Új hozzászólás Aktív témák

  • lordjancso

    senior tag

    Üdv!
    Lenne egy (egyelőre) elméleti kérdésem:
    Adott egy laptop egy darab 500GB-s HDD-vel és adott egy asztali PC egy darab 128GB-s SSD-vel és két darab 1TB-s HDD-vel.
    Mindkét gépe meg szeretném csinálni, hogy Windows 7 (vagy talán 8) és Ubuntu is legyen telepítve.
    A laptopon gondolom teljesen jó, ha ezt a leírást követem, így egy HDD-re fog kerülni a két rendszer, mondjuk 1-1 darab 250GB-s partícióra. Annyi a kérésem, hogy valaki nézze meg ezt a leírást, jó-e a módszer, vagy tudtok-e jobb leírást a feladat elvégzéséhez.
    Az asztali gépen viszont nem tudom, hogy mi lenne az optimális megoldás, lévén hogy több lemez is van a gépben. Az Ubuntut csak dolgozni (programozni) használnám, szóval odaadnám neki az egyik darab 1TB-s HDD-t, a Windows-t pedig rátenném az SSD-re, plusz ő látná a másik 1TB-s HDD-t.
    Ezt hogy tudnám szépen összehozni? Milyen buktatókkal járhat ez a dolog? Esetleg tudna valaki egy ehhez hasonló leírást linkelni? Csak azért kérdezem, mert gondolom más módon lehet csak megoldani, mint az általam fentebb linkelt leírás alapján, mert teljesen külön lemezen lennének a rendszerek.
    A Linux-nak nem kell látnia a Windows partíciókat, csak a lapotopon, tehát ha ott a lemezt hagyom NTFS fájlrendszerben, gondolom akkor nem lesz gond.
    Az asztalin egyáltalán nem feltétel, hogy oda-vissza lássák egymást, tehát lehet külön fájlrendszer!
    Előre is nagyon szépen köszönöm!
    Üdv!

    Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

Új hozzászólás Aktív témák