Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
Hát jókérdés. Azért szerintem az Air egy más termékkategória is mint a Pro. Én amikor vettem gondolkodtam, hogy M1-es MB Pro-t vagy MB Air-t vegyek, mert a 8/256 kb egy árba volt. De végül az Air miatt döntöttem mert fanless.
A Pro termékkategória felára mellett manapság meg ott van az a microled kijelző is. -
joey04
titán
Igen igen.
Valóban lehetne 16 az airben is, de más gyártó meg máshol spórol. Egy zenbookot pl ha megnyomkodok, nyeklik-nyaklik egy airhez képest. Touchpad meg ég és föld. Üzemidőben szintén jobb az air. Szóval valamit valamiért. Az Air hiányosságait legaláb pénzzel lehet pótolni. Pofátlanul meg is kérik az árát, mert 16/512 kiépítésben már annyi, hogy akkor már inkább pro. Ki van ez találva.
-
-
hapakj
senior tag
Asszem túl toltam a cinizmust
Bár szerintem szép munkát végez mind az iOS mind a macOS a swappolással, de ha ténylegesen memóriára van szükség akkor egyik sem tesz csodát.
Szerintem elég gáz, hogy az Apple a gépeit 8GB-vel szereli alapból, s az hogy még a Pro verziókat is az főleg... Ilyen upgrade árak mellett illene az alap kiépítés 16GB-al szerelni, s hát azokon a bővítéseken is van legalább egy 2x szorzó.
Én egy alap 8GB / 256GB Macbook Air M1-et vettem relatív olcsón mindenhova hordozható gépnek. Arra részemről tökéletes, de tisztába vagyok a korlátjaival.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Megnézem az a 8GB mac milyen gyorsan compileolja le a kódomat, ami compile time 40GB+ -t meg tud enni
Itt nem tudsz azzal játszani hogy na, amíg nincs a böngésző megnyitott 175 lapja addig kiswapolom...pontosabban swapolhatsz (és fogsz is), de mire az én gépem végzett, a Macen még 3 napig fordítod a kódot...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Szabi®
addikt
Én csak arra emlékszem hogy más is felhívta a figyelmed, hogy nem egészen vagy tisztában a dolgokkal, de téged ez nem izgat
-
Szabi®
addikt
"(Amikor az Intel fűt fát beigért a 10nm-rel, de csak kazánokat tudott szállítani még mobil szegmensbe is)"Jó nagy hülyeség! Nem tudod ki tervezte alul a macbookok házát hogy a legvékonyabb legyen ? ÉN tudom, nem az intel volt. Szted miért nem fért bele normális hűtés ?
Áhh inkább ne is válaszolj . . ."olyan hamar lemerülnek, hogy csak köldökzsinórról mennek (hogy legyen energia feleslegesen elfűteni )"Szintén mese, beküldhetnéd a Mórickába . . .
"" Látom messziről nem láttál Apple gépet az utóbbi 4 évben "Sztem te normális nem sulinetes fosadvány gépen kívül mást nem láttál az elmúlt 25 évben . . . Ezért nem szállsz le az apple féle hype vonatról.
Kár érted . . .
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
hát ez a görcsös utolsó érv az apple ellen, hogy valami csak akkor jó, ha változik. Teljesen lényegtelen, hogy eddig is jó volt, csak legyen valami új szines szagos értelmetlen feature.
BTW én iPhone-om ténylegesen is kap feature-t 3 év után, míg droidok általában a gyártó elfelejti a terméket addigra
-
hapakj
senior tag
Azok az alulhűtött Macbook-ok voltak épp a csodálatos intel megoldások. (Amikor az Intel fűt fát beigért a 10nm-rel, de csak kazánokat tudott szállítani még mobil szegmensbe is) De szerencsére az Apple a kezébe vette az ügyet az Apple Siliconnal. Látom messziről nem láttál Apple gépet az utóbbi 4 évben
-
Szabi®
addikt
1) 589 ezer . . . Hmm valóban.
2) Számít hogy mennyit fogyaszt ? A teljesítményről volt szó, nem a fogyasztásról.
3) " mit tud fullhd játékokban az a 2024-és Windows-os pc ami 13-17 órát megy akksirol ..? "
Mevan ? itt nem tudom mire gondolt a költő . . . Windowsos pc akksiról ? Hát a windowsos pc általában hálózatról megy, nem akksiról. Sztem laptopot akartál írni .. . Egyébként sztem egy Zenbook megy annyit . . .#40 nobeige Pont akartam írni hogy ne etessenek téged, erre nem megjöttél ?
-
nuke7
veterán
1) kevesebb mint 600k normalis helyen
2) mennyit fogyaszt a 3090..?
3) mit tud fullhd játékokban az a 2024-és Windows-os pc ami 13-17 órát megy akksirol ..?Szabi® #38:
De miért kellene h változzon valami ami jó és működik..? én is próbáltam az összes platformot és az iOS volt a legkényelmesebb[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nobeige
tag
Etessétek csak a trollt.
-
cog777
senior tag
"Arra szerettem volna csak célozni, hogy 2013 óta maga a felület szinte alig változott"
A valtozasokrol... most a legtobb oprendszert kovetem 1990-tol, tehat kepben vagyok es a legtobbnel szuper lassu valtozas folyik. Persze, mert az atlag felhasznalo NEM akarja 2-3 evente ujratanulni a UI-t (+ a kompatibilitas megorzese sem egyszeru feladat ha lecserelnek egy alrendszert).
Pont ez az elonye a Mac-nek.Apple-nel most volt egy nagy valtozas HW oldalon, es ugy tunik az ARM most eloretor a MS vonalon is es vegre lesz verseny.
"Durva túlzás, hogy a 6-7 év támogatás, valóban támogatás is lenne, vagy csak fingreszelés,"
Hat az hogy kap hibajavitasokat az mar onmagaban ertekes tamogatas. Sok ember hasznalja penzugyek intezesehez a telefont, szgepet. Alap hogy kapjon biztonsagi frissiteseket a mai vilagban es ezt sok gyarto (legtobb) nem teljesiti, ergo bukod a befektetett penzed, mert a HW mukodne csak az uj oprendszer nem tamogatja.Neha van panasz az Apple-re, es nem art seggen billenteni oket, de ez igaz az osszes nagy cegre.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Szabi®
addikt
Arra szerettem volna csak célozni, hogy 2013 óta maga a felület szinte alig változott. És eltelt 11 év. Durva túlzás, hogy a 6-7 év támogatás, valóban támogatás is lenne, vagy csak fingreszelés, sajnos valakinek utóbbi is elég, nyilván te is ebbe a táborba tartozol. Én várnék marginális változásokat, mert akkor a francért kell évente telefont kiadni, ha szinte semmi nem változik ? (enyhe költői kérdés csak)
Ezekre az eszközökre aki csak használja soha nem fog befektetésként tekinteni, már itt is hibádzik a dokument. Nézz meg egy átlagos nyugati családot, és kérdezd meg őket, mennyire tartják jó befektetésnek egy apple gépet. A válasz egyszerű, semennyire, megveszik, használják, megdöglik náluk, és vesznek másikat . . .
Az hogy ebben a redvás volt keleti szociblokkban befektetés egy telefon, vagy egy nyamvadt macbook . . . Hát oké . . .
Sztem az applenél pont most van a minőségben a legtöbb szórás, amióta indiába költöztek gyártatni. Ez egyéni vélemény, de felhasználóktól egyre több panasz van fórumokon a hibás, rosszul összerakott gépekre. -
cog777
senior tag
"Ugyan az az ui, ugyan az a grafikus animációk"
Kinek mi az egyeni preferenciaja, valaki az UI cserere elvez, valaki erettebb lesz . (vagy csak oreg hehe)
A hangos noti a halalom. Csak demonstraltam hogy nem eleg osszedobni a komponenseket, aztan majd lehul valahogy, akar a vasarlo ujjbegyen keresztul tudom hogy throttlingol az M3 Max, de kb minden throttlingol ilyen kicsi hazban, kerdes hogy mennyire zaklatja a vasarlot ez.A rengeteg gyarto kulonfele modelljeinek a tesztjei nezegetesebe (melyik hazudik es hol) mar valaki belefaradt, Apple-nel van egy kiszamithato minosegi szint ergo kevesbe rizikos befekteteskent lehet ra tekinteni.
-
Szabi®
addikt
Legalább van humorérzéked . . . A fenti "prémium ramos" úrnak még az sem volt.
Az apple telefon (ahogy hívod) én maradok az iphone-nál azt a 6-7 évet kb kukázhatod is.
Mit kap 7 év alatt egy iphone ? 2-3 főverziót, amiktől döglik a béta, annyi bug van benne ? plusz ugye ezek része marad mindig a végleges verzióban is. Ugyan az az ui, ugyan az a grafikus animációk, max beleraknak valamit, kivesznek valamit, de minden ugyan az már vagy 8! éve . . . .Vesézzük már ki az alulhűtött Macbook pro-kat is, amiktől olyan hangos volt a sajtó, és kb 10 perc terhelés után hülyére throttlingolta magát, aztán vette vissza teljesítményt, mert hűtés az épp nem volt . . . Mese-mese mátka . . .
-
cog777
senior tag
Szerintem a tobbi gyartot is meg lehetne nezni mert a hasonlo kategorias cuccok is dragak mas gyartotol.
Apple hatereknek:
Apple van egy elonye: HW es SW egy kezben van.
Nem 25 gyarto rakja ossze a telefont v a gepet + meg egy gyarto az operacios rendszert aztan esik kel felhasznalas soran, hanem jobban integralva vannak a komponensek es jobbak a drajverek.Itt van a HP Workstation, millas ar es valaki elmondhatna miert MEGY a VENTILATOR ALVO uzemmodban a laptopban. (Megoldas: csak hibernalas) Ha valakinek volt laposa az elmult 20 evben akkor ezt teljes nonszesznek venne, mert altatod es bevagod a taskaba. (es most megfozi magat).
Teljes kihasznalassal pedig egeti a kezemet a billentyuzet felul, olyan forro. (M3 Max-nal a billentyuzet 35 fokos, mikozben a CPU 100, jo a hoelvezetese) Friss zsir uj Win 11-en a dedikalt Win billentyut ketszer kell megnyomni hogy elojojjon a startmenu. Eltuno ikonok a talcan. BIOS-ban kell szorakoznom ujrainditas utan hogy letiltom a dedikalt GPU-t, ha tobb aksiidot szeretnek. Nonszensz. Hat, ilyenek miatt nezek most Apple gepet (esetleg MS Surface-nek meg adok egy eselyt).
Apple telefon es laptop eseteben a 6-7 ev tamogatas nagyon jo befektetest jelent.
-
Héraklész
tag
válasz szmörlock007 #1 üzenetére
Én az ASML ellen várok monopolpert.
-
Hallosz
senior tag
Csatlakozom ahhoz a táborhoz, amelyik szerint, a felhasználás célja a döntő, mint a dízel - benzin üzemanyagú autóknál. (az elektromost most ne vegyük figyelemebe)
Aki napjában 3-4 alkalommal megy rövidtávokat, 8 - 15 kilométert, neki nem a dízel a jó megoldás.
Hosszabb távokon, pláne ha terhet is visz, a benzines nagyon nem éri meg a dízellel szemben.
Nos a Macbook air M1 8/256 és i13 párost, 3 hónapig használtam. Nem videó vágásra, nem játékra, nem, hogy szerelem nem lett, de még szimpátia sem.
Ennek ellenére, nem szidom az Apple rendszerét, vagy dicsérem a Windowst, természetesen vannak átfedések, de mindkettő másra és másban jó, vagy jobb.
(Minden évben beleszeretek az új iPhonba, megveszem, kicsit használom és eladom ) -
Szabi®
addikt
Azt tudom hasonlítani, amit az apple belerakott, és mivel a számítógépes piacon is jelen van, úgy mint vásárló/felhasználó jogomban áll comparison-t végezni. Én nem tehetek arról, hogy az apple minek szánja a saját gépeit. Felhasználók feszülnek neki olyan véleményezési hibás stratégiának, hogy kikiáltanak valamit ezekről a gépekről, amik nem is, és soha nem is voltak. Jelenleg a pc-s világ még mindig ott tart, hogy az épített gépek messzemenőkig olcsóbb, erősebb alternatívát képviselnek mint az imac-ek. De a gamer laptopok is , ha pusztán a teljesítményt nézzük elhúznak ezek mellett a gépek mellett olcsóbban. Aztán ugye ott az apple opldalán a könnyebb ház, akkuidő stb. de erőben elvannak elég rendesen maradva.
A macbook pro-t hasonlíthatod 4080 workstation géphez, viszont azt is nézd mekkora teljesítményt ad le egy 4080.
Egyértelmű hogy 20 tdp-s teljesitményű m szériás procikkal, nem fogják alázni a pc-t teljesítménybe. Nah meg ugye hálozat nélkül meddig is tudja a csúcsot egy macbook pro ? . .. Hmm . . .[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Továbbra is az a gond, hogy alapvetően mobil eszközökbe fejlesztett SoC-ket hasonlítunk desktop hw-hez.
Jelenleg ahogy nézem az Apple-nek sem az iMac, sem a Mac Pro vonal nem fókusz, s ezek vannak hasonlítva desktop asztali PC-khez, így nyilván esélytelenek.
Macbook Pro-kat hasonlítva hasonló kaliberű laptopokhoz már más lenne a helyzet. Stabilan és hűvösen teszik a dolgukat, míg kolléga panaszkodott, hogy Geforce 4080-al szerelt workstation gépe elszállt mert túlhevült. -
Szabi®
addikt
Sem ár/érték, sem ár/teljesítmény mutatóban nem jobb egy apple gép. Ugye te fentebb jöttél az apple imacekeknek nem is kell több ram, így nagy a teljesítmény bla-bla bla.
Nah most ez egy elég relatív dolog . . . mihez képest nagy a teljesítménye egy imacnek ? Vagy egy m3-as macbooknak ?
A másik, aki teljesítményt akar, grafikai-t 20-as hsz-em ugye erről szólt, azt nem a fogyasztás fogja érdekelni, hanem a natív teljesítmény. Te most elhúzod egy olyan irányba ezt az egészet, hogy de a fogyasztás, de a fogyasztás mantrázás, miközben a teljesítmény így is bőven alul marad egy olcsóbb pc-s megoldáséval szemben.
Tehát még egyszer, az apple a nagy grafikai igénybevételű igényeket, a mai napig nem tudja kielégíteni. Ki tudja, csak a saját palettáján belül . . . -
hapakj
senior tag
Nem tudom, hogy jöttek ide az intel integrált megoldásai, ugyanis az Apple már lassan 4 éve nem gyárt inteles gépet.
Egyébként az intel IGP teljesen jó energiahatékony megoldás voltak a dedikált Geforce-ok mellé. S sokszor a memória sávszél húzta vissza, pl egyes iris megoldások eléggé meglódultak az integrált edram cache hatására. (btw intel igp-kben még ma is nagyobb tudású videó encode / decode motorok vannak mint nvidiában)
az 3090Ti-t meg ne hasonlítsuk egy apple SoC-hez, önmagában többszörösét fogyasztja mint egy teljes apple rendszer. S btw az Apple M3 Max is 14 teraflops GPU-t tartalmaz.
A probléma az architektúrális különbségekből adódik (s ennek semmi köze a direct x-hez). Megfelelő fejlesztői törődéssel az Apple GPU-kból is remek látványt ki lehetne hozni, jóval kedvezőbb fogyasztással mint amire egy nvidia képes. (s ez mobiltelefon területen látszik is, ahol az Apple GPU-k abszolút top tier)
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
700 ezres gép full hd-ra ?
Nem 2013-at írunk . . .Még viccnek is rossz.
Monopoliumról senki nem beszélt, csupán azt mertem megjegyezni ha már szóba került a ram árazása, hogy pc mellé ezek a gépek nem rakhatóak . . .#23 hapakj igen, ugyanis lehet nem tudtad, de az integrált hd4000, iris és társai mindenek voltak csak vga-k nem. Meddig is szerelték ilyen integrált guánokkal ezeket a gépeket ? költői kérdés volt . . .
3090 ti több mint két éves vga, 40 Tflops, rakd mellé az apple szutykokat . . . és akkor még hol vannak napjaink vga-i . . .
-
Szabi®
addikt
Túlárazott foshadék az egész. Aki nyugdíjas tempóban akar notepadozni, szövegszerkeszteni, kis internetezés, VIDEÓVÁGÁS (ugye ez szokott a nonplszultra érv lenni) akkor oké, ezekre még elég. Ahogy kap egy épített géphez mérten közepes grafikai terhelést, le is fossa a bokáját az imac, meg úgy általában a mac család. Tehát amire egy pc jó, arra egy imac nem lesz jó, mert nincs d3d-s ereje ezeknek a gépeknek. Amit tudnak, azokból is, csak kimérten, amire a 8gb ram elég . . .
Tehát egy windows alapú direct x alapú valódi vga hardverrel szerelt pc-hez fel sem érnek ezek a gépek , nem véletlenül egy kínlódás játékokat is rájuk írni . . . -
peppa
tag
Ha konkrétan van egy erőforrásokat erősen használó alkalmazásod pl.: IntelliJ IDEA-ban megnyitsz valami összetettebb projektet, annak nagyon fog kelleni a nyers proci sebesség, a gyors ssd és a memória is. Sok mindent ki tud optimalizálni a macos, de ahol a nyers erő kell, ott nem tudsz varázsolni.
-
peppa
tag
-
peppa
tag
100.000 Ft / 8GB RAM updgrade, az elképesztően arcpirító dolog, nehezen találok rá megfelelő szavakat is.
Amikor én néztem még "csak" 80eFt volt az upgrade 8GB-onként, de a gyárival egyező minőségű és sebességű (spec azonos) ram ára 2x16GB: 45.000 Ft volt, ami az Apple-nél 360.000 Ft-ba került volna -
félisten
Hogy tartja fent áruld el kérlek? lekorlátozza hogy mások csináljanak hardvert és mellé Cudahoz hasonló szoftvert?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
joey04
titán
válasz bollokcs80 #12 üzenetére
Én meg általánosságban gondoltam ezt
Annyi minden miatt van sírás, legyen az árképzés vagy bármilyen korlátozás. Egyszerű a válasz, pénztárcával kell szavazni. Én pl semmilyen apple kiegészítőt nem veszek, mert brutál túlárazott cuccok. Nem fogok tokot, fülest, töltőt, kábelt meg semmit sem venni tőlük, mert nem éri meg. Rohadjon rájuk. De eszembe nem jutna, hogy ezért be kéne perelni a céget. Nem neked szól, hanem inkább általánosan. -
joey04
titán
válasz bollokcs80 #2 üzenetére
Miért kéne ezért perelni? Nem kell megvenni.
-
Remélem ez csak egyfajta cinizmus volt.
Van itthon Mac is, meg Windows vonalon Razer is.
SSD eredmények:
- MacBook Air 15 (M2) 512GB SSD- Razer Blade 15 (2022) - 1TB Samsung 980 Pro (pre-installed a géppel) és Crucial P5 Plus 1TB (45 e Ft-ért vettem, csak viszonyítás képpen)
Samsung
Crucial
Nyers számok tekintetében "megeszik" az Air-ben lévő SSD-t reggelire. Ugyanakkor napi használatban semmit nem érzékelek, mint különbség a sebességben.
Szóval jah, ha már minden forrasztva van az alaplapra, hogy az emberenek esélye se legyen utólagosan bővíteni a gépét, akkor illene átszámítva max. 50 e HUF-ot elkérni a RAM vagy SSD bővítésért, nem pedig 100 e HUF-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Egy 5 évvel ezelőtti imacnél is 100 ezres tétel volt pár giga ram, pedig mezei ddr4 volt csak . .. Sima pc vonalon sokkal nagyobb órajelű memóriás ramok jobb időzítéssel kerülnek negyedannyiba . . .
Abba már bele sem megyek hogy egy 650 ezres mai imacbe miért 8gb ram van . . .
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
én is ezt írtam, de vigyázz, mert le apple fan-boyoznak mindjárt a hozzáértők...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
M@cika
őstag
Nem kell megvenni az Apple termékeket és probléma megoldva. Amúgy meg az amcsiknak azért messze nem olyan drága, mint mondjuk nekünk magyaroknak.
Nasit a kis fehér medvének!
-
hapakj
senior tag
válasz bollokcs80 #2 üzenetére
Nem értem mi a bajod vele, hiszen prémium RAM-ot és SSD-t kapsz cserébe fényévekkel a Windowsos laptopok előtt van.
-
mrzed
senior tag
Ha nyernek, akkor ársapkásak lesznek az USA-ban az iphone-ok?
-
bollokcs80
Korrektor
Bár nem vagyok Apple fan, használom a termékeiket, vannak dolgok, amiket szeretek bennük és vannak amiket nem. Én egy dologért perelném őket: A Mac-ek 200 dolláros (100 ezer forintos) RAM/SSD upgrade ár miatt, amit egyébként tőlünk nyugatabbra is felháborítónak tart sok tesztelő és felhasználó is.
De ez van, ez egy kapitalista nagyvállalat, nem jótékonysági szervezet.B.Cs.
-
szmörlock007
aktív tag
"Négy újabb amerikai állam (Indiana, Massachusetts, Nevada és Washington) csatlakozott az amerikai igazságügyi minisztérium Apple ellen indított peréhez, amelyben azzal vádolják a cupertinói céget, hogy monopolhelyzetet tart fenn az okostelefonok piacán."
Nvidia ellen mikor indul per, hogy monopolhelyzetet tart fent AI gyorsítók/gpu-k piacán? Ráadásul az sokkal durvább monopolhelyzet, mint az Apple féle.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
- Új 8GB 1600MHz 1,35V DDR3L és 1,5V DDR3 laptop RAM-ok, ingyen (Fox)posta másnapra
- Apple Iphone 16 plus 128gb fekete szinben TELJESEN UJ bontatlan FUGGETLENUL elado
- HP OEM/CUSTOM 775 alaplap + hozzátartozó front panel I/O TESZTELETLEN
- GIGABYTE 970A-UD3 REV1.2 TESZTELETLEN
- GIGABYTE GA-M52L-S3 TESZTELETLEN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest