozzáértő(bb) emberek is dolgoznak mint a fenti példa mutatja! -
szgaborsz
tag
válasz
#81556480 #2911 üzenetére
Profi szerelő jött - innen a fórumról - és megoldotta a jelerősség problémámat, sajnos azonban a directkártyámat nem sikerült aktiválni. 6 nap alatt kb. 10-szer aktiválták a kártyámat, a telefonos ügyfélszolgálat szerint, elég, ha a tévé áram alatt van (nem kell, hogy bekapcsolva legyen), és persze legyen benne a kártya az aktiváláskor. 6 nap alatt egyszer sem sikerült nekik. Végső elkeseredésemben elmentem a Fogarasi úti Satsystembe, és ott 1 perc alatt aktiválta a kártyámat a profi szakember (eladó), aki elmondta, hogy a tévét be kell kapcsolni az aktiválás pillanatában, és a 38-as adóra kell állítani, másképp nem lehet aktiválni a kártyát. A upcdirect ügyfélszolgálatosai nem tudják, hogy kell aktiválni egy directkártyát!!! Elkeserítő, hogy milyen kifogásokkal éltek a telefonos ügyfélszolgálatosok, az egész szolgáltatás egy nagy nulla. Telefonon elérni őket kb. 15 perc, ügyfélkódom nincs, ezért csak úgy tudok behatolni a megfelelő menübe, hogy nagy nehezen sikerült szerezni egy általános ügyfélkódot (00077777777) amelyet elfogadnak. Persze ez a kódot csak a telefonos ügyfélszolgálat fogadja el, ha levelet szeretnék nekik írni ott ez nem megfelelő. Csak egyszer kapjak ügyfélkódot, minden nap írok az elsőosztályú ügyfélszolgálatuknak.
Egy szó mint száz, aki szeretne upc directkártyára előfizetni, az megteheti a fogarasi úti Satsystembe ahol percek alatt aktiválják a kártyát, boldogan lehet hazamenni és tévézni, és nem kell a upc direct ügyfélszolgálatával vérre menő csatározásokat folytatni naphosszat, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy miért vannak ott. -
Bálint85
senior tag
mi van akkor ha nem 5 órához állítom a fejet, miért fontos az?
-
törölt tag
Mind a kettőben igazad van
Egyszerűbbnek láttam így fogalmazniNem akartalak leszólni, csak alapelv az hogy nem toldozgatunk.
ha kábeles vagy, gondolom te is így szoktad. A beszerelési árban általában benne van a teljes új kábel.
Mivel úgy megyünk ki hogy a helyszínen "semmi nincs" . Ha van az nekünk csak jó.Én még csak be tanulom a dolgokat de én alapszabálynak tekintem hogy inkább nem toldok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest