Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiaba van sok RAM-od, ha lassu az egesz. Nekem nagyon reg volt mar dual 2660V2-m desktopon, azutan a Ryzen 2700X is egy raketa volt...
Ezt fordítsuk meg, hiába van gyors procid ha sok ram kell adott feladathoz. Önmagában a ram valóban nem gyorsít, azaz fileműveletekhez és gyorsítótárnak ér azért valamit.
Ezért írtam hogy játékra nincs sok értelme, nem nagyon van játék aminél szükség lenne 64-128...vagy több ramra.Sok pcie-t mostanában AI-ra is fel lehet jól használni. Azaz pl Tesla P40 24Gb-os kártyába már azért egész használható modellek is elférnek és töredékébe kerül egy nagyobb kártyához képest, de lehet többet is rakni a gépbe aztán párhuzamosan dolgoztatni.
Nálam sokáig volt úgy hogy egy nagy kártya amin játszottam, közben háttérben meg képeket gyártattam a másik videókártyával. Ekkor jön jól a sok mag, sok ram és sok sáv.De továbbmegyek egy poénos dologra, chat AI játékon belül. Ott is vagy felhős fizetőset választok (filléres amúgy tehát nem feltétlenül kell hardver) vagy sajátot localba.
Skyrim magyar ChatGPT minden NPC-re
Ezt már jópár játékra meg lehet csinálni. (legutóbb cyberpunkra álíltottam be ilyet)
Conversational AI NPCs with Large Language Models (ChatGPT)
Kísérletező kedvűeknek localba többféle modellel lehet próbálkozni, akár nem cenzurázottal is.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem itt 2011v3-asra gondolt. 16 magos 2011v1-ben nincsen, 2697v2 és 2696v2 a max 12 maggal.
Teljesen más felhasználása van egy ilyen brand rendszernek. Olcsón sok ram és rengeteg pcie sáv speckó dolgokra (raid vezérlő, sok nvme drive stb...) ezeket az AM5 nem tudja ennyi pénzből.
2699v3 13eft ebayen, all core hackel egészen jól megy.
Játékra egyértelműen AM4/AM5 az egy szálú futás miatt.
Munkára ha kell a sok ram és pcie sáv akkor valamelyik HEDT (2011v3, 2066, LGA3647..). Kétprocisat csak akkor ha fel van rá készülve az adott program, ilyenkor 8-12 csatorna ramsászél is jól jön ha kihasználja valami.Otthon nekem tartaléknak van egy Dell T5810 (20eft volt nyomott gépházzal), Xeon 2640Lv3-al (all core 3.4ghz 8 mag, 6eft volt), 32gb rammal, ha bedöglene a nagy gép akkor átpakolok abba. Nvme adapter van, RTX3080-as abban is megy, uefit tud. Ha igény van rá akkor TPM 2.0-át is(van rá update), szalagkábelekkel meg pcie sávok is kihasználhatóak. (kevés benne a hely sok kártyának) Most egy iris Xe kártya van benne AV1-et gyorsít, netezni egyből lehet vele. All core hack rajta van, Rebart is moddoltam rá. Sas vezérlőm is van ami minden modern sas vincsit kezel 10eft-ért, használt sas hdd meg filléres.
Röviden: Brand workstationok inkább munkára, AM4/AM5 meg játékra ha mindkettőből az olcsóakat nézzük.
Szóval én merem ajánlani a 2011v3/2066-os platformot is de csak akkor ha valóban szükség van a plusz dolgokra.[ Szerkesztve ]
-
Teljesen jó, hasonlót raktam össze én is 8600G alapokon. Ha kévés akkor raksz bele videókártyát és kiszolgál egy jó darabig. Aztán ha ram kell bele azt is cserélheted. Legjobb kicsiről indulni.
Pont nemrég kértek tőlem gépbővítésre javaslatot, 10gen i5, 16gb ram, RTX2060 kevés a gyereknek. Mondtam hogy próbáljuk meg csak a videókártyát cserélni aztán ha kevés akkor legyen a többi mert lehet totál felesleges belenyúlni jobban.
catalano
Nekem melóhelyen asus rog noti van 4720qm procival, néha már sarkos de az tény hogy fut rajta pár sql, rakás chrome tab, 6 fikónyki levelezés stb, 16Gb ramra kellett bővítenem, most 9.2Ggb-ot esznek a dolgok. Sokkal jobban zavar rajta az hogy az összes usb port szétkopott ennyi év után és alig működnek rajta.
De használunk core2-eseket is speckó dolgokra.fkaresz
Cégeseket feltöltöttem 8+gb ramra, annyi a speckó program ami megeszi hogy 4Gb kevés volt, ugyanakkor ha ezeket nem számolom akkor elég a 4gb is alap officera és nem túl sok böngészőtab-hoz. Legtöbb az 4-6gen i5, proci nem is volt kevés sehol.Urby66
Nekem is van még közel 20 éves gépházat használok, viszont az sem tudom hogy be van-e kötve mert nem felém néz az eleje. Csak a gépház seggét érem el, ott vannak a portok Chieftec 1E0-500A-CT04
Cseréném én modernre de nem nagyon látok masszív házakat normális áron. Erre akár mikor rá merek állni 90 kilóval annyira masszív.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest