- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vírus a gépben!
- Crypto Trade
- Milyen program, ami...?
- Az Apple szerint a briteknek nem kellene piszkálni a mobilos böngészők piacát
- Mozilla Firefox
Aktív témák
-
konfar.dani
aktív tag
válasz
Kendek #25698 üzenetére
Akkor marad ugyanígy, ahogy most, csak épp régi lesz.
Tároló az a interneten 2GB szinkronizálós ami a telepítés közbe ír arra gondolsz?
Frissítés gondolom utána nemis lesz már rá, szóval az mindegy.
Szoftverközpont letöltés menni fog?Egyszóval megmarad minden, csak nem lesznek hozzá frissítések, mert lezárják a fejlesztést?
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Megjelent egy bug az i386 desktopnál.
Vajon befolyásolja a kiadást?
-
válasz
konfar.dani #25697 üzenetére
Nem fog a jobb alsó sarokba vízjelet kirakni, hogy nem friss a rendszered, de nem is fog óránként újraindulni, és a háttér sem lesz fekete.
De a tárolók megszűnnek, semmilyen csomagot nem fogsz tudni telepíteni így, csak letöltötteket, és frissítések sem jönnek. Persze csak miután megszűnt a támogatása a Karmicnak, az még kicsit odébb van.
Most biztosan nem fogja "zavaróan" jelezni, hogy frissítened kellene. De emiatt igazán nem kell aggódnod amúgy sem.[ Szerkesztve ]
-
konfar.dani
aktív tag
Sziasztok!
10.04 Ubuntum van, ugye ezzel nem megy a X200 Modem.
Ugyanis eddig nekem úgy ment, hogy a Mobilnetnél azt jelöltem ki, hogy nincs itt felsorolva a tarifám, a 9.10-nél így ment.Most a 10.04-en ha ezt jelölöm be, akkor kéri az APN-t, amit én nem tudok.
Szóval szerintem a 9.10et visszarakom.
Ha az marad, akkor párév múlva vagy most jelezheti zavaróan vagy akárhogy, hogy frissítenem kéne? Vagy nem lesz ilyen gondom? -
válasz
ntomka #25691 üzenetére
Érdekes, nekem még mindig nem jön be az oldal. Mindenesetre nem túl jó hír az, hogy a DVD-k telepítői még nem készültek el.
Mod: hazudok, mert most bejött nagy nehezen. Már 8/8-on áll a 64 bites is.
Amúgy a Xubuntu újraépítgetése még mindig tart...
(#25694) ntomka: az alternate telepítőket már szerintem nem variálják.[ Szerkesztve ]
-
Hmm..a Japánoknál már péntek van..
. World Clock És még sehol az uborka..a notiról tegnap rongyoltam le az orig vistát. Várom a kubuntut, hogy felrakhassam. Unalmamban feltoltam az 5.04-es Debiant, de nem megy a wifi, akárhogy erölködöm vele...szal nem lenne rossz, ha már elérhető lenne.
-
válasz
ntomka #25687 üzenetére
Dehogy húz le 32 bites cuccokat meg kernelt. Synapticban jelöld ki telepítésre, és megnézheted, hogy mely csomagokat igényli még. Nálam összesen 77 csomag telepítése kellene hozzá most, de csak azért, mert pár cuccot töröltem ami az Ubi desktop csomag függősége is.
Esetleg készíts egy visszaállítási pontot, majd később egy kattintással visszacsinálhatsz mindent.
De persze ott van a virtuális gépre telepítés lehetősége is...Bake, nekem már be sem jön az ISO testing tracker oldala.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ntomka #25681 üzenetére
Amúgy szerintem, ha felrakod az ubuntu-netbook csomagot, akkor megsasolhatod, hogy milyen a netbook edition kiadás.
(#25683) upszilon: nem, én azt mondtam, hogy a korai modellek, pl. N270, nem támogatják a 64 bites utasításkészletet, legalábbis a netbookokba szántak nem. A nettopokba már az idők kezdetén is olyat raktak, amelyek tudták ezt. Most pedig már, hatalmas nagy fejlesztés néven, olyan procival szerelik az előbbieket is, melyek szintén tudják azt.
De itt egy pontos lista, hogy melyek támogatják és melyek nem. -
ntomka
nagyúr
Olyat lehet, hogy rendszereseményhez rendelek bizonyos script(ek) lefuttatását?
Az i386 desktop sikeresen tesztelve!
[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #25682 üzenetére
Talán ebben lehethogy tévedsz: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=42503
-
válasz
ntomka #25681 üzenetére
Persze, az is igaz. De a netbookokban levő Atom procik eleddig nem támogatták az utasításkészletet, szal minek fordították volna rá.
Amúgy nekem nem jön be annyira, én netbookra is a sima desktop rendszert raktam. Ugyanolyan jól megy, csak nincs az az érzése az embernek, hogy ilyen "butított" valamit használ. -
válasz
ntomka #25673 üzenetére
Persze, hiszen a netbookokban általában az Intel max 2GB memóriáját kezelő chipset van 64 bites utasításkészletet nem támogató Atom procikkal.
Ugyanakkor, ma már egyre terjed az új platform, szóval lehet lesz majd a jövőben belőle 64 bites változat is. De egy netbookra felesleges lenne, mint ahogy még valójában az asztali gépekre sem kell feltétlen, hisz ott a PAE.(#25677) upszilon: figyeld Te is a tesztelés állapotát.
Amúgy persze ha nem lesz benne különösebben nagy bug, biztosan az általad linkelt lesz a végleges verza.[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
Persze, ezt tudjuk. nem is erre vonatkozott a kérdésem, hanem arra, hogyha a DVD miatt késnek, de csak majd egyszerre rakják ki az összes verziót, akkor ez már lehet éppen jó. Nem?
(#25676) ntomka: Inkább eggyel vissza direktoriban kellene vizslatni szerintem, mert vélhetően új direktoriba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
A Remastersys proginak hála én is csináltam már nemegyszer ilyesmit. Kb 20 perc az egész. Ennyit még ki tudunk bírni valahogy.
Egyébként amit mutattam, az most akkor mi? Egyébként most töltöm. 192-194 KB/sec-el jön lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Jól látom, hogy netbook változatból csak x86-van?
-
upszilon
őstag
-
n00n
őstag
Gyerekek lehet nem lesz ma release:
-
n00n
őstag
válasz
Speeedfire #25665 üzenetére
Hát, hogy nagyobb felbontáson is pofás a kinézete. Például szüleimnek is ez van belőve. Ők igen kezdők és az a felület egyszerűbb számukra.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #25662 üzenetére
Ez egy olyan dolog, hogy lehúzol egy image-t, live módban indít, és kipróbálod. Szerintem én meg fogom nézni notin milyen, mert tetszik a felülete. Az asztalt meg úgysem szoktam nézegetni, minden másban viszont hatékonynak tűnik.
(#25665) Speeedfire: Nekem hozta a win7 alatt nyújtott akkuidőt.
ÁÁÁ, ne nyomkodjátok annyit a frissítés gombot, kezd behalni a szerver!
[ Szerkesztve ]
-
McKane
senior tag
na, látom már mindenki türelmetlen az új rendszer miatt..
ha majd kinnt lesz, és le tudom tölteni, megnézem mit tud,mennyire kompatibilis a notimmal.
a 9.04-el nem voltam megelégedve,az RC-t meg nem próbáltam.ha minden stimmelni fog a notimmal,akkor megpróbálok szakítani a windows-al.. annyian imádják ezt az ubuntut, tudhat valamit.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
Speeedfire #25655 üzenetére
Fejlesztettek az energiagazdálkodáson is?
-
n00n
őstag
válasz
Speeedfire #25662 üzenetére
Ahhoz nem "szükséges". Bár azon is szépen mutat.
Még nincs, de ne aggódj majd dobjunk a torrent linkjét.
-
válasz
Speeedfire #25658 üzenetére
Olvasd el toros írását a beta 1-ről, meg a neten is utánaolvashatsz, eddig netbok remix volt a neve.
Lényegében netbookokra szabott rendszerről van szó. -
n00n
őstag
válasz
Speeedfire #25658 üzenetére
Direkt kis képernyős netbook-okra találtak ki. Nekem nagyon bejön. És azzal a ténnyel nagyon sokan egyetértenek, hogy egy netbookra ez az egyik legjobb rendszer.
Kendek: Megjöttek a rendes iso-k is!
A netbook minden teszten átment hiba nélkül! Éljen!
[ Szerkesztve ]
-
Az Ubuntu Netbook Edition-nél már az új, 20100429.4-es szerepel, a többi még várat magára.
Mod: Nem is, éppen most írták ki a 64 és 32 bites desktop cd-hez is, hogy 20100429.
De most akkor vajon ezt újratesztelik kicsit? Mert a 0/8 ott van teszt státusznak.[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Azoktól kérdezném akik már régebb óta Ubuntuznak (3+ kiadás) és tesztelgetik őket, szerintetek is ez a valaha volt legstabilabb kiadás eddig? Mert szerintem igen
-
ntomka
nagyúr
Uh, a release oldal erősen kezd belassulni.
Csak addig jussak el, hogy egy torrent fájlt le tudjak tölteni, onnantól nem érdekel a szerver lassúsága.
-
Sianis
addikt
A magyar szervezővel éppen most beszélgetek, várja ő is, hogy kiadják és mehessen ki az ubuntu.hu-s hír. Kb ennyit tud tenni. Max az esti partyra visz magával gépet és ott várj.
Sianis
-
-
-
Van hivatalos időpont?..vagy when is done?..
-
válasz
Speeedfire #25643 üzenetére
Ideje...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
BLiNk3r #25626 üzenetére
Mplayer-t felejtsd el, összekevertem a neveket. Dobd fel a gépre, elvileg simán csak annyi, h. "sudo apt-get install smplayer", ez egy sokkal komolyabb lejátszó, mindent lehet benne állítani.
ntomka: jó, hogy írtad a nevet, meg is nézem majd, amint lehet telepíteni az Ubit. Én is az sv-s megoldást olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
Na, azt írják, hogy most csomagolják újra az ISO-(ka)t, szal már biztosan nem kell olyan sokat várni a Lucidra.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Speeedfire #25634 üzenetére
Mert ne &&-eket rakj, hanem csak &-eket, mert az előbbinél csak aztán fut a következő parancs, ha az előtte levő rendben lefutott... De persze a sleep után kell.
(#25633) McKane: egy reggel (mikor a nap felkel
), szal regisztrációval 2-szer tudsz rendelni, ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Siriusb #25632 üzenetére
módosítottam ahogy te írtad de úgy sem jó
#!/bin/bash
sleep 10 && ~/.conkycolors/bin/conkyStart && devilspie && sleep 5 && gnome-terminal --window-with-profile=DesktopConsole;
McKane: itt tudsz rendelni és azt írja h ingyenes[ Szerkesztve ]
-
McKane
senior tag
hali!
nemrég hallottam,hogy majd ebből /a 10.4-es verzió / nem lehet ingyen cd-t rendelni .
Igaz ez,vagy csak szívattak?
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #25630 üzenetére
Azért nézd meg mégegyszer, mit és hogy írtam.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsipontaz #25613 üzenetére
Torrent?
(#25622) CPT.Pirk: Én smplayerrel néztem, és ott volt olyan, hogy xv (Ati Vivo). Na, nekem ezzel kente-vágta a HD gyorsítást, semmit nem kellett állítanom.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Siriusb #25629 üzenetére
hmm!
beraktam a fájl elejébe h a bash a parancsértelmező és már indult is a conky
viszont ami már mögötte volt az nem, vmit még igazítani kell rajta#!/bin/bash
sleep 10;~/.conkycolors/bin/conkyStart;devilspie;sleep 5;gnome-terminal --window-with-profile=DesktopConsole;a grub cikk meg hasznos volt, megadtam neki label szerint és mostmár mind1 mennyi linux kernel jön, akkor is a megadott win indul el rajta
egyelőre még kényelmesebb a win számomra :B -
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #25627 üzenetére
#!/bin/bash
sleep 10 && ~/.conkycolors/bin/conkyStart;A fenti tartalommal készíts egy fájlt, tedd futtathatóvá, és ezt a fájlt rakd be az automatikusan induló programok közé.
Szerk: a grubhoz
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
még valami, a múltkor megoldottam azt a problémát h melyik rendszert töltse be a grub, de ma megint leszedett egy új kernelt ami ismét belekerült a grubba így megint másik lett az alapértelmezett induló rendszer
nem lehet neki olyat megadni h pl /dev/sda1 vagy ami a címkéje? -
Speeedfire
félisten
válasz
Kendek #25609 üzenetére
ők lennének azok:
conky:
speeedfire@speeedfire:~/.config/autostart$ cat conky.desktop
[Desktop Entry]
Type=Application
Exec=sleep 10 && ~/.conkycolors/bin/conkyStart
Hidden=false
X-GNOME-Autostart-enabled=true
Name[hu_HU]=conky
Name=conky
Comment[hu_HU]=
Comment=devilspie:
speeedfire@speeedfire:~/.config/autostart$ cat devilspie.desktop
[Desktop Entry]
Type=Application
Exec=sleep 10 && devilspie
Hidden=false
Name[hu_HU]=devilspie
Name=devilspie
Comment[hu_HU]=
Comment=és a végén a terminál:
speeedfire@speeedfire:~/.config/autostart$ cat sleep.desktop
[Desktop Entry]
Type=Application
Exec=sleep 10 && gnome-terminal --window-with-profile=DesktopConsole
Hidden=false
Name[hu_HU]=devilspiee
Name=devilspee
Comment[hu_HU]=
Comment=nos ezek a parancsok terminálból indulnak manuálisan, de így nem
-
BLiNk3r
senior tag
-
válasz
#40553216 #25570 üzenetére
Felraktam a Thunderbird 3.0.4-et, a link probléma ezzel megoldódott. Talán a .doc is meg fog majd a következő kiadással...
Addig próbálgatok más levelező programokat, hátha. A Thunderbird 2 meg egyszerűen nem akar indulni, ha letöltöm és kicsomagolom, szoftverlistából sem az odaírt verzió telepedik, ennek valszeg az az oka, hogy valamikor frissítettem a csomagokat és parancssorból nyomattam fel a 3.0.1-et.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
BLiNk3r #25621 üzenetére
A beépített lejátszó simán viszi őket, első lejátszáskor le kell töltetni vele amit le akar, és akkor menni fog. - vagy telepítés után felrakni a restricted modules nevű csomagot (vagy valami hasonló a neve), mert elvileg az is tartalmazza a letöltendő dolgokat.
Ezeken felül pl. mplayert rá lehet venni, hogy használja az újabb nV vidkarik beépített HD videó dekóderét, valamint ha minden igaz, néhány napja már Ati karikkal is lehet (ott lehet más progi kell, nem emlékszem a nevére), ha kijött a 10.04, akkor ki is próbálom Atit ilyen célra.
------------
Várom már a 10.04-et, remélem nem döglik meg a gépemen, mint több, szűz a 9.04 a frissítések telepítése utáni restartkor.[ Szerkesztve ]
-
BLiNk3r
senior tag
Ubuntu alá milyen videólejátszót ajánlotok, ami a legtöbb fájlformátumot támogatja, és nincs gondja az mkv-vel sem?
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz
Sianis #25618 üzenetére
Hát a szokásos. Megborulnak a szerverek, megszállják az "újak" a fórumokat. Meg ehhez hasonlók.
upszilon: A végleges kiadás majd ezen a linken lesz:
http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/
Egyelőre itt még az RC van, ez a hivatalos bejelentés után változni fog.
Ezen a linken pedig a legújabb frissítéseket tartalmazó Ubuntuból csinálnak egy live-cd a tesztelőknek "naponta". Hogy, ha tesztelni akarják az Ubuntut mindig a legfrissebbet tudják letölteni. De mivel ez a fájl már 2 napja változatlan, nagy valószínűséggel ez lesz a végleges is.
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/Remélem jól el tudtam magyarázni.
-
upszilon
őstag
Ne keverjetek össze! Most mondjátok meg, mégis miről lehet majd felismerni a végleges kiadást? Mi lesz a fáljnak a neve? Például:
lucid-desktop-i386.iso
Dehát most is van ilyen: http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/lucid-desktop-i386.iso
Most akkor hol? Mi? Melyik?
[ Szerkesztve ]
-
Sianis
addikt
válasz
ricsipontaz #25617 üzenetére
Miért mi lesz?
Sianis
-
válasz
ricsipontaz #25615 üzenetére
Szerintem neki inkább a desktop telepítő kell.
-
ricsipontaz
csendes tag
válasz
Rossz linket raktam be.
Onnan a végleges lesz majd letölthető.
Itt a jelenlegi legfrissebb (2 napja nem változott, valószínűleg már nem is nagyon fog):
-
válasz
Az RC-t már múltkor leszedte és fel is rakta...
Akkor már inkább a test ISO-t töltse, az mégiscsak közelebb áll a véglegeshez.
De ettől függetlenül, most már azt a pár órát kilehet bírni. -
ricsipontaz
csendes tag
válasz
upszilon #25612 üzenetére
Nyugodtan leszedheted már most, nem fog szerintem semmi változás jönni ma már.
http://releases.ubuntu.com/releases/10.04/
Addig se lesz terhelt a szerver mikor délután több millióan megrohamozzák.
[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
Sikítson aki először meglátja valahol a lilabuntu letöltési lehetőségét. Már nagyon rá vagyok izgulva!
-
V.Stryker
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Hohó, úgy néz ki lesz egy kerülő megoldás a hangos problémámra, de már nincs fent a lucid. Megvárom a véglegest, és egy tiszta telepítésen első dolgom lesz kipróbálni. Ha működik... hát akkor reszkess win7 telepítés!
-
válasz
Speeedfire #25608 üzenetére
Mondjuk én nem használom ezt a cuccot, de azért másold be /home/felh.neved./.config/autostart-ban található .desktop fájl tartalmát, amiben a parancs van, megnézzük, hogy jó-e minden. Esetleg átteheted a /etc/xdg/autostart könyvtárba, hátha onnan elindul.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
valaki tud mondani valami megoldást az indítópult problémámra?
próbáltam már azt is csináltam egy futtat.py fájlt amit futtathatóvá tettem beleírtam amiket el akarok indítani és ezt raktam az indítópultba
már kikapcsoltam az asztali effekteket is és semmi, nem tudok rájönni miért nem megy
amit a /usr/bin alól indítok el bináris fájlt az bezzeg megy -
Retr0
tag
Üdv, lentről eltüntettem a panelt 10.04 alatt. Hogy tudom visszacsinálni? Panel hozzáadásával nem megy.
-
Vladi
nagyúr
válasz
konfar.dani #25603 üzenetére
9.10-en még így ment a dolog. Majd kiderül most mi a helyzet.
-
konfar.dani
aktív tag
Ubuntu 10.04-nél tud valalki Pannon USB X200 Alcatel modem megoldást?
Most ha frissítettem az RC-t, (115 frissités), akkor véglegessé vált? -
válasz
TrollBalint #25601 üzenetére
A feltelepített, kicsomagolt cuccot másoltad át? Lényegében a /home/$USER/.icons-ból kell az új helyre átrakni, majd a pontos nevét kell beírni (kis és nagybetűk számítanak) oda a fájlba.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- SCYROX V6 gamer egér
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24